Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους, εχω το συστημα της υπογραφης για gaming (dark souls 3, pubg etc) και γενικοτερα ειμαι αρκετα ικανοποιημενος, ομως πιστευω οτι χανω πολλα λογω παλιου επεξεργαστη. Πιστευετε οτι αξιζει να τον αναβαθμισω, και αν ναι, ποιος θα ηταν ιδανικος αντικαταστατης; (χωρις να χρειαστει να αλλαξω motherboard). Η μηπως θα ηταν καλυτερα να επενδυσω σε καλυτερη καρτα γραφικων και να περιμενω κανα χρονο ακομα για νεο επεξεργαστη;

edit: Να συμπληρωσω οτι το budget μου ειναι μαξ 300ε

Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει διότι ο καλύετρος i7 870 κοστίζει γύρω στο 100στάρικο. Ίσως στα 70 αν τον βρεις να αξίζει. Εκτός και αν καταφέρεις να πουλήσεις τον 750. Χάνεις όμως και σε άλλα. Σε sata και usb.

Σίγουρα θες και καλύτερη κάρτα γραφικών.

ΥΓ: έχει και υψηλή κατανάλωση το σύστημά . Αυτό με πειράζει περισσότερο.

Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει διότι ο καλύετρος i7 870 κοστίζει γύρω στο 100στάρικο. Ίσως στα 70 αν τον βρεις να αξίζει. Εκτός και αν καταφέρεις να πουλήσεις τον 750. Χάνεις όμως και σε άλλα. Σε sata και usb.

Σίγουρα θες και καλύτερη κάρτα γραφικών.

ΥΓ: έχει και υψηλή κατανάλωση το σύστημά . Αυτό με πειράζει περισσότερο.

Ευχαριστω για την απαντηση. Πιστευεις οτι η 1050ti ειναι καλο βημα παραπανω; Επισης, απο που συμπεραινεις οτι υπαρχει μεγαλη καταναλωση; επειδη ειναι καπως παλιο το συστημα;

Δημοσ.

με την 1050 ti θα εισαι μια χαρα! εγω με q6600 συστημα και 1050 ti παιζω πολλους τιτλους σε ultra! βεβαια χανω πολλα fps λογο επεξεργαστη αλλα με τον i5 750 θα παιζεις στα 50-60 fps ανετα! παιρνεις και με τα χρηματα που περισευουν εναν i7 και θα εισαι ακομη καλυτερα! δεν αξιζει να αγορασεις τωρα επεξεργαστη και μητρικη καινουρια γιατι χανεις πολλα απο την καρτα γραφικων. Οποτε παιρνεις καρτα τωρα και βλεπεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Έχω σύστημα με i5 750 . Με μία ψύκτρα όπως αυτή  (την έβαλα προχθές) & έναν εξτρά ανεμιστήρα 12cm (επίσης arctic)

κάνεις overclock εύκολα στα 4GHz . Κερδίζει πολύ.

Για αναβάθμιση , συμφέρει ο X3470 που είναι ισοδύναμος με τον i7 870 , αλλά τον βρίσκεις πολύ πιο φθηνό στο ebay (70 ευρώ περίπου ) (είναι 4cores/8threads).

Για κάρτα γραφικών value for money είναι gtx 1060 3gb περίπου 215 ευρώ και δεν την χάνεις και σε επόμενη αναβάθμιση .  

Από κατανάλωση ο cpu νορμάλ είναι 95 watt . Δεν είναι τόσο φοβερό . 

Αν σκεφτείς ότι...rx 580 σε φορτίο καίει ... 300++ watt . 

86529.png

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση. Πιστευεις οτι η 1050ti ειναι καλο βημα παραπανω; Επισης, απο που συμπεραινεις οτι υπαρχει μεγαλη καταναλωση; επειδη ειναι καπως παλιο το συστημα;

Σύμφωνα με τα χρήματα που διαθέτεις δεν μπορείς και κάτι παραπάνω. Και να ήθελες θα σε έκοβε ο επεξεργαστής. Από εκεί και μέρα είναι και τι απαιτήσεις έχεις στα παιχνίδια. Αν δεν έχεις πρόβλημα και με κάποιες υποχωρήσεις  θα είσαι καλά.

Έχω σύστημα με i5 750 . Με μία ψύκτρα όπως αυτή  (την έβαλα προχθές) & έναν εξτρά ανεμιστήρα 12cm (επίσης arctic)

κάνεις overclock εύκολα στα 4GHz . Κερδίζει πολύ.

Για αναβάθμιση , συμφέρει ο X3470 που είναι ισοδύναμος με τον i7 870 , αλλά τον βρίσκεις πολύ πιο φθηνό στο ebay (70 ευρώ περίπου ) (είναι 4cores/8threads).

Για κάρτα γραφικών value for money είναι gtx 1060 3gb περίπου 215 ευρώ και δεν την χάνεις και σε επόμενη αναβάθμιση .  

Η μητρική του δεν είναι για πολλά (oc).

Δημοσ.

Η μητρική του δεν είναι για πολλά (oc).

Τότε αξίζει να βάλει σε στοκ τον X3470 αν βρεί στα 70 ευρώ στο ebay (λογικά θα βρεί). Πουλάει αμέσως 30 ευρώ τον i5 750 

και του κοστίζει η αναβάθμιση cpu 40 ευρώ μόνο . 

Δημοσ.

Από κατανάλωση ο cpu νορμάλ είναι 95 watt . Δεν είναι τόσο φοβερό . 

Αν σκεφτείς ότι... η rx 580 σε φορτίο καίει ... 300++ watt . 

86529.png

Αρχισε τις ανακρίβειες ο γνωστος αδαής..

Η κατανάλωση αφορά όλο το συστημα και όχι την κάρτα. Σε stress test το μεγιστο που καιει η 580Χ είναι 200 watt και πολλά λέω..

Να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους με τους επικίνδυνους εδώ μέσα.

Δημοσ.

PowerConsumption-RX580.png

H rx 580 καίει 1,5 φορά παραπάνω ρεύμα από τη 1060 για κάθε frame .

WattsPerFrame-RX580.png

Μόνη της η rx 580 καίει πάνω από 200 watt για την ακρίβεια 230-250+ watt ανάλογα την έκδοση .

amd-radeon-rx-480-vs-rx-580-power-consum

Βέβαια ... η fury καίει μόνη της 430 watt  .

Δημοσ.

Μπλα μπλα μπλα, παραθεσα την πηγη σου που την διαστρευλωσες, και μου κοτσαρεις δυο συγκριτικά με ολική κατανάλωση και ένα με μονο της καρτας σε ανελέητο σεκς.

Παραδεξου ότι ειπες μπούρδα και δεν θα το πούμε σε κανέναν.

• Like 1
Δημοσ.

Ε ο,τι βολευει μωρε... Στην αρχη παει να πεισει τον ανθρωπο οτι καιει 360 watt η rx 580 και μετα το ριχνει στο 230-250... Κλασσικος δοκτορακος που βρισκει ο,τι τον βολευει και το μεταφραζει οπως τον βολευει.... :-D

Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh........What' s up doc? :P :P :P

https://www.youtube.com/watch?v=JOijG_E-5Ds

Δημοσ.

Το θεμα είναι ότι κανει ακυρο εντελώς οφ τόπικ, αναφέρεται σε καρτες (άσχετο με το θέμα αλλά ας υπενθυμίσουμε με εμπάθεια ότι οτιδήποτε κόκκινο είναι τζιζ), ενώ το παιδι ζητησε γνώμη για τον i5 του. Ελεος πραγματικά.

Δημοσ.

H rx 580 καίει 1,5 φορά παραπάνω ρεύμα από τη 1060 για κάθε frame .

Μόνη της η rx 580 καίει πάνω από 200 watt για την ακρίβεια 230-250+ watt ανάλογα την έκδοση .

Βέβαια ... η fury καίει μόνη της 430 watt  .

Τι να σχολιασω πρωτα απο αυτο το επος. Καταρχας κανεις το offtopic του αιωνα για να κραξεις την AMD. Καπου εδω θα επρεπε να σε βαλουμε ολοι ignore και να συνεχισουμε τις ζωες μας. Αλλα δεν βαριεσαι. Το "1.5 φορα παραπανω ρευμα" πες μου πως το υπολογισες, να γελασουμε λιγο. Το 150% δεν ειναι 1.5 φορα παραπανω, το 250% ειναι. Εχεις μπλεξει λιγο τα νουμερα.

Τωρα βεβαια που κολλαει η Rx580 μονο εσυ ξερεις. Νταξει, και μεις nvidia εχουμε αλλα δεν κανουμε ετσι

• Like 1
Δημοσ.

Φαίνεται η δική μου rx580 είναι golden pick, πάνω από 160 watt δεν πάει ποτέ... Εννοείται με 100% usage στο pubg....

Ps Επειδή και εγώ είμαι με i5 760 θα σου πω κοίτα πρώτα κάρτα γραφικών... Δυστυχώς Από κινητό δε βλέπω ποια κάρτα έχεις τώρα... Γιο μόνο που θα σου πω από r9 380 σε rx580 που πήγα είδα το φως το αληθινό...

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις! Ομολογω χαθηκα λιγο, αλλα απ'ο,τι επιασα, δεν αξιζει και τοσο να δωσω πολλα χρηματα για νεο επεξεργαστη ακομα, κι ας κανει λιγο bottleneck σε ολο το συστημα. Οποτε μαλλον καλυτερα να κρατησω τα χρηματα για νεα GPU για τωρα, και αργοτερα να κανω μια σχετικα φθηνη αναβαθμιση σε CPU. 

Φαίνεται η δική μου rx580 είναι golden pick, πάνω από 160 watt δεν πάει ποτέ... Εννοείται με 100% usage στο pubg....
Ps Επειδή και εγώ είμαι με i5 760 θα σου πω κοίτα πρώτα κάρτα γραφικών... Δυστυχώς Από κινητό δε βλέπω ποια κάρτα έχεις τώρα... Γιο μόνο που θα σου πω από r9 380 σε rx580 που πήγα είδα το φως το αληθινό...

MSI R7-260x OC 2GB οποτε οχι μονο το φως το αληθινο, αλλα και ψαλμωδιες θα ακουσω! ευχαριστω πολυ για την απαντηση!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...