Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα αγαπητοί συμφορουμίτες!

Θέλω να παραγγείλω ένα ultrabook και το έχει διαθέσιμο μόνο η Amazon από Η.Π.Α. (το ίδιο το Amazon, όχι Reseller)

Όταν τσεκάρω τα έξοδα αποστολής, προσθέτει επιπλέον $159 ως προπληρωμή για handling και custom fees. Το προϊόν κοστίζει $979, οπότε τα $159 είναι μια χαρά για εκτελωνισμό.

Το θέμα είναι, έχει παραγγείλει κανείς με αυτόν τον τρόπο από το US Amazon; Σας ζήτησαν επιπλέον έξοδα εκτελωνισμού ή τα χρήματα που προπληρώνεις καλύπτουν τελικά το συνολικό κόστος;

Ακόμα και με κανονικό εκτελωνισμό που θα βγεί γύρω στα €300 δεν έχω θέμα, αλλά η διαφορά όσο να'ναι είναι σημαντική σε σχέση με τα $159. :)

Δημοσ.

Θα ήταν καλλίτερα αν πρόσθετες το κόστος και τα μεταφορικά και ξεχωριστά τα custom fees.

Πάντως, φαίνεται αρκετά χαμηλό το ποσό των custom fees και μάλιστα από το Amazon.

Εάν θέλεις, δώσε link.

• Like 1
Δημοσ.

Θα ήταν καλλίτερα αν πρόσθετες το κόστος και τα μεταφορικά και ξεχωριστά τα custom fees.

Πάντως, φαίνεται αρκετά χαμηλό το ποσό των custom fees και μάλιστα από το Amazon.

Εάν θέλεις, δώσε link.

https://www.amazon.com/gp/product/B072LTGLHJ/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1

Τα υπολογίζει μόνο του ως σύνολο. Δεν μου δίνει κάποιο τρόπο να τα διαχωρίσω.

Η μόνη επιλογή που μου εμφανίζει σε επόμενο βήμα είναι να πληρώσω extra για express shipping. :)

Thanks για την άμεση απάντηση

Δημοσ.

Στα $979 προσθέτει $28,17 για μεταφορικά, δηλαδή σύνολο $1007,17 και $130,93 για import fees, που αντιστοιχεί σε 13% αντί 24%.

Αν και, συνήθως, τα δέματα από Amazon που χρεώνονται με προπληρωμένα έξοδα δεν πληρώνουν και άλλα εδώ, φοβάμαι το χαμηλό ποσοστό 13%.

• Like 2
Δημοσ.

Επίσης αν σε περίπτωση δεν περάσει/χρεωθεί τελωνείο τους στέλνεις μήνυμα και σου επιστρέφουν επιτόπου ότι είχες προπληρώσει γι'αυτό.

• Like 3
Δημοσ.

Στα $979 προσθέτει $28,17 για μεταφορικά, δηλαδή σύνολο $1007,17 και $130,93 για import fees, που αντιστοιχεί σε 13% αντί 24%.

Αν και, συνήθως, τα δέματα από Amazon που χρεώνονται με προπληρωμένα έξοδα δεν πληρώνουν και άλλα εδώ, φοβάμαι το χαμηλό ποσοστό 13%.

Και λάθος να είναι θα τον καλύψουν!

• Like 2
Δημοσ.

Thanks makfil.

Το γαμώτο συνήθως με τους εκτελωνισμούς δεν είναι οι δασμοί και το Φ.Π.Α. τα οποία τα θεωρώ απολύτως σωστά, αλλά το ~80άρι που ζητάει η μεταφορική για τον εκτελωνισμό. Για μένα που δεν έχω και χρόνο να τρέχω με εκτελωνισμούς είναι μεγάλο σπάσιμο :D

Επίσης αν σε περίπτωση δεν περάσει/χρεωθεί τελωνείο τους στέλνεις μήνυμα και σου επιστρέφουν επιτόπου ότι είχες προπληρώσει γι'αυτό.

Thank you GnG! Σημαντική επισήμανση.

Και λάθος να είναι θα τον καλύψουν!

Τι εννοείς zio; Ότι θα μου κάνουν refund και την διαφορά που θα πληρώσω εδώ; Ή ότι θα συνυπολογίσει ο εκτελωνιστής και το προπληρωμένο ποσό στο τελικό ποσό δασμών+φπα+++ ?

Update: Το παρήγγειλα. :D Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια :)

• Like 1
Δημοσ.

Στο amazon εκεί που εξηγεί τι είναι τα import fees λέει ότι αν ζητήσουν λιγότερα σου επιστρέφουν χρήματα και αν ζητήσουν περισσότερα θα τα καλύψουν αυτοί. Άρα πιστεύω πως είσαι καλυμμένος!

• Like 2
Δημοσ.

Όχι δεν θα έχεις θέμα, λιγότερο από μήνα πήρα και εγώ ένα laptop από amazon us, με παράδοση από dhl σε 3-4 ημέρες.

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με την εταιρία κούριερ ώστε να πιστοποιήσουν το πακέτο σου, δηλώντας το αφμ σου, την τιμή του πακέτου (χωρίς τα προπληρωμένα έξοδα τελωνίου), και το είδος που περιλαμβάνεται στο πακέτο.

Με την αγορά από amazon us, εξουσιοδοτείς την amazon για τον εκτελωνισμό του πακέτου.

post-382485-0-81234600-1513701677_thumb.png

Δημοσ.

Όχι δεν θα έχεις θέμα, λιγότερο από μήνα πήρα και εγώ ένα laptop από amazon us, με παράδοση από dhl σε 3-4 ημέρες.

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με την εταιρία κούριερ ώστε να πιστοποιήσουν το πακέτο σου, δηλώντας το αφμ σου, την τιμή του πακέτου (χωρίς τα προπληρωμένα έξοδα τελωνίου), και το είδος που περιλαμβάνεται στο πακέτο.

Με την αγορά από amazon us, εξουσιοδοτείς την amazon για τον εκτελωνισμό του πακέτου.

αυτο που λες, οταν φτασει το πακετο εδω τους παιρνεις τηλ? η πρεπει να κανεις κατι πιο πριν, με το που παρεις το tracking number?

Δημοσ.

αυτο που λες, οταν φτασει το πακετο εδω τους παιρνεις τηλ? η πρεπει να κανεις κατι πιο πριν, με το που παρεις το tracking number?

Οι ίδιοι θα σε πάρουν τηλέφωνο, αλλά μετά από μια μέρα αφότου φτάσει το πακέτο. Εάν δεν θες να χάσεις αυτήν την μέρα τους παίρνεις εσυ τηλέφωνο με το που δεις στο αριθμό αποστολής τον κωδικό πως απαιτείτε επικοινωνία με το τελωνείο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...