xarosid Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 καλησπερα .καθε φορα που καθαριζω τον υπολογιστη μου (ειτε με απλο φισιτιρι η με σκουπα. ουσιαστικα να απομακρυνω την σκονη μονο) μολις παταω το power button εκει που παει να ξεκινησει σβηνει και κανει restart συνεχεια μεχρι να το κλεισω εγω απο μονος μου. Εν τω μεταξυ η οθονη δεν αναβει.αφου λοιπον το εχω κανει πολλες φορες restart μπας και ανοιξει βγαζω μια ram (exw 4X4gb 2 einai ths amd kai oi alles 2 einai tis hyper x blue) και ανοιγει δεν πιανει παντα αλλα ανοιγει μετα κλεινω το pc την ξανα βαζω τον ανοιγω και ολα κομπλε.να πω πως δεν πιανει παντα αυτο μπορει να χρειαστει να το κανω πολλεσ φορες αυτο μεχρι να πιασει. μηπως εχουμε καμια ιδεα τι μπορει να φταει??? Υ.Γ. ΠΛΗΡΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ:καρτα γραφικων amd xfx rx480 gtr 8gb.μητρικη asrock z68 progen 3.τροφοδοτικο coolermaste 550w 80+ modular.ram amd 2X4 gb kai alles 2x4gb hyperx blue.επεξεργαστης i5 3470 3,2ghz 4 core.και τελος εναν σκληρο στα 320 gb εναν ssd samsung evo 240 gb που εχς φορτωσει εκει τα windows 7 service pack1.ευχαριστω πολυ εκ των προτερων
29gk Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Εκ πρωτης οψεως μοιαζει με προβλημα στατικου ηλεκτρισμου. Καλο θα ηταν καθε φορα που ανοιγεις το pc σου, να κλεινεις τον διακοπτη του τροφοδοτικου, να αφαιρεις το καλωδιο τροφοδοσιας απο την πριζα, να φροντιζεις να γειωνεσαι ειτε χρησιμοποιωντας καποιο βραχιολακι ειτε ακουμπωντας σε μια μεταλλικη επιφανεια, να μην χρησιμοποιεις στα εσωτερικα του pc σου ηλεκτρικη σκουπα ( εχουν παρατηρηθει πολλες φορες φαινομενα στατικου απο αυτες ) και να φρονττιζεις να πατας κανα δυο φορες το power button πριν ξανασυνδεσεις το τροφοδοτικο στην πριζα.
xarosid Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Συγνωμη που δεν το ανεφερα πριν το καθαρισμο εβγαζα ολα τα καλωδια απο το pc μου γιατι επρεπε να το βγαλω εξω απο το σπιτι για να μην το γεμισω με σκονη + το κουμπι ισχυος απο πισω το εκλεινα και αυτο
Xristaras12 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 όταν συνδέεις το ρεύμα πάλι μήπως έχει χάσει ημερομηνία και ώρα στο bios; υπάρχει περίπτωση να έχει αδειάσει η μπαταρία της μητρικής και να κάνει restart μιας και είδε τα περιφερειακά του. Αν έμενε μέχρι εκεί θα είχε νόημα, το οτι κάνει συνέχεια επανεκκινήσεις είναι θέμα. συνήθως τέτοια θέματα έχουν να κάνουν με μνήμη ραμ, σε τι ταχύτητες παίζουν οι μνήμες; βλέπω έχεις 2 διαφορετικά κιτ και πιθανότατα να υπάρχει ασυμβατότητα μεταξύ τους.
xarosid Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 επειδη δεν τα ξερω και εγω ακριβως αλλα ναι η amd μου τρεχανε στα 1600mhz kai h hyper x blue νομιζω στα 1900mhz αυτος που μου τις εβαλε ειχε μπει sta bios και μου εβαλε τις hyper x να τρεχουν στα 1600 mhz.και τωρα που μου το αναφερεται για τις ram απο τοτε που εβαλα τις διο ram εχουν ξεκινησει αυτο. δηλαδη μετα το πρωτο καθαρισμο.
Xristaras12 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 οπότε μάλλον κάπου υπάρχει ενα μοτίβο στο πρόβλημά σου. ραμ ddr3 σε 1900 δεν υπάρχουν, 1333,1600,1866,2133 παίζουν. επίσης σε τι τάσεις παίζουν οι μνήμες; αν το ενα κιτ ειναι στα 1.5 βολτ και το αλλο στο 1.65 και εκεί υπάρχει πρόβλημα. όπως έγραψα και πριν το σύστημα 99% δεν μπορεί να λειτουργήσει τις ραμ out-of-the-box όπως λένε και ψάχνει να βρει ρυθμίσεις ώστε να παίξουν σωστά. Το πιθανότερο ειναι οτι ρίχνει ολες τις ραμ στα 1333 ώστε να παίξουν και τα 2 κιτ. δυστυχώς αν έχω πέσει μέσα, είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις. ίσως να έχει αδειάσει η μπαταρία της μητρικής(του bios δηλαδή) και να χάνει τις ρυθμίσεις κάθε φορά που το βγάζεις απο το ρεύμα για αρκετή ώρα. Για αρχή θα δοκίμαζα αντικατάσταση της μπαταρίας και να μπούν σωστές ρυθμίσεις για τις μνήμες. επίσης κάτι τελευταίο, δεν μπορείς να έχεις 2 διαφορετικά κιτ μνήμης και οι μισες να ειναι παίζουν στα 1600 και οι αλλες όπου θες, ο memory controller δίνει ΙΔΙΑ τάση και θα βάλει ΙΔΙΟΥΣ χρονισμούς σε όλες τις μνήμες για να μπορεί να τις δουλέψει. αν θες γράψε αναλυτικά ποια κιτ ραμ έχεις η βγάλτα φωτογραφία(πανω στο ραμ στικ υπάρχει ενα αυτοκολλητάκι με διάφορες πληροφορίες) Αν έχεις ανοιχτό pc κατέβασε το cpu-z Και πόσταρε φωτογραφίες απο την καρτέλα Memory με ολες τις ραμ(εχει επιλογη 1-2-3-4)
xarosid Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 οπότε μάλλον κάπου υπάρχει ενα μοτίβο στο πρόβλημά σου. ραμ ddr3 σε 1900 δεν υπάρχουν, 1333,1600,1866,2133 παίζουν. επίσης σε τι τάσεις παίζουν οι μνήμες; αν το ενα κιτ ειναι στα 1.5 βολτ και το αλλο στο 1.65 και εκεί υπάρχει πρόβλημα. όπως έγραψα και πριν το σύστημα 99% δεν μπορεί να λειτουργήσει τις ραμ out-of-the-box όπως λένε και ψάχνει να βρει ρυθμίσεις ώστε να παίξουν σωστά. Το πιθανότερο ειναι οτι ρίχνει ολες τις ραμ στα 1333 ώστε να παίξουν και τα 2 κιτ. δυστυχώς αν έχω πέσει μέσα, είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις. ίσως να έχει αδειάσει η μπαταρία της μητρικής(του bios δηλαδή) και να χάνει τις ρυθμίσεις κάθε φορά που το βγάζεις απο το ρεύμα για αρκετή ώρα. Για αρχή θα δοκίμαζα αντικατάσταση της μπαταρίας και να μπούν σωστές ρυθμίσεις για τις μνήμες. επίσης κάτι τελευταίο, δεν μπορείς να έχεις 2 διαφορετικά κιτ μνήμης και οι μισες να ειναι παίζουν στα 1600 και οι αλλες όπου θες, ο memory controller δίνει ΙΔΙΑ τάση και θα βάλει ΙΔΙΟΥΣ χρονισμούς σε όλες τις μνήμες για να μπορεί να τις δουλέψει. αν θες γράψε αναλυτικά ποια κιτ ραμ έχεις η βγάλτα φωτογραφία(πανω στο ραμ στικ υπάρχει ενα αυτοκολλητάκι με διάφορες πληροφορίες) Αν έχεις ανοιχτό pc κατέβασε το cpu-z Και πόσταρε φωτογραφίες απο την καρτέλα Memory με ολες τις ραμ(εχει επιλογη 1-2-3-4) οπότε μάλλον κάπου υπάρχει ενα μοτίβο στο πρόβλημά σου. ραμ ddr3 σε 1900 δεν υπάρχουν, 1333,1600,1866,2133 παίζουν. επίσης σε τι τάσεις παίζουν οι μνήμες; αν το ενα κιτ ειναι στα 1.5 βολτ και το αλλο στο 1.65 και εκεί υπάρχει πρόβλημα. όπως έγραψα και πριν το σύστημα 99% δεν μπορεί να λειτουργήσει τις ραμ out-of-the-box όπως λένε και ψάχνει να βρει ρυθμίσεις ώστε να παίξουν σωστά. Το πιθανότερο ειναι οτι ρίχνει ολες τις ραμ στα 1333 ώστε να παίξουν και τα 2 κιτ. δυστυχώς αν έχω πέσει μέσα, είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις. ίσως να έχει αδειάσει η μπαταρία της μητρικής(του bios δηλαδή) και να χάνει τις ρυθμίσεις κάθε φορά που το βγάζεις απο το ρεύμα για αρκετή ώρα. Για αρχή θα δοκίμαζα αντικατάσταση της μπαταρίας και να μπούν σωστές ρυθμίσεις για τις μνήμες. επίσης κάτι τελευταίο, δεν μπορείς να έχεις 2 διαφορετικά κιτ μνήμης και οι μισες να ειναι παίζουν στα 1600 και οι αλλες όπου θες, ο memory controller δίνει ΙΔΙΑ τάση και θα βάλει ΙΔΙΟΥΣ χρονισμούς σε όλες τις μνήμες για να μπορεί να τις δουλέψει. αν θες γράψε αναλυτικά ποια κιτ ραμ έχεις η βγάλτα φωτογραφία(πανω στο ραμ στικ υπάρχει ενα αυτοκολλητάκι με διάφορες πληροφορίες) Αν έχεις ανοιχτό pc κατέβασε το cpu-z Και πόσταρε φωτογραφίες απο την καρτέλα Memory με ολες τις ραμ(εχει επιλογη 1-2-3-4) να σημειωσω οτι τωρα για να ανοιξει το pc πρεπει να βγαλω μια ram apo την μητρικη γιατι αν τις βαλω και τις 4 ανοιγοκλεινει χωρις να αναβει η οθονη. δηλαδη σαν να προσπαθει να ξεκινησει και να μην τα καταφερνει και να κλεινει και να ξανα προσπαθει να ανοιξει.Υ.Γ. τωρα δεν ξερω τον λογο αλλα μου διαβαζει μονο τις 8gb kai ας εχω βαλει τις 3 πανω.θα επρεπε τουλαχιστον να λεει 12 gb αλλα λεει 8gb.δεν ξερω γιατι
Xristaras12 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 μερικές παρατηρήσεις. το cpu-z δείχνει 8γιγα μνήμης, είχες βγάλει κάποια; επίσης βλέπω το amd κιτ εχει 2 στικς για να σου παρέχει 8 γιγα όπως και της kingston παρ ολα αυτα λεει single channel το πρόγραμμα είχες βγάλει κάποια οταν εβαλες τη φωτογραφία; επίσης τα timings που φαίνονται στο πρόγραμμα είναι των Kingston, γενικότερα απο μνημες η μόνη τους διαφορά ειναι τα timings,απο τάση και χρονισμό είναι οκ. Να έχεις υπόψιν σου οταν ψάχνουμε για ραμ πρέπει να βρίσκουμε οσο το δυνατον κοντινότερα κιτ(κατα προτίμηση ιδια μαρκα,ιδια ταση,ιδιους χρονισμους,ιδιο μοντέλο)αν γίνεται. να σημειωσω οτι τωρα για να ανοιξει το pc πρεπει να βγαλω μια ram apo την μητρικη γιατι αν τις βαλω και τις 4 ανοιγοκλεινει χωρις να αναβει η οθονη. δηλαδη σαν να προσπαθει να ξεκινησει και να μην τα καταφερνει και να κλεινει και να ξανα προσπαθει να ανοιξει.Υ.Γ. τωρα δεν ξερω τον λογο αλλα μου διαβαζει μονο τις 8gb kai ας εχω βαλει τις 3 πανω.θα επρεπε τουλαχιστον να λεει 12 gb αλλα λεει 8gb.δεν ξερω γιατι υπάρχει περίπτωση να υπάρχει σκόνη σε καποιο απο τα ram slots μέσα. Αφού ανοίξει την πρώτη φορά αν βαλεις και το αλλο στικ παίζουν και τα 4;
xarosid Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 μερικές παρατηρήσεις. το cpu-z δείχνει 8γιγα μνήμης, είχες βγάλει κάποια; επίσης βλέπω το amd κιτ εχει 2 στικς για να σου παρέχει 8 γιγα όπως και της kingston παρ ολα αυτα λεει single channel το πρόγραμμα είχες βγάλει κάποια οταν εβαλες τη φωτογραφία; επίσης τα timings που φαίνονται στο πρόγραμμα είναι των Kingston, γενικότερα απο μνημες η μόνη τους διαφορά ειναι τα timings,απο τάση και χρονισμό είναι οκ. Να έχεις υπόψιν σου οταν ψάχνουμε για ραμ πρέπει να βρίσκουμε οσο το δυνατον κοντινότερα κιτ(κατα προτίμηση ιδια μαρκα,ιδια ταση,ιδιους χρονισμους,ιδιο μοντέλο)αν γίνεται. βλεπεις σαν ασχετος δεν τα γνωριζα τωρα τα μαθενω.ναι εχω βγαλει την μια τεσαρα και εχω αφησει τις αλλες 3 πανω.και παροαυτα τις διαβαζει 8gb και οχι 12gb. tous αλλαξα θεση μηπως καποια εχει καει παλι το ιδιο.
Xristaras12 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 για να δεις αν καποιο slot η κάποιο stick έχει πρόβλημα θα πρέπει να το δοκιμάσεις ενα ενα σε μια υποδοχή. Εφοσον αναγνωρίζονται ΟΛΑ τοτε για να δεις αν καποιο slot έχει πρόβλημα θα πρέπει κάθε φορά να τοποθετείς 1 στικ ραμ σε 1 θεση. ΥΠΟΨΙΝ για να παίξουν σωστά θα πρέπει να τις βάλεις σε dual channel ακόμα κ αν χρησιμοποιείς 1 κιτ (πχ τις Kingston) Μιας και στην μητρική σου δεν υπάρχει χρωματικός κώδικας και ειναι ολη μαυρη, υποψιάζομαι χωρις να εχω διαβάσει το μανουαλ οτι κλασσικά οπως ολες οι μητρικές για να παιξει σωστα θα πρέπει να βαλεις τις μνημες Kingston στο σλοτ 1 και 3 και τις amd στο 2 και στο 4 οχι με την σειρα διπλα διπλα τα κιτ. κοινώς έτσι.
xarosid Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 για να δεις αν καποιο slot η κάποιο stick έχει πρόβλημα θα πρέπει να το δοκιμάσεις ενα ενα σε μια υποδοχή. Εφοσον αναγνωρίζονται ΟΛΑ τοτε για να δεις αν καποιο slot έχει πρόβλημα θα πρέπει κάθε φορά να τοποθετείς 1 στικ ραμ σε 1 θεση. ΥΠΟΨΙΝ για να παίξουν σωστά θα πρέπει να τις βάλεις σε dual channel ακόμα κ αν χρησιμοποιείς 1 κιτ (πχ τις Kingston) Μιας και στην μητρική σου δεν υπάρχει χρωματικός κώδικας και ειναι ολη μαυρη, υποψιάζομαι χωρις να εχω διαβάσει το μανουαλ οτι κλασσικά οπως ολες οι μητρικές για να παιξει σωστα θα πρέπει να βαλεις τις μνημες Kingston στο σλοτ 1 και 3 και τις amd στο 2 και στο 4 οχι με την σειρα διπλα διπλα τα κιτ. κοινώς έτσι. 9yhqk.jpg για να το προσπαθησω και αυτο και θα σου πω
xarosid Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2017 για να το προσπαθησω και αυτο και θα σου πω μετα λοιπον απο πολυ προσπαθεια δεν καταλαβα τιποτα... και μπερδευτηκα παραπανω. ο υπολογιστης ανοιγει μονο αν βαλω τις 3 ραμ απο τις 4. τις εβαλα ολες μια μια απο μονες τους για να δω αν τις διαβαζει το pc. μονο οταν εβαλα την μια amd anige to pc χωρις ομως να ανοιξει η οθονη αλλα χωρις να μου κανει και επανεκινηση κιολας.εκανα ολους τους συνδιασμους με τις ραμ αλλα τιποτα...και οι 4 μαζι το pc kanei restart συνεχεια απο μονο του χωρις να ανοιγει η οθονη
Xristaras12 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 το πιθανότερο είναι οτι το στικ με το οποίο δεν ανοίγει ο υπολογιστής έχει πρόβλημα. μείνε με τις 2 Kingston η μητρική ειναι αυτή; http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20Z68%20Professional%20Gen3/ η αυτή; https://www.asrock.com/mb/Intel/Z68%20Pro3%20Gen3/index.asp αν είναι η πρώτη για να παίξουν σωστά οι μνήμες οι 2 kingston Θα πρέπει να μπουν στις 2 κοκκινες η στις 2 μαυρες θύρες. οχι σε 1 κόκκινη και σε 1 μαύρη. 99,9% το ίδιο ισχύει και για το αν είναι η δεύτερη η μητρική σου.
xarosid Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 το πιθανότερο είναι οτι το στικ με το οποίο δεν ανοίγει ο υπολογιστής έχει πρόβλημα. μείνε με τις 2 Kingston η μητρική ειναι αυτή; http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20Z68%20Professional%20Gen3/ η αυτή; https://www.asrock.com/mb/Intel/Z68%20Pro3%20Gen3/index.asp αν είναι η πρώτη για να παίξουν σωστά οι μνήμες οι 2 kingston Θα πρέπει να μπουν στις 2 κοκκινες η στις 2 μαυρες θύρες. οχι σε 1 κόκκινη και σε 1 μαύρη. 99,9% το ίδιο ισχύει και για το αν είναι η δεύτερη η μητρική σου. καλημερα χρηστο.την δευττερη μητρικη εχω αυτη που δεν εχει χρωματα πανω στην μητρικη.εχω πανω τις 3 ραμ και δειχνουν οτι δουλευουν.το θεμα γιατι εχει γινει αυτο? ποιο εχει το προβλημα η μητρικη 'Η ΡΑΜ? πως πριν δουλευανε κανονικα διπλα διπλα.τι να κανω τωρα?να παρω αλλες ραμ να ξεβερδευω η δεν αξιζει?
Xristaras12 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2017 καλημερα χρηστο.την δευττερη μητρικη εχω αυτη που δεν εχει χρωματα πανω στην μητρικη.εχω πανω τις 3 ραμ και δειχνουν οτι δουλευουν.το θεμα γιατι εχει γινει αυτο? ποιο εχει το προβλημα η μητρικη 'Η ΡΑΜ? πως πριν δουλευανε κανονικα διπλα διπλα.τι να κανω τωρα?να παρω αλλες ραμ να ξεβερδευω η δεν αξιζει? όπως έγραψα και πριν και με βάση των όσων έχεις γράψει το ενα στικ απο το amd kit πιθανότατα χάλασε, για να ήμαστε 100% σίγουροι θα ελεγα να δοκιμαστεί και σε άλλο μηχάνημα. Εφόσον βάζεις ενα-ενα τα στικ σε ενα συγκεκριμένο σλοτ και τα 3 απο τα 4 στικ παιζουν αυτομάτως το συγκεκριμένο σλοτ δεν έχει θέμα. Για να εισαι σιγουρος οτι δεν υπάρχει πρόβλημα με κανένα απο τα σλοτ θα έβαζα και στα υπολοιπα ενα στικ ραμ και θα εβλεπα αν λειτουργουν (δεν χρειάζεται να βάλεις και τα 4 στικς που εχεις σε καθε μια απο τις θύρες, βεβαιωθήκαμε απο πριν οτι 3 απο τα 4 στικ λειτουργουν). Προσωπικά δεν σε απασχολεί να μείνεις με λιγότερη ραμ(μπορεί να την χρειάζεσαι)ασε πάνω τις kingston στα σλοτ 1 και 3(οπως φαίνεται στην fatality Μητρική)κοινώς στις κοκκινες υποδοχές και μείνε με 8 γιγα. Αν και σε αλλο μηχάνημα καποιο απο τα amd στικς δεν λειτουργεί 100% πλεον υπάρχει πρόβλημα στο συγκεκριμένο ram στικ. Για το πως έγινε αυτό; ηλεκτρονικά είναι δυστυχώς έτσι χαλάνε, ούτε να το προβλέψεις μπορείς ούτε να το αποτρέψεις. επίσης επιβεβαιωσα και και στην δική σου μητρική η σωστή τοποθέτηση του κιτ των ραμ είναι όπως ανέφερα παραπάνω. δεν ξέρω πως τις είχες τόσο καιρό,αλλα για να παίξουν σωστά θα πρέπει να βάλεις το ενα κιτ στο Α1 και Β1 και το αλλο κιτ στο Α2 και Β2 κοινως η μια kingston παει στο Α1 και η αλλη Στο Β1 και μια amd στο Α2 και η αλλη στο Β2. ελεγξε πρώτα το προβληματικο amd stick σε αλλο σύστημα αν γίνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα