Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Ζω σε μια πολυκατοικία με συγγενείς όπου δεν υπάρχει κανένας επίσημος κανονισμός πολυκατοικίας, ούτε κοινόχρηστα για θέρμανση κτλ.

Επειδή με έχουν ζαλίσει ότι την μία πρέπει να τους δίνω χρήματα για το ρεύμα που καίω για το φως του κλιμακοστασίου και μένω στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας και το φως του κλιμακοστασίου είναι συνδεμένο με το ρεύμα του 1ου ορόφου. Βάλανε και ξεχωριστό μετρητή ώστε να υπάρχει δίκαιη πληρωμή (καλά κάνανε σε αυτό γιατί έχουν δίκιο ότι πρέπει να πληρώνω για το ρεύμα που καίω)

Την άλλη με ζαλισανε για το καθαρισμό του κλιμακοστασίου. Το ανέλαβε η γυναίκα μου καθαρίζει όλο το κλιμακοστάσιο δύο φορές τον μήνα εναλλάξ με τις υπόλοιπες σπιτονοικοκυρες.

Δεν έχω θέμα με τις καθαριότητες και με το ρεύμα. Το πρόβλημα μου είναι ο τρόπος που το κάνουν και μας προσβάλει, βάζουν σημειώματα στην είσοδο του σπιτιού με κανονισμούς κτλ κτλ, ενώ δεν υπάρχει τίποτα επίσημο και ο τρόπος είναι προσβλητικός και απαράδεκτος.

Επίσης εκμεταλλεύονται μέρη του κλιμακοστασίου και τα έχουν κάνει αποθήκη 

Υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο με κάνονισμους πολυκατοικιών όπου θα μπορώ να κινηθώ νόμιμα;

Αναγνωρίζω το γεγονός ότι σαφέστατα δεν μπορώ να κάνω ότι θέλω αλλά ούτε εκείνοι και ούτε να ορίζουν τους κανονισμούς στα μέτρα τους και θεωρώ ότι πρέπει να γίνονται νομικά. 

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εαν εισαι ενοικιαστης δεν μπορεις να κανεις παρα οτι σου υποδεικνυουν οι ιδιοκτητες. Εαν εισαι ιδιοκτητης και δεν εχεις αντιτυπο του κανονισμου, θα πρεπει να απευθυνθεις στον συμβολαιογραφο που εκανε το συμβολαιο και να το ζητησεις. Εαν εισαι ενοικιαστης, ζητα το απο τον ιδιοκτητη σου.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ ευαίσθητος είσαι ή δε ξέρεις να το χειριστείς.

Αν με το παραμικρό τρέχαμε σε δικηγόρους δε θα μας έμενε χρόνος και χρήμα για άλλα.

Καλύτερα να τα βρεις μαζί τους με πολιτισμένο τρόπο και να μη καταφύγεις σε ακραίες λύσεις εκτός και αν παρανόμησαν εις βάρος σου. 

Να κινηθείς νομικά για ποιό λόγο δε μας λες γιατί από αυτά που γράφεις δε βλέπω λόγο να πάει εκεί η δουλειά.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν κανεις κατι που δεν επιτρεπεται κατα γενικη ομολογοα, πχ, αν καπνιζεις στους κοινοχρηστους χωρους ή αν απλωνεις ρουχα, καπως πρεπει να στο πουνε. Το κλιμακοστασιο ειναι αποθηκη με πραγματα της πολυκατοικιας οχι για προσωπικη χρηση. Παντως αυτο δεν ειναι δικαιολογια για δικες σου,  μεγαλυτερες ατασταλειες.

αν νομιζεις οτι δεν συνεννοησαι, απαντα τους γραπτως, και κοψε καθε επικοινωνια με λογια. Το να σου αφηνουν σημειωματα δεν το βρισκω λαθος και εγω εχω αφησει σε εναν που εριξε τα σκουπιδια ενος μωρου επιτηδες στον διαδρομο, για να τα μαζεψει αργοτερα.

πηγαινε δες ενα δικηγορο αν εισαι τοσο large σε χρηματα...τι θα του ζητησεις να κανει; Εξωδικο γιατι σου αφηνουν μηνυματα; Ή για το κλιμακοστασιο :)

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σου ζητησαν λεφτα για το ρευμα που εκαψες.Check.

Σου ζητησαν να αναλαβεις μερος του καθαρισμου της πολυκατοικιας,προφανως για να μην παει σε συνεργειο.Check.

Οπως ειπαν τα παιδια,μην εισαστε τοσο ευαισθητοι.Απο οσο μας λες,τα νομιμα σου ζητησαν και υποθετω οτι θα σου ειχαν ριξει καποιο hint και δεν το "επιασες"΄.

Μηπως σπαζεσαι επειδη ειναι συγγενεις και τολμανε να ζητανε λεφτα;

Ενα καλο ρητο για να πορευθεις: Οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους.

Επεξ/σία από webparts
Δημοσ.

Και κανονισμος να υπηρχε θα ελεγε οτι το ρευμα στο κλιμακοστασιο ειναι κοινοχρηστο και συμμετεχουν ολοι βαση χιλιοστων. Επισης θα ελεγε οτι θα ειχατε καθαρηστηρια και για οσο δεν εχετε θα καθαριζατε μονοι σας την οικοδομή εναλλαξ. Μαλλον εισαι λιγο περιεργος ισως η μονη λυση ειναι να μετακομισεις σε μονοκατοικία. Εμενα μου φαινονται λογικα ολα αυτα που σου ζητάνε.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα , μια γρηγορη ερωτηση μενω στον πρωτο οροφο τριορωφης οικοδομης καθε οροφος και ενα διαμερισμα,στον 3ο οροφο καπνιζουν στις σκαλες ανελλιπως και καθε φορα που ζηταω το λογο λενε οτι ειναι η εισοδος του σπιτιου τους και οτι δεν μου πεφτει λογος..τι μπορω να κανω ?

Επισκέπτης
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Uruziel είπε

Καλησπερα , μια γρηγορη ερωτηση μενω στον πρωτο οροφο τριορωφης οικοδομης καθε οροφος και ενα διαμερισμα,στον 3ο οροφο καπνιζουν στις σκαλες ανελλιπως και καθε φορα που ζηταω το λογο λενε οτι ειναι η εισοδος του σπιτιου τους και οτι δεν μου πεφτει λογος..τι μπορω να κανω ?

ανοιξε ενα καπνογονο και μπες μεσα (εχε και πετσετα βρεγμενη να βαλεις στη χαραμαδρα της πορτας). αμα σου πουν κατι πες τους οτι "ειναι η εισοδος του σπιτιου σου" :P

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Uruziel είπε

Αυτοι καπνιζουν στον τριτο και ο καπνος κατεβαινει τοσο πολυ κατω στον πρωτο;Αν σε ενοχλει τοσο να απαιτησεις να ανοιγουν παραθυρο(αν εχει).Αν δεν αντεχεις τοσο πια, καλεσε την αστυνομια. Παντως οι χωροι εξω απο τα διαμερισματα ειναι κοινοχρηστοι οποτε σιγουρα δεν εχουν το δικαιωμα να κανουν οτι θελουν.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, chsam είπε

Αυτοι καπνιζουν στον τριτο και ο καπνος κατεβαινει τοσο πολυ κατω στον πρωτο;Αν σε ενοχλει τοσο να απαιτησεις να ανοιγουν παραθυρο(αν εχει).Αν δεν αντεχεις τοσο πια, καλεσε την αστυνομια. Παντως οι χωροι εξω απο τα διαμερισματα ειναι κοινοχρηστοι οποτε σιγουρα δεν εχουν το δικαιωμα να κανουν οτι θελουν.

ναι ανοιγει ενα παραθυρακι αλλα δεν σωζει την κατασταση,εκανα υπομονη να ζεστανει ο καιρος αλλα οταν της ειπα οτι τωρα με καλο καιρο μπορει να βγει στο μπαλκονι , απαντησε οτι δεν θελει εκει.. το θεμα ειναι οτι εχουμε και μωρο και δεν γουσταρω να μπαφιαζει γενικα ειναι περιεργη φαση αφησα το παρκινγ στην πυλωτη τη θεση που δικαιουμαι βαζει αυτος 3 αμαξια αλλα αυτο με το τσιγαρο δεν παιζει να κανω πισω

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Uruziel είπε

ναι ανοιγει ενα παραθυρακι αλλα δεν σωζει την κατασταση,εκανα υπομονη να ζεστανει ο καιρος αλλα οταν της ειπα οτι τωρα με καλο καιρο μπορει να βγει στο μπαλκονι , απαντησε οτι δεν θελει εκει.. το θεμα ειναι οτι εχουμε και μωρο και δεν γουσταρω να μπαφιαζει γενικα ειναι περιεργη φαση αφησα το παρκινγ στην πυλωτη τη θεση που δικαιουμαι βαζει αυτος 3 αμαξια αλλα αυτο με το τσιγαρο δεν παιζει να κανω πισω

εγω θα σου προτεινα να μην αφηνεις ουτε αυτο με το παρκινγκ, αν και δεν ξερω αμα γινεται κατι γι αυτο. γενικα κατι τετοια ζωα, και δεν τους βριζω αλλα κυριολεκτω με το ζωα απ τη στιγμη που δεν εχουν ιχνος εμπαθειας, δεν ειναι να τους αφηνεις να σου παιρνουν τον αερα γιατι πολυ απλα δεν καταλαβαινουν που να σταματησουν και θα κανουν ολο και χειροτερα

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

εγω θα σου προτεινα να μην αφηνεις ουτε αυτο με το παρκινγκ, αν και δεν ξερω αμα γινεται κατι γι αυτο. γενικα κατι τετοια ζωα, και δεν τους βριζω αλλα κυριολεκτω με το ζωα απ τη στιγμη που δεν εχουν ιχνος εμπαθειας, δεν ειναι να τους αφηνεις να σου παιρνουν τον αερα γιατι πολυ απλα δεν καταλαβαινουν που να σταματησουν και θα κανουν ολο και χειροτερα

εκει ειναι που τσατιζομαι ειρωνευονται ενω εγω προσπαθω με το καλο, αλλα το παιρνουν σαν αδυναμια ,ζητησα απο την ιδιοκτητρια που νοικιαζω τον κανονισμο της πολυκατοικιας και τον πινακα οριζοντιας ιδιοκτησιας να δω τι δικαιουμαι και μετα θα του κανω κουβεντα ξανα.επισης μαζευει τα κοινοχρηστα και απλα γραφει σε ενα χαρτι ενα ποσο για ολα(δεη νερο κλπ) δεν βλεπουμε ουτε λογαρασμους ουτε τιποτα απλα τον πιστευουμε!

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Uruziel είπε

εκει ειναι που τσατιζομαι ειρωνευονται ενω εγω προσπαθω με το καλο, αλλα το παιρνουν σαν αδυναμια ,ζητησα απο την ιδιοκτητρια που νοικιαζω τον κανονισμο της πολυκατοικιας και τον πινακα οριζοντιας ιδιοκτησιας να δω τι δικαιουμαι και μετα θα του κανω κουβεντα ξανα.επισης μαζευει τα κοινοχρηστα και απλα γραφει σε ενα χαρτι ενα ποσο για ολα(δεη νερο κλπ) δεν βλεπουμε ουτε λογαρασμους ουτε τιποτα απλα τον πιστευουμε!

αυτο ειναι ευκολακι, δεν ξαναπληρωνεις κοινοχρηστα μεχρι να αναρτηθει λογαριασμος

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Uruziel είπε

Το ότι είναι κοινόχρηστο πολυκατοικίας, δεν αλλάζει κάτι. Ότι ορίζει ο νόμος για το κάπνισμα σε κοινόχρηστους χώρους, δηλαδή καταγγελία κτλ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...