dollyyy19 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 δεν λεγεται αποταμιευση,αλλα οικονομια....αν κανεις οικονομια,θα μπορεις να κανεις και αποταμιευση...αλλα οπως αποδειχτηκε στην ελλαδα,οσοι εκαναν οικονομια και δεν τα ετρωγαν απο εδω και απο εκει,βρεθηκαν διπλοχαμενοι.....και δεν καλοπερασαν στην ζωη τους,και βρεθηκαν ενοικιαστες στα σπιτια τους.....γιαυτο,κοψε τις βλακειες και καλοπερνα την ζωη σου,διοτι δεν ξαναζεις...... 3
fastnq2 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 δεν λεγεται αποταμιευση,αλλα οικονομια....αν κανεις οικονομια,θα μπορεις να κανεις και αποταμιευση...αλλα οπως αποδειχτηκε στην ελλαδα,οσοι εκαναν οικονομια και δεν τα ετρωγαν απο εδω και απο εκει,βρεθηκαν διπλοχαμενοι.....και δεν καλοπερασαν στην ζωη τους,και βρεθηκαν ενοικιαστες στα σπιτια τους.....γιαυτο,κοψε τις βλακειες και καλοπερνα την ζωη σου,διοτι δεν ξαναζεις......Φοβερο μήνυμα,με βλεπω να σε βαζω υπογραφή 1
andreapaog328 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Ελλαδα 2017.Ενοικιο-ιντερνετ-δεη-νερο,ενφια-φαπ-τελη κυκλοφοριας-εφκα.Αυτα αν μενεις μονος.Κατωτατος μισθος 560 ευρω.Μιλησε μας λιγο για αποταμιευση.Αμα εχεις λυσει τα παραπανω και βαζεις και στην ακρη,δωσε καμια συμβουλη(της προκοπης ομως,το kickstarter που αναφερεις δεν ειναι η γη της επαγγελιας,θελει πλανο,θελει δημοτικοτητα,θελει δουλεια,και θελει και πρωτοτυπες ιδεες,αλλιως ειναι απλα ζητιανια) που περιμενουμε καμια ρυθμιση μπας και παρουμε το μερισμα. ΥΓ.Φεμινιστρια σε κοβω,απο ολα αυτα που γραφτηκαν σε πειραξε το γυναικα στην συγγρου? το οτι ο κατωτατος ειναι πεντε εξήντα δε σημαίνει οτι παίρνουνε ολοι πεντε εξήντα. 2
fastnq2 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Ναι.Υπαρχουν πολλοι που δουλευουν με πολυ λιγότερα. 4
babble tribe Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Ανάλογα τι εννοούμε με την αποταμίευση. Θέλουμε να μαζέψουμε λεφτά για μικρό διάστημα η γενικά κάθε μήνα να μπαίνουν στην τράπεζα κάποια λεφτά και για πιο σκοπό. Η άποψη μου για τι πρώτο: Οταν για 3-4 έστω χρόνο μαζεύουμε λεφτά τότε προφανώς γίνεται με κάποιο στόχο. Είτε πχ να πάμε ένα ταξίδι, να καλύψουμε κάποιο χρέος να αγοράσουμε κάτι που θα βελτιώσει την καθημερινότητα ας κλπ. Τότε ναι πρέπει να μειώσεις τις εξόδους, να τρως μόνο στο σπίτι ναι να βλέπεις προσφορές στο σούπερ. Αν έχεις αυτοκίνητο την έκατσες γιατί είναι κουμπαράς μεγάλος οπότε τρεχάτε ποδαράκια μου η μηνιαία κάρτα μεταφορών. Πάνε στην δεύτερη : Αυτό έχει νόημα μονο αν έχεις ένα μεγάλο εισόδημα καλύπτεις τα πάγια έξοδα σου, δεν κάνει τρομερές περικοπές στην ζωή σου απλα ζεις με όριο, όχι ψευτο κυριλα και βλάχο γκλάμουρια, και γενικά επειδή έχεις λεφτά ένα διάστημα δεν το παίζεις πλούσιος. Αλλά και γιατί να το κάνεις αυτό εφόσον δεν σκοπεύεις να επενδύσεις το χρήμα. Και δεν μιλάω για business αλλά και επένδυση στον εαυτό σου πχ ακριβές μετεκπεδευσεις κλπ. Εγώ βγάζω λίγο παραπάνω από αυτά που τρώω και ένα ποσό είναι στην άκρη ώστε να μπορέσω να πάω στο εξωτερικό και να μείνω εκεί το οποίο είναι αρκετά δύσκολο οικονομικά αν θέλεις να πας εκεί ως επαγγελματίας και όχι με autostop. Εν τέλει το να θέλεις να έχεις ένα μεγάλο Balance στην τράπεζα κόβοντας την ζωή σου δεν έχει κανένα απόλυτος νόημα. Για εμένα αν έχεις και παιδιά 15-20-30 χιλιάδες απλά για μια ασφάλεια σε περίπτωση που γίνει κάτι είτε υγείας είτε για εσένα η τα παιδιά. Εν κατακλείδι: Αν έχεις έναν βραχυπροθεσμο στόχο τοτε κάνε περικοπές στην ζωή σου και όταν λέω για περικοπές το εννοώ μερικές φορές και στα βασικά. Αν όχι μην το κάνεις απλά κάνε μια νορμάλ ζωή (σχετικό νομίζω) και προσπάθησε να κάνεις καταθέσεις αλλα μια αυτό μέχρι ένα βαθμό καθώς δεν έχει νόημα να μαζεύεις λεφτά σε μια τράπεζα που δεν αξιοποιουνται και όταν λέω για λεφτά εννοώ 40-50 και πάνω χιλιάδες. Εγώ πέρασα και επειδή αλλάζω ξανά την ζωή μου θα ξανά περάσω δυσκολίες οπότε έμαθα να είμαι σφιχτός και μένω στα βασικά και λίγο παραπάνω οπότε δεν μπορώ να συμβούλεψω κάποιον σπαταλο να γίνει οικονόμος και νομίζω δεν γίνεται κιόλας 4
andreapaog328 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Ναι.Υπαρχουν πολλοι που δουλευουν με πολυ λιγότερα. και αλλοι που δουλευουνε με πολυ περισσοτερα. 3
fastnq2 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 και αλλοι που δουλευουνε με πολυ περισσοτερα. ΕΞΑΚΤΛΙ.
opcorsa Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 ΕΞΑΚΤΛΙ. αραξτε τυποι.. σιγα που δουλευουν ολοι για πολυ περισσοτερα... λες και ολοι οι νεοι ορτεγα μαζευτηκαν στην ελλαδα... 500-600-700 περνουν σχεδον* ολοι.. *terms and conditions may apply
webparts Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 το οτι ο κατωτατος ειναι πεντε εξήντα δε σημαίνει οτι παίρνουνε ολοι πεντε εξήντα. και αλλοι που δουλευουνε με πολυ περισσοτερα. Που θες να καταληξεις με αυτα;
zio10 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Αν παίρνανε όλοι 300 και 500€ πάντως δεν θα ήταν πχ όλα τα ξενοδοχεία γεμάτα για Χριστούγεννα πάντως... 5
ss13 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 δεν λεγεται αποταμιευση,αλλα οικονομια....αν κανεις οικονομια,θα μπορεις να κανεις και αποταμιευση...αλλα οπως αποδειχτηκε στην ελλαδα,οσοι εκαναν οικονομια και δεν τα ετρωγαν απο εδω και απο εκει,βρεθηκαν διπλοχαμενοι.....και δεν καλοπερασαν στην ζωη τους,και βρεθηκαν ενοικιαστες στα σπιτια τους.....γιαυτο,κοψε τις βλακειες και καλοπερνα την ζωη σου,διοτι δεν ξαναζεις...... Απλά να ξέρεις πως αυτοί που έκαναν οικονομίες ήταν κατά 70 % επιλογή του και τους άρεσε , απλά το κακό ήταν η έπαρση να πάρουν πολλά σπίτια , τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν , όσοι μάζευαν ρευστό τώρα τα παιδιά τους είναι άνετα και δεν έχουν το άγχος της επιβίωσης , βλάκες είναι οι Εβραίοι που η αρχή τους είναι να μαζεύουν χρήματα ; Ακόμα ο Έλληνας στο 70 % των περιπτώσεων θέλει να μην πιεστεί , να θέλει να δουλεύει σε μια δουλειά που θα μπαίνει στο Facebook συνεχώς ( να μη κουράζεται ) , να θέλει να βγαίνει μέρα παρά μέρα , να έχει γρήγορο αυτοκίνητο και να θέλει να πάει στη Μύκονο το καλοκαίρι , όπως λένε και οι Ιάπωνες Salonika και έχουν δίκιο 100 % , καλή η φράπα στην Νίκης αλλά θέλει και δουλειά ( φιλικά ) 4
Miracle Worker Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Υπαρχουν τα στοιχεια της ΓΣΕΕ. Νομιζω οτι 50% των ιδιωτικων και το 80% των δημοσιων παιρνει πανω απο 800€. 2
*nenya* Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Αν παίρνανε όλοι 300 και 500€ πάντως δεν θα ήταν πχ όλα τα ξενοδοχεία γεμάτα για Χριστούγεννα πάντως...Σκεψου ομως οτι πολλοι ζουν ακομα απ'το χρημα των γονιων κ των παππουδων τους! Θα σου δωσω παραδειγμα με φιλη μου που μενει με γονεις, τα εσοδα της ειναι 200€ το μηνα απο προχειροδουλειες και καθε χρονο τα σκαει για μπουζουκια, αγορες ρουχων και τα καλοκαιρια νησια Παρος και ανω. Guess what? Η μανα κ η γιαγια της της πληρωνουν ξενοδοχεια κλπ. Και δεν ειναι μονο η φιλη μου ετσι... 3
webparts Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Απλά να ξέρεις πως αυτοί που έκαναν οικονομίες ήταν κατά 70 % επιλογή του και τους άρεσε , απλά το κακό ήταν η έπαρση να πάρουν πολλά σπίτια , τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν , όσοι μάζευαν ρευστό τώρα τα παιδιά τους είναι άνετα και δεν έχουν το άγχος της επιβίωσης , βλάκες είναι οι Εβραίοι που η αρχή τους είναι να μαζεύουν χρήματα ; Ακόμα ο Έλληνας στο 70 % των περιπτώσεων θέλει να μην πιεστεί , να θέλει να δουλεύει σε μια δουλειά που θα μπαίνει στο Facebook συνεχώς ( να μη κουράζεται ) , να θέλει να βγαίνει μέρα παρά μέρα , να έχει γρήγορο αυτοκίνητο και να θέλει να πάει στη Μύκονο το καλοκαίρι , όπως λένε και οι Ιάπωνες Salonika και έχουν δίκιο 100 % , καλή η φράπα στην Νίκης αλλά θέλει και δουλειά ( φιλικά ) Εχεις μπερδεψει λιγο το λογο που χρησιμοποιουμε bold,αλλα δεν πειραζει. Ο ελληνας περιγραφεται με το παρακατω ρητο: Ολη τη βδομαδα τρως το αγγουρι ( το μεταφραζει ο καθενας οπως θελει ) μα το Σαββατο εισαι μουρη! Σκεψου ομως οτι πολλοι ζουν ακομα απ'το χρημα των γονιων κ των παππουδων τους! Και ζουν ακομα στο ιδιο σπιτι 4
tsioulak Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2017 Υπαρχουν τα στοιχεια της ΓΣΕΕ. Νομιζω οτι 50% των ιδιωτικων και το 80% των δημοσιων παιρνει πανω απο 800€. Εστω οτι τα νούμερα που λες ισχύουν, ειμαι 99% σίγουρος οτι ειναι μικτά και οχι καθαρά, και ειδικά στον δημόσιο τομεα τα μικτά ειναι πολυ μπερδεμένη και πονεμένη (απο πολλες απόψεις) ιστορία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα