Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Για τα περιττώματα σκύλων που βγάζουν βόλτα μην σχολιασω γιατί θα γραφουμε μεχρι αυριο.

Τι μου θύμισες τώρα.. είδα πρόσφατα στην γειτονιά ένα ειδικό κάδακι που περιέχει γάντια/σακούλα για να μαζεύουν τα περιττώματα του κάθε κατοικίδιου.. ε λοιπόν οι Ελληνάρες σαν ανώτεροι όλων το είχαν στουμπόσει με σκουπίδια από σουβλάκια κτλ.

• Sad 2
  • Απαντ. 905
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, LASERPEWPEW είπε

Τι μου θύμισες τώρα.. είδα πρόσφατα στην γειτονιά ένα ειδικό κάδακι που περιέχει γάντια/σακούλα για να μαζεύουν τα περιττώματα του κάθε κατοικίδιου.. ε λοιπόν οι Ελληνάρες σαν ανώτεροι όλων το είχαν στουμπόσει με σκουπίδια από σουβλάκια κτλ.

Φίλος δουλευε καθαριότητα στον Δήμο. Καθαριζε καθημερινα την ίδια πλατεία. Κάθε μέρα εβρισκε μπουκαλια/κουτακια μπύρας, χαρτια από σουβλάκια και περιττώματα σκύλων. Το τραγικό είναι ότι αυτοί με τους σκύλους εμεναν δίπλα. Αν εμπαιναν όντως τα πρόστιμα που υπαρχουν θα εβλεπες πως θα τα μαζευαν.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Εγώ σε αυτό δεν πιστεύω ότι είναι θέμα προστίμου αλλά θέμα παιδιάς. Και στο εξωτερικό κυκλοφορούν πολλά ζωακια, απλά εκεί καθαρίζουν σοβαρά και όχι 6-9 και μετά σπίτι.

Έχω βραχνιασει να τσακώνομαι με συναδέλφους που είναι αυτής της νοοτροπίας (σιγά μωρέ θα το μαζέψει ο οδοκαθαριστης). Όταν βλέπω πλέον δεν τα πετάνε χύμα κάτω. Εάν τύχει και κοιτάω αλλού γυρνάω και βλέπω πεταμένα πράγματα κάτω.

Δεν στρώνουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε 2 σ/μ που πήγα (είχα δικές μου σακούλες), δεν υπήρχαν σακούλες πολλαπλών χρήσεων, "τους είχαν τελειώσει"...

Όχι ότι βολεύουν γενικότερα, για σ/μ μια χαρά είναι, αλλά για να τις κουβαλάς μονίμως μαζί σου και χωρίς αυτοκίνητο ακόμα (πλέον παντού χρεώνουν σακούλες, δε σου αφήνουν επιλογή, πρέπει όποτε βγαίνεις απ'το σπίτι, να έχεις στην τσέπη σακούλες) δύσκολο.
Βέβαια, δεν πρέπει να έχεις μόνο μία, γιατί αν βάλεις τα αυγά μαζί με άλλα έχουν σπάσει, αν βάλεις κρέατα, θα σου γεμίσουν αίμα όλα τα υπόλοιπα, άσε που θα θέλει πλύσιμο μετά...

Επεξ/σία από Vassilis_24
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Vassilis_24 είπε

Δεν έχουν ελευθέρας βοσκής οι λαϊκές...

Στα μερη μας εχουν, αν και δεν προτιμαω τα ελευθερας βοσκης.

Δημοσ.

Ναι κι εγώ το ίδιο εχω δεί. Εχουν εξαντληθεί. Εχω παρει 2-3 λίγο πριν γυρίσει ο χρόνος αλλα δεν περιμενα να γίνει τέτοιος χαμός. Μαλλον θα ξεκινησω να κυκλοφορό στα σ/μ με την τσαντα από τα leroy merlin. :)

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, silverado είπε

Στα μερη μας εχουν, αν και δεν προτιμαω τα ελευθερας βοσκης.

Κακώς δεν τα προτιμάς, είναι πιο θρεπτικά, καθώς περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης D στον κρόκο τους, τα βλέπει πολύ περισσότερο ο ήλιος, τρώνε λίγο καλύτερα, μιας και τσιμπάνε και στη φύση και δεν κάνουν την ανάγκη τους εκεί που μένουν...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Κακώς δεν τα προτιμάς, είναι πιο θρεπτικά, καθώς περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης D στον κρόκο τους, τα βλέπει πολύ περισσότερο ο ήλιος, τρώνε λίγο καλύτερα, μιας και τσιμπάνε και στη φύση και δεν κάνουν την ανάγκη τους εκεί που μένουν...

Spoiler

Η θεωρια αυτο λεει, η πραξη ομως εχει καπως διαφορετικη γνωμη.
Παιρνω αυγα απο συγκεκριμενα ατομα που δεν πουλανε τα αυγα τους για ελευθερας βοσκης αλλα για εμενα ειναι ανωτερα ποιοτικα απο τα ελευθερας βοσκης που εχω παρει.

Επεξ/σία από silverado
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, silverado είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Η θεωρια αυτο λεει, η πραξη ομως εχει καπως διαφορετικη γνωμη.
Παιρνω αυγα απο συγκεκριμενα ατομα που δεν πουλανε τα αυγα τους για ελευθερας βοσκης αλλα για εμενα ειναι ανωτερα ποιοτικα απο τα ελευθερας βοσκης που εχω παρει.

Δεν το λέει η θεωρία αλλά επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει.

Το αν σου αρέσουν καλύτερα άλλα αυγά, προφανώς και δε σημαίνει ότι είναι ανώτερα ποιοτικά...

Δημοσ.
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Δεν το λέει η θεωρία αλλά επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει.

Το αν σου αρέσουν καλύτερα άλλα αυγά, προφανώς και δε σημαίνει ότι είναι ανώτερα ποιοτικά...

Spoiler

Καμμια επιστημονικη μελετη δεν αφορα ολες τις περιπτωσεις.
Ενας πτηνοτροφος με καποιον αλλο μπορει να ειναι μερα με την νυχτα.
Ο ενας να πουλαει τα αυγα του για ελευθερας βοσκης και ο αλλος οχι, αλλα  να ειναι πιο σωστος ως πτηνοτροφος απο τον αλλο.
Οταν κατι εχει πιο σταθερη ποιοτητα που προκυπτει, απο το οτι ειναι πιο φρεσκο, στο ξεφλουδισμα κανεις αμαν να το καθαρισεις γιατι βγαινει σε πολυ μικρα κομματια το τσοφλι, μοσχοβαλα ειτε βραστο ειτε τηγανητο, δεν σε αναγουλιαζει και σε μεγαλες ποσσοτητες αν το φας, εχει ασβεστιο το τσοφλι,  ωστε να μην σπαει καταλαθος στο πλυσιμο, εχεις χρονια να κολλησεις οποιαδηποτε ιωση οσο χρησιμοποιεις αυτα τα αυγα, συγνωμη αλλα την επιστημονικη μελετη που μου λεει να παρω αυγα ελευθερας βοσκης που 9 στις 10 τα εχω πεταξει γιατι δεν ηταν σε τιποτα τοσο καλα οσο τα προηγουμενα, την βαζω στην ακρη και συνεχιζω να αγοραζω αυτο που ξερω και εμπιστευομαι.

Δημοσ.

Πιστευω παντως οτι αν κανετε λιγο κρατει και ψωνισετε με λιγη παραπανω προσοχη τα απαραιτητα,κοιταζοντας και λιγο παραπανω τις προσφορες,να μη σας ενοχλουν τα 8 με 12 λεπτα που θα πληρωνετε για τις σακουλες.
Βλεπετε και μονοι σας οτι ειναι μπελαλιδικη λυση το να κουβαλας δικες σου σακουλες.
Εκτος και αν ειναι θεμα ιδεολογιας,που εκει θα συμφωνησω ( εν μερει ) .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, silverado είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Καμμια επιστημονικη μελετη δεν αφορα ολες τις περιπτωσεις.
Ενας πτηνοτροφος με καποιον αλλο μπορει να ειναι μερα με την νυχτα.
Ο ενας να πουλαει τα αυγα του για ελευθερας βοσκης και ο αλλος οχι, αλλα  να ειναι πιο σωστος ως πτηνοτροφος απο τον αλλο.
Οταν κατι εχει πιο σταθερη ποιοτητα που προκυπτει, απο το ότι 1)ειναι πιο φρεσκο, 2)στο ξεφλουδισμα κανεις αμαν να το καθαρισεις γιατι βγαινει σε πολυ μικρα κομματια το τσοφλι, 3)μοσχοβαλα ειτε βραστο ειτε τηγανητο, 4)δεν σε αναγουλιαζει και σε μεγαλες ποσσοτητες αν το φας, 5)εχει ασβεστιο το τσοφλι,  ωστε να μην σπαει καταλαθος στο πλυσιμο, 6)εχεις χρονια να κολλησεις οποιαδηποτε ιωση οσο χρησιμοποιεις αυτα τα αυγα, συγνωμη αλλα την επιστημονικη μελετη που μου λεει να παρω αυγα ελευθερας βοσκης που 9 στις 10 τα εχω πεταξει γιατι δεν ηταν σε τιποτα τοσο καλα οσο τα προηγουμενα, την βαζω στην ακρη και συνεχιζω να αγοραζω αυτο που ξερω και εμπιστευομαι.

1) έχουν ημερομηνία παραγωγής τ'αυγά, μπορείς να το ελέγχεις.

2) το δύσκολο ξεφλούδισμα, είναι σημάδι ότι το αυγό είναι φρέσκο, οπότε μάλλον τ'αυγά που παίρνεις δεν είναι τελικά όσο φρέσκα νομίζεις...
3) γενικά το αυγό δεν έχει πολύ δυνατή μυρωδιά, μπορεί να φταίει και ότι τα τρώω πριν προλάβω να τα μυρίσω :P
4) Τι να σου πω, ποτέ δεν έχω αναγουλιάσει με αυγά, εκτός αν είναι κλούβια...
5) τα τσόφλια των αυγών περιέχουν ασβέστιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από 90%, όλων των αυγών...
6) αν και το συγκεκριμένο επιχείρημα είναι λίγο αστείο, θα μπορούσα ίσως να το δεχτώ αν μου έλεγες ότι η διατροφή σου αποτελείται μόνο από αυγά...
Αν πιστεύεις ότι τα συγκεκριμένα αυγά σ'έχουν σώσει από τις ιώσεις, μπορείς να βγάλεις πολλά λεφτά...

Σου αρέσουν περισσότερο, το δέχομαι, μην προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι είναι και πιο υγιενά όμως...

Για το αν είναι όντως ελευθέρας βοσκής, αυτά που μας παρουσιάζουν ως τέτοια και αν τηρούν τους κανόνες που πρέπει, είναι διαφορετική κουβέντα...

Επεξ/σία από Vassilis_24
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, divo είπε

Σουπερ μαρκετ και Βιομηχανοποιημενο ελευθέρας βοσκής, Ιδίως στην Αττικη, δε τους πολυ πιστεύω!! Αυτό ναι. Να μου πεις η γιαγιά στο χωρίο που έχει κότες και πουλάει και κάνα αυγουλάκι, να σου πω ναι.

Aυτό είναι άλλο πράγμα, το έγραψα κι εγώ, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.
Όταν όμως δεν έχεις την επιλογή του αυγού απ'το χωριό, ελπίζεις ότι γίνονται οι σωστοί έλεγχοι και κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς απ'τη μεριά σου.
Δε θα είναι κι η πρώτη φορά που σ'έχουν κοροϊδέψει...

13 λεπτά πριν, divo είπε

Δε ξέρω που μένεις αλλά εγώ τουλάχιστον μια και έχω σκύλο συνήθως βλεπω να τα μαζεύουν. Εναν έχω κράξει μόνο που τα άφησε και εφευγε και μια γειτονισα που άφηνε 2 κανισακια μονα τους για ...... 2 φορες της χτύπησα το κουδούνι και τα άφησα να πέσουν καταλαθος στο παλτισκαλο οταν μου ανοιξε τη πορτα. Απο τοτε το εκοψε. Πρωσοπικα παντος με εσοσε το πλαστικο με τα σακουλακια, που μπενει στο χερουλακι του λουριου. Συνηθως ξεχναγα να παρω και εψαγνα για χαρτια και χαρτομάντιλα. Ας ειναι καλα το τζαμπο 

Σε αυτό το thread, συζητάμε για το πώς θα περιορίσουμε τη χρήση πλαστικού, όχι πώς θα την αυξήσουμε :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...