Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αμ στον φουρνο.Που σταματαει ο αλλος να παρει μια τυροπιτα και ενα καφε η ενα νερο για την δουλεια .Με το τσαντικο στον ωμο θα παει ? :D

• Απαντ. 905
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στον Σκλαβενιτη ειχα δει κατι φυλλαδιακια που ειχαν, η ταμιας ουτε κουβεντα (ηταν σε Carrefour mode ακομη) οποτε πηρα ενα μονος μου.
Μεσα εγραφε οτι για υγειονομικους λογους πλαστικες σακουλες χωρις το τελος θα υπαρχουν για ειδη μαναβικης.

Σαν παλιανθρωπος που ειμαι δεν πειθομαι για τους σκοπους αυτης της ιστοριας καθως και παλι τα σκουπιδια σε πλαστικες σακουλες δεν θα τα πεταμε; Γιατι αυτες οι αγοραστες σακουλες θα ειναι οκ ενω οι χυμα σακουλες θα καταληγουν στην θαλασσα και θα πεθαινουν καθε χρονο πεντακοσια εκατομυρια χελωνακια και ψαρια;

Σαφως θα προσπαθησω να περνω μαζι μου την γερη πλαστικη σακουλα πολλαπλων χρησεων που εχω αλλα μην κοροιδευομαστε, ευφανταστος νεος φορος ειναι μεταμφιεσμενος για το καλο μας.

• Like 1
Δημοσ.

Μα τα σουπερ μαρκετ εχουν οικολογικες πλαστικες σακουλες που διασπωνται 

Το κολπο ειναι για να μαζευουν λεφτα παλι 

Τα σουπιδια που εχουν υγρα κλπ που θα τα βαζουμε στο σπιτι ? Σε χαρτινες ή θα τα στραγγίζουμε ?

Αν παραγγειλω να μου φερουν τα πραγματα σπιτι πως θα μου τα φερουν ενα ενα στο χερι ? 

ή θα τα εχει ο υπαλληλος σε δικες του σακουλες και θα μου τα βγαζει ενα ενα στο σαλονι ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πόσο βλάκας πρέπει να είναι κάποιος για να συνεχίζει να μιλά για πλαστικές οικολογικές σακούλες όταν έχουμε εξηγήσει ότι απλά δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Δεν υπάρχει βιοδιασπομενο ΠΛΑΣΤΙΚΟ. Υπάρχουν πράγματα που μοιάζουν πλαστικά για είναι βιοδιασπομενα αλλά δεν είναι πλαστικά.

Προσωπικά δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν οι σακούλες πνίγουν τις κακόμοιρες χελώνες κλπ κλπ

That said ... Αν θες να πας στο φούρνο και να βάζεις την τυρόπιτα σε πλαστική σακούλα και όχι σε χάρτινη πχ μπορείς κάλλιστα να συνεχίζεις να το κάνεις πληρώνοντας καθαρά το externality της επιλογής σου. Δε καταλαβαίνω τους διάφορους τύπους που μας τα κάνουν τσουρέκια πως ένα εργοστάσιο πχ πρέπει να λαμβάνει όλα τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επίπτωση που φέρει στους γύρω του αλλά ο ίδιος θα πρέπει να παραμένει γύφτος και να ρυπαίνει χωρίς να έχει την ίδια υποχρέωση. Κλασσική συμπεριφορά Ελληνάρα.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, DrLo είπε

Πόσο βλάκας πρέπει να είναι κάποιος για να συνεχίζει να μιλά για πλαστικές οικολογικές σακούλες όταν έχουμε εξηγήσει ότι απλά δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Δεν υπάρχει βιοδιασπομενο ΠΛΑΣΤΙΚΟ. Υπάρχουν πράγματα που μοιάζουν πλαστικά για είναι βιοδιασπομενα αλλά δεν είναι πλαστικά.

Προσωπικά δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν οι σακούλες πνίγουν τις κακόμοιρες χελώνες κλπ κλπ

That said ... Αν θες να πας στο φούρνο και να βάζεις την τυρόπιτα σε πλαστική σακούλα μπορείς κάλλιστα να συνεχίζεις να το κάνεις πληρώνοντας καθαρά το externality της επιλογής σου. Δε καταλαβαίνω τους διάφορους τύπους που μας τα κάνουν τσουρέκια πως ένα εργοστάσιο πχ πρέπει να λαμβάνει όλα τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επίπτωση που φέρει στους γύρω του αλλά ο ίδιος θα πρέπει να παραμένει γύφτος και να ρυπαίνει χωρίς να έχει την ίδια υποχρέωση. Κλασσική συμπεριφορά Ελληνάρα.

Οπως το ειπες, κλασικη συμπεριφορα Ελληναρα, ολη η απαντηση σου. Τα ξερεις ολα και φυσικα ολοι οι αλλοι ειναι βλακες, σου τα κανουν τσουρεκια...
Εαν επιλεγεις τετοιους χαρακτηρισμους ισως θα πρεπει να περιμενεις οτι τετοιου χαρακτηρισμους θα λαβεις σαν απαντηση

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, orck είπε

Οπως το ειπες, κλασικη συμπεριφορα Ελληναρα, ολη η απαντηση σου. Τα ξερεις ολα και φυσικα ολοι οι αλλοι ειναι βλακες, σου τα κανουν τσουρεκια...
Εαν επιλεγεις τετοιους χαρακτηρισμους ισως θα πρεπει να περιμενεις οτι τετοιου χαρακτηρισμους θα λαβεις σαν απαντηση

Το ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο και πάρα πολλοί στον κόσμο είναι βλάκες (αν εν είναι απλά άσχετοι με το θέμα που μιλάνε ή τρολλ) είναι μια διαπίστωση που με θλίψη έχω κάνει τα τελευταία χρόνια.

Δημοσ.
Στις 28/12/2017 στις 6:32 ΜΜ, Getta Robo είπε

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1585811/me-kapelo-fpa-to-perivallontiko-telos-stis-plastik.html

Υοθετειται επιτελους το παραπανω μετρο και στην Ελλαδα. Τα ωφελη, παρα πολλα, απο περιβαλλοντολογικά μεχρι οικονομικα.

Σε πολλες χωρες του εξωτερικου ειναι ολα αυτα δεδομενα, και ο κοσμος χρησιμοποιει ειτε σκληρες σακουλες πολλων χρησεων, ειτε σακιδια για τα ψωνια του.

Ωστοσο κλασικα θα πρεπει να δημιουργηθει και εδω προβλημα απο το πουθενα. Υπαρχει ενας έμμεσος εκβιασμος απο τα super markets, μιας και σε οσα εχω προσπαθησει, απαγορευεται να κυκλοφορεις εντος της επιχειρησης (για τους αντρες) με καποιο σακιδιο η τσαντα, και θα πρεπει να μενει κλειδωμενη η να παραδιδεται στο χωρο υποδοχης.

Κοινως, απλα τωρα βρισκουν ενα τροπο για να βγαζουν επιπλεον χρηματα, με το να χρεωνουν τις σακουλες, αδιαφοροντας πρακτικα για το περιβαλλοντολογικό κομματι.

Μονο σε εμενα φαινεται παραλογη η συγκεκριμενη πρακτικη των super market;

Καλημέρα φιλε μου και καλή χρονιά.  Δουλεύω σε σούπερ και απλά να σε ενημερώσω ότι οι σακούλες δεν πωλούνται.  Είναι περιβαλλοντικό τέλος και η χρέωση τους 4 λεπτά το ελάχιστο πάει στο κράτος.  Το σούπερ δεν βγάζει λεφτά  από τις σακούλες.  Επίσης οι τσάντες απαγορεύονται για περίπτωση κλοπής.  Μπορείς ν κάνεις τα ψωμί σου με το καλαθάκι σου η το καρότσι και έπειτα Αφού περάσεις το ταμείο τα βάζεις στην τσαντουλα σου . Είτε είναι σκληρή πλαστική είτε σακίδιο.  Νομίζω δεν είναι παράλογο. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sakispunk είπε

Καλημέρα φιλε μου και καλή χρονιά.  Δουλεύω σε σούπερ και απλά να σε ενημερώσω ότι οι σακούλες δεν πωλούνται.  Είναι περιβαλλοντικό τέλος και η χρέωση τους 4 λεπτά το ελάχιστο πάει στο κράτος.  Το σούπερ δεν βγάζει λεφτά  από τις σακούλες.  Επίσης οι τσάντες απαγορεύονται για περίπτωση κλοπής.  Μπορείς ν κάνεις τα ψωμί σου με το καλαθάκι σου η το καρότσι και έπειτα Αφού περάσεις το ταμείο τα βάζεις στην τσαντουλα σου . Είτε είναι σκληρή πλαστική είτε σακίδιο.  Νομίζω δεν είναι παράλογο. 

Τι ακριβως απαγορευεται; Να μπω μεσα στο κατασημα με την τσαντα πλατης και να βαζω πραγματα μεσα εκει;
Το λογικο ποιο ειναι; Να φερνω την πλαστικη πολλαπλων χρησεων να την αφηνω στην υποδοχη και μετα να πηγαινω υποδοχη με το καροτσι αφου πληρωσω;
Δεν καταλαβα.
Αυτο που εκανα ειναι να μπαινω στο καταστημα με την διπλωμενη τσαντα πολλαπλων χρησεων, πεταμενη μεσα στο καροτσι, και αφου πληρωσω την ανοιγω και βαζω τα πραγματα.

Αληθεια με το Λιντλ τι θα γινει; Θα χρεωνει 4 την σακουλα και αλλα 4 το τελος;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, adi32 είπε

Μα τα σουπερ μαρκετ εχουν οικολογικες πλαστικες σακουλες που διασπωνται 

Το κολπο ειναι για να μαζευουν λεφτα παλι 

Τα σουπιδια που εχουν υγρα κλπ που θα τα βαζουμε στο σπιτι ? Σε χαρτινες ή θα τα στραγγίζουμε ?

Αν παραγγειλω να μου φερουν τα πραγματα σπιτι πως θα μου τα φερουν ενα ενα στο χερι ? 

ή θα τα εχει ο υπαλληλος σε δικες του σακουλες και θα μου τα βγαζει ενα ενα στο σαλονι ?

Τα σκουπίδια μπορείς να συνεχίζεις να τα βάζεις σε πλασική σακούλα αν δε βρεις άλλη λύση να σε βολεύει περισσότερο.

Δε ξέρω αν σου έχει περάσει από το μυαλό αλλά τις σακούλες σκουπιδιών τις αγοράαζεις ήδη. Δεν είναι υποχρέωση ούτε έχει καμία λογική να σου δίνουν τα SM σακούλες για να πετάς τα σκουπίδια σου.

Γι αυτό με τις παραγγελίες στο σπίτι.

Γιατί θεωρείς αυτονόητο ότι έχεις δικαίωμα να μείνουν όλες οι επιλογές ου έχεις αυτή τη στιγμή οι ίδιες για πάντα ? Πότε άλλωτε έχε εξασφαλιστεί αυτό στον κόσμο?

Αν γουστάρεις να παίρνεις πράγματα στο σπίτι σε πλαστικές σακούλες μπορείς να συνεχίσει να το κάνεις πληρόντονας το κόστος της επιλογής σου. Το τι λύσεις μπορεί να προκύψουν αν διαπιστωθεί ότι πέρα από την κλασσική γκρίνια υπάρχει πραμγατικό προβλημα μένει να φανεί. Αν είσαι συνδρομητής σε μια τέτοια υπηρεσία πχ και αρκετοί πελάτες της θέλουν αποφιασίσουν ότι το να μη πληρώνουν τη πλασιτκή σακούλα είναι η απόλυτη προτεραιότητά τους στις αγορές τους μπορεί η υπηρσία αυτή να τα φέρνει σε πάνινες σακούλες και να στις "χαρίζει" ... όπως το κάνει και τώρα με τις πλαστικές και να στις χρεώνει μέσα στην τιμή του προίόντος, πρακτική που κανείς δεν έχει εκφράσει καμία αντίρρηση μέχρι τώρα. Άλλωστε το κάνει ήδη για την βενζίνη, το κόστος του αυτοκινήτου και τα άλλα κόστη αυτής της υπηρεσίας, γιατί όχι και των πάνινων σακουλών. Μπορεί επίσης να φιτάξει πλαστικές ή άλλου τύπου συσκευασίες (τσάντες, κουτιά κλπ) που να είναι επιστρεφόμενα στην επόμενη αγορά σου. Μπορεί να κάνει ότι θέλει ανάλογα με τις επιλογές των πελατών της,

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, orck είπε

Αληθεια με το Λιντλ τι θα γινει; Θα χρεωνει 4 την σακουλα και αλλα 4 το τελος;

Πολύ πιθανόν.

Τι το παράλογο έχει το παραπάνω ?

Είναι σαν να σου φαίνεται παράξενο πχ ότι μια μονάδα παραγωγής ενέργειας πληρώνει ΚΑΙ το καυσιμο ΚΑΙ τα τέλη εκπομπών CO2.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειδες τι σου κανει μια κονοτικη οδηγια απο τις Βρυξελλες.Νομιζεις οτι πριν ο κοσμος ηταν ενα συνοθυλλευμα απο βλακες και ειδε το φως το αληθινο..:D

Τα ιδια ...σαινια, που  την πολυ εξυπναδα , νομιζαν οτι ο Σομπλε βαζει μνημονια για να συγυριζει την ευρωπη ...τετοια ξεφτερια :D

Επεξ/σία από bluesattack
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, bluesattack είπε

Ειδες τι σου κανει μια κονοτικη οδηγια απο τις Βρυξελλες.Νομιζεις οτι πριν ο κοσμος ηταν ενα συνοθυλλευμα απο βλακες και ειδε το φως το αληθινο..:D

Τα ιδια ...σαινια, που  την πολυ εξυπναδα , νομιζαν οτι ο Σομπλε βαζει μνημονια για να συγυριζει την ευρωπη ...τετοια ξεφτερια :D

κοίτα, ειλικρινά, όταν μιλάμε για το συγκεκριμένο θέμα και εσύ το πηγαίνεις σε υστερικές κρίσεις τύπου Κωνσταντοπούλου, συνομοσιολογίες και τις χιλιοειπωμένες χαζομάρες δε μπορώ παρά να πω ότι είσαι η απόδειξη του πόσο κοινή γύρω μας είναι η βλακεία.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

μια χαρα βιοδιασπ-ω-μενη ειναι η ΠΛΑΣΤΙΚΗ σακουλα  που δινουν τα μαρκετ.και ποσο βλακας ειναι καποιος που λεει οτι δεν υπαρχει βιοδιασπ-ω-μενο ΠΛΑΣΤΙΚΟ ;η ξερολιαση βαρεσε ταβανι.δεν υπαρχει μονο ενα ειδος πλαστικου............

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε

μια χαρα βιοδιασπ-ω-μενη ειναι η ΠΛΑΣΤΙΚΗ σακουλα  που δινουν τα μαρκετ.και ποσο βλακας ειναι καποιος που λεει οτι δεν υπαρχει βιοδιασπ-ω-μενο ΠΛΑΣΤΙΚΟ ;η ξερολιαση βαρεσε ταβανι.δεν υπαρχει μονο ενα ειδος πλαστικου............

Είσαι προφανώς άσεχτος με το θέμα.

Υπάρχουν κάποια βιοδιασπώμενα πλαστικά πολυμερή (σε αρκετά μεγάλους χρόνους). Οι σακούλες που δίνοτναι στα ΣΜ σπανιότατα είναι τέτοιες. Είναι πετρελαίκά προϊόντα.

Αυτό που λέμε "βιοσδιασπόμενο πλαστικό" δεν προέρχεται από το πετρέλαιο.

Επεξ/σία από DrLo
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...