vairass Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Lanike71 είπε Η εργασία που απαιτεί σωματικό κόπο, ποτέ δε θα έχει μέλλον: - Τεχνολογική εξέλιξη. - Αντοχές λόγω ηλικίας. Στα 20,25,30 μπορεί να την κάνεις και να πληρώνεσαι καλά, αλλά δε θα είναι η δουλειά που θα σου δώσει σύνταξη. που τα ακους αυτα ; Ο παππους μου δουλευε σε μαρμαρα 60 χρονια και πηρε μια χαρα συνταξη. Απλα εχετε ονειρα να καθεστε και να παρετε συνταξη 2000 ευρω. Δηλαδη παλια που δεν υπηρχαν δημοσιοι στην Ελλαδα δεν πηρε κανενας συνταξη ; Υποψιν ο οδηγος που δουλευει στον φιλο μου ειναι 53 και κανει μια χαρα την δουλεια . Εννοείται ότι όλοι θέλουμε το αραλίκι αλλά τα λεφτά είναι στην τέχνη και τεχνίτης υδραυλικός πχ βγάζει μεγάλο ζόρι αλλά παίρνει 50 σε μισή ώρα και την κάνει Αλέκος. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2018 από vairass
Lanike71 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Από το κουβάλημα επίπλων με πήγες στον υδραυλικό...Δηλαδή, ή θα κουβαλάμε έπιπλα ή θα είμαστε στο δημόσιο; Κάτι ανάμεσα δεν υπάρχει; Σαφώς και έπαιρναν σύνταξη αλλά όλο προβλήματα και σακατεμένοι από τα 55.
vairass Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Μόλις τώρα, Lanike71 είπε Από το κουβάλημα επίπλων με πήγες στον υδραυλικό...Δηλαδή, ή θα κουβαλάμε έπιπλα ή θα είμαστε στο δημόσιο; Κάτι ανάμεσα δεν υπάρχει; Σαφώς και έπαιρναν σύνταξη αλλά όλο προβλήματα και σακατεμένοι από τα 55. Σακατεμενος ο παππους μου ; αμα φας σφαλιαρα απο αυτον στα 90 του θα τρεχεις σε εφημερευον,πες απλα οτι μονο που το σκεφτεσαι βαριεσαι να κανεις τετοια δουλεια και ασε τα υπολοιπα. Κουβαλημα επιπλων και γενικως απο κουβαλημα αν τηρεις τους κανονες δεν θα παθεις κατι σοβαρο , απο την καρεκλα μπορει να παθεις χειροτερα πραγματα...ρωτα η δες καναν οδηγο ταξι.. αριστερο ποδαρακι κουτσαινει η οχι ; Δες καναν πως κατεβαινει απο φορτηγο...κουτσα κουτσα το αριστερο ποδαρακι. Η δες καναν δημοσιο υπαλληλο πως τον ποναει η μεση . Αστο απλα εχουμε μαθει στην Ελλαδα στο 5χιλιαρο και στην ξαπλα και τωρα που ηρθαν οι ξενοι και σε @@ κλαις. υποψιν στο εξωτερικο δουλευουν κανονικα ολοι εως στα 65 τουλαχιστον και σε κουβαλημα , μονο εδω μαθαμε συνταξη απο τα 45 .
haris_216 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, aris1986 είπε Το μαμησατε το θέμα. Εννοείται Αλλά μην μου πεις πως δεν έχει ενδιαφέρον να παρατηρείς τι κουβαλάει το μυαλό του καθενός μας Και πόσο ωραία τα έχουμε τακτοποιημένα εκεί μέσα (στο μυαλό) προκειμένου να επιβεβαιώσουμε τις απόψεις που ήδη έχουμε (χωρίς να αφήνουμε ποτέ την τρέχουσα κοινωνική/εργασιακή πραγματικότητα να μας χαλάσει το σκεπτικό).
vairass Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, haris_216 είπε Εννοείται Αλλά μην μου πεις πως δεν έχει ενδιαφέρον να παρατηρείς τι κουβαλάει το μυαλό του καθενός μας Και πόσο ωραία τα έχουμε τακτοποιημένα εκεί μέσα (στο μυαλό) προκειμένου να επιβεβαιώσουμε τις απόψεις που ήδη έχουμε (χωρίς να αφήνουμε ποτέ την τρέχουσα κοινωνική/εργασιακή πραγματικότητα να μας χαλάσει το σκεπτικό). Η πραγματικότητα είναι ότι οι πιο πολλοί ειναι τεμπέληδες και σκέφτονται σαν εσένα μην χαλάσουν την μεση τους και μην τυχόν δεν πάρουν καλή σύνταξη.
haris_216 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Πήγα να σου απαντήσω. Μου βγήκε λίγο σεντόνι. Μετά ξανακοίταξα λίγο τα post πιο πίσω και είδα ότι μάλλον δεν την παλεύεις. Οπότε, I rest my case Υγ Κρίμα το typing που έκανα
vairass Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 3 λεπτά πριν, haris_216 είπε Πήγα να σου απαντήσω. Μου βγήκε λίγο σεντόνι. Μετά ξανακοίταξα λίγο τα post πιο πίσω και είδα ότι μάλλον δεν την παλεύεις. Οπότε, I rest my case Υγ Κρίμα το typing που έκανα Ε ναι όποτε λέει κάποιος αλήθεια απλά δεν την παλεύει και είναι τρελός ξέρω. Ελλάς το μεγαλείο σου.
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, vairass είπε ΠΛΕΟΝ οτι εχει να κανει με κουραση πλερωνεται και μαλιστα καλα! Οι εργάτες στα εργοστάσια κομπόστας γιατί παίρνουν 2,84€ την ώρα ; Με βάση τη λογική σου αυτοί θα έπρεπε να βγάζουν πιο πολλά από έναν χημικό μηχανικό. 33 λεπτά πριν, haris_216 είπε Πήγα να σου απαντήσω. Μου βγήκε λίγο σεντόνι. Μετά ξανακοίταξα λίγο τα post πιο πίσω και είδα ότι μάλλον δεν την παλεύεις. Οπότε, I rest my case Υγ Κρίμα το typing που έκανα Ο συγκεκειμένος απλώς δεν έχει δουλέψει ποτέ πουθενά και κάθεται και γράφει μαλακίες. Είναι προφανές ότι δεν έχει ιδέα τι παίζει με δουλειές και μεροκάματα. Πιο πάνω έγραφε ότι οι γιατροί στην Τσεχία παίρνουν 300 με 400€ ό,τι να 'ναι.
mary Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Απορώ τι το συνεχίζετε. @vairass Ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα που λέγανε στο χωριό μου. Αν το αντέχεις, κοντά είναι η Τσεχία, τραβά μια βόλτα να δουλέψεις σε εργοστάσιο. Αλλά επειδή είσαι μόνο λόγια και flame θα φέρεις δικαιολογία τα παιδιά και την οικογένεια. Και επειδή έτυχε και δούλεψα και σε εργοστάσιο (για ένα 6μηνο) και σε γραφείο σου λέω ότι συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Άλλος κόσμος, άλλα μυαλά, άλλες αντιλήψεις, άλλο background. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2018 από mary
vairass Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 8 λεπτά πριν, Nikos Chatzoglou είπε Οι εργάτες στα εργοστάσια κομπόστας γιατί παίρνουν 2,84€ την ώρα ; Με βάση τη λογική σου αυτοί θα έπρεπε να βγάζουν πιο πολλά από έναν χημικό μηχανικό. Ο συγκεκειμένος απλώς δεν έχει δουλέψει ποτέ πουθενά και κάθεται και γράφει μαλακίες. Είναι προφανές ότι δεν έχει ιδέα τι παίζει με δουλειές και μεροκάματα. Πιο πάνω έγραφε ότι οι γιατροί στην Τσεχία παίρνουν 300 με 400€ ό,τι να 'ναι. Ναι κάθομαι εγώ σαν εσένα λες; Πόσα παίρνουν οι γιατροί πες μας. Εργοστάσιο κομπόστας; χάχα... Εγώ θα σου πω για φίλο μου που δουλεύει σε εργοστάσιο που φτιάχνουν τα κουτάκια για κομπόστα... 950 καθαρά συν ένσημα. Η κούραση λέμε πληρώνεται σχεδόν πάντα όχι πάντα. Άκου εκεί 2.84 είσαι νομίζεις στην Βουλγαρία με βασικό 250; εδώ βασικός είναι παραπάνω και ειδικά σε εργοστάσιο αν είσαι χειριστής η ελέγχεις την παραγωγή κάτω από 800 με τίποτα. Ρέ συ εδώ βρήκαμε μια δουλειά προχθές σε εταιρία που ετοιμάζει τα φαγητά για τους πιλότους, 800 καθαρα συν ένσημα συν υπερωρία. Εσύ που ζεις;
haris_216 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 4 λεπτά πριν, Nikos Chatzoglou είπε Ο συγκεκειμένος απλώς δεν έχει δουλέψει ποτέ πουθενά και κάθεται και γράφει μαλακίες. Είναι προφανές ότι δεν έχει ιδέα τι παίζει με δουλειές και μεροκάματα. Πιο πάνω έγραφε ότι οι γιατροί στην Τσεχία παίρνουν 300 με 400€ ό,τι να 'ναι. Σίγουρα έχει ένα δίκιο ότι υπάρχει κόσμος που δεν θέλει να χαλάσει τη βολή του. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι που καταλήγει ότι ο κάθε εργάτης έχει (ή θα μπορούσε να έχει) χ...στεί στο τάληρο, η απόσταση είναι μεγάλη. Για τον πολύ απλό λόγο ότι κανείς δεν πληρώνει πλέον (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Ειδικά δουλειές που δεν χρειάζεται εξειδίκευση και άρα μπορεί εύκολα να βρει ή να αντικαταστήσει προσωπικό (εννοείται ότι φάσεις των media "επιχειρηματίας ψάχνει προσωπικό με μισθό 900 ευρώ και δεν βρίσκει" είναι τουλάχιστον για γέλια τη στιγμή που άλλος επιχειρηματίας βρίσκει προσωπικό με 10ωρα και 6ήμερα με μισθούς κοντά στο βασικό)
vairass Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, mary είπε Απορώ τι το συνεχίζετε. @vairass Ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα που λέγανε στο χωριό μου. Αν το αντέχεις, κοντά είναι η Τσεχία, τραβά μια βόλτα να δουλέψεις σε εργοστάσιο. Αλλά επειδή είσαι μόνο λόγια και flame θα φέρεις δικαιολογία τα παιδιά και την οικογένεια. Και επειδή έτυχε και δούλεψα και σε εργοστάσιο (για ένα 6μηνο) και σε γραφείο σου λέω ότι συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Άλλος κόσμος, άλλα μυαλά, άλλες αντιλήψεις, άλλο background. Αλλος κόσμος ναι αλλά τα λεφτά είναι καλά στο εργοστάσιο πάντα εξαρτάται τι κάνεις όμως. Εγώ δεν έχω να πάω Τσεχία φιλενάδα ξέχνα με. Αν πάω κάπου θα είναι Ολλανδία η Γερμανία και με γλώσσα, έτσι σαν τον χωριάτη δεν χρειάζεται να πάω κάπου. 1 λεπτό πριν, haris_216 είπε Σίγουρα έχει ένα δίκιο ότι υπάρχει κόσμος που δεν θέλει να χαλάσει τη βολή του. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι που καταλήγει ότι ο κάθε εργάτης έχει (ή θα μπορούσε να έχει) χ...στεί στο τάληρο, η απόσταση είναι μεγάλη. Για τον πολύ απλό λόγο ότι κανείς δεν πληρώνει πλέον (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Ειδικά δουλειές που δεν χρειάζεται εξειδίκευση και άρα μπορεί εύκολα να βρει ή να αντικαταστήσει προσωπικό (εννοείται ότι φάσεις των media "επιχειρηματίας ψάχνει προσωπικό με μισθό 900 ευρώ και δεν βρίσκει" είναι τουλάχιστον για γέλια τη στιγμή που άλλος επιχειρηματίας βρίσκει προσωπικό με 10ωρα και 6ήμερα με μισθούς κοντά στο βασικό) Δεν θα γίνεις πλούσιος Ελλάδα αν κάνεις μετακόμιση όχι, αλλά να πας Τσεχία να παίρνεις 600 και 800 πιο το νόημα; αυτό λέω. Ο άλλος είδες ζορίζεται το παιδί. Θεωρώ ότι άδικα πήγε εκεί, ας καθόταν εδώ να κουβαλάει και να μαζέψει λεφτά... Μετά μπορούσε να φύγει για την δύση που θέλει.
haris_216 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 6 λεπτά πριν, vairass είπε Δεν θα γίνεις πλούσιος Ελλάδα αν κάνεις μετακόμιση όχι, αλλά να πας Τσεχία να παίρνεις 600 και 800 πιο το νόημα; αυτό λέω. Ο άλλος είδες ζορίζεται το παιδί. Θεωρώ ότι άδικα πήγε εκεί, ας καθόταν εδώ να κουβαλάει και να μαζέψει λεφτά... Μετά μπορούσε να φύγει για την δύση που θέλει. Όχι δεν λες αυτό. Λες πολλά άλλα, διαφορετικά και άσχετα. Και εκτός πραγματικότητας (κατά τη γνώμη μου πάντα). Συνεπώς μένω στο I rest my case με την περίπτωση σου. Τώρα αν θες εσύ να συνεχίζεις να ασχολείσαι με τα post μου, δικαίωμά σου Βίτσια είναι αυτά. 1
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 2 λεπτά πριν, vairass είπε Ναι κάθομαι εγώ σαν εσένα λες; Πόσα παίρνουν οι γιατροί πες μας. Εργοστάσιο κομπόστας; χάχα... Εγώ θα σου πω για φίλο μου που δουλεύει σε εργοστάσιο που φτιάχνουν τα κουτάκια για κομπόστα... 950 καθαρά συν ένσημα. Η κούραση λέμε πληρώνεται σχεδόν πάντα όχι πάντα. Άκου εκεί 2.84 είσαι νομίζεις στην Βουλγαρία με βασικό 250; εδώ βασικός είναι παραπάνω και ειδικά σε εργοστάσιο αν είσαι χειριστής η ελέγχεις την παραγωγή κάτω από 800 με τίποτα. Ρέ συ εδώ βρήκαμε μια δουλειά προχθές σε εταιρία που ετοιμάζει τα φαγητά για τους πιλότους, 800 καθαρα συν ένσημα συν υπερωρία. Εσύ που ζεις; 2,84€ την ώρα είναι ο κατώτατος μισθός για άνω των 25 και 2,26€ την ώρα είναι ο κατώτατος μισθός για κάτω των 25. Αυτό δεν συμβαίνει στη Βουλγαρία ούτε στη Ρουμανία αλλά στην Ελλάδα· και δεν το λέω εγώ, το λέει ο νόμος που ψηφίστηκε το 2012 και καθορίζει τις κατώτατες αμοιβές στην Ελλάδα. Όταν έχω δουλέψει δύο καλοκαίρια σε εργοστάσιο κομπόστας και έπαιρνα 2,26€ την ώρα (τότε ήμουν κάτω των 25) ε μη μου λες ότι αυτό δεν ισχύει και ότι το φαντάστηκα. Οκ μπορεί τόσα να δίνει η εταιρία που φτιάχνει φαγητά στους πιλότους αλλά μη μου λες ότι δεν υπάρχει κόσμος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό. Κάτι τελευταίο, είμαι δάσκαλος θέλω να μου πεις πόσα παίρνω καθαρά (είμαι σίγουρος ότι θα πεις τουλάχιστον 80% παραπάνω απ' αυτά που παίρνω). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις