Προς το περιεχόμενο

Πως μπαίνουν οι τόνοι με εξωτερικό bluetooth πληκτρολόγιο σε Android;


spyderrp7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πραγματικά κοντεύουν να σπάσουν τα νεύρα μου, το προσπαθώ τόσες ώρες και δε βρίσκω άκρη!!!

Αρχικά το έψαξα με το τάμπλετ μου και εξωτερικό bluetooth πληκτρολόγιο, αλλά για να αποκλείσω το ενδεχόμενο μήπως δεν πάει κάτι καλά μεταξύ τους, το δοκίμασα και με ενσύρματο πληκτρολόγιο στο android κινητό. Πάλι τα ίδια.

 

Δε μπορώ να βρω λύση ούτε με το Nexus 5X που φοράει Android 8.1, αλλά ούτε και με το Asus Tablet Zenpad 3S 10 που φοράει Android 7.

 

Τα προβλήματα που θέλω να λύσω είναι δύο:

1) Πως μπορώ να αλλάζω γλώσσα μέσα από το physical keyboard. Δηλαδή το εξωτερικό, είτε το ενσύρματο είτε το bluetooth. Λογικά με το συνδυασμό Control+Space θα έπρεπε να αλλάζει η γλώσσα μέσα στο ίδιο keyboard. Αλλά δεν δουλεύει. Το μόνο workaround που βρήκα είναι πως αν εγκαταστήσω το Go Keyboard, τότε λειτουργεί ένα επιπλέον shortcut με Command+Space όπου αλλάζουν τα πληκτρολόγια. Οπότε αν έχω ρυθμισμένο πχ το Gboard με Ελληνικά και το Go Keyboard με Αγγλικά τότε μπορώ αλλάζοντας πληκτρολόγια να έχω διαφορετική γλώσσα στο καθένα. Υπάρχει τρόπος να αλλάζω γλώσσα μέσα από το ίδιο πληκτρολόγιο; Πχ να έχω δύο γλώσσες μέσα στο Gboard;

 

 

2) Πως μπαίνουν οι τόνοι;;;;

Εδώ συμβαίνει το εξής: όταν πατάω  το πλήκτρο δεξιά από το λάμδα, τότε αντί να περιμένει να πατήσω και το φωνήεν για να μπει ο τόνος, αντιθέτως βάζει έναν τόνο σκέτο. Πχ αν θέλω να τονίσω το Ωμέγα αντί να γράψει "ώ" τότε γράφει "΄ω". 

 

Σας παρακαλώ όποιος έχει εμπειρία σε Android με εξωτερικό πληκτρολόγιο να δώσει τα φώτα του, κοντεύω να τρελαθώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παλιότερα χρησιμοποιούσα αυτό με εξωτερικό πληκτρολόγιο σε tablet https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apedroid.hwkeyboardhelper&hl=el και ήταν πολύ καλό.

 

Είχε να επιλέξεις το συνδυασμό που θέλεις για να αλλάξεις γλώσσα και επίσης δεν εμφανίζεται εικονικό πληκτρολόγιο. Αν θες πληκτρολόγιο στην οθόνη το αλλάζεις πάλι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 6 χρόνια αργότερα...

συγγνωμη αλλα κατεβασα την εφαρμογη επειδη αντιμετοπιζα ακριβως το ιδιο προβλημα οσον αφορα τους τονους και εξακολουθω να το εχω , τι πρεπει να κανω ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...