23Optimus Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2017 Καλησπερα και χρονια πολλα, γνωριζει κανεις αν υπαρχει προβλημα οταν ενα ρουτερ δεν εχει firewall η παιζει ρολο και ο υπολογιστης, εδω και καιρο εχω αφησει στην τυχη το θεμα ρουτερνα φανταστειτε ενω ειμαι vodafone ειχα ακομα του οτε και τωρα χαλασε αυτο (δειχνει ολα τα κουμπια πρασινα, και δεν δινει ιντερνετ), θελω να καταληξω αυτο εβλεπα στις ρυθμισεις του οτι ειχε μια επιλογη firewall enable disable.το αλλο που βρηκα προσωρινα,, παει πιο γρηγορα βεβαια σε εκκηνηση κλπ ενα παλιο τις On telecoms παρατηρησα δεν εχει αυτην την επιλογη. ακουγοντε περιεργα ολα αυτα που λεω οσον αφορα την χρηση του ρουτερ το γιατι δεν εχω παρει αλλο, καποια στιγμη πρεπει να γινει και αυτο, αλλα δεν εδινα σημασια εφοσον ειχα νετ δε με ενοιαζε απλα τιποτα αλλο.Χρειαζεται να εχει καποια ασφαλεια ενα ρουτερ γενικως ανεξαρτητα απο το τη προστασια υπαρχει στον υπολογιστη? η παιζει ρολο περισσοτερο πως χρησιμοποιει καποιος το ιντερνετ, στο θεμα να μη κολλισει ιους,
jkoukos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Δεν υπάρχει router που να μην έχει firewall. Απλά πολλά οικιακά δεν έχουν επιλογή για την λειτουργία και σχεδόν κανένα για την ρύθμισή του. Οι ιοί, οι κόρες και τα ζουζούνια, δεν είναι θέμα των firewall που έχουν οι routers. 1
23Optimus Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 ναι απλα μου κανε εντυπωση γιατι το αλλο ειχε ρυθμιση που εγραφε για firewall, φυσικα δεν θα χει σχεση, αν και πιστευω οτι και να βαλεις δεν εχει να κανει αμα προσεχεις που μπαινεις και τι κατεβαζεις, αλλα οσο ναναι δε γινεται να εχεις τον υπολογιστη με καμια προστασια.
jkoukos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2017 Η δουλειά του firewall είναι ο έλεγχος των πακέτων δεδομένων που διακινούνται μεταξύ 2 διαφορετικών δικτύων. Σε κάποια από αυτά (κυρίως υλοποιήσεις λογισμικού), υπάρχουν επιπρόσθετες λειτουργίες, όπως IDS, Antivirus, VPN κλπ, αλλά αυτές δεν έχουν σχέση με το firewall και την λειτουργία του και γι' αυτό δεν θα τις βρεις στα απλά router.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα