silverado Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 46 λεπτά πριν, bilya είπε Αν κ δε ζω Ελλάδα κ εδω που ζω ισχύει ακριβώς το ίδιο. Πως με ξεπουπουλιαζουν ακριβώς δεν εχω καταλάβει. Μια φορά πλήρωσα μια λίρα για sport direct τσάντα κ κάνω με αυτην την δουλειά μου. Σχεδόν 3 χρόνια τώρα ζήτημα να χω αγοράσει πανω απο 10 σακούλες. Δλδ με το συλλογισμό σου σε διάστημα 3 χρονων η βρετανική κυβέρνηση εβαλε στα ταμεία της 2£. Δλδ εκαναν ολα αυτά για λιγοτερο απο μια λιρα το χρόνο. Το τι θα κανεις εσυ ή εγω δεν ειναι ο μεσος ορος. Σε 3 χρονια 10 σακουλες ουτε το 5% των καταναλωτων δεν θα κανει το ιδιο. Ξερουν πολυ καλα οτι οι περισσοτεροι θα συνεχισουν να πληρωνουν το οποιο χαρατσι, αλλοι χωρις οποιαδηποτε προσπαθεια για περιορισμο στην χρηση, αλλοι με περιορισμο και εχουν ηδη τον τροπο να φερνουν την σουμα στα ισα, με την αυξηση στο χαρατσι οσο θα περιοριζεται η χρηση, χρονο με τον χρονο. Οσο για την οικολογικη τους ανησυχια που ειναι ο φερετζες του... αν ηταν μαγκες, ας μειωναν τους φορους στο πετρελαιο, για να μην καιει ο κοσμος οτι βρει μπροστα του για να ζεσταθει. Οικολογικη συνειδηση απο ασυνειδητους κυβερνωντες δεν περιμενω. Τα παντα εχουν εισπρακτικο και μονο χαρακτηρα. 2
stefanidisg Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 ας βαλουμε και καμια λυση τι να αγορασουμε (απο τσαντα) για να παμε στο SM γιατι με σακβουαγιαζ δεν λεει, χωραει λιγα πραγματα.
NickSym Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Στις 28/12/2017 στις 6:32 ΜΜ, Getta Robo είπε Υπαρχει ενας έμμεσος εκβιασμος απο τα super markets, μιας και σε οσα εχω προσπαθησει, απαγορευεται να κυκλοφορεις εντος της επιχειρησης (για τους αντρες) με καποιο σακιδιο η τσαντα, και θα πρεπει να μενει κλειδωμενη η να παραδιδεται στο χωρο υποδοχης. Τι λες μωρέ Μια ζωή με το backpack μου ψωνίζω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 4 minutes ago, NickSym said: Τι λες μωρέ Μια ζωή με το backpack μου ψωνίζω. Αυτό ακούστηκε σαν 5 finger discount... 1
Getta Robo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 hours ago, dollyyy19 said: μια χαρα βιοδιασπ-ω-μενη ειναι η ΠΛΑΣΤΙΚΗ σακουλα που δινουν τα μαρκετ το προβλημα ειναι πως δεν ειναι μια χαρα βιοδιασπωμενο το πλαστικο. Υπαρχουν προσφατες ερευνες που εχουν αποδειξει πως δημιουργουν σοβαρο προβλημα στους ωκεανους και στην υδροβια ζωη γενικοτερα. http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=52583#.WkqD82Qq-Uk https://www.theguardian.com/environment/2016/may/23/biodegradable-plastic-false-solution-for-ocean-waste-problem Περαν φυσικα αυτων, στην Ελλαδα το ποσοστο των βιο-διασπομενων πλαστικων σακουλων ειναι εξαιρετικα μικρο ποσοστο, αν οχι ανυπαρκτο. 9 hours ago, sakispunk said: Καλημέρα φιλε μου και καλή χρονιά. Δουλεύω σε σούπερ και απλά να σε ενημερώσω ότι οι σακούλες δεν πωλούνται. Είναι περιβαλλοντικό τέλος και η χρέωση τους 4 λεπτά το ελάχιστο πάει στο κράτος. Το σούπερ δεν βγάζει λεφτά από τις σακούλες. Επίσης οι τσάντες απαγορεύονται για περίπτωση κλοπής. Μπορείς ν κάνεις τα ψωμί σου με το καλαθάκι σου η το καρότσι και έπειτα Αφού περάσεις το ταμείο τα βάζεις στην τσαντουλα σου . Είτε είναι σκληρή πλαστική είτε σακίδιο. Νομίζω δεν είναι παράλογο. Μιλησα για χρεωση και οχι για πωληση. Και οπως και να το κανεις, υφισταται. Το ποιος βγαζει τελικως τα χρηματα, δεν αλλαζει το γεγονος πως απο σημερα υφισταται το νεο μετρο. Μπορω να ρωτησω αν στο super market που εργαζεσαι οι τσαντες απαγορευοντε για αντρες αλλα και για γυναικες, η ειναι μονο για τους αντρες; Γιατι δεν εχω δει μεχρι στιγμης να αφηνουν οι γυναικες τις προσωπικες τους τσαντες στην υποδοχη η σε ειδικο χωρο. Οταν κανεις αγορες πανω απο ενα συγκεκριμενο ογκο και βαρος, δεν βολευουν οι σακουλες πολλαπλων χρησεων και καλυτερο ειναι να εχεις καποιο σακιδιο. Παραλογο η οχι, δεν σκοπευω να ξαναπρομηθευτω η να επισκεφτω επιχειρηση που απαγορευει πχ σακουλες πολλαπλων χρησεων, και προφασιζεται λογους κλοπης και ασφαλειας, για να μεταφερω τα πραγματα μου. Αναφορες απο αλυσιδες που δεν εχουν προβλημα με τα παραπανω, εχουν αναφερθει απο αλλους. 23 minutes ago, NickSym said: Τι λες μωρέ Μια ζωή με το backpack μου ψωνίζω. Υπαρχουν επιχειρησεις που τουλαχιστον μεχρι προτινος, απαγορευαν την εισοδο ετσι. Μωρε. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2018 από Getta Robo
bilya Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, orck είπε Στην Αγγλια πως πετατε τα σκουπιδια; Οπως κ στην Ελλάδα. Μαύρες σακούλες. Προσωπικά πολύ σπάνια πέταγα σκουπίδια σε σακούλες απο σουπερμάρκετ. Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το θέμα. 38 λεπτά πριν, silverado είπε Το τι θα κανεις εσυ ή εγω δεν ειναι ο μεσος ορος. Σε 3 χρονια 10 σακουλες ουτε το 5% των καταναλωτων δεν θα κανει το ιδιο. Ξερουν πολυ καλα οτι οι περισσοτεροι θα συνεχισουν να πληρωνουν το οποιο χαρατσι, αλλοι χωρις οποιαδηποτε προσπαθεια για περιορισμο στην χρηση, αλλοι με περιορισμο και εχουν ηδη τον τροπο να φερνουν την σουμα στα ισα, με την αυξηση στο χαρατσι οσο θα περιοριζεται η χρηση, χρονο με τον χρονο. Οσο για την οικολογικη τους ανησυχια που ειναι ο φερετζες του... αν ηταν μαγκες, ας μειωναν τους φορους στο πετρελαιο, για να μην καιει ο κοσμος οτι βρει μπροστα του για να ζεσταθει. Οικολογικη συνειδηση απο ασυνειδητους κυβερνωντες δεν περιμενω. Τα παντα εχουν εισπρακτικο και μονο χαρακτηρα. Αν ο άλλος θέλει να πληρώνει καλα να πάθει εγω που δεν θέλω χρησιμοποιώ δικές μου σακούλες. Κ οχι δεν έχουν ολα εισπρακτικό χαρακτήρα. Τα πρόστιμα του ΚΟΚ πχ λειτουργούν σαν αντικίνητρο Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2018 από bilya
DrLo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, divo είπε να σου αναλύσω καποια απο τα ωφελει αυτων α)Εχει υποψη σου γι αυτο που λεγετε κοστος χρηματος? 5,7% μεχρι 4 και κατι για μεγαλες επιχειρησεις. β)Μπορεις να φανταστεις τι θα γινει οταν οι Ελληνες ΔΕΝ θα παιρνουν ΔΩΡΕΑΝ σακουλες απο το ΣΜ Για τα σκουπιδια τους. Να στο πω πιο απλα τοτε. ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ. Εχεις δει καθολου ποσες δωρεαν σακουλες καταναλωνουμε; 2,9δισ σακουλες το χρονο τις οποιες τις χρησιμοποιουμε. Δεν νομιζω κανεις μας να παιρνει σακουλες για να τις πεταει. Τωρα αν το οτι θα αγοραζω εγω, αναγκαστικα πλεον, σακουλες για τις χρησεις που θελω, και δεν μιλαω για τις σακουλες του ΣΜ, δεν αποφερει κερδη και αυξηση τζιρου στους "σακουλαδες" τι να πω. Υπαρχουν και αλλα που μπορω να σου εξηγησω αλλα τα αφηνω σε σενα να τα σκεφτεις. αν οι οικονομολογοι σου δεν αντιλαμβανονται αυτα τα απλα πραγματα..... τι αν πω. Αλλαξε οικονομολογο... Οι illuminati στην PepsiCo θα ζητήσουν την φορολόγηση της ΗΒΗ (ανοίκει στην στην ίδια εταιρεία) οπότε τι θα κάνουν τα κοροϊδα ? θα πάρουν Pepsi και άρα θα κερδίσουμε λεφτά. Επίσης ... Τι κατάντια, παλιά μας κυβερνούσανε οι εφοπλιστές, ο Κόκκαλης, Ο βαρινογιάννης, η SIEMENS κλπ καταντήσαμε η διαπλοκή να είναι αυτή που πουλάνε σακούλες. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2018 από DrLo
DrLo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, divo είπε απο ποτε η ΗΒΗ μοιράζεται δωρεαν? οτι νανε... καταλαβαίνω το ειναι δυσκολο να αντιληφθεί κανεις οτι οταν κατι δε θα του δινεται δωρεαν αλλα θα το αγοραζει αυτος που το πουλαει εχει κερδος... Γιατί τις πλαστικές σακούλες στα ΣΜ τις χαρίζανε οι παραγωγοί τους? Μου λέτε μετά για βλάκες τριγύρω μας ... ήμαρτον. αν ήθελε το "διεθνες καρτέλ πλαστικών σακούλων" (μετά τον OPEC το 2ο μεγαλύτερο καρτέλ, γνωστό αυτό) να "πιάσει" την κυβέρνηση για να βγάλει λεφτά, θα τις αγόραζε το κράτος πανάκριβα και θα στις μοίραζε και θα έλεγαν πολύ γύρω μας και μπράβο. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2018 από DrLo
orck Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 15 λεπτά πριν, divo είπε β)Μπορεις να φανταστεις τι θα γινει οταν οι Ελληνες ΔΕΝ θα παιρνουν ΔΩΡΕΑΝ σακουλες απο το ΣΜ Για τα σκουπιδια τους. Να στο πω πιο απλα τοτε. ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ. Εχεις δει καθολου ποσες δωρεαν σακουλες καταναλωνουμε; 2,9δισ σακουλες το χρονο τις οποιες τις χρησιμοποιουμε. Μηπως μπορεις εσυ να μου απαντησεις, οκ πετυχημενο απολυτα το μετρο, πλεον δεν περνει κανεις σακουλες, τα σκουπιδια πρεπει καπως να πεταχτουν, θα αγοραζουμε λοιπον τις σακουλες σκουπιδιων, ερωτηση για δυνατους λυτες με ανωτερα μαθηματικα. Ποσες σακουλες θα χρησιμοποιουμε μετα; Εστω λιγοτερες επειδη ειναι μεγαλυτερες, αλλα σαν ογκο πλαστικου ειναι παλι το ιδιο. Οποτε τι αλλαζει; Μηπως πρεπει να δουμε πως θα γινει να μην φτανουν αυτες οι σακουλες στις θαλασσες; 2
aris1986 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 50 λεπτά πριν, NickSym είπε Τι λες μωρέ Μια ζωή με το backpack μου ψωνίζω. Αλαχου ακμπάρ backpack? Απαγόρευση τώρα, μόνο να επιτρέπουν στον Σταύρο Θεοδωρακη! 1
defacer Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 2 minutes ago, orck said: Μηπως μπορεις εσυ να μου απαντησεις, οκ πετυχημενο απολυτα το μετρο, πλεον δεν περνει κανεις σακουλες, τα σκουπιδια πρεπει καπως να πεταχτουν, θα αγοραζουμε λοιπον τις σακουλες σκουπιδιων, ερωτηση για δυνατους λυτες με ανωτερα μαθηματικα. Ποσες σακουλες θα χρησιμοποιουμε μετα; Εστω λιγοτερες επειδη ειναι μεγαλυτερες, αλλα σαν ογκο πλαστικου ειναι παλι το ιδιο. Εδώ είναι μια καλή στιγμή να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με μαθηματικά που όλοι έχουμε διδαχτεί στο Λύκειο, αν μιλάμε καθαρά για την ποσότητα πλαστικού σα συνάρτηση του όγκου της σακούλας τότε ο όγκος αυξάνεται με την τρίτη δύναμη της ακτίνας (ας πούμε πως είναι σφαιρική σακούλα για ευκολία, δεν αλλάζει κάτι και με ακανόνιστα σχήματα) ενώ η επιφάνειά της (άρα και η ποσότητα του πλαστικού) με τη δεύτερη δύναμη. Άρα όσο μεγαλύτερη η σακούλα τόσο λιγότερο πλαστικό ανά μονάδα όγκου σκουπιδιών. Είναι ο πασίγνωστος square/cube law ο οποίος έχει άπειρες εφαρμογές στην πραγματική ζωή (π.χ. γιατί οι αρκούδες έχουν 2 μέτρα ύψος και δεν υπήρξε ποτέ αρκούδα 20 μέτρα). https://el.wikipedia.org/wiki/Νόμος_του_τετραγώνου-κύβου Αυτά για το τεχνικό της υπόθεσης, προσωπικά θεωρώ την παραπάνω ανάλυση ναι μεν μαθηματικά σωστή αλλά απλοϊκή και εν τέλει λάθος επειδή υπολογίζει μόνο "χαζά μαθηματικά" και αφήνει απέξω τελείως την ανθρώπινη συμπεριφορά, αλλά μη σας πάω την κουβέντα αλλού. 1 1 1
ignome4 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Ότι δηλαδή το πρόβλημα είναι μονο οι σακούλες τον suermarket και τώρα με τις σακούλες σκουπιδιών ας πούμε όλα ok ή ότι ο μέσος καταναλωτής τώρα που θα επιβαρυνθεί (λες και τόσα χρονια δεν μας χρέωναν εμμέσως) θα συνετιστεί.. Το μονο που θα καταφέρουν είναι η σταδιακή ανάπτυξη τον online supermarket , ταλαιπωρία και περισσότερη σακούλα από πριν 2
defacer Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Παιδιά επειδή είδα φως και μπήκα, να κάνω μια ερώτηση έτσι γενικά. Όσοι καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι το μέτρο αυτό δεν έχει αποτέλεσμα επειδή σακούλες σκουπιδιών, υποθέτω δε σταματήσατε να σκέφτεστε μετά το "σκουπιδιών" και πριν κάνετε αυτή την τοποθέτηση σκεφτήκατε και λίγο την άλλη όψη του νομίσματος -- μήπως υπάρχουν προσεγγίσεις που δείχνουν ότι αυτό το συμπέρασμα δεν είναι ικανοποιητικό; Αναρωτιέμαι λοιπόν τι απαντήσατε εσωτερικά στον εαυτό σας όταν πέρασαν από το μυαλό οι εξής ενστάσεις που περνάνε έτσι τώρα από το δικό μου: Πώς προκύπτει ότι όσες σακούλες πάρει κανείς από το σούπερ, τόσες θα χρησιμοποιήσει και για σκουπίδια; Θέλετε να πείτε ότι ποτέ στη ζωή σας δεν έχετε δει γεμάτα πλαστικά αποθήκευσης σακούλας με καμιά 100 σακούλες μέσα, τα οποία από τη στιγμή που θα γεμίσουν παραμένουν γεμάτα για πάντα; Δε σας φαίνεται πως αυτό σημαίνει ότι παίρνουμε περισσότερες σακούλες από το σούπερ απ' όσες χρειάζονται για τα σκουπίδια; Ακόμα κι αν εσείς δεν τις μαζεύετε για να το έχετε δει στο σπίτι, δε σας φαίνεται πως θα ήταν μάλλον μαθηματικά απίθανο να παίρνετε τόσες σακούλες από το σούπερ όσες ακριβώς χρειάζεστε για τα σκουπίδια; Και πως αν δεν παίρνετε το ακριβές νούμερο σας βάζω ένα στοίχημα 10:1 ότι παίρνετε παραπάνω και όχι λιγότερες; Όταν σκέφτεστε για την αποτελεσματικότητα ενός μέτρου, πάντα το σκέφτεστε θεωρώντας πως τίποτα άλλο δε θα αλλάξει στον κόσμο; Για παράδειγμα, βάζουμε κάτω τα κόστη και αποφασίζουμε να πάρουμε αμάξι επειδή θα βγει ξερωγω φτηνότερο από τη συγκοινωνία... και μετά την αγορά του αμαξιού παραπονιόμαστε πως είναι ακριβότερο επειδή συνεχίζουμε να παίρνουμε διαρκείας κάθε μήνα; Στο θέμα μας, γιατί θεωρείτε δεδομένο πως η απομάκρυνση των απορριμάτων θα εξακολουθήσει ντε και καλά να γίνεται με τον "πατροπαράδοτο" τρόπο; Όταν ας πούμε έχετε στο σπίτι γυάλινα μπουκάλια τα οποία τώρα μπαίνουν σε πλαστική σακούλα επειδή η σακούλα υπάρχει έτοιμη, σκεφτήκατε το ενδεχόμενο να πάτε να τα πετάξετε μέσα σε τσάντα και έτσι να μη χρειαστεί η συγκεκριμένη σακούλα; Ας μείνουμε εδώ για να μη σεντονιάσω χρονιάρες μέρες. Λοιπόν; 3
sakispunk Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, Getta Robo είπε το προβλημα ειναι πως δεν ειναι μια χαρα βιοδιασπωμενο το πλαστικο. Υπαρχουν προσφατες ερευνες που εχουν αποδειξει πως δημιουργουν σοβαρο προβλημα στους ωκεανους και στην υδροβια ζωη γενικοτερα. http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=52583#.WkqD82Qq-Uk https://www.theguardian.com/environment/2016/may/23/biodegradable-plastic-false-solution-for-ocean-waste-problem Περαν φυσικα αυτων, στην Ελλαδα το ποσοστο των βιο-διασπομενων πλαστικων σακουλων ειναι εξαιρετικα μικρο ποσοστο, αν οχι ανυπαρκτο. Μιλησα για χρεωση και οχι για πωληση. Και οπως και να το κανεις, υφισταται. Το ποιος βγαζει τελικως τα χρηματα, δεν αλλαζει το γεγονος πως απο σημερα υφισταται το νεο μετρο. Μπορω να ρωτησω αν στο super market που εργαζεσαι οι τσαντες απαγορευοντε για αντρες αλλα και για γυναικες, η ειναι μονο για τους αντρες; Γιατι δεν εχω δει μεχρι στιγμης να αφηνουν οι γυναικες τις προσωπικες τους τσαντες στην υποδοχη η σε ειδικο χωρο. Οταν κανεις αγορες πανω απο ενα συγκεκριμενο ογκο και βαρος, δεν βολευουν οι σακουλες πολλαπλων χρησεων και καλυτερο ειναι να εχεις καποιο σακιδιο. Παραλογο η οχι, δεν σκοπευω να ξαναπρομηθευτω η να επισκεφτω επιχειρηση που απαγορευει πχ σακουλες πολλαπλων χρησεων, και προφασιζεται λογους κλοπης και ασφαλειας, για να μεταφερω τα πραγματα μου. Αναφορες απο αλυσιδες που δεν εχουν προβλημα με τα παραπανω, εχουν αναφερθει απο αλλους. Υπαρχουν επιχειρησεις που τουλαχιστον μεχρι προτινος, απαγορευαν την εισοδο ετσι. Μωρε. Κοίταξε φιλε μοιυ . Δεν απαγορεύετε να έχεις μια τσάντα κενή μαζ ι σου για να την γεμίζεις με ψώνια φυσικά. Η διαφορά είναι ότι απαγορεύετε να κυκλοφορούν κάτι τύποι γυναίκες οι άντρες με περίεργες τσάντες οι οποίες έχουν πράγματα μέσα και άμα πάσα στιγμή μπορεί να κρύψει κάτι εκεί. Για να πω την αλήθεια δεν εφαρμόζεται πάντα. Αλλά φυσικά αν έρθεις στο μαγαζί με το άδειο σακίδιο σου ώστε να βάλεις μέσα τα ψώνια σου δεν θα σου πει κανείς τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις