kitharas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Φαντάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος που ταλαιπωρείται λοιπον! Προτείνω τη δημιουργία αυτού του θέματος που ο καθένας θα γράφει την ιστορία του λίγο πολύ, να δούμε πόσοι είμαστε οι πονεμένοι Λοιπόν, σπίτι 75τμ ισόγειο υπερυψωμένο ψηλοτάβανο 3,20μ. ΒΔ προσανατολισμός με Β υπνοδωμάτιο και ΒΑ κουζίνα. Κεντρική θέρμανση σε σύστημα με αυτονομη μονοσωλήνιο. Θερμοκρασία που πιάνει το σπίτι με θέρμανση περίπου 18βαθμούς. 2 ώρες καθημερινά και δεδομένου ότι βάζουμε 1000 λίτρα το μήνα εγώ έχω τα 89 από αυτά (κόστος...περίπου 90ευρώ ΜΟΝΟ για θέρμανση). Για να φέρω το σπίτι στα ίσα του βάζω κλιματιστικό, αφυγραντήρα (κάνει μια διαφορά ειδικά στην αίσθηση και κονβέκτορα). Τα σώματα δεν καίνει, είναι ζεστα και αυτό μετά από τη μια ώρα ανοικτά. Προφανώς και θέλω να κάνω κάτι αλλά δε ξέρω τι. Το σπίτι ενοίκιο. Θερμοκρασία δεν πάει ευκολα πάνω απο 19 (με βοηθεια παντα, το καλοριφέρ δε φτάνει) ενώ η χαμηλότερη που χω δει ειναι 13 στη κουζίνα. Επαναλαμβάνω, τα σώματα (πάνελ) δεν καίνε, είναι απλά ζεστά και αυτά όχι σε όλη την έκτασή τους Οι δικές σας εμπειρίες; Θερμοκρασίες, κοινόχρηστα κλπ...
Bourdoulas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Αν δεν είναι ζεστά τα σώματα τότε υπάρχει πρόβλημα. Έχεις κάνει εξαέρωση;
overpower Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2018 Δεν ειχες ανοιξει και αλλο θεμα? Νομιζω σου ειχαν γραψει να δεις σε τι θερμοκρασια ειναι ο λεβητας στην περιπτωση που δεν φτανει το νερο καυτο πανω
kitharas Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 16 ώρες πριν, overpower είπε Δεν ειχες ανοιξει και αλλο θεμα? Νομιζω σου ειχαν γραψει να δεις σε τι θερμοκρασια ειναι ο λεβητας στην περιπτωση που δεν φτανει το νερο καυτο πανω Είχα ανοίξει άλλο θέμα απλά είπα να το κάνω πιο συγκεκριμένο τώρα για να δω και εμπειρίες άλλων. Το ζήτημα δεν ειναι τι πρέπει να κάνω (που σχεδόν όλα τα χω κάνει) αλλά αν είμαι ή όχι εκτός πραγματικότητας με αυτα που δίνω και αυτά που παιρνω
naive Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Εγώ μένω σε πολυκατοικία με 7 διαμερίσματα, 5 μεγάλα 2 μικρά. Έχει αυτόνομη κεντρική θέρμανση αλλά δεν τη χρησιμοποιεί σχεδόν κανένας, αφού αν ανοίξει ένα διαμέρισμα μόνο βγαίνει πολύ ασύμφορη η τιμή της ώρας, αφού πρέπει να λειτουργήσει και να ζεσταθεί όλο το σύστημα του λέβητα. Μιλάμε δηλαδή ότι μπορεί να φτάσει και 10€ η ώρα. Έτσι τα τελευταία χρόνια, επειδή έχω και μικρά και πρέπει να είναι ζεστό το σπίτι όλο το 24ωρο, δουλεύω κλιματιστικά. Τα ανοίγω το Νοέμβριο και τα κλείνω τον Απρίλιο. Τα έχω στους 22βαθμούς, οπότε σε όλο το σπίτι η θερμοκρασία είναι 19-20. Ακόμα και όταν λείπω για μέρες δεν τα κλείνω, αλλά τα χαμηλώνω εντελώς για να μην παγώσει το σπίτι. Η αίσθηση ζέστης που έχω είναι πολύ καλή με αυτόν τον τρόπο, τα κλιματιστικά ούτε που τα καταλαβαίνεις ότι λειτουργούν. Το κόστος είναι γύρω στα 70-80€ το μήνα όταν δεν κάνει πολύ κρύο (όπως αυτόν τον καιρό), το οποίο περίπου διπλασιάζεται όταν πέφτει πολύ η θερμοκρασία. Γενικά με κανα 600ρι βγάζω τη σεζόν. 2
kitharas Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 8 ώρες πριν, naive είπε Εγώ μένω σε πολυκατοικία με 7 διαμερίσματα, 5 μεγάλα 2 μικρά. Έχει αυτόνομη κεντρική θέρμανση αλλά δεν τη χρησιμοποιεί σχεδόν κανένας, αφού αν ανοίξει ένα διαμέρισμα μόνο βγαίνει πολύ ασύμφορη η τιμή της ώρας, αφού πρέπει να λειτουργήσει και να ζεσταθεί όλο το σύστημα του λέβητα. Μιλάμε δηλαδή ότι μπορεί να φτάσει και 10€ η ώρα. Έτσι τα τελευταία χρόνια, επειδή έχω και μικρά και πρέπει να είναι ζεστό το σπίτι όλο το 24ωρο, δουλεύω κλιματιστικά. Τα ανοίγω το Νοέμβριο και τα κλείνω τον Απρίλιο. Τα έχω στους 22βαθμούς, οπότε σε όλο το σπίτι η θερμοκρασία είναι 19-20. Ακόμα και όταν λείπω για μέρες δεν τα κλείνω, αλλά τα χαμηλώνω εντελώς για να μην παγώσει το σπίτι. Η αίσθηση ζέστης που έχω είναι πολύ καλή με αυτόν τον τρόπο, τα κλιματιστικά ούτε που τα καταλαβαίνεις ότι λειτουργούν. Το κόστος είναι γύρω στα 70-80€ το μήνα όταν δεν κάνει πολύ κρύο (όπως αυτόν τον καιρό), το οποίο περίπου διπλασιάζεται όταν πέφτει πολύ η θερμοκρασία. Γενικά με κανα 600ρι βγάζω τη σεζόν. Δε δινεις ομως και 100αρια πετρέλαιο για 2 ώρες τη μέρα και το σπίτι να μη μπορεί να φτασει πανω απο 18 βαθμούς με τίποτα (με αναμενα φυσικά τα σωματα) και τα μισα απο αυτα χλιαρα
naive Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, kitharas είπε Δε δινεις ομως και 100αρια πετρέλαιο για 2 ώρες τη μέρα και το σπίτι να μη μπορεί να φτασει πανω απο 18 βαθμούς με τίποτα (με αναμενα φυσικά τα σωματα) και τα μισα απο αυτα χλιαρα Υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στην περίπτωσή σου, τα καλοριφέρ πρέπει να ζεματάνε (πάνω από 70 βαθμούς) για να αποδώσουν, αλλιώς δεν κάνουν τίποτα, τζάμπα πληρώνεις. Επίσης πρέπει να έρχεται κατευθείαν καυτό νερό, όχι χλιαρό που να ζεσταίνεται στην πορεία. Βέβαια με 2 ώρες λειτουργία για να έχεις 18 βαθμούς πρέπει να έχεις πολύ καλή μόνωση. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2018 από naive
kitharas Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, naive είπε Υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στην περίπτωσή σου, τα καλοριφέρ πρέπει να ζεματάνε (πάνω από 70 βαθμούς) για να αποδώσουν, αλλιώς δεν κάνουν τίποτα, τζάμπα πληρώνεις. Επίσης πρέπει να έρχεται κατευθείαν καυτό νερό, όχι να χλιαρό που να ζεσταίνεται στην πορεία. Βέβαια με 2 ώρες λειτουργία για να έχεις 18 βαθμούς πρέπει να έχεις πολύ καλή μόνωση. Το θεωρώ λίγο, γιατί ανέφερα τη μεγαλύτερη θερμοκρασία, η μικρότερη ειναι 16 βαθμούς. Η πλάκα είναι οτι οι σωλήνες στο κολεκτερ καίνε, μεσα στα σώματα, στα μισα τουλάχιστον, είναι χλιαρα και όσα είναι ζεστα είναι αποτη μέση προς την άκρη της βάνας. Το περίεργο ειναι οτι η θερμοκρασία των σωμάτων πέφτει όταν αυτά λειτουργούν, στην αρχή καίνε και μετά αρχίζουν και γινονται πιο χλιαρά 1000 λιτρα για 10 διαμερισματα παρακαλώ, το πετρέλαιο, με 2 ώρες/μέρα Προφανως στη διάρκεια της μέρας χρησιμοποιώ και σόμπες/κλιματιστικό, έστω για λίγο. Υπάρχει και αφυγραντήρας επιπλέον Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2018 από kitharas
kitharas Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, naive είπε Σε ποιο όροφο μένεις; Ισόγειο, υπερυψωμένο, 3.20 μέτρα ύψος σπιτιού
naive Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Αφού έχετε αυτόνομη, λογικά έχετε βάλει χρονοδιακόπτη στον καυστήρα και όλοι τους θερμοστάτες ψηλά έτσι; Τι έχεις κάνει ως τώρα για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα ότι δε ζεσταίνονται σωστά τα σώματα;
kitharas Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 11 λεπτά πριν, naive είπε Αφού έχετε αυτόνομη, λογικά έχετε βάλει χρονοδιακόπτη στον καυστήρα και όλοι τους θερμοστάτες ψηλά έτσι; Τι έχεις κάνει ως τώρα για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα ότι δε ζεσταίνονται σωστά τα σώματα; Όχι. Κατεβαίνει ένας και το ανάβει από το γενικό. Οι θερμοστάτες είναι στο τερμα αλλα μόνο διακοαμητικοι. Ενας ένοικος στον πρώτο το ανάβει, αφού έχει όπως ακούγεται τον θερμοστάτη του στο τέρμα
naive Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, kitharas είπε Όχι. Κατεβαίνει ένας και το ανάβει από το γενικό. Οι θερμοστάτες είναι στο τερμα αλλα μόνο διακοαμητικοι. Ενας ένοικος στον πρώτο το ανάβει, αφού έχει όπως ακούγεται τον θερμοστάτη του στο τέρμα Αφού το πληρώνεις που το πληρώνεις το πετρέλαιο, κοίτα τουλάχιστον να μην πηγαίνει χαμένο. Αν έχεις δοκιμάσει τα βασικά με εξαερώσεις κλπ, φώναξε ένα υδραυλικό να φτιάξει τα σώματα, ή καλύτερα πες στο διαχειριστή να φωνάξει γιατί το σύστημα είναι κοινόχρηστο (και το κομμάτι που είναι μέσα στο διαμέρισμά σου).
txcellas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 5οροφη πολυκατοικία 90τμ το κάθε διαμέρισμα. ΜΟ θερμοκρασίας 22-25 βαθμούς. Λειτουργεί 6-8 ώρες περίπου! (Χοντρικά) Μήνας περίπου 20-40 ευρώ. Ποιο είναι το μυστικό; ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ! Το έχουμε την τελευταία 15ετια σίγουρα (σπίτια,καταστήματα,σούπερ μάρκετ, οι πάντες) Τσεκάρετε το εγκυκλοπαιδικά!
overpower Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, txcellas είπε 5οροφη πολυκατοικία 90τμ το κάθε διαμέρισμα. ΜΟ θερμοκρασίας 22-25 βαθμούς. Λειτουργεί 6-8 ώρες περίπου! (Χοντρικά) Μήνας περίπου 20-40 ευρώ. Ποιο είναι το μυστικό; ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ! Το έχουμε την τελευταία 15ετια σίγουρα (σπίτια,καταστήματα,σούπερ μάρκετ, οι πάντες) Τσεκάρετε το εγκυκλοπαιδικά! Ναι δεν γινετε να το βαλει ο οποιοσδηποτε και ουτε να μπει σε οποιαδηποτε πολη. Προυποθετει ΔΕΗ κοντα. Και εμεις στην Φλωρινα εχουμε (αυτο ελειπε να μην ειχαμε με τα 10 εργοστασια στην περιοχη) Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2018 από overpower 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα