cazanova Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Tij1012 είπε Όχι, δυστυχώς και με την σύνδεση των ακουστικών οι 2 μπροστινές θύρες παραμένουν ανενεργές. 1 συσκευή με όνομα ηχεία έχω. Οι άλλες (5) που είναι εκτός σύνδεσης είναι digital display audio και 1 τoυ monitor μου. Οι 2 τελευταίες είναι των ηχείων και της realtek, αυτές δλδ που φαίνονται στην εικόνα που έβαλα πιο πάνω. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει. Στο πανελ τον WINDOWS οι συσκευες με ονομα ηχεια και απο κατω γραφουν realttek ειναι ενεργοποιημενες και οι 2? Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2018 από cazanova 1
Tij1012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Όταν πατάω δεξί κλίκ πάνω τους μου λέει απενεργοποίηση. Άρα και οι 2 είναι ενεργοποιημένες. Στέλνω και 2 screenshots που λέει ότι και οι 2 συσκευές είναι ενεργές.
cazanova Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το realtek digital output ειναι ψηφιακη εξοδος συνηθως μια τετραγωνη θυρα με κοκκινο φως μεσα που ειναι για οπτικη ινα οποτε δεν σου χρειαζεται Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2018 από cazanova
Tij1012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Θα επικοινωνήσω με τον τεχνικό που με έφτιαξε το pc μου, οπότε πιστεύω ότι θα λυθεί το θέμα μου.
Tij1012 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πριν το στείλω στον τεχνικό βρήκα το πως το pc μου αναγνώρισε τα ακουστικά και το μικρόφωνο. Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν κάποιων ρυθμίσεων στο πρόγραμμα realtek μου αναγνώρισε τα ακουστικά και το μικρόφωνο από το front audio panel. Οι θύρες του Nzxt και η μητρική δεν έχουν κάποιο τεχνικό θέμα. Οι επιλογές που έγιναν από τα options είναι "AC97 front panel" και "make front.....audio streams simultaneously." Σας στέλνω και τα παρακάτω screenshots. Στις συσκευές αναπαραγωγής των win μου δείχνει ότι η συσκευή των ακουστικών λειτουργεί κανονικά και ότι η ένταση τρεμοπαίζει όταν τα ακουστικά είναι στην default επιλογή. Το θέμα είναι ότι δεν ακούγεται τίποτα από το headset, κανένας ήχος. Αντίθετα στην επιλογή HD AUDIO (προεπιλεγμένη επιλογή) στην Realtek δεν αναγνωρίζονται τα ακουστικά και το μικρόφωνο. Nα τονίσω επίσης ότι στο BIOS η επιλογή για το front panel audio είναι στο HD Audio. Εφόσον η σύνδεση στην μητρική είναι μέσω καλωδίου hd audio και συνάδει μέσω της επιλογής του BIOS γιατί σε αυτήν την περίπτωση δεν μου αναγνωρίζονται/ενεργοποιούνται οι θύρες στην realtek (front audio panel) έτσι ώστε να ακούω μεσώ του headset; Θα πρέπει να επιλέγω πάντα την ac97 επιλογή; Καθαρά φαίνεται ότι το θέμα είναι λειτουργικό και όχι από hardware. Όποιος γνωρίζει κάτι επί του θέματος αν του είναι εύκολο να με απαντήσει. Σας ευχαριστώ! Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2018 από Tij1012
dpolal Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Σε πολλά κουτιά το καλώδιο που ενώνει το front panel με την μητρική έχει 2 διαφορετικά βύσματα στην άκρη του. Το ένα είναι HD Audio και το άλλο AC97. π.χ. Στην περίπτωση που είναι έτσι και στο κουτί NZXT που έχεις κοίτα ποιό από τα 2 έχει ενώσει ο τεχνικός πάνω στην μητρική και επέλεξε την ίδια ρύθμιση (HD ή AC97) και στο BIOS της μητρικής. Μετά δοκιμάζεις τις ρυθμίσεις της κάρτα ήχου μέσα από τα Windows. Υπάρχει πάντα και η περίπτωση να έχει πρόβλημα το front panel του κουτιού σου και να χρειαστεί αλλαγή. Υπήρχε ένα παρόμοιο θέμα εδώ πάλι με NZXT κουτί πριν από κάνα χρόνο αν θυμάμαι καλά και τελικά είχε αλλαχθεί το κουτί. 1
cazanova Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Επειδη λιγο μπερδευτικα , εχεις καταφερει με καποιον τροπο να παρεις ηχο απο την μπροστα θυρα? 1
Xristaras12 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 αυτό που έχεις υπογραμμίσει περι μπροστινής και πίσω θυρας να παίζουν διαφορετικά streams θα πρέπει να ειναι ΑΝΕΝΕΡΓΟ αν θες να ακούς το ίδιο και απο τις πίσω θύρες και απο τις εμπρός. έχεις δει ποιο βύσμα ειναι συνδεδεμένο στη μητρική; δεν είναι κάτι να το αφαιρέσεις και να δεις τι γράφει. Επίσης στο bios έχεις δει τι ρύθμιση υπάρχει για τον ήχο; αυτό που έχεις κάνει μέχρι στιγμής ειναι να αναγνωρίζονται τα ακουστικά σαν δεύτερη μονάδα εξόδου ήχου και να μπορείς να ακούς αλλους ήχους απο εκει αντί για τα κανονικά σου ηχεία. 1
Tij1012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Παιδιά το πρόβλημα λύθηκε. Εχθές παρατήρησα πιο προσεκτικά την σύνδεση και ο τεχνικός έκανε μια πατάτα για να το πω και πιο κόσμια. Έβαλε το HD audio καλώδιο μία θέση πιο πάνω στις υποδοχή της μητρικής έχοντας ως συνέπεια τα πάνω pins του hd audio να μην είναι συνδεδεμένα και να είναι στον ''αέρα''...του ξέφυγε δηλαδή μια θέση παραπάνω στην μητρική. Το έβγαλα και το επανασύνδεσα και τώρα ακούω μεσώ hd audio. Τα ακουστικά τα έχω σαν 2nd output device. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά για το χρόνο που αφιερώσατε ως προς το θέμα μου. Έχω να το λέω το insomnia είναι το καλύτερο ever forum στην Ελλάδα!
Xristaras12 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Tij1012 είπε Παιδιά το πρόβλημα λύθηκε. Εχθές παρατήρησα πιο προσεκτικά την σύνδεση και ο τεχνικός έκανε μια πατάτα για να το πω και πιο κόσμια. Έβαλε το HD audio καλώδιο μία θέση πιο πάνω στις υποδοχή της μητρικής έχοντας ως συνέπεια τα πάνω pins του hd audio να μην είναι συνδεδεμένα και να είναι στον ''αέρα''...του ξέφυγε δηλαδή μια θέση παραπάνω στην μητρική. Το έβγαλα και το επανασύνδεσα και τώρα ακούω μεσώ hd audio. Τα ακουστικά τα έχω σαν 2nd output device. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά για το χρόνο που αφιερώσατε ως προς το θέμα μου. Έχω να το λέω το insomnia είναι το καλύτερο ever forum στην Ελλάδα! για ποιον λόγο να τα έχεις ως δευτερη εξοδο; θες να κανονικά ηχεια να παίζουν κάτι άλλο και εσυ να ακους απο τα ακουστικά σου αλλο πράμα; αν οχι δεν υπάρχει λόγος να ειναι ως ανεξαρτητη πηγη εξοδου οπως το έχεις ορίσει. Αν θες να κοβεται ο ηχος των ηχειων οταν βάζεις ακουστικα απενεργοποιήσέ το διαφορετικά σε κάθε εφαρμογή θα πρέπει να ορίζεις απο που θες να ακούγεται ο ήχος αν δεν κάνω λάθος. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2018 από Xristaras12
Tij1012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε για ποιον λόγο να τα έχεις ως δευτερη εξοδο; θες να κανονικά ηχεια να παίζουν κάτι άλλο και εσυ να ακους απο τα ακουστικά σου αλλο πράμα; αν οχι δεν υπάρχει λόγος να ειναι ως ανεξαρτητη πηγη εξοδου οπως το έχεις ορίσει. Αν θες να κοβεται ο ηχος των ηχειων οταν βάζεις ακουστικα απενεργοποιήσέ το διαφορετικά σε κάθε εφαρμογή θα πρέπει να ορίζεις απο που θες να ακούγεται ο ήχος αν δεν κάνω λάθος. οχι ακουω το ιδιο πραγμα απλα εχω την δυνατοτητα της μετάβασης απο το ηχειο στα ακουστικα κατευθειαν. Οταν τα βάζω σαν default τα ακουστικα ειναι η κυρια πηγη ηχου και δεν μπορω να μεταβώ στα ηχεια. Δλδ τι επιλογές να κάνω; Πιο πάνω είναι οι εικόνες τις realtek με τις επιλογές.
Xristaras12 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, Tij1012 είπε οχι ακουω το ιδιο πραγμα απλα εχω την δυνατοτητα της μετάβασης απο το ηχειο στα ακουστικα κατευθειαν. Οταν τα βάζω σαν default τα ακουστικα ειναι η κυρια πηγη ηχου και δεν μπορω να μεταβώ στα ηχεια. κανονικά το ανάποδο πρέπει να συμβαίνει. γύρνα τις ρυθμίσεις της κάρτας ήχου στο default (κάπου πρέπει να υπάρχει επιλογή λογικά πάνω δεξιά στο γρανάζι)
Tij1012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 ετσι; Μόλις τώρα, Tij1012 είπε ετσι αν τα έχω τα βλέπει σαν ηχεια τα ακουστικά. Ενω αν επιλέξω την 2η επιλογη στο playback device εχω και τα ηχεια και τα ακουστικα σαν εικονίδια στη νrealtek και μπορω να κανω την μετάβαση που είπα πιο πανω. να παω στο panel των win?
Tij1012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ετσι φαίνεται οταν έχω την 2η επιλογη στα playback device της realtek , ενώ όταν έχω την 1η επιλογή εμφανίζεται μόνο το μικρόφωνο. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2018 από Tij1012
Tij1012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ως 2nd output device μπορω να μεταβω απο τα ηχεια στα ακουστικα με ενα κλικ...ενω οταν επιλεγω την 1η επιλογη απο το playback device της realtek (mute rear device=ηχεία) ακουω μονο τα ακουστικα και οχι τα ηχεια...πρεπει να αφαιρεσω τα ακουστικα δλδ για να ακουσω τα ηχεια...γτ λεει mute η 1η επιλογη της realtek...ενω η 2η επιλογη (make front and rear devices to play 2 different audio streams simultaneously) λεει να παιζουν οι συσκευες 2 audio streams (στην περίπτωση μ ειναι ένας κοινός ήχος) και ετσι όπως είπα κανω μεταβαση απο την μια στην αλλη συσκευή με ένα κλικ. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2018 από Tij1012
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα