Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Για τοσο παλια δεν το ξερω...το φανταζομαι όμως και δεν εχω λογο να μην σε πιστεψω...τεσπα ξεφυγε το θεμα!
26ska Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 1000 ευρώ είναι ένας αξιοπρεπής μισθός,με οικογένεια και λοιπές υποχρεώσεις,όχι μόνο δεν μένει τίποτα στην άκρη,αλλά δεν φτάνουν καλά καλά.Επισης τα tips έχουν πέσει πάρα πολύ. 3
webparts Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Για τοσο παλια δεν το ξερω...το φανταζομαι όμως και δεν εχω λογο να μην σε πιστεψω...τεσπα ξεφυγε το θεμα! Ε κοιτα,αφου το καλυψαμε απο καθε πλευρα ειναι λογικο να ξεφυγει. Το θεμα εδω μεσα ειναι οτι βγαινουν offtopic μετα απο 1 σελιδα χωρις να απαντηθει η ερωτηση. Εδω μετα απο 10 σελιδες τι αλλο να πουμε; Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2018 από webparts 2
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 καλα εννοείται ότι εχουν μειωθεί απίστευτα.τοτε μαλιστα θυμαμαι ότι ο καθενας ειχε τα δικα του.Τωρα από τι ακουω τα μαζευουν και τα μοιραζουν!
webparts Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε καλα εννοείται ότι εχουν μειωθεί απίστευτα.τοτε μαλιστα θυμαμαι ότι ο καθενας ειχε τα δικα του.Τωρα από τι ακουω τα μαζευουν και τα μοιραζουν! Αυτο δε γινεται σε ολα τα μαγαζια.Μια φορα μου ετυχε σε ψαροταβερνα,που ηταν ετσι κ αλλιως μπουρδελο η κατασταση,οποτε στη βδομαδα ειχα φυγει. Δε δεχομαι ουτε να δινω τα τιπς μου,ουτε ομως και να παιρνω του αλλου ενω δεν ειναι για μενα. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δεν παίζει ρόλο μόνο το ωράριο αλλά και ο φόρτος εργασίας, η πίεση που υπάρχει και το αν υπάρχει η ευχαρίστηση σε αυτό που κάνεις. Μπορει να γίνεσαι κομμάτια με 8ωρο μπορεί και να γυρνάς πιο ξεκούραστος με 10ωρο. Παλιότερα δούλευα σπαστό ωράριο 9:00-14:00, 17:00-21:00 αλλά δεν κουραζόμουν πολύ γιατί ήταν πιο χαλαρή δουλειά. Επειτα σε άλλη δουλειά με 8ωρο και γινόμουν κομμάτια.
to pezo mou Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 φιλε δουλευω σε μεταφορικη στην Γερμανια απο Δευτερα μεχρι Παρασκευη και σχεδον καθε μερα 10-12 ωρες, πραγματικα δεν παλευετε η κατασταση απιστευτο στρες καθε μερα και βαρια δουλεια αφου σκευτομαι να παραιτηθω τον αλλο μηνα.....γνωμη μου αμα η εργασια ξεπερνα το 8ωρο δεν λεγεται εργασια πια
26ska Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 36 λεπτά πριν, to pezo mou είπε φιλε δουλευω σε μεταφορικη στην Γερμανια απο Δευτερα μεχρι Παρασκευη και σχεδον καθε μερα 10-12 ωρες, πραγματικα δεν παλευετε η κατασταση απιστευτο στρες καθε μερα και βαρια δουλεια αφου σκευτομαι να παραιτηθω τον αλλο μηνα.....γνωμη μου αμα η εργασια ξεπερνα το 8ωρο δεν λεγεται εργασια πια Και αν επιτρέπεται τι παίρνεις;
phanispal Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Σε κάποια πρακτορεία στην Αθήνα πάντως, συνήθως παίρνουν γύρω στα 900€, αλλά δουλεύουν τουλάχιστον 12 ώρες.
to pezo mou Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) παιρνω καλα λεφτα μονο αυτο με εχει κρατησει μεχρι στιγμης, γυρω στα 2κ Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2018 από to pezo mou
babble tribe Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Να απαντήσω και εγώ στο θέμα μιας που εργάζομαι 10+ ώρες την ημέρα και μάλιστα 7/7. Το έκανα έναν χρόνο (τον δεύτερο που δούλεψα) και πραγματικά ένιωθα terminator και μάλιστα στις 3-4 ελεύθερες ώρες διάβαζα. Δεν με ανάγκασε (υποθετικά) κάνεις μιας που δουλεύω ακόμα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Με εκείνα και με τα άλλα πέρασα και παίρνω μια δύσκολη φάση διλημμάτων στο τι είναι καλύτερο να κάνω. Να δουλεύω λιγότερο και να είναι απένταρος (Ελλάδα) η να δουλεύω λιγότερο και να έχω μια νορμάλ ζωή (Αγγλία) χωρίς όμως να γίνω πλούσιος. Κλείνω πλέον στο δεύτερο και θα μεταναστεύσω. Ο κάθε ένας θέτει και τους οικονομικούς στόχους του και την ποιότητα ζωής του (ώρα για γυμναστική, ξεκούραστο διάβασμα κλπ) και παίρνει μια απόφαση. Στη Ελλάδα αν δουλεύεις τίμια και το τονίζω αυτό γιατί ο κάθε ένας μπορεί να είναι απατεώνας και να βγάζει εύκολο χρήμα - να το χαίρετε - τότε εν τέλει είναι δύσκολο να είναι ικανοποιημένος δουλεύοντας μόνο 8 ώρες τόσο οικονομικά όσο και σε ποιότητα και παροχές στην ζωή του. Το να μάθεις να επενδύεις στον εαυτό σου είναι και θα είναι δυσκολότερο και από το να κάνεις ένα επιτυχημένο start up αν ήταν εύκολο λοιπόν θα το είχαν πετύχει όλοι. Οπότε δοκίμασε το δες το πως θα σου κάτσει δες τι κέρδισες και τι έχασες και μόνο τότε Θα είσαι έτοιμος να κρίνεις το επόμενο καλύτερο βήμα στην καριέρα. Στο τι κέρδισα εγώ; έμαθα γρήγορα την δουλειά μου αν το σκεφτείς είναι σαν να έχω κυριολεκτικά 1-1.5 χρόνο περισσότερο εμπειρία. Είναι αυτό που λένε οι παλιοί ψήθηκα. Κέρδισα τον σεβασμό συναδέλφων και ιατρών στην Ελλάδα άσχετα που θα φύγω κάποια στιγμή θα γυρίσω και ο σεβασμός δεν χάνεται και το κέρδισα όχι επειδή δούλεψα πολλές ώρες αλλά δεν πίστευαν ούτε αυτοί όπως μου είπαν πλέον ότι έμαθαν ότι θα φύγω ότι θα αντέξω σε αυτούς τους ρυθμούς σε ένα τόσο απαιτητικό περιβάλλον. Έμαθα ότι οι 10 ώρες εργασίας δεν είναι τίποτα "βιασμός" αν τις γουστάρεις αλλα έμαθα ότι είναι εκμετάλλευση να δουλεύεις για λεφτά λιγότερα από αυτά που αξίζεις. Και σκέψου δεν με εκμεταλευτηκε κάποιος εργοδότης η ίδια η αγορά με τις τιμές της με εκμεταλευτηκε για αυτό και πιστεύω ότι η Ελλάδα οδεύει σε βουλγαροποιηση με την μόνη διαφορά ότι στην δικιά μας Βουλγαρία θα υπάρχει και καλό επίπεδο. Αυτή είναι η δικιά μου προσωπική οπτική με 2 χρόνια εργασίας ως τώρα. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2018 από babble tribe 1
babble tribe Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 8 ώρες πριν, divo είπε Απο το 2010 περιπου που άρχισε η κρίση έχω 3 πρώην συνάδελφους που φύγανε στο εξωτερικό και άλλα 2 ατομα μικρότερης ηλικίας που δεν εβρισκαν αυτο που θελανε εδω και πηγαν εξωτερικο. Ολοι μα ολοι οταν μιλαμε εχουν ενα κοινό να μου πουν. Πολυ δουλεια και πολυ αγχος αλλα καλα λεφτα. Οι 2 μεγαλύτεροι γύρισαν πίσω, δε το αντεξαν μαζεψαν ομως καποια χρηματα εκατσαν κοντα στα 3 με 4 χρονια. Ο αλλος εχει μεινει και εχει παρει και την οικογενεια του εκει. ΟΙ "πιτσιρικαδες" οπως τους λεω που ειναι παιδια φιλων μεχρι στιγμης πανε καλα αν και παραπονιουνται για τις ωρες εργασιας. Βρήκαν ομως αυτο που ηθελαν. Αυτη μαλλον ειναι και η διαφορα μας. Οι περισσοτερες ευκαιρίες εργασιας. Πιστευω οτι το εξωτερικο ειναι για ατομα που ητε θελουν να μαζεψουν καποια χρήματα και να επανέλθουν, ητε ειναι για πιο μικρής ηλικίας άτομα που δεν εχουν "συνηθίσει" ένα ρυθμό εδώ. Και θα ανταπεξελθουν στις εκει συνθηκες. Παντως κακα τα ψεματα παιδια παντου πλεον ητε εδω ητε εξω οι ωρες εργασιας ειναι πολλες Το θέμα ειναι φίλε μου γιατί δουλεύεις? Αν άπλα δουλεύεις για να δουλεύεις θα έχεις μόνο παράπονα. Αν δουλεύεις έχοντας κάποιο σκοπό-στόχο στη ζωή σου θα έχεις παράπονα μεν, άλλα θα βλέπεις και φως και στο τέλος θα βλέπεις οτι δεν πήγε χαμένο τίποτα. Πρεπει να μαθαίνουμε ακόμα και από τα λάθη μας. Χωρίς εγωισμους, τουλάχιστον στον εαυτό μας. Όπως αυτό που αναφέρεις. Το δικο σου δεν το θεωρώ λίθος, για να μη παρεξηγηθώ . Ειλικρινα χαιρομαι να βλέπω νέα παιδιά που εχουν όνειρα και προπαντός σχεδία για το μέλλον τους. Δεν ειναι τυχαίο το "τα τοις κόποις κτώνται" (Τα καλά-αγαθά με κόπο αποκτούνται) Σου εύχομαι κάθε επιτυχία σε αυτά που θες να κάνεις. Επιτυχία για μένα, ειναι να κοιτάς πίσω στη ζωή σου και να χαμογελάς με ικανοποιηση. Όσο για τη Βουλγαροποιηση. Δίκιο έχεις. Αλλά.... Η ιστορία κάνει κύκλους, πάντα Ναι έχεις δίκαιο ότι κάνει κύκλους για αυτό θα επιστρέψω κάποια στιγμή αν κάνει κύκλο. Πλάτη στην "ανοικοδόμηση" του κράτους χωρίς δίκαιους κανόνες δεν κάνω.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Η Βουλγαρία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα και έχει αντίστροφη πορεία από εμάς. Είναι μια χώρα που ξεκίνησε από την απόλυτη φτώχια και αναπτύσσεται συνέχεια ενώ έχει δικό της νόμισμα και όχι ευρώ. Από τα 30$/μηνα έχουν φτάσει στα 250. Θα έπρεπε να την έχουμε ως πρότυπο σε ορισμένους τομείς και όχι ως υπόδειγμα κατωτερότητας. Οι Αμερικάνοι δεν μας αρέσουν, οι Γερμανοί δεν μας αρέσουν ούτε οι Αγγλοι και ούτε οι Βούλγαροι. Τελικά εμείς πρέπει να δούμε τι θέλουμε ως χώρα να επιτύχουμε, μακριά από κομπλεξ. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2018 από Επισκέπτης
babble tribe Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, GenesisX είπε Η Βουλγαρία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα και έχει αντίστροφη πορεία από εμάς. Είναι μια χώρα που ξεκίνησε από την απόλυτη φτώχια και αναπτύσσεται συνέχεια ενώ έχει δικό της νόμισμα και όχι ευρώ. Από τα 30$/μηνα έχουν φτάσει στα 250. Θα έπρεπε να την έχουμε ως πρότυπο σε ορισμένους τομείς και όχι ως υπόδειγμα κατωτερότητας. Οι Αμερικάνοι δεν μας αρέσουν, οι Γερμανοί δεν μας αρέσουν ούτε οι Αγγλοι και ούτε οι Βούλγαροι. Τελικά εμείς πρέπει να δούμε τι θέλουμε ως χώρα να επιτύχουμε, μακριά από κομπλεξ. Να σου πω εγώ τι θέλουμε. Μιλάω με Έλληνες του εξωτερικού στα 2-3 χρόνια κάποιοι κουράζονται, βαριούνται θέλουν να γυρίσουν και λένε στην Ελλάδα καλύτερα αφού βγάζω ένα Χ πόσο που μου φτάνει και ας είναι και μαύρα τα λεφτά. Εν κατακλείδι δεν νομίζω ότι το 2018 η πλειοψηφία που επιλέγει θα εργαστεί στο ελεύθερο επάγγελμα το κάνει με το σταυρό στο χέρι. Έστω και ένα 10-20% σε περίπτωσεις πολύ περισσότερο δουλεύουν μαύρα. Οπότε αυτό θέλει ο κόσμος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα