Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 minutes ago, Speculoos said:

2001 called and wants the UTF-16 character set back :o

Pedantry

Spoiler

To charset λέγεται Unicode. Το UTF-16 είναι encoding, αλλά όχι αυτό που χρησιμοποιείται για SMS. Εκείνο είναι το UCS-2, βασικά δηλαδή UTF-16 μείον την υποστήριξη surrogate pairs.

• Like 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πολυ ωστά το encoding του unicode εννοουσα. 

Αν δεν κανω λάθος τα sms παραδοσιακα χρησιμοποιουν ascii για αυτο κ οι 160 χαρακτηρες. Απο την εμπειρία με τα κινητα πριν απο 17+ χρονια, οσα ειχαν το utf8 encoding (πχ λατινικοι χαρακτηρες με τονους, ουμλαουτ κτλ) υποστηριζαν μηνυματα 140 χαρακτηρων λογω διαφορας μεταξυ 7 bits κ 8 bits.  Ενω οταν εβαζες ελληνικά επειδη πηγαινες σε utf16 αυτοματα επεφτε στους 70 χαρακτηρες, hence η επελαση των greeklish. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Πολυ ωστά το encoding του unicode εννοουσα. 

Αν δεν κανω λάθος τα sms παραδοσιακα χρησιμοποιουν ascii για αυτο κ οι 160 χαρακτηρες. Απο την εμπειρία με τα κινητα πριν απο 17+ χρονια, οσα ειχαν το utf8 encoding (πχ λατινικοι χαρακτηρες με τονους, ουμλαουτ κτλ) υποστηριζαν μηνυματα 140 χαρακτηρων λογω διαφορας μεταξυ 7 bits κ 8 bits.  Ενω οταν εβαζες ελληνικά επειδη πηγαινες σε utf16 αυτοματα επεφτε στους 70 χαρακτηρες, hence η επελαση των greeklish. 

To δοκίμασα και τώρα, έτσι από περιέργεια, 70 χαρακτήρες επιτρέπει και στ'αγγλικά το ίδιο.

Δημοσ.

το sms είναι 160 χαρακτήρες, δεν άλλαξε κάτι. όσοι έχουν θέμα ας κοιτάξουν τις ρυθμίσεις τους ή ας κατεβάσουν μια άλλη εφαρμογή

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γεια σας παιδες.

για να μην ανοιγω καινουριο θεμα.

μου ηρθε σημερα το πρωι μυνημα και μου ελεγε οτι χρεωθηκα 1,20 ευρω για την χθεσινη μου συνδεση  στο ιντερνετ εως 50mb..

το θεμα ειναι οτι χρησιμοποιω το κινητο μονο με wifi (data δεν εχω)

χτες ημουν συνδεδεμενος στο wifi οσο ημουν σπιτι.  οταν βγηκα .. απλα ξεσυνδεθηκε απο το wifi μου

δεν χρησιμοποιησα οσο ημουν εξω το ιντερνετ, δεν μπηκα πουθενα ουτε κατεβασα τπτ. το μονο που εκανα ηταν να μπω στο viber για να δω κατι στοιχεια που μου ειχαν στειλει προχτες

( για να ανοιξω το viber θελω συνδεση? αποτι ειδα οχι. τραβαει τπτ χωρις να το ξερω?)

απο που χρεωθηκα 1,20 ?

ο μονος τροπος που σκεφτομαι ειναι να μην ειχα wifi συνδεση , ουτε data .. να πατηθηκε κατι κατα λαθος... και απο μονο του μου τραβηξε τα λεφτα απο το account μου στο Free 2 Go ? εχω f2g συνδεση

μπορω να το δω καπως? τι φαση?

Επεξ/σία από nipoa
Δημοσ.
Στις 1/7/2018 στις 10:44 ΜΜ, dhmak είπε

ποιες απο αυτες δουλευουν? τελευταια φορα που το τσεκαρα, τις ειχαν μπλοκαρει οι ελληνικοι παροχοι

Δημοσ.
Στις 7/1/2018 στις 10:39 ΜΜ, Vassilis_24 είπε

To δοκίμασα και τώρα, έτσι από περιέργεια, 70 χαρακτήρες επιτρέπει και στ'αγγλικά το ίδιο.

εμενα στα αγγλικα ειναι πιο πολλα

1 ώρα πριν, duende είπε

ποιες απο αυτες δουλευουν? τελευταια φορα που το τσεκαρα, τις ειχαν μπλοκαρει οι ελληνικοι παροχοι

εχουν οι ιδιες οι εταιρειες αλλα εχει οριο 5 την ημερα αν θημαμε καλα

Δημοσ.
Στις 7/1/2018 στις 9:15 ΜΜ, torq είπε

η τιμή είναι απαράδεκτη. όχι μόνο για το sms. αλλά όσον αφορά το sms είναι κάτι που πλέον δε χρησιμοποιούν και τόσοι. εδώ που τα λέμε δεν υπάρχει λόγος να το χρησιμοποιήσεις. όλοι έχουν viber, fb.......

επίσης όλοι έχουν πακέτα ομιλίας... οπότε τι συζήτηση να κάνουμε;

Δεν έχουν όλοι social, ούτε καν internet στο κινητό. Άρα καμιά φορά χρειάζεται, ή θα σου στείλουν και πρέπει να απαντήσεις ή θα στείλεις εσύ. 

Στις 7/1/2018 στις 10:44 ΜΜ, dhmak είπε

Εγώ δεν βάζω κινητό σε τέτοιες σελίδες, πιστεύω είναι πιθανό να γεμίσει spam και διαφημίσεις το νούμερο που βάζεις εκεί.

Για τους χαρακτήρες, τσεκάρετε και ρυθμίσεις όπως γράφτηκε. Πχ στο δικό μου κινητό samsung είναι η ρύθμιση κωδικοποίηση gsm. 160 ελληνικοί χαρακτήρες, απλά τα κάνει όλα κεφάλαια ακόμα και μικρά να τα γράψεις.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, nipoa είπε

γεια σας παιδες.

μου ηρθε σημερα το πρωι μυνημα και μου ελεγε οτι χρεωθηκα 1,20 ευρω για την χθεσινη μου συνδεση  στο ιντερνετ εως 50mb..

χτες ημουν συνδεδεμενος στο wifi οσο ημουν σπιτι.  οταν βγηκα .. απλα ξεσυνδεθηκε απο το wifi μου

δεν χρησιμοποιησα οσο ημουν εξω το ιντερνετ, δεν μπηκα πουθενα ουτε κατεβασα τπτ. το μονο που εκανα ηταν να μπω στο viber για να δω κατι στοιχεια που μου ειχαν στειλει προχτες

( για να ανοιξω το viber θελω συνδεση? αποτι ειδα οχι. τραβαει τπτ χωρις να το ξερω?)

απο που χρεωθηκα 1,20 ?

ο μονος τροπος που σκεφτομαι ειναι να μην ειχα wifi συνδεση , ουτε data .. να πατηθηκε κατι κατα λαθος... και απο μονο του μου τραβηξε τα λεφτα απο το account μου στο Free 2 Go ? εχω f2g συνδεση

Από το viber χρεώθηκες.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, nipoa είπε

γεια σας παιδες.

απο που χρεωθηκα 1,20 ?

Τα data τα ειχες ανοιχτα; Αλλη ρυθμιση ειναι για το wifi και αλλη για τα data. Απλως οταν εχεις και τα 2 ανοιχτα προτεραιοτητα εχει το wifi.  Μολις χανεις το σημα wifi μπαινουν τα data. Αν τα ειχες ανοιχτα πολλα μπορει να σε χρεωσαν, το viber σιγουρα. Αν οχι, τοτε δε μπορει να σε χρεωσει τιποτα, απλα δεν εχεις internet.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, l337 είπε

Από το viber χρεώθηκες.

μα γιατι? δε το χρησιμοποιησα, δεν εκανα κληση ουτε εστειλα τπτ. απλα το ανοιξα για να δω παλιοτερο μυνημα

29 λεπτά πριν, Miracle Worker είπε

Τα data τα ειχες ανοιχτα; Αλλη ρυθμιση ειναι για το wifi και αλλη για τα data. Απλως οταν εχεις και τα 2 ανοιχτα προτεραιοτητα εχει το wifi.  Μολις χανεις το σημα wifi μπαινουν τα data. Αν τα ειχες ανοιχτα πολλα μπορει να σε χρεωσαν, το viber σιγουρα. Αν οχι, τοτε δε μπορει να σε χρεωσει τιποτα, απλα δεν εχεις internet.

τα ντατα τα ειχα κλειστα. παντα κλειστα τα εχω.

σε ενημερωση. μπηκα στο σιτε του f2g και ρωτησα το σαπορτ.

μου ειπαν οτι εγινε χτες το πρωι. 10:33 χρηση δεδομενων 17 mb για διαρκεια 12 λεπτων ..

εγω δεν χρησιμοποιησα το κινητο σε χρηση δεδομενων. δεν ασχολιομουν με το κινητο εκεινη την ωρα. εκανα δουλεια. οποτε τι μπορει να ηταν ? στου κινητου to mobile data history δε μου δειχνει τπτ τετοιο.. μας δουλευουν και τα βουτανε ετσι ?

εχω το huawei p9 lite 2017 για οποιον ξερει να πει να κοιταξω καπου συγκεκριμενα. οσο εψαξα εγω τα απενεργοποιησα ολα νομιζψ σχετικα με ντατα

Επεξ/σία από nipoa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...