Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά και Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία!

Αγόρασα τα HyperX Cloud headset και τα σύνδεσα σήμερα στον υπολογιστή μου στο μπροστινό-πάνω μέρος του case αλλά δυστυχώς δεν μου τα αναγνωρίζει στις συσκευές αναπαραγωγής στον πίνακα ελέγχου. Έκανα update τους audio drivers της μητρικής άλλα το πρόβλημα παραμένει το ίδιο. Τα ακουστικά τα έβαλα και στο κινητό μου και δουλεύουν κανονικότατα. Δοκίμασα και τα handsfree ούτε και αυτά τα αναγνώριζε το pc. Ξέρετε μήπως που μπορεί να οφείλεται αυτό το συγκεκριμένο θέμα; Mου φαίνεται λίγο περίεργο.

Επεξ/σία από Tij1012
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άν οτι και να βάλεις στο μπροστινό μέρος δεν ακούγεται ήχος δηλαδή και σε απλά ακουστικά και δεν τα αναγνωρίζει καν τοτε το πιθανότερο ειναι να μην ειναι συνδεδεμένος το μπροστινό panel εσωτερικά στην μητρική για τον ήχο

Δημοσ.

Καλά αυτο δεν λέει και τίποτα μπορεί να ξέχασε να το συνδέσει ... δεν εχεις ξανα βάλει κατι απο απλα ακουστικά στο μπροστά να δείς αν έπαιζε , πρώτη φορά έβαλες τώρα ?

Δοκίμασε λιγο και στις πίσω υποδοχές που ειναι στην motherboard αν και λογικά θα ειναι οκ εκει

Δημοσ.

Ναι πρώτη φορά έβαλα ακουστικά. Ο υπολογιστής είναι καινούριος. Το θέμα είναι ότι στο πίσω μέρος είναι τοποθετημένο το ένα βύσμα από τα ηχεία (συνολικά 3 υποδοχές για τον ήχο εκ των οποίων οι 2 είναι κενές) ενώ στο μπροστά πάνω μέρος του case όπως είπα είναι οι υποδοχές για ακουστικά-μικρόφωνο και οι θύρες usb. Λογικά όπως λες ναι δεν θα έχει κάποιο θέμα, αλλά θεωρώ ότι είναι ανώφελο να χρησιμοποιώ τα ακουστικά μόνο από το πίσω μέρος του κουτιού εφόσον υπάρχει η δυνατότητα της εύκολης πρόσβασης τους από το πάνω μπροστά μέρος του case.

Δημοσ.

Εγώ απλα σου λέω να δοκιμάσεις απο πίσω να δεις οτι όντως δεν υπάρχει θέμα με κάποια ρύθμιση στα windows να δεις οτι όντως παίζει και το headset , τώρα αν μπροστά δεν λειτουργούν το πιθανότερο ειναι να μην εχει συνδεθεί ο ήχος / καλώδιου του panel του ήχου μεσα στην μητρική ή να εχει μπεί λάθος

Δημοσ.

αν το μηχάνημα στο έχει στήσει κατάστημα τότε δεν έχει συνδέσει τη μπροστινή θύρα για τον ήχο.

Σε γενικές γραμμές μέσα στο κουτί θα υπάρχει ενα καλώδιο που θα γράφει azalia είτε HD και θα έχει τέτοιο βύσμα

fp32b-2.jpg

Απο εκει και πέρα στο κάτω μέρος της μητρικής θα υπάρχει ο αντίστοιχος κοννέκτορας για να συνδεθεί(υπάρχει περίπτωση να βρίσκεται τέρμα αριστερά πιο κάτω απο τις πίσω υποδοχές για τον ήχο (συνήθως γράφει F_Audio η κάτι παρόμοιο)

audio.bmp

Το πως θα μπει ειναι προφανές μιας και στο βυσμα το ενα πινακι ειναι κλειστό.

Αν θες περαιτέρω βοήθεια γράψε ποιο κουτί έχεις και ποια μητρική για να πάρεις την κατάλληλη βοήθεια ως προς τι θα συνδέσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Από το πίσω μέρος λειτουργούν κανονικά αλλά μου τα αναγνωρίζει σαν ηχεία και όχι σαν headset στις συσκευές αναπαραγωγής εννοώ. Στην υπογραφή μου τα έχω γραμμένα όλα τα parts του pc μου. Στέλνω και 2 links με photo από το κάτω μέρος της μητρικής για να δείτε τις συνδέσεις των καλωδίων.

https://www.dropbox.com/s/gp8k4o3em22q95f/IMG_20180103_201901.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/mgbrqvgfzn7m4ey/IMG_20180103_201910.jpg?dl=0

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Tij1012 είπε

Από το πίσω μέρος λειτουργούν κανονικά αλλά μου τα αναγνωρίζει σαν ηχεία και όχι σαν headset στις συσκευές αναπαραγωγής εννοώ. Στην υπογραφή μου τα έχω γραμμένα όλα τα parts του pc μου. Στέλνω και 2 links με photo από το κάτω μέρος της μητρικής για να δείτε τις συνδέσεις των καλωδίων.

https://www.dropbox.com/s/gp8k4o3em22q95f/IMG_20180103_201901.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/mgbrqvgfzn7m4ey/IMG_20180103_201910.jpg?dl=0

Αν συνδεεις τα ακουστικα σου με το βυσμα 3.5mm jack (συνηθως πρασινο χρωμα)  τοτε δεν θα τα δεις ποτε σαν headset , το ιδιο θα συμβει και με οτιδηποτε αλλο συνδεθει μεσω 3.5mm βυσματος jack γιατι η συνδεση αυτη ειναι αναλογικη και οτιδηποτε συνδεεται στην θυρα διαβαζεται σαν ηχειο. Αν τα ακουστικα σου εχουν usb τοτε συνδεσε τα και ετσι θα τα δεις σαν headset

Επισης μπορει η μπροστα καρτα ηχου να ειναι απενεργοποιημενη μεσα απο το πανελ τον windows για αυτο και να μην σου εμφανιζεται καθολου

Επεξ/σία από cazanova
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, cazanova είπε

Αν συνδεεις τα ακουστικα σου με το βυσμα 3.5mm jack (συνηθως πρασινο χρωμα)  τοτε δεν θα τα δεις ποτε σαν headset , το ιδιο θα συμβει και με οτιδηποτε αλλο συνδεθει μεσω 3.5mm βυσματος jack γιατι η συνδεση αυτη ειναι αναλογικη και οτιδηποτε συνδεεται στην θυρα διαβαζεται σαν ηχειο. Αν τα ακουστικα σου εχουν usb τοτε συνδεσε τα και ετσι θα τα δεις σαν headset

Επισης μπορει η μπροστα καρτα ηχου να ειναι απενεργοποιημενη μεσα απο το πανελ τον windows για αυτο και να μην σου εμφανιζεται καθολου

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Το θέμα είναι ότι το front panel audio είναι ενεργοποιημένο μέσα από το Bios. Ακολουθώ δηλαδή και άλλη διαδικασία μέσω windows για να την ενεργοποιήσω;  Στην διαχείριση ήχου της Realtek μου φαίνεται ενεργοποιημένο μόνο το πίσω βύσμα των ηχείων ενώ αντίθετα τα μπροστά βύσματα είναι ''θολά''.

Επεξ/σία από Tij1012
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Tij1012 είπε

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Το θέμα είναι ότι το front panel audio είναι ενεργοποιημένο μέσα από το Bios. Ακολουθώ δηλαδή και άλλη διαδικασία μέσω windows για να την ενεργοποιήσω;  Στην διαχείριση ήχου της Realtek μου φαίνεται ενεργοποιημένο μόνο το πίσω βύσμα των ηχείων ενώ αντίθετα τα μπροστά βύσματα είναι ''θολά''.

Στο panel της Realtek εχω την εντυπωση πως θολες ειναι οι θυρες που δεν εχουν συνδεμενο κατι πανω τους , αν ειναι απενεργοποιημενες τοτε δεν εμφανιζονται καθολου. Επισης , για να παρεις ηχο απο τις μπροστα θυρες πρεπει να κανεις default την μπροστα συσκευη μεσω του πανελ της realtek ή των windows. Για εμενα καλυτερα να μπεις στον windows με δεξι κλικ στο εικονιδιο της εντασης διπλα στο ρολοι και μετα playback devices (συσκευες αναπαραγωγης λογικα στα ελληνικα , δεν θυμαμαι ακριβως εχω αγγλικα windows ) εκει μεσα θα δεις ολες τις συσκευες. Και παλι με δεξι κλικ σε καποια εφαρμογη μπορεις να την κανεις default ωστε να πηγαινει εκει ο ηχος απο το pc.

Αν κανεις δεξι κλικ στο κενο τοτε θα σου δωσει επιλογες να δεις απενεργοποιημενες συσκευες κτλ. 

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

Screenshot_3.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έγινε απολύτως τίποτα..πάλι ανενεργά είναι. Πρέπει να αλλάξω τίποτα στην 3η εικόνα;

1.PNG

1.PNG

Καταγραφή.PNG

Επεξ/σία από Tij1012
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tij1012 είπε

Δεν έγινε απολύτως τίποτα..πάλι ανενεργά είναι. Πρέπει να αλλάξω τίποτα στην 3η εικόνα;

1.PNG

1.PNG

Καταγραφή.PNG

Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να αλλαξεις κατι , οταν συνδεεις τα ακουστικα στην μπροστα θυρα γινεται πρασινο εντονο στο πανελ? Ποσες συσκευες με ονομα ηχεια εχεις? Εγω πχ αν και δεν τις χρησιμοποιω ειναι 1 για μπροστα και 1 για πισω οπως στα εχω στη φωτο. Μπορεις να απενεργοποιησεις μια απο τις 2 και να προσπαθησεις , θα καταλαβεις φυσικα με αυτο ποια ειναι μπροστα και πισω 

Screenshot_1.png

Δημοσ.

Όχι, δυστυχώς και με την σύνδεση των ακουστικών οι 2 μπροστινές θύρες παραμένουν ανενεργές. 1 συσκευή με όνομα ηχεία έχω. Οι άλλες (5) που είναι εκτός σύνδεσης είναι digital display audio και 1 τoυ monitor μου. Οι 2 τελευταίες είναι των ηχείων και της realtek, αυτές δλδ που φαίνονται στην εικόνα που έβαλα πιο πάνω. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...