Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Η κοπέλα μου έκανε πρακτική άσκηση σε ένα γραφείο. Ενώ έχει τελειώσει την πρακτική, επικοινώνησε μαζί της το αφεντικό της και της είπε ότι έπρεπε καταβάλει (το αφεντικό) ένα ποσό για ένσημο (1% του μισθού) το οποίο δεν το έκανε όσο ήταν εργαζόμενη εκεί. Η ίδια δεν έχει πάρει την βεβαίωση λήξης της πρακτικής ακόμα γιατί χρειάζεται την βεβαίωση από το ΙΚΑ για το ένσημο αυτό.

Το αφεντικό ζήτησε στην κοπέλα μου να πάει να ρωτήσει στο ΙΚΑ αν υπάρχει περίπτωση να πληρώσει πρόστιμο (κάτι το οποίο θα έπρεπε να έχει ερευνηθεί από την αρχή από την πλευρά του) γιατί αν πάει ο ίδιος, θα "καρφωθεί". Αν υπάρχει πρόστιμο, λέει πως θα αρνηθεί ότι έκανε πρακτική και εδώ έχουμε πρόβλημα.

Υπάρχει περίπτωση να φτάσουμε σε σημείο που να πρέπει να γίνει πάλι η πρακτική έχοντας ήδη βεβαίωση έναρξης και υπογεγραμμένο βιβλίο πρακτικής από το αφεντικό; Δεν είναι πολύ ανεύθυνο να ζητάς άτομο για πρακτική και να μην ξέρεις ούτε τι είσαι υποχρεωμένος να κάνεις σαν εργοδότης;

Ξέρετε τι παίζει;

Δημοσ.

Δεν είναι πολύ ανεύθυνο να ζητάς άτομο για πρακτική και να μην ξέρεις ούτε τι είσαι υποχρεωμένος να κάνεις σαν εργοδότης;

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό που ρωτάς αλλά θα σου απαντήσω πάνω σ' αυτό (sorry που είμαι εκτός θέματος). Την έρευνα έπρεπε να την έχει κάνει η κοπέλα σου και να τον ενημερώσει για τις υποχρεώσεις του, αν ο εργοδότης πήρε για πρώτη φορά πρακτικάριο. Στο κάτω-κάτω εκείνος την είδε σαν ένα εξαιρετικά φθηνό υπάλληλο (ή και τζάμπα αν είναι από ΙΕΚ). Κι εγώ όταν πήγα σε γραφείο διαιτολόγου τον ενημέρωσα για όλα επειδή δεν είχε ιδέα. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό που ρωτάς αλλά θα σου απαντήσω πάνω σ' αυτό (sorry που είμαι εκτός θέματος). Την έρευνα έπρεπε να την έχει κάνει η κοπέλα σου και να τον ενημερώσει για τις υποχρεώσεις του, αν ο εργοδότης πήρε για πρώτη φορά πρακτικάριο. Στο κάτω-κάτω εκείνος την είδε σαν ένα εξαιρετικά φθηνό υπάλληλο (ή και τζάμπα αν είναι από ΙΕΚ). Κι εγώ όταν πήγα σε γραφείο διαιτολόγου τον ενημέρωσα για όλα επειδή δεν είχε ιδέα.

Έπρεπε να ενημερωθεί πριν πάρει...και του ts και ο δικός σου. Όχι μόνο τα καλά και συμφέροντα (βλέπε τζάμπα εργαζόμενο) και για τα άλλα "δεν έχω ιδέα".

Ευθύνη του και πρόβλημα του λοιπόν κατ εμέ.

Δημοσ.

Δεν πήγε αυτή να ζητήσει δουλειά έτσι στο ξεκάρφωτο, είχε βγάλει ο εργοδότης αγγελία για πρακτικάριο στο ΤΕΙ, οπότε και τον πρότειναν οι καθηγητές της κλπ. Έκανε την έρευνα της, και με το παραπάνω, αλλά δε μπορεί ένας άνθρωπος 55+ να βασίζεται σε μια φοιτήτρια τόσο πολύ. Ειδικά όταν ο ίδιος έχει δηλώσει πως θέλει άτομο => Ξέρει τι παίζει και τα διαδικαστικά.

Δημοσ.

Πρακτικη ΠΑΝΤΑ σε δημοσιο τομεα.Χαλαρα ωραρια, τα λεφτα στην ωρα τους,τις αδειες δεν στις τρωνε,πιστολιες,ολες οι εθνικες αργίες για την παρτυ σου και ποτε μα ποτε Σάββατα.Σε ιδιωτικο ευκολα σε κουβαλάει ο εργοδοτης σαββατο.

Δημοσ.

Τι λέτε ρε, η φοιτήτρια που θα τον ενημερώσει, πάμε καλά;

Βασικά δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί ότι έκανε πρακτική αν τον κυνηγήσει; Δε νομίζω να φτάσει εκεί το πράγμα

Δημοσ.

Πρακτικη ΠΑΝΤΑ σε δημοσιο τομεα.Χαλαρα ωραρια, τα λεφτα στην ωρα τους,τις αδειες δεν στις τρωνε,πιστολιες,ολες οι εθνικες αργίες για την παρτυ σου και ποτε μα ποτε Σάββατα.Σε ιδιωτικο ευκολα σε κουβαλάει ο εργοδοτης σαββατο.

καλα μη εισαι απολυτος, υπαρχουν εργοδοτες που ειναι τυπικοι στον ιδιωτικο τουλαχιστον τομεα, παραδειγμα ειμαι και εγω που στην περιοδο της πρακτικης μου ολα ηταν και ειναι (μιας που με κρατησαν) τυπικα απο θεμα ωραριου,μισθοδοσιας κτλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Πρακτική σε δημόσιο, σε αρχιτεκτονική, δεν γίνεται. Επίσης θες κάποιον να σε μάθει πράγματα. Υπάρχει κόσμος που θέλει προσωπική εξέλιξη και όχι απλά να περάσει την πρακτική και να πάρει το πτυχίο.

• Like 1
Δημοσ.

Αν είσαι σε δημόσιο τομέα δεν έχεις πιθανότητα να σε κρατήσουν (εκτός αν έχεις κάποιο συγγενή κτλ )

Σε ιδιωτικό τομέα κάνεις έρευνα αγοράς αφού γενικά προσλαμβάνουν εύκολα για πρακτική και αν διαπιστώσουν ότι αξίζεις και φυσικά υπάρχει ανάγκη για τη θέση σε κρατάνε.

Τώρα αν σε ενδιαφέρει μόνο να μην κάνεις τίποτα (συνήθως αυτό γίνεται στο δημόσιο) και έχεις σίγουρη δουλειά στο μέλλον για κάπου αλλού οκ πήγαινε σε δημόσιο.

Δημοσ.

Βασικά δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί ότι έκανε πρακτική αν τον κυνηγήσει; Δε νομίζω να φτάσει εκεί το πράγμα

Το θέμα είναι να μην φτάσει εκεί το πράγμα... :/
Δημοσ.

καλα μη εισαι απολυτος, υπαρχουν εργοδοτες που ειναι τυπικοι στον ιδιωτικο τουλαχιστον τομεα, παραδειγμα ειμαι και εγω που στην περιοδο της πρακτικης μου ολα ηταν και ειναι (μιας που με κρατησαν) τυπικα απο θεμα ωραριου,μισθοδοσιας κτλπ.

Ναι σιγουρα θα υπαρχουν..καποιοι.

Πρακτική σε δημόσιο, σε αρχιτεκτονική, δεν γίνεται. Επίσης θες κάποιον να σε μάθει πράγματα. Υπάρχει κόσμος που θέλει προσωπική εξέλιξη και όχι απλά να περάσει την πρακτική και να πάρει το πτυχίο.

Δεν το ανεφερες πιο πανω.Το μαθαινεις πραγματα μην το λες ετσι ξεμπαρκα.Στον δημοσιο που ο σκοπος τους ειναι να τεμπελιασουν ευκολα παιρνεις αρμοδιοτητες που δεν τις δινουν ουτε σε υπαλληλο με 10ετια.Στον ιδιωτικο μιας και η επιχειρηση πρεπει να βγαλει λεφτα για να επιβιωσει δεν θα σε εμπιστευονταν για κατι σοβαρο.Να σου δωσω και ενα παραδειγμα.Πρακτικη απο λογιστη α)σε λογιστικο γραφειο β)σε ΔΟΥ.Νομιζω ξερουμε ποιος θα ''μαθει'' περισσοτερα.

Αν είσαι σε δημόσιο τομέα δεν έχεις πιθανότητα να σε κρατήσουν (εκτός αν έχεις κάποιο συγγενή κτλ )

Σε ιδιωτικό τομέα κάνεις έρευνα αγοράς αφού γενικά προσλαμβάνουν εύκολα για πρακτική και αν διαπιστώσουν ότι αξίζεις και φυσικά υπάρχει ανάγκη για τη θέση σε κρατάνε.

Τώρα αν σε ενδιαφέρει μόνο να μην κάνεις τίποτα (συνήθως αυτό γίνεται στο δημόσιο) και έχεις σίγουρη δουλειά στο μέλλον για κάπου αλλού οκ πήγαινε σε δημόσιο.

Συμφωνω οτι οσοι πανε στο δημοσιο εχουν ηδη κατι ετοιμο και απλα βγαζουν την υποχρεωση.Απλα,πηγαινοντας με τον σταυρο στο χερι και σε ιδιωτικο,και σε δημοσιο,τις ιδιες πιθανοτητες εχεις.Η πρεπει να εχεις θειο απο την κορωνη η να βγαζεις 200% δουλεια για τον βασικο που θα σου δινουν πραγμα που σε κανει αυτοματα χαμαλη.Σκεφτειτε αν ειχατε οι ιδιοι επιχειρηση,θα παιρνατε ενα πιτσιρικι ανειδίκευτο μολις πτυχιουχο και με την μοναδικη εργασιακη εμπειρια μαζι σας?

Εγω μιλησα για συνθηκες,για 6 μηνες που για τους περισσοτερους ειναι η πρωτη τους εργασιακη εμπειρια,θεωρω οτι πρεπει να ειναι και λιγο ανθρωπινη.Τωρα να παει η κοπελα και να παρακαλαει τον εργοδοτη να της βεβαιωσει την πρακτικη το βλεπετε νορμαλ?Απο φιλους μου δεν τους εδιναν και τις αδειες που δικαιουνταν και οταν τους ελεγε καποιος για λεφτα γελουσαν.

Δημοσ.

Δεν πήγε αυτή να ζητήσει δουλειά έτσι στο ξεκάρφωτο, είχε βγάλει ο εργοδότης αγγελία για πρακτικάριο στο ΤΕΙ, οπότε και τον πρότειναν οι καθηγητές της κλπ. Έκανε την έρευνα της, και με το παραπάνω, αλλά δε μπορεί ένας άνθρωπος 55+ να βασίζεται σε μια φοιτήτρια τόσο πολύ. Ειδικά όταν ο ίδιος έχει δηλώσει πως θέλει άτομο => Ξέρει τι παίζει και τα διαδικαστικά.

Α καλά, τότε πάω πάσο. 100% λάθος ο τύπος.

Για να το λες αυτό, δεν έχεις υπ' όψιν σου τι άγνοια παίζει. Ασ' τα να πάνε... Ούτε οι λογιστές δεν ξέρουν καλά καλά. Εγώ είχα κανονίσει με κάποιον, τα είχαμε βρει σε όλα, ο λογιστής του του έδωσε το ΟΚ και τελευταία στιγμή ο λογιστής ενημερώθηκε και του είπε για κάποια επιπλέον έξοδα που προκύπτουν (δεν είπε ψέματα, το διασταύρωσα). Και κατέληξα να πάω σε γυμναστήριο που δε μαθαίνω τίποτα και στον διαιτολόγο να πηγαίνω "ανεπίσημα" κάποιες φορές την εβδομάδα για να μάθω δυο πράγματα. Μπ@υρδέλο.

/off-topic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...