orck Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Φιλε μου το μονο πραγματικα οικολογικο που μπορουμε να κανουμε ειναι να πεσουμε να πεθανουμε. Οτιδηποτε κανουμε εχει οικολογικο αποτυπωμα. Λοιπον τι θα αλλαξει με την σακουλα αυτη; Δεν εβγαινε η ρημα στο ασμα της παολας και το HDPE το εκανε PEHD https://en.wikipedia.org/wiki/High-density_polyethylene Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από orck 1
defacer Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, DrLo said: στο σήμα που ξέρω από σωλήνες κλπ αναράφεται HDPE , εδώ το λέει PE-HD ... υπάρχει διαφορα? από πο προκύπτει καν ότι η συγκεκριμένη σακούλα είναι έστω oξυβιοδιασπώμενη ? Δεν υπάρχει διαφορά HDPE vs PEHD. Οξυβιοδιασπώμενη => http://www.reverteplastics.com/ (το δεύτερο σήμα) Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από defacer
AristidisZ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Σε ένα link που είχε παραθέσεις παραπάνω ο mtsalla, έγραφε ότι από το τέλος εξαιρούνται οι " οι βιοαποδομήσιμες (ή βιοαποικοδομήσιμες) / λιπασματοποιήσιμες πλαστικές σακούλες." Αυτές ποιες είναι ;
DrLo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Σε ένα link που είχε παραθέσεις παραπάνω ο mtsalla, έγραφε ότι από το τέλος εξαιρούνται οι " οι βιοαποδομήσιμες (ή βιοαποικοδομήσιμες) / λιπασματοποιήσιμες πλαστικές σακούλες." Αυτές ποιες είναι ; Πιθανότα αυτές που φέρουν σήμανση για συμόρφωση με το ΕΝ πρότυπο. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από DrLo
DrLo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, defacer είπε Δεν υπάρχει διαφορά HDPE vs PEHD. Οξυβιοδιασπώμενη => http://www.reverteplastics.com/ Ναι ΟΚ, Πέρα από το εμπορικό σήμα της ενταιρίας reverte, πιο άλλο σήμα υπάρχει πάνω στην σακούλα που λέει ότι είναι Οξυβιοδιασπόμενη? Η το σήμα της εταιρείας πρέπει να το εκλάβω ως σημανση "notified body" ?
orck Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Υπονοεις οτι λεει ψεματα; Εαν λεει ψεματα το αορατο χερι της αγορας θα το τακτοποιησει. Σε επιασα εδω, ετσι;
DrLo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 7 λεπτά πριν, orck είπε Φιλε μου το μονο πραγματικα οικολογικο που μπορουμε να κανουμε ειναι να πεσουμε να πεθανουμε. Οτιδηποτε κανουμε εχει οικολογικο αποτυπωμα. Λοιπον τι θα αλλαξει με την σακουλα αυτη; η συζήτηση που κάναμε μέχρι τώρα ήταν του αν και σε ποιό βαθμό είναι βιοδιασπόμενη, διασπόμενη απλά, ή κάτι άλλο ένα πράγμα. Δεν μιλούσαμε για φιλοσοφικές ανυσηχίες και τη ματαιότητα της ανθρωπινης υπάρξης ούτε έχει ο καθένας την ίδια "καψα" να σώσει τον κόσμο (εγώ προσωπικά δεν έχω). Κατά τα άλλα τα πάντα ειναι θέμα ισορροπιών. Η πρόταση ... ε και κάποια στιγμή όλοι θα πεθάνουμε, ο ήλιος θα σβήσει δεν είναι βάση συζήτησης.
defacer Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, DrLo said: Ναι ΟΚ, Πέρα από το εμπορικό σήμα της ενταιρίας reverte, πιο άλλο σήμα υπάρχει πάνω στην σακούλα που λέει ότι είναι Οξυβιοδιασπόμενη? Η το σήμα της εταιρείας πρέπει να το εκλάβω ως σημανση "notified body" ? Reverte είναι το εμπορικό όνομα με το οποίο κυκλοφορούν τα συγκεκριμένα προϊόντα, η εταιρία λέγεται Wells Plastics (αγγλική). Το ότι είναι οξυβιοδιασπώμενη το λένε μόνοι τους, προφανώς ισχύει ("μια δοκιμή θα σας πείσει"), αλλά εφόσον ο όρος δε σημαίνει ένα και μόνο συγκεκριμένο πράγμα, όπως λες και συ εφόσον δεν υπάρχει ευρωπαϊκή σήμανση το τι ακριβώς πουλάνε το ξέρουν μόνο αυτοί και οι πελάτες τους. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από defacer
DrLo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, orck είπε Υπονοεις οτι λεει ψεματα; Εαν λεει ψεματα το αορατο χερι της αγορας θα το τακτοποιησει. Σε επιασα εδω, ετσι; Όχι δε λέει ψεματα. Δε λέει τίποτα. Δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να τον πιστέψω παρα μόνο την καλή μου πίστη. και φυσικά είναι ζήτημα τη αγοράς να το τακτοποιήσει. Ως μέρος της αγοράς, αυτό κάνω προσπαθώ να μάθω σε ανθρώπους σαν και εσένα να ερμνευουν σωστά τα όσα διαβάζουν και ώστε να κλείσει το λεονέκτημα πληροφόρησης των δύο πλευρών ώστε να οδεύσουμε σε πιο αποτελεσματικές αγορές. Η παραπληροφόρηση που τριγυρνά όλες οι πλαστικές σακούλες είναι το ίδιο, αν δεν είναι ηθελημένη προσπάθεια να υπάρξει στρέβλωση στην αγορά, είναι απλά δείγμα ότι δεν υπάρχει η σωσ΄τη πληροφόρηση ακόμα. Η απτελεσματική αγορά για την οποία προφανώς η γνώση σου φτάνει μέχρι το αόρατο χέρι, δε στηρίζεται στη "καλή πίστη". Βασίζεται στην ισότιμη πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες. Θα είχα ισότιμη πρόσβαση στις πληροφορίες του κατασεκυαστή σακούλας αν, ήμουν χημικός, είχα συνεχή πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του, στα αρχεία του κλπ. Επειδή αυτό δε μπορώ να το κάνω γιατί εκτός ότι δεν είμαι χημικός δε μπορώ να είμαι στο Staffordshire κάθε μέρα, υπάρχουν τα αντίστοιχα πρότυπα, σήματα. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από DrLo
defacer Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, orck said: Υπονοεις οτι λεει ψεματα; Εαν λεει ψεματα το αορατο χερι της αγορας θα το τακτοποιησει. Σε επιασα εδω, ετσι; Ένας από τους λόγους που δε μπορεί κανείς να κάνει σοβαρή συζήτηση σε δημόσιο χώρο είναι ακριβώς αυτός: αντί να κάτσουμε να σκεφτούμε πάμε να "πιάσουμε" τον άλλο. Για να διαφημίσεις κάτι ως "σοκολάτα" θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 25% κακάο. Αυτό δε σημαίνει ότι όλες οι σοκολάτες είναι ίδιες μεταξύ τους, ούτε ότι όλα τα πράγματα που πωλούνται νομότυπα ως "σοκολάτα" θεωρούνται αληθινή σοκολάτα από αυτούς που ξέρουν. Η συγκεκριμένη σακούλα "κάτι κάνει", αλλιώς δε θα πουλούσε. Το τι ακριβώς κάνει όμως, και κατά πόσο αυτό είναι "καλό" ή "αρκετό", δεν το ξέρουμε. Στα σίγουρα ξέρουμε μόνο πως η συγκεκριμένη σακούλα φαίνεται αρκετά οικολογική στη μάνα μου που δεν έχει ιδέα από αυτά τα πράγματα. Αφού διαλύεται! Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από defacer
Vassilis_24 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Tο ερώτημα πάντως παραμένει... Αφού οι πλαστικές σακούλες κάνουν κακό στο περιβάλλον και γι'αυτό κόπτεται η κυβέρνηση, γιατί δεν τις κατήργησαν τελείως; 3
DrLo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, Vassilis_24 είπε Tο ερώτημα πάντως παραμένει... Αφού οι πλαστικές σακούλες κάνουν κακό στο περιβάλλον και γι'αυτό κόπτεται η κυβέρνηση, γιατί δεν τις κατήργησαν τελείως; Δεν είναι όλες οι αποφάσεις στη ζωή Ασπρο-Μαυρο. Και τα αεροπλάνα κάνουν κακό στο περιβάλλον και βάλανε τέλος στις εκπομπές CO2. Έχει νόημα η ερώτηση "γιατί βάλανε τέλος και δε καταργούμε τα αεροπλάνα?"
defacer Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, Vassilis_24 said: Tο ερώτημα πάντως παραμένει... Αφού οι πλαστικές σακούλες κάνουν κακό στο περιβάλλον και γι'αυτό κόπτεται η κυβέρνηση, γιατί δεν τις κατήργησαν τελείως; Και τα αυτοκίνητα κάνουν κακό στο περιβάλλον. Και τα εργοστάσια. "Το ερώτημα παραμένει".... θέλεις να πεις ότι κάποιος πραγματικά προσπάθησε να το απαντήσει και απέτυχε ε; Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2018 από defacer
Getta Robo Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 2 minutes ago, Vassilis_24 said: Tο ερώτημα πάντως παραμένει... Αφού οι πλαστικές σακούλες κάνουν κακό στο περιβάλλον και γι'αυτό κόπτεται η κυβέρνηση, γιατί δεν τις κατήργησαν τελείως; Γιατι εχουν κερδος στη πραγματικοτητα με την παρουσα κατασταση. Περαν των επιχορηγησεων που λαβαμνουν για περιβαλλοντολογικούς σκοπους, ειναι στη μεση και οι παραγωγοι σακουλων, διαχειρισης απορριμάτων κτλ. Εχω ξαναγραψει επι αυτου στο παρελθον, παιζουν εκατονταδες εκατομμυρια στον ευρυτερο χωρο - και ουκ ολιγοι τρωνε καλα απο την κατασταση αυτη. 1
AristidisZ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2018 Και για να μείνει και κάτι χρήσιμο σε αυτό το νήμα, έχει κανείς να προτείνει καμιά επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα που να διπλώνει για να την έχουμε κάτω από τη σέλα στη μηχανή ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις