Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βοηθηστε με οσοι εχετε εμπειρια με 3d printers, παρακαλω. Θελω εδω και πολυ καιρο να αγορασω εναν για να εκτυπωσω μοντελα που εχω φτιαξει εγω ο ιδιος (να μια απαντηση για τον φιλο που αναρωτιοταν για την χρησιμοτητα του). Τι μου προτεινετε για να εκτυπωσω οσο πιο πιστα γινεται αυτα που εχω φτιαξει; Δεν ξερω απο που να αρχισω το ψαξιμο αρα ελπιζω να κανω μια αρχη εδω. Παραθετω δυο μοντελα που εχω φτιαξει για να παρετε μια ιδεα:

• Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βοηθηστε με οσοι εχετε εμπειρια με 3d printers, παρακαλω. Θελω εδω και πολυ καιρο να αγορασω εναν για να εκτυπωσω μοντελα που εχω φτιαξει εγω ο ιδιος (να μια απαντηση για τον φιλο που αναρωτιοταν για την χρησιμοτητα του). Τι μου προτεινετε για να εκτυπωσω οσο πιο πιστα γινεται αυτα που εχω φτιαξει; Δεν ξερω απο που να αρχισω το ψαξιμο αρα ελπιζω να κανω μια αρχη εδω. Παραθετω δυο μοντελα που εχω φτιαξει για να παρετε μια ιδεα:

Εξαρτάται από την δουλειά για την οποία το προορίζεις.

Είναι για επαγγελματικά δείγματα ή απλά χόμπι ?

Μέγεθος που θέλεις να τα εκτυπώσεις?

Δημοσ.

Εγω εκανα παραγγελια απο Παρασκευη 15,το μονο που φαινεται στο tracking ειναι οτι ειπαν οτι θα το δωσουν και τιποτα αλλο.

Αρα υποθετω ακομα δε το εχουν στειλει.

Πιανουν και χριστουγεννα την αλλη βδομαδα,με το νεο ετος θα ερθει  -_-

Δημοσ.

Ειναι το χομπι στο οποιο τρωω τα λεφτα μου! Δεν κοιταζω δηλαδη να παω για κατι οικονομικο απαραιτητα. Αν βρω καποιον ακριβο ο οποιος θα βγαζει ομορφες εκτυπωσεις, χαλαλι. Επειδη φτιαχνω πραγματα μονος μου και οχι ετοιμα μοντελα απο το ιντερνετ, σιγουρα θα χρησιμοποιηθει για δωρα ή για παραγγελιες απο φιλους. Οσο για το μεγεθος, σιγουρα οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερα. Χωρις να εχω ιδεα, φανταζομαι κατι σε 30cm υψος θεωρειται υπερβολη για οικιακους ετσι; Ειμαι ικανοποιημενος αν ξεπερναει τα 20cm παντως.

Δημοσ.

Ειναι το χομπι στο οποιο τρωω τα λεφτα μου! Δεν κοιταζω δηλαδη να παω για κατι οικονομικο απαραιτητα. Αν βρω καποιον ακριβο ο οποιος θα βγαζει ομορφες εκτυπωσεις, χαλαλι. Επειδη φτιαχνω πραγματα μονος μου και οχι ετοιμα μοντελα απο το ιντερνετ, σιγουρα θα χρησιμοποιηθει για δωρα ή για παραγγελιες απο φιλους. Οσο για το μεγεθος, σιγουρα οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερα. Χωρις να εχω ιδεα, φανταζομαι κατι σε 30cm υψος θεωρειται υπερβολη για οικιακους ετσι; Ειμαι ικανοποιημενος αν ξεπερναει τα 20cm παντως.

Κοίτα η φτηνή λύση σε 30χ30χ40 , με ποιοτικές εκτυπώσεις είναι ο Creality CR10. Εγώ έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος, αλλά θα ήθελα να είχε bed-leveling , autocontinue etc.

Αν σε παίρνει οικονομικά, κοίτα πρός τον Original Prusa .

Χάνεις σε μέγεθος εκτύπωσης, αλλά έχεις σίγουρη ποιότητα, minimum effort από τον χρήστη και υποστήριξη.

Εγώ αν αγόραζα σήμερα, προς Prusa θα κοίταγα.

Αν σου αρέσει παρόλαυτα το κατσαβίδιασμα/tinkering/μόντες και πιάνουν τα χέρια σου, κοίτα προς Κίνα μεριά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί η EU-13 αποθήκη δεν στέλνει Ελλάδα; Θέλω να πάρω τον Anycubic i3 Mega και η διαφορά eu13 με eu5 είναι 115€ παραπάνω (!).

Επεξ/σία από Silverage
Δημοσ.

Άντε να σας φτίαξω εσας που θέλετε tevo νέο κουπονι :TEVOUK3 για την αποθήκη eu 3 τελική τιμή με μεταφορικά 167,31

https://www.gearbest.com/3d-printers-3d-printer-kits/pp_628790.html?wid=88

Η eu13 είναι Ισπανική αποθήκη μόνο Ισπανία και Πορτογαλία στέλνει

• Like 3
Δημοσ.

Κοίτα η φτηνή λύση σε 30χ30χ40 , με ποιοτικές εκτυπώσεις είναι ο Creality CR10. Εγώ έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος, αλλά θα ήθελα να είχε bed-leveling , autocontinue etc.

Για πρότεινε και κανά filament για αρχή μια που τον έχεις, γιατί δεν έχω βρει άκρη. Είναι συμβατό ότι βλέπω σε 1.75mm; ABS ή PLA;

πχ:

https://www.skroutz.gr/s/13286700/Real-Filament-PLA-1-75mm-Black-0-5kg.html

https://www.skroutz.gr/s/11581766/3Dedge-ABS-Filament-1-75mm-%CE%A3%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BF-%CE%9C%CF%80%CE%BB%CE%B5-0-5kg.html

Δημοσ.

Για πρότεινε και κανά filament για αρχή μια που τον έχεις, γιατί δεν έχω βρει άκρη. Είναι συμβατό ότι βλέπω σε 1.75mm; ABS ή PLA;

πχ:

https://www.skroutz.gr/s/13286700/Real-Filament-PLA-1-75mm-Black-0-5kg.html

https://www.skroutz.gr/s/11581766/3Dedge-ABS-Filament-1-75mm-%CE%A3%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BF-%CE%9C%CF%80%CE%BB%CE%B5-0-5kg.html

Ξεκινάς με PLA, που είναι πιο εύκολο και συγχωρεί περισσότερο τις λάθος ρυθμίσεις.

Εγώ έχω δοκιμάσει σχεδόν ότι κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, χωρίς να διαπιστώσω σημαντικές διαφορές.

Κοιτάς για 1.75mm .

Μετά το PLA, κοιτάς για PETG και όχι ABS!

Το ABS και ταλαιπωρεί το hotend - bed, καθότι θέλει ψηλές θερμοκρασίες (+250 hotend και 80+ bed) , χρειάζεται enclosure και το πιο σημαντικό , όταν λιώνει αφήνει στην ατμόσφαιρα έντονη μυρωδιά και ανεπίσημα λένε ότι δεν είναι και το καλύτερο για τον οργανισμό για να εισπνέεις (καρκινογόνο).

Εγώ με το PETG έχω βρεί την υγειά μου πάντως.

Για τα απλά PLA και εκεί που θέλω μηχανική ελαστικότητα και αντοχή, PETG.

Το PLA ενώ είναι πιο δυνατό σε δυνάμεις έλξης, θρυματίζεται εύκολα αν το χτυπήσεις, είναι πιο ευαισθητο σε υψηλή θερμοκρασία ,και απορροφά υγρασία.

Το PETG είναι κάτι μεταξύ PLA & ABS.

Τώρα προσοχή σε ότι καρούλι αγοράζεται, αν υπάρχει η δυνατότητα να μαθαίνεται την ημερομηνία κατασκευής.

Αν είναι πολυκαιρισμένο σε αποθήκη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει αρπάξει υγρασία και να είναι άχρηστο, αν δεν ψηθεί για να φύγει.

Κάποιες ύποπτα χαμηλές τιμές, να σας πονηρεύουν..

• Like 2
Δημοσ.

Κατατοπιστικότατος! Ευχαριστώ πολύ, θα ψάξω και για PETG, αφού θέλω να αποφύγω το ABS.

Νο worries!

όταν με το καλό τον πάρεις, έλα στο άλλο thread που τα λέμε!

• Like 1
Δημοσ.

Όσοι παραγγείλατε το tracking έχει προχωρήσει καθόλου?Γιατί το δικό μου από 15/12 έχει κολλήσει στο ότι έφυγε από Γερμανία

Δημοσ.

Εμενα απο 15/12 δεν εχει φυγει καν απο gearbest ακομη στο processing ειναι,λογικα εσένα εχει φτάσει Ελλάδα απλα επειδή εδω γινεται μεσω ΕΛΤΑ η διανομή θα αργήσει μιας και γινεται χαμός ειδικά λόγω Χριστουγέννων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...