Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Σοβαρευτείτε λίγο και μην μπερδεύετε το 10000% με το x10000... το πρώτο είναι 100 φορές πάνω που όντως έγινε, το δεύτερο έγινε μόνο για το bitcoin (και κάτι παραπάνω) αλλά σε βάθος 7-8 ετών.

Για να μιλήσουμε με νούμερα: Από 2.5 δις Market Cap (πλην Bitcoin), τώρα βρίσκονται κάπου στα ~433 δις... Δλδ x177, αλλά βγήκαν και αρκετά νομίσματα & tokens μέσα στο '17 (είχαμε και το ICO rush κτλ) οπότε μεσοσταθμικά είναι κάτω από x100. Φυσικά αυτό είναι τρομερή απόδοση, αλλά όπως λένε και τα διάφορα disclaimers "past performance is not indicative of future results" οπότε μην περιμένετε αυτό να επαναληφθεί (μπορεί κάποια, λίγα, νομίσματα να πετύχουν ίσως παρόμοιες επιδόσεις, αλλά γενικότερα the train has left the station).

Να θυμίσω επίσης ότι έχουν παιχτεί και επικά market crashes στο παρελθόν, δεν ξέρω γιατί όλοι παίρνετε ως δεδομένο ότι η αγορά πάει μόνο πάνω...

Εγω σοβαρος ειμαι ας δουμε αυτα που εγραψα παραπανω:

https://coinmarketcap.com/currencies/verge/

Αρχες Ιανουαριου τιμη: 

0.000016

Τιμη πριν κατι μερες:

0.300588

Δηλαδη 

20000χ0.000016= 32 λεπτα λιγο λιγοτερο απο 20000 φορες πανω δηλαδη 2εκατομμυρια%πανω απο την αρχικη τιμη. Το ιδιο εγινε και με το zoin και αλλα πολλα νομισματα που και 1 ευρω να βαζαμε θα ειχαμε 20 χιλιαρικα σε ενα χρονο. 

Επεξ/σία από Heybro
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, thomasG4 είπε

Αυτό είναι απλά μύθος. Ίσα ίσα θέλουν μεγαλύτερη τιμή γιατί έτσι θα είναι πιο εύκολη μεταφορά μεγάλων ποσών μεταξύ τραπεζών με μικρότερο αριθμό XRP. Επίσης οι τράπεζες θέλουν το νόμισμα να έχει αξία, γιατί αλλιώς θα έφτιαχναν ένα κρυπτονόμισμα δεν θα το αγόραζε κανένας γιατί θα ήταν μόνο για εσωτερική χρήση και έτσι θα έκαναν τη δουλειά τους. Έλα όμως που όσο πιο δυνατό νόμισμα τόσο καλύτερα και για τη Ripple (άλλο 100 δις νομίσματα που αξίζουν απο 20 δολάρια το καθένα και άλλο 5 δολάρια) και για τις τράπεζες.

Δες τι λέει και ο chief cryptographer της Ripple για το θέμα:

https://www.xrpchat.com/topic/5280-valuation-models-xrp-the-digital-currency-vs-ripple-the-company/?tab=comments#comment-50182

Χμμ, ενδιαφέρον όλο το thread.

Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Εγώ κάπου είχα διαβάσει ότι επειδή έχουν τα περισσότερα οι ίδιοι θα τα πουλάνε σιγά σιγά για να κρατάνε την αξία του σταθερή.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Σοβαρευτείτε λίγο και μην μπερδεύετε το 10000% με το x10000... το πρώτο είναι 100 φορές πάνω που όντως έγινε, το δεύτερο έγινε μόνο για το bitcoin (και κάτι παραπάνω) αλλά σε βάθος 7-8 ετών.

Για να μιλήσουμε με νούμερα: Από 2.5 δις Market Cap (πλην Bitcoin), τώρα βρίσκονται κάπου στα ~433 δις... Δλδ x177, αλλά βγήκαν και αρκετά νομίσματα & tokens μέσα στο '17 (είχαμε και το ICO rush κτλ) οπότε μεσοσταθμικά είναι κάτω από x100. Φυσικά αυτό είναι τρομερή απόδοση, αλλά όπως λένε και τα διάφορα disclaimers "past performance is not indicative of future results" οπότε μην περιμένετε αυτό να επαναληφθεί (μπορεί κάποια, λίγα, νομίσματα να πετύχουν ίσως παρόμοιες επιδόσεις, αλλά γενικότερα the train has left the station).

Να θυμίσω επίσης ότι έχουν παιχτεί και επικά market crashes στο παρελθόν, δεν ξέρω γιατί όλοι παίρνετε ως δεδομένο ότι η αγορά πάει μόνο πάνω...

Δεν νομίζω ότι παρακολουθείς τα μικρά/«shitty» νομίσματα.

Επειδή όλα ξεκινάνε από dust και μέχρι να πάνε στο 1$ βγάζουν δυνητικά τρελό κέρδος.

Κατά τα άλλα χοντρικά το 60-70% είναι bubble. Αν τα αγοράσεις όταν δεν έχουν αξία, τι κακό να γίνει; το πολύ πολύ να ξαναγίνουν 0.000001. Ε και;

Δεν έχεις επενδύσει και κανένα σοβαρό ποσό σε αυτά τα μεγέθη.

Δηλαδή ισχύει αυτό που λες γενικά, αλλά αν το νόμισμα είναι 0.00..01, αρνητικό δεν γίνεται να πάει, οπότε ποιο τρένο και ποια αγορά ....

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Heybro είπε

Κανω τις τελευταιες μερες mining νομισμα που εχει 0.003 δολλαρια. Και 10 λεπτα να παει το κερδος ειναι τεραστιο. Γενικα θελει διαβασμα μαζι με τυχη γιατι υπαρχουν και πολλα scam νομισματα.

Τσίμπισα :Ρ

Ποιο κάνεις mine;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GothicCrusader είπε

Τσίμπισα :Ρ

Ποιο κάνεις mine;

Biblepay. Eιναι ακομα στις αρχες και το πιστευω. Εχω κανει mine 900 νομισματα σε 40 ωρες με 8700k με 5threads χρηση. Ειναι cpu mining. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε

Χμμ, ενδιαφέρον όλο το thread.

Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Εγώ κάπου είχα διαβάσει ότι επειδή έχουν τα περισσότερα οι ίδιοι θα τα πουλάνε σιγά σιγά για να κρατάνε την αξία του σταθερή.

Άμα το κάνουν αυτό απλά θα χάσει αξία το όλο οικοδόμημα που έχουν χτίσει. Ένα άλλο που γράφουν πολλοί που θέλουν να δημιουργήσουν FUD είναι ότι το RippleNet είναι ανεξάρτητο απο το XRP (αυτό είναι αλήθεια), άρα οι τράπεζες δεν θα χρησιμοποιήσουν το XRP (μέγα ψέμα). Όταν οι τράπεζες χρησιμοποιούν το RippleNet έχουν όφελος περίπου 30% αλλά άμα χρησιμοποιήσουν XRP έχουν 60% συνολικό όφελος. Μιλάμε για πολύ μεγάλη διαφορά ειδικά όταν μιλάμε για ποσά που αγγίζουν τα δις.

Δες την εικόνα:

DP5olujV4AAn3OT.jpg.71d3f55dfed66559e68953e427d79e91.thumb.jpg.f7007de7dd7f1158e2e715edd8b81c6d.jpg

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Heybro είπε

Εγω σοβαρος ειμαι ας δουμε αυτα που εγραψα παραπανω:

https://coinmarketcap.com/currencies/verge/

Από 2 satoshi πήγε 1500-1600... όχι άσχημα (750-800 φορές πάνω) και τώρα είναι στα ~1000. Σε δολλάρια αν το μετρήσεις βγαίνει το νούμερο που λες, αλλά εκεί μετράς και την άνοδο του bitcoin μαζί (αφού δεν υπάρχει αγορά XVG/USD ή XVG/EUR).

Τα "shitty" νομίσματα όντως δεν τα παρακολουθώ εντατικά, όπως δεν παρακολουθώ και τα διάφορα penny stocks... same mentality. Αλλά μην το αναφέρετε και σαν γενικό κανόνα ενώ είναι η εξαίρεση...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Από 2 satoshi πήγε 1500-1600... όχι άσχημα (750-800 φορές πάνω) και τώρα είναι στα ~1000. Σε δολλάρια αν το μετρήσεις βγαίνει το νούμερο που λες, αλλά εκεί μετράς και την άνοδο του bitcoin μαζί (αφού δεν υπάρχει αγορά XVG/USD ή XVG/EUR).

Τα "shitty" νομίσματα όντως δεν τα παρακολουθώ εντατικά, όπως δεν παρακολουθώ και τα διάφορα penny stocks... same mentality. Αλλά μην το αναφέρετε και σαν γενικό κανόνα ενώ είναι η εξαίρεση...

Nαι παντα σε δολλαρια τα μετραω βαση του coinmarketcap και οταν ειχε 30λεπτα ηταν στις 19600 φορες πανω απο την τιμη που ειχε τον Ιανουαριο. 1 ευρω δηλαδη εγινε 20χιλιαρικα κοντα. Μονο shitty coin δεν ειναι το verge με το wraith protocol. Δεν ειναι μονο bitcoin ethereum ltc dash ripple και τελος. Το καθε νομισμα εφοσον φερνει κατι νεο εχει μελλον και ειδικα αν το πιασεις στην αρχη του το κερδος θα ειναι τεραστιο εφοσον παει καλα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Heybro είπε

Biblepay. Eιναι ακομα στις αρχες και το πιστευω. Εχω κανει mine 900 νομισματα σε 40 ωρες με 8700k με 5threads χρηση. Ειναι cpu mining. 

ooooooo

oooooooooooooooooooooooooooooooo

Φίλε respect. Πω πω, μου έβαλες δουλειά τώρα (!!!)

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Heybro είπε

Nαι παντα σε δολλαρια τα μετραω βαση του coinmarketcap και οταν ειχε 30λεπτα ηταν στις 19600 φορες πανω απο την τιμη που ειχε τον Ιανουαριο. 1 ευρω δηλαδη εγινε 20χιλιαρικα κοντα. Μονο shitty coin δεν ειναι το verge με το wraith protocol. Δεν ειναι μονο bitcoin ethereum ltc dash ripple και τελος. Το καθε νομισμα εφοσον φερνει κατι νεο εχει μελλον και ειδικα αν το πιασεις στην αρχη του το κερδος θα ειναι τεραστιο εφοσον παει καλα.

Δεν είπα shitty το Verge, απαντούσα στον έτερο φίλο των "μικρών". Αυτό που περιγράφετε είναι αντίστοιχο του penny stock investing, όχι κάτι καινούριο και για κάθε 1 νόμισμα/μετοχή που πιάνει τις αποδόσεις που λέτε, υπάρχουν εκατοντάδες/χιλιάδες που δεν κάνουν (σχεδόν) τίποτα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Κοίτα, για να το αναλύσουμε λίγο, σε πιο σοβαρή συζήτηση, εγώ πιστεύω ότι το bitcoin δεν είναι το μέλλον. (lol)

Η λογική μου είναι η εξής:

1) όλα τα crypto δεν προκείται να πεθάνουν. Η τεχνολογία ήρθε για να μείνει. Όσο οι κυβερνήσεις πιέζουν για ηλεκτρονικοποίηση του χρήματος τόσο ο κόσμος θα ψάχνει για ηλεκτρονικό χρήμα μεν, ανεξάρτητο από τις τράπεζες δε λόγω των bail-in κλπ κλπ κλπ.

2) αφού όλα δεν θα πεθάνουν κάποιο θα κυριαρχήσει (αλλά τα περισσότερα θα φυτοζωούν).

Μέχρι εδώ όλα καλά.

3) αυτό που θα πάρει το θρόνο  (εδώ είναι δική μου αυθαίρετη άποψη) δεν πιστεύω ότι είναι το bitcoin. Δεν μου φαίνεται λογικό ένα μέλλον, με τεράστια εργοστάσια σε ανήκουν λίγους, που θα δουλεύουν μόνο για να παράγουν την ενέργεια που χρειάζεται το bitcoin για να προχωρά την αλυσίδα του σε ένα δήθεν αποκεντρωμένο δίκτυο.

4) άρα ...  το crypto που θα κυριαρχήσει στο μέλλον δεν θα είναι κανένα από αυτά που έχουμε τώρα στο top 3 σε price (BTC, ETH, LTC etc).

5) άρα, το νόμισμα του μέλλοντος θα περάσει από τη φάση του alt-coin

Δηλαδή κάποιο από αυτά που τώρα είναι πολύ χαμηλό στην τιμή, (ή κάποιο που θα δημιουργηθεί σύντομα) θα είναι το νόμισμά του μέλλοντος.

Αν απορρίψεις τώρα τα penny stocks είναι σαν να βγάζεις τον παράγοντα της τεχνολογίας από το νόμισμα. Ενώ δεν δουλεύουν έτσι τα crypto.

disclaimer:

the above is a shitload of assumptions

Επεξ/σία από GothicCrusader
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Zaknafein είπε

Δεν είπα shitty το Verge, απαντούσα στον έτερο φίλο των "μικρών". Αυτό που περιγράφετε είναι αντίστοιχο του penny stock investing, όχι κάτι καινούριο και για κάθε 1 νόμισμα/μετοχή που πιάνει τις αποδόσεις που λέτε, υπάρχουν εκατοντάδες/χιλιάδες που δεν κάνουν (σχεδόν) τίποτα.

Προφανως υπαρχουν αρκετα scam coins η αλλα που αν και αξιζουν ποτε δεν βρισκουν το δρομο που τους αρμοζει. 1400 νομισματα υπαρχουν κοντα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Για αυτό και θέλει διάβασμα και ψάξιμο. Να δεις τη βιτρίνα του κάθε coin, τι καινούργιο έχει, ποιοι είναι από πίσω κοκ.

Η δική μου αντίληψη λέει ότι είναι bubble (με αντίθεση με τα funboys που θα σου πουν ότι δεν είναι).

Αλλά για να σκάσει θα πρέπει να κορεστεί η τεχνολογία πίσω από τα CC και αυτό δεν πρόκειται να γίνει ούτε το 2018, ούτε το 2019 γιατί θα βγαίνουν όλο καινούργιες ιδέες.

Μόλις κορεστούν οι ιδέες, θα σκάσουν πολλά και όποιος θα έχει πάνω του τα συγκεκριμένα θα κλαίει.

disclaimer:

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε

Αναγκαστικά για να γίνει συζήτηση, πρέπει να γίνουν και κάποιες παραδοχές, αφού δεν έχουμε όλες τις πληροφορίες. Οι βιτρίνες που λες, έχουν πολλές κουρτίνες, δεν ξέρεις από πίσω αν όντως κρύβουν κάτι χρήσιμο ή τον Ζόνγκ...

Εγώ διαχωρίζω την τεχνολογία απ'το speculation, δεν έχω αμφιβολία ότι το blockchain έχει μέλλον, με τα νομίσματα είναι πιο θολά τα πράγματα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...