Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Κανείς δεν διαφωνεί με το να γίνουμε επιτέλους Ευρωπαϊκή χώρα στο θέμα διαχείρισης σκουπιδιών και στο θέμα ανακύκλωσης. 

Η απορία μου είναι, αν δεν εφαρμόζαμε το μέτρο με τις σακούλες, θα έμπαιναν πάλι πρόστιμα από την ΕΕ όπως έχουν γίνει για ουκ ολίγα άλλα θέματα?

Είχαμε δικαίωμα παράτασης 2 ετών για να αποκτήσουμε τουλάχιστον τις βάσεις και να υπάρχει ουσία. Απλά δεν υπάρχουν τα χρήματα διότι έχουν  πάει αλλού από τις κυβερνήσεις 95-2000.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν ο τρόπος για να γίνουν τα έργα ήταν ένας νέος φόρος. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να γίνουν τα έργα τα οποία βέβαια προϋποθέτουν μεγάλο αριθμό ανθρώπινου δυναμικού. 

• Απαντ. 905
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, gas7777 said:

Είχαμε δικαίωμα παράτασης 2 ετών για να αποκτήσουμε τουλάχιστον τις βάσεις και να υπάρχει ουσία. Απλά δεν υπάρχουν τα χρήματα διότι έχουν  πάει αλλού από τις κυβερνήσεις 95-2000.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν ο τρόπος για να γίνουν τα έργα ήταν ένας νέος φόρος. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να γίνουν τα έργα τα οποία βέβαια προϋποθέτουν μεγάλο αριθμό ανθρώπινου δυναμικού. 

Άρα θα έπεφταν πρόστιμα αν δεν εφαρμόζαμε το μέτρο για τις πλαστικές σακούλες ή αυτό είναι σχόλιο για την 1η γραμμή του post μου?

Δημοσ.

Εντωμεταξυ τα σούπερ μάρκετ παίρνουν τεράστιες εκπτώσεις και προσφορές από τους προμηθευτές τους. Τα περισσότερα προϊόντα τους τα έχουν σε μορφή " αγόρασε  Χ ποσότητα και εγώ θα σου δώσω 2Χ να πουλήσεις" όπου φυσικά ελάχιστα από αυτά τα απολαμβάνουν οι καταναλωτές. Αλλά δεν μπορούν να απορροφήσουν το κόστος της σακούλας. Ναι, οκ... 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, telis said:

Αλλά δεν μπορούν να απορροφήσουν το κόστος της σακούλας.

Γιατί πληρώναμε κόστος σακούλας (ή πληρώνουμε τώρα) μέχρι τώρα στα supermarket εκτός του Lidl? Όχι βέβαια...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ThReSh είπε

Γιατί πληρώναμε κόστος σακούλας (ή πληρώνουμε τώρα) μέχρι τώρα στα supermarket εκτός του Lidl? Όχι βέβαια...

Και πληρώναμε τόσα χρόνια κόστος σακούλας και συνεχίζουμε και πληρώνουμε και τώρα, ανεξάρτητα του αν θα χρησιμοποιούμε σακούλες ή όχι...

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, Vassilis_24 said:

Και πληρώναμε τόσα χρόνια κόστος σακούλας και συνεχίζουμε και πληρώνουμε και τώρα, ανεξάρτητα του αν θα χρησιμοποιούμε σακούλες ή όχι...

Δεν το πληρώναμε ξεχωριστά στην απόδειξη. Προφανώς μέσα στην τιμή ενός προϊόντος μπορεί να υπάρχουν 1002 έξοδα που περνάνε σε μας και "χειρότερα" από την σακούλα...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, telis είπε

Εντωμεταξυ τα σούπερ μάρκετ παίρνουν τεράστιες εκπτώσεις και προσφορές από τους προμηθευτές τους. Τα περισσότερα προϊόντα τους τα έχουν σε μορφή " αγόρασε  Χ ποσότητα και εγώ θα σου δώσω 2Χ να πουλήσεις" όπου φυσικά ελάχιστα από αυτά τα απολαμβάνουν οι καταναλωτές. Αλλά δεν μπορούν να απορροφήσουν το κόστος της σακούλας. Ναι, οκ... 

Το μετρο εχει σκοπο να αποθαρρυνει τους καταναλωτες απο την υπερμετρη χρησης των πλαστικων σακουλων. Μου φαινεται αστειο το ποιος θα πληρωσει την σακουλα γιατι το κοστος της ειναι αστειο. Στην Ελλαδα λεει χρησιμοποιουνται 350 σακουλες/ ατομο ετησιως. Δηλαδη 1 σακουλα καθε μερα.

Εγω ειμαι υπερ του μετρου αυτου...Ας μαθουμε να χρησιμοποιουμε τσαντες πολλαπλων χρησεων ή ας χρησιμοποιουμε μεγαλες πλαστικες τσαντες για περισσοτερες απο μια φορες. 

Αυτο που με απασχολει αλλα δεν το εχω ψαξει ειναι τι αλλο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε για το πεταμα των σκουπιδιων. Μεγαλυτερες τσαντες? Ποσο καιρο να μαζευεις σκουπιδια? Θα πεθανεις απο την μυρωδια...

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, giannos13 είπε

Το μετρο εχει σκοπο να αποθαρρυνει τους καταναλωτες απο την υπερμετρη χρησης των πλαστικων σακουλων. Μου φαινεται αστειο το ποιος θα πληρωσει την σακουλα γιατι το κοστος της ειναι αστειο. Στην Ελλαδα λεει χρησιμοποιουνται 350 σακουλες/ ατομο ετησιως. Δηλαδη 1 σακουλα καθε μερα.

Εγω ειμαι υπερ του μετρου αυτου...Ας μαθουμε να χρησιμοποιουμε τσαντες πολλαπλων χρησεων ή ας χρησιμοποιουμε μεγαλες πλαστικες τσαντες για περισσοτερες απο μια φορες. 

Αυτο που με απασχολει αλλα δεν το εχω ψαξει ειναι τι αλλο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε για το πεταμα των σκουπιδιων. Μεγαλυτερες τσαντες? Ποσο καιρο να μαζευεις σκουπιδια? Θα πεθανεις απο την μυρωδια...

Τα έχουμε ξαναπεί, ας αντικαθιστούσαν όλες τις πλαστικές σακούλες, με βιοαποδομήσιμες, ώστε όχι απλά θα περιοριζόταν η  χρήση πλαστικής σακούλας, αλλά σχεδόν θα μηδενιζόταν.
Επίσης, ας βάλουν περιβαλλοντικό τέλος, το οποίο θα πληρώνουν οι εταιρίες, σε όσες χρησιμοποιούν πλαστικές συσκευασίες στα προϊόντα τους. Γιατί, το ίδιο κακό που κάνει στο περιβάλλον μια πλαστική σακούλα, που δεν καταλήγει στο σωστό κάδο σκουπιδιών, το κάνει κι ένα πλαστικό μπουκάλι.
Τις εταιρίες δεν τις αγγίζουν όμως, τους μάρανε η οικολογία κατά τ'άλλα...

• Like 3
Δημοσ.

Κολλήσατε όλοι με τις σακούλες, έχει αναφέρει κανείς τα πλαστικά μπουκάλια;

Και εκεί πρέπει να υπάρχει χρέωση για να υπάρχει κίνητρο να μη πεταχτούν στα σκουπίδια

40 σελίδες τώρα μιλάμε για το 1% απτα αυτονόητα που έπρεπε να έχουν γίνει χρόνια τώρα στο τομέα σκουπιδιών/ανακύκλωσης/ προστασίας περιβάλλοντος

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε

Τα έχουμε ξαναπεί, ας αντικαθιστούσαν όλες τις πλαστικές σακούλες, με βιοαποδομήσιμες, ώστε όχι απλά θα περιοριζόταν η  χρήση πλαστικής σακούλας, αλλά σχεδόν θα μηδενιζόταν.
Επίσης, ας βάλουν περιβαλλοντικό τέλος, το οποίο θα πληρώνουν οι εταιρίες, σε όσες χρησιμοποιούν πλαστικές συσκευασίες στα προϊόντα τους. Γιατί, το ίδιο κακό που κάνει στο περιβάλλον μια πλαστική σακούλα, που δεν καταλήγει στο σωστό κάδο σκουπιδιών, το κάνει κι ένα πλαστικό μπουκάλι.
Τις εταιρίες δεν τις αγγίζουν όμως, τους μάρανε η οικολογία κατά τ'άλλα...

Δεν παιζει να αντικατασταθουν απο οικολογικα φιλικες σακουλες. Οι σακουλες αυτες φτιαγμενες απο αμυλο,κανουν ΧΟΝΔΡΙΚΗ 7€ το κιλο οταν επαιρνες τις απλες με υποπολλαπλασια τιμη.

1 ώρα πριν, telis είπε

Παιδια ΔΕΝ γινεται τα καταστηματα να απορροφησουν το χρεος. ο νομος λεει χρεωνεται η σακουλα. τελος. το να χρεωσει κατι κ στην αποδειξη ενω δεν θα το εισπραξει δεν ειναι κατι εφαρμοσιμο. Θα πηγαινει ο καθενας παλι κ θα παιρνει 10 σακουλες και θα χρεωνεται το super market στο κρατος 0,40€ ; σας φαινεται λογικο; η χρεωση της σακουλας ειναι για να σταματησουμε να τις παιρνουμε 10-10. ασχετα αν το κρατος επωφελειται απ αυτο.

Δημοσ.

Δηλαδη οι σακουλες ειναι το θεμα;

Ολα σχεδον τα προιοντα που ειναι σε πλαστικες συσκευασιες, δεν ενοχλουν καμια κυβερνηση και καμια ΕΕ?

Αντι να επιβαλλουν σε ολες τις βιομηχανιες να συσκευαζουν με οικολογικες συσκευασιες τα προιοντα τους,

τιμωρουν τον απλο καταναλωτη για την σακουλα!

Οταν η οποια σακουλα, χαρτινη/πλαστικη/οικολογικη/whatever, θα γεμισει με χιλια δυο προιοντα σε πλαστικες συσκευασιες!!!!

Ρε ποιον δουλευουν;

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, kallair είπε

Δεν παιζει να αντικατασταθουν απο οικολογικα φιλικες σακουλες. Οι σακουλες αυτες φτιαγμενες απο αμυλο,κανουν ΧΟΝΔΡΙΚΗ 7€ το κιλο οταν επαιρνες τις απλες με υποπολλαπλασια τιμη.

Αν δεν παίζει, να μη λένε ότι κόπτονται για το περιβάλλον.
Οι σακούλες από άμυλο είναι πιο ελαφριές από τις πλαστικές, στο κιλό πόσες να βγαίνουν, να κάνουμε την αναγωγή;
Η θέληση δεν υπάρχει, αν ψάχνουμε δικαιολογίες, μπορούμε να βρούμε άπειρες...

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε

Αν δεν παίζει, να μη λένε ότι κόπτονται για το περιβάλλον.
Οι σακούλες από άμυλο είναι πιο ελαφριές από τις πλαστικές, στο κιλό πόσες να βγαίνουν, να κάνουμε την αναγωγή;
Η θέληση δεν υπάρχει, αν ψάχνουμε δικαιολογίες, μπορούμε να βρούμε άπειρες...

Βρήκα το βάρος, βγαίνουν 70 σακούλες στο κιλό, δηλαδή 10 λεπτά η σακούλα.
Τώρα θα πληρώνουμε 4 λεπτά συν την υπερχρέωση στις τιμές των προϊόντων για να ενσωματώσουν το κόστος αγοράς τους, για να μολύνουμε το περιβάλλον.
Με μείωση στην τιμή των προϊόντων και χωρίς περιβαλλοντικό τέλος, χοντρικά τα ίδια θα πληρώνουμε, ακόμα κι αν επωμιστούμε το συνολικό κόστος της αγοράς τους, για να μη μολύνουμε το περιβάλλον...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ThReSh είπε

Άρα θα έπεφταν πρόστιμα αν δεν εφαρμόζαμε το μέτρο για τις πλαστικές σακούλες ή αυτό είναι σχόλιο για την 1η γραμμή του post μου?

Ναι διότι η συγκεκριμένη οδηγία εντάσσεται σε ένα μεγαλύτερο πλαίσιο. Οπότε είτε το κάναμε είτε όχι το πρόστιμο θα συνεχίσουμε να το πληρώνουμε αφού αυτή τη στιγμή κάναμε πράξη μόνο το τελικό στάδιο μιας διαδικασίας. 

Σας έχω και μια έκπληξη. Η νέα κοινοτικη οδηγία επίσης λέει ότι όλες οι τσάντες σε οποιοδήποτε κατάστημα, ακόμα κ ρούχων πρέπει να είναι ανακυκλώσιμες. Μαντέψτε ποιος θα πληρώσει το τίμημα. Και ναι είναι ακριβότερες. 

Και φυσικά θα το εφαρμόσουμε χωρίς όμως να έχουμε τα μέσα να τις ανακυκλώσουμε. 

Επεξ/σία από gas7777
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...