Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα τσαντάκι με διάφορα φάρμακα για έκτακτες περιστάσεις. Πήγα πρόσφατα ένα ταξίδι και διαπίστωσα πως δεν είναι πλήρες. Θα γράψω μια λίστα με ιδέες για το τι πρέπει να περιέχει για να το ανανεώσω. Αν έχετε κάποια επιπλέον ιδέα ή παρατηρήσετε πως ξέχασα κάτι πείτε.

1. Χάπια συναχιού (comptrex / cold n flu)
  2. Spay συναχιού (Otrivin)
  3. Spay πρόληψης πονόλαιμου (hexalen)
  4. Βιταμίνη C
  5. Χάπια για πόνο στομαχιού
  6. Χάπια για διάρροια
  7. Χάπια για δυσκοιλιότητα
  8. Οινόπνευμα / Betadin
  9. Γάζες
  10. Ράμματα
  11. Ψαλίδι
  12. Τσιμπιδάκι
  13. Κρέμα δέρματος για εγκαύματα (Bepanthon)
  14. Αντιβακτηριδιακή κρέμα γεννετικών οργάνων
  15. Liposan
  16. Κολλήριο

Βιταμίνη D

Βιταμίνη Β12

Χάπια θυρεοειδούς

Χάπια αρθρίτιδας

• Like 1
Δημοσ.

Ράμματα; why? Ξέρεις να κάνεις ή θα παίξει how to video ?

Υποτίθεται ότι φτιάχνουμε τσάντα πρώτων βοηθειών, χάπια για συνάχι, δυσκοιλιότητα κλπ είναι άκυρα κατά τη γνώμη μου. Δεν είναι κάτι επείγον, ακόμα και σε χωριό να βρεθείς κάπου σχετικά κοντά θα υπάρχει ένα φαρμακείο.

• Like 7
Δημοσ.

Aerolin

(ούτε εγώ ήξερα ότι έχω πρόβλημα μέχρι που κάποιο βράδυ, 2 βδομάδες μετά στο νέο μέρος όπου κάποια βραδια με έπιανε πέρασα το χειρότερο βράδυ της ζωής μου επί ώρες να προσπαθώ να αναπνεύσω ... με το που έβγαινε ο ήλιος όλα καλά)

• Like 2
Δημοσ.

Στο φαρμακείο του αυτοκινήτου μου υπάρχει και αιμοστατικός επίδεσμος, το βρίσκω καλή ιδέα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν έχεις επαρκείς γνώσεις για τα παρακάτω φάρμακα μπορείς να τα συμπεριλάβεις.

αλοιφή αντιβιωτική fucidin

γάζες fucidin (για εγκαύματα)

Αντιισταμινικά χάπια

χάπια κορτιζόνης medrol

οξυζενέ

σπρέι PULVO 47 ή VIOPLEX-T

κρέμα ή αλοιφή κορτιζονούχα butavate για τσιμπήματα εντόμων-φαγούρα

επίδεσμοι απλοί και ελαστικοί

ταινίες στερέωσης

παραμάνες

γάντια μιας χρήσης

φυσιολογικός ορός 

αιμοστατικό βαμβάκι

ράμματα μπορείς να αγοράσεις τα νέου τύπου αυτοκόλητα

https://www.digas.gr/el/tainies-avtokollites-sugkratisis-dermatos-steri-strip-6mm-x-100mm

• Like 1
Δημοσ.

Ένεση αδρεναλίνης (για αναφυλαξία)

Διαβάζω πως η χρήση της είναι παράνομη και πρέπει να γίνεται μόνο από γιατρούς.

Επίσης πωλείται χωρίς συνταγή;

Ράμματα; why? Ξέρεις να κάνεις ή θα παίξει how to video ?

Υποτίθεται ότι φτιάχνουμε τσάντα πρώτων βοηθειών, χάπια για συνάχι, δυσκοιλιότητα κλπ είναι άκυρα κατά τη γνώμη μου. Δεν είναι κάτι επείγον, ακόμα και σε χωριό να βρεθείς κάπου σχετικά κοντά θα υπάρχει ένα φαρμακείο.

Ράμματα δεν εννοούσα βελόνα και κλωστή αλλά κάποια νέου τύπου σαν αυτοκόλλητα. Επίσης βρήκα και ένα gel.

Είναι καλή λύση αν έχει ανοίξει το δέρμα και γίνεται χαμός, μέχρι να βρεις γιατρό.

Όχι δεν ψάχνω μόνο πρώτες βοήθειες, ψάχνω οτιδήποτε φαρμακευτικό μπορεί να μου χρειαστεί, από ασπιρίνες μέχρι προφυλακτικά.

Κι αυτό για την περίπτωση που είμαι σε βουνά ή σε ξένη χώρα ή γενικά κάπου που δεν ξέρεις ή δεν μπορείς να βρεις εύκολα φαρμακείο. Επίσης αν έχεις μαζί σου το σκεύασμα σε γλιτώνει απ την ταλαιπωρία να ψάχνεις φαρμακείο, ειδικά σε παράξενα μέρη και ώρες.

Aerolin

(ούτε εγώ ήξερα ότι έχω πρόβλημα μέχρι που κάποιο βράδυ, 2 βδομάδες μετά στο νέο μέρος όπου κάποια βραδια με έπιανε πέρασα το χειρότερο βράδυ της ζωής μου επί ώρες να προσπαθώ να αναπνεύσω ... με το που έβγαινε ο ήλιος όλα καλά)

Τί είναι αυτό;

Στο φαρμακείο του αυτοκινήτου μου υπάρχει και αιμοστατικός επίδεσμος, το βρίσκω καλή ιδέα.

Καλή ιδέα. Ο αιμοστατικός επίδεσμος για να καταλάβω είναι ένας επίδεσμος που περιέχει κάποια ουσία που σταματάει την αιμορραγία;

Αν έχεις επαρκείς γνώσεις για τα παρακάτω φάρμακα μπορείς να τα συμπεριλάβεις.

αλοιφή αντιβιωτική fucidin

γάζες fucidin (για εγκαύματα)

Αντιισταμινικά χάπια

χάπια κορτιζόνης medrol

οξυζενέ

σπρέι PULVO 47 ή VIOPLEX-T

κρέμα ή αλοιφή κορτιζονούχα butavate για τσιμπήματα εντόμων-φαγούρα

επίδεσμοι απλοί και ελαστικοί

ταινίες στερέωσης

παραμάνες

γάντια μιας χρήσης

φυσιολογικός ορός 

αιμοστατικό βαμβάκι

ράμματα μπορείς να αγοράσεις τα νέου τύπου αυτοκόλητα

https://www.digas.gr/el/tainies-avtokollites-sugkratisis-dermatos-steri-strip-6mm-x-100mm

αλοιφή αντιβιωτική fucidin - Στο φύλλο οδηγιών λέει πως είναι για μολύνσεις δέρματος από σταφυλλόκοκκους. Και που θα ξέρω εγώ τί μόλυνση είναι;

γάζες fucidin (για εγκαύματα) - Καλό.

Αντιισταμινικά χάπια - Για αλλεργίες; Εϊναι ασφαλές το αν τα χρησιμοποιείς υπό την υποψία και μόνο αλλεργίας;

χάπια κορτιζόνης medrol - Τί κάνουν αυτα;

οξυζενέ - Για τί χρήση;

σπρέι PULVO 47 ή VIOPLEX-T - Καλό.

κρέμα ή αλοιφή κορτιζονούχα butavate για τσιμπήματα εντόμων-φαγούρα - Καλό, είναι καλύτερο απ την φενιστίλ;

επίδεσμοι απλοί και ελαστικοί   - Καλό.  

ταινίες στερέωσης   - Για τί χ   ρήση;  

παραμάνες  - Για τί  χρήση; 

γάντια μιας χρήσης

φυσιολογικός ορός - Καλό.

αιμοστατικό βαμβάκι - Καλό

ράμματα μπορείς να αγοράσεις τα νέου τύπου αυτοκόλητα - Ναι αυτό σκεφτόμουν

Επίσης αναρωτιέμαι αν έχει νόημα να πάρω κάποια πράγματα που η λειτουργία τους μπορεί να καλυφθεί από άλλα. πχ αιμοστατικό βαμβάκι vs αιμοστατικοί επίδεσμοι. Και το ρωτάω λόγω χώρου. Αν το γεμίσω με όλα δεν θα είναι μεταφέρσιμο.

Οπότε σε αυτή την περίπτωση τί είναι καλύτερο από κάθε κατηγορία;

Δημοσ.

Καταλαβαινεις οτι με το να χορηγήσεις μονος σου καποια φαρμακα στον εαυτό σου, μπορει να κανεις κακο στον εαυτο σου? Και πως μπορει να δυσκολευεις τη διαγνωση? Π.χ. γιατι να παρεις αντιδιαρροικο? Σε πονο στην κοιλιά εαν παρεις ισχυρα παυσιπονα πως θα γίνει χειρουργική εκτιμηση για το εαν είναι οξεία κοιλία?

Αν ηταν ετσι θα χε ο καθενας απο ενα βαλιτσάκι και θα επαιρνε οτι του καπνιζε.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ κουβαλάω στα ταξιδια μονο ντεπον και ωτοασπιδες. Και αντικουνουπικα-afterbite αν ειναι καλοκαιρι.

Δημοσ.

Συγγνώμη αλλά σε ποιά χώρα ταξιδεύετε και χρειάζονται όλα αυτά?Σε εμπόλεμη ζώνη σε Αφρικάνικη χώρα?Ακόμα και στο βουνό να είσαι και να μην έχεις άμεση πρόσβαση τίποτα από αυτά δεν είναι άμεσης ανάγκης,εκτός αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο μόνιμο πρόβλημα.Η βιταμίνη c θα σε σώσει;

Προσωπικά το μόνο που κουβαλάω όταν βρίσκομαι στην φύση είναι κάτι για τα τσιμπήματα από έντομα.

• Like 3
Δημοσ.

Κάτι άσχετο,σε κάποιον που έχει αλλεργία και για να μην φτάσει σαν το ανθρωπάκι της Michelin πρέπει να κάνει ένεση αδρεναλίνης ή κορτιζόνη?

Δημοσ.

Ήταν θέμα χρόνου να εκφραστεί μια τέτοια άποψη.

Καταλαβαινεις οτι με το να χορηγήσεις μονος σου καποια φαρμακα στον εαυτό σου, μπορει να κανεις κακο στον εαυτο σου? Και πως μπορει να δυσκολευεις τη διαγνωση? Π.χ. γιατι να παρεις αντιδιαρροικο? Σε πονο στην κοιλιά εαν παρεις ισχυρα παυσιπονα πως θα γίνει χειρουργική εκτιμηση για το εαν είναι οξεία κοιλία?

Αν ηταν ετσι θα χε ο καθενας απο ενα βαλιτσάκι και θα επαιρνε οτι του καπνιζε.

Καταλαβαινω αλλά δεν σκοπευα να μην επισκευθω γιατρό στην συνέχεια. Σε έχει πιάσει διάρροια πχ και έχεις πτήση την ίδια μέρα για Ελλάδα. Παίρνεις χάπια, έρχεσαι Ελλάδα και πας γιατρό. Εναλλακτικά χέζεις όλο το αεροπλάνο ή χάνεις την πτήση και πας σε γιατρό με ενδεχόμενο προβλήμα συνεννόησης.

Γενικά αν νιώσεις πως είναι κάτι σοβαρό δεν ρισκάρεις με χρήση του φαρμακείου, αλλά για τις συνηθισμένες περιπτώσεις μπορεί να σε σώσει από πολύ δυσάρεστες καταστάσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...