Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 905
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, bluesattack είπε

@DrLo

Φιλε Φριντμαν εσυ ?

Δε θα περίμενα ο Φρίντμαν να υποστήριζε τόσο έντονα την ρύθμιση του θέματος σακούλα από το κράτος.  Προσεγγίσεις σαν του φρίντμαν προύποθέτουν ότι ο κόσμος δεν είναι παράλογος, τεράστιο λάθος.

Δημοσ.

Ε ρε τρολια που έχω να ρίξω. Θα πάω Σκλαβενίτη με σακούλες Γαλαξίας! 

Εχετε κάποιο θέμα θα τους πω; Δεν με νοιάζει σε ποιον κάνω τσαμπα διαφήμιση εγώ τα ψώνια μου θέλω να κουβαλήσω!

Thug life!

• Like 4
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, DrLo είπε

Το τι σε βολεύει εσένα είναι αδιάφορο για το θέμα, είναι δικό σου πρόβλημα, δε μπορεί να μετακυλίεται στους άλλους. Αν δεν έχεις χώρο για κουβά .. tough luck.

Φυσικά και πρέπει να έχουν και αυτές αντίστοιχο τέλος. Το ότι είναι πιο οικονομικές αυτές τι σχέση έχει?

Έχεις την προσδοκία αυτό που βολέυει εσένα να είναι πάντα το πιο οικονομικό?

Διαβαζεις σε τι απαντας; Η απλα γραφεις οτι σου κατεβει;

• Like 1
Δημοσ.
23 minutes ago, aris1986 said:

Ε ρε τρολια που έχω να ρίξω. Θα πάω Σκλαβενίτη με σακούλες Γαλαξίας! 

Εχετε κάποιο θέμα θα τους πω; Δεν με νοιάζει σε ποιον κάνω τσαμπα διαφήμιση εγώ τα ψώνια μου θέλω να κουβαλήσω!

Thug life!

Bασικα δεν χρειαζεται να τους πεις τιποτα γιατι κανεις δε θα ασχοληθει με τις σακουλες που θα εχεις μαζι σου...Και ειδικα οι υπαλληλοι-ταμιες που αλλη δουλεια δεν ειχαν...

Δημοσ.

Καλή Χρονιά, Χρόνια Πολλά. 

Είμαι 42 χρονών, έφυγα από την Γερμανία στα 6 μου, θυμάμαι τους Γερμανούς να πηγαίνουν στα super markets είτε με καλάθι, είτε με πάνινες τσάντες, είτε αν είχαν αυτοκίνητο, ζητούσαν από το κατάστημα χαρτόνια. Υπήρχαν βέβαια σακούλες, δεν ξέρω αν τις πληρώνανε από τότε ή όχι. 

Μέχρι ένα σημείο είναι σωστό το μέτρο κι αν με ρωτάτε τα 4 λεπτά για τον Έλληνα σε οποιαδήποτε οικονομική κατάσταση κι αν βρίσκεται είναι τίποτα, δεν τα υπολογίζει. Όμως μόνο στα σούπερ μάρκετ που γίνεται αλόγιστη και άσκοπη χρήση σε σακούλες. Εγώ έχω ένα μαγαζί με ρούχα, από 17% μου πήγαν τον ΦΠΑ από σήμερα στο 24, πρέπει να χτυπάω και 4 λεπτά, θα τα παίρνω; Όταν ο άλλος θα ψωνίζει 20, 30 ή σπανίως πια 50€ θα του ζητάω και 4 λεπτά; Ντροπή. Αλλά πείτε μου τι θα κάνατε εσείς. Όταν ο ΦΠΑ ανεβαίνει 7 ολόκληρες μονάδες χωρίς να αυξήσω τις τιμές από τότε που ήταν 15, και να δίνω και 4 λεπτά από την τσέπη μου; Ε όχι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Οι χάρτινες είναι φωτιά, από 20 λεπτά η μία στην πιο φτηνή εκδοχή...

Δημοσ.

Στην Ελλάδα όλα γίνονται εκ του πονηρού. Αυτό είναι το πρόβλημα. Αυτό το περιβαλλοντικό τέλος ή όπως ονομάζεται δεν θα καταλήξει εκεί που προορίζεται, είναι σίγουρο. Κάποιοι θα βάλουν τα λεφτά στο παντελόνι. Επίσης είναι τραγικό το ξυπνητζίδικο ελληνικό κράτος να σου βάζει και ΦΠΑ επιπλέον, έτσι για να εισπράξει και αυτό το κατιτίς του για να συντηρήσει τις ορδές των κοπριτών στο οποίο στηρίζεται. 

Αν το ζήτημα ήταν το περιβάλλον, τουλάχιστον το ΦΠΑ θα έπρεπε να είναι μηδενικό. 

Συνεπώς το κράξιμο που πέφτει, μπορεί να είναι ΚΑΙ εκ του πονηρού, αλλά έχει και βάση. Προσωπικά θα πάρω σακούλες πολλών χρήσεων και δεν θα τους δώσω ούτε σεντς. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, telis said:

Επίσης είναι τραγικό το ξυπνητζίδικο ελληνικό κράτος να σου βάζει και ΦΠΑ επιπλέον, έτσι για να εισπράξει και αυτό το κατιτίς του για να συντηρήσει τις ορδές των κοπριτών στο οποίο στηρίζεται. 

Αυτό ισχύει από τότε που αποκτήσαμε ΦΠΑ λόγω ΕΕ. Δλδ είναι κανόνας της ΕΕ αν δεν κάνω λάθος να μπαίνει ΦΠΑ πάνω σε όλα, ακόμα και σε ΕΦΚ και τέλη...

Δημοσ.
1 minute ago, telis said:

Στην Ελλάδα όλα γίνονται εκ του πονηρού.

Προπαγανδα συγκεκριμενου πολιτικου χωρου που εχει οδηγησει την πλειοψηφια του πληθυσμου σε ομαδικη παρανοια

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Τα 4 λεπτά είναι με το ΦΠΑ μέσα αν δεν κάνω λάθος...

Το τελος ειναι 3 λεπτα, αλλα με τον ΦΠΑ και την στρογγυλοποιηση παει στα 4 λεπτα. Αυτα για ενα χρονο, μετα οι τιμες αυξανονται και αλλο

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι το 2019 πάει στα 7 και με το ΦΠΑ στα 9 λεπτά η σακούλα...

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, #mtsalla11 είπε

Προπαγανδα συγκεκριμενου πολιτικου χωρου που εχει οδηγησει την πλειοψηφια του πληθυσμου σε ομαδικη παρανοια

Δεν το κατάλαβα. Προσωπικά δεν κάνω προπαγάνδα για κανέναν. Την άποψή μου γράφω 

Δημοσ.

τώρα θα δείξει ο έλληνας πόσο γύφτος μπορεί να γίνει.

τα κωμικοτραγικά σκηνικά που βλέπω στο Lidl θα επεκταθούν σε όλα τα super market.
εκεί που ο κάθε @@@ για να μη πληρώσει 4 λεπτά για τη σακούλα, ψάχνει κιβώτια να βάλει μέσα τα ψώνια του. κι αν δε βρει θα τα βάλει στο κεφάλι του, στις τσέπες, ίσως και στον .... του.

ο ίδιος που στα άλλα μαρκετ, για 2 αντικείμενα θα πάρει 2 σακούλες (δωρεάν) και μέσα σε αυτές θα βάλει άλλες 10.
έχουμε να ρίξουμε τρελό γέλιο.

ασχέτως που μπορεί να έχει αγοράσει ένα σωρό σαχλαμάρες, τα 4 λεπτά δε θα τα δώσει. γιατί δεν είμαστε κορόιδα εμείς να πληρώνουμε τις σακούλες. να δούμε πόσες σελίδες θα φτάσει το θέμα και πόση ανάλυση σηκώνουν αυτά τα 4 λεπτά.
και αφού τελειώσουμε την ανάλυση ας περάσουμε από το άλλο θέμα να συζητήσουμε ποια ναυαρχίδα smartphone θα αγοράσουμε φέτος. εκεί δεν είμαστε κορόιδα να τα σκάμε. στις σακούλες είμαστε.

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, torq said:

ασχέτως που μπορεί να έχει αγοράσει ένα σωρό σαχλαμάρες, τα 4 λεπτά δε θα τα δώσει. γιατί δεν είμαστε κορόιδα εμείς να πληρώνουμε τις σακούλες

Είναι θέμα αρχής! :P

Όπως πχ που δεν πληρώνω για parking στο Mall, θα το πάρκαρω στο διαόλου τη μάνα και θα περπατήσω! :D

lol

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...