Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Spect~ είπε

Long story short: Απο 1/1 ξεκίνησα δουλεία και 5 Φλεβάρη θα πρέπει να πάω στο νοσοκομείο. Κοίταξα τώρα στο ΙΚΑ και δεν είμαι ασφαλισμένος. Τι ακριβώς παίζει με αυτά και πότε θα φαίνεται ότι ειμαι ασφαλισμένος?

ΥΓ: αυτο το πραγμα ειναι ηλίθιο πάντως είσαι άνεργος δεν έχεις ασφάλεια, δουλεύεις πάλι δεν έχεις ασφάλεια (για ενα Χ διάστημα στην άρχη)

ειναι μεγαλη μλκ αυτο απο προσωπική εμπειρία ξεκινησα να δουλευω αυγουστο του 15 και ασφαλεια ειχα αρχες φλεβαρη.

θεωρητικά εχεις ενσημα οταν συμπληρωσεις 100 η 50 αναλογα αν εχει βγει ρύθμιση η οχι  χωρις να μετρας του δυο τελευταιους μηνες, δηλαδη απριλιο με μαιο θα εχεις ασφαλεια αν κολας ενσημα για πρωτη φορα αν εχεις παλιοτερα θελει κανα 3μηνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Spect~ είπε

5 μηνες δεν αργεί λίγο.. Δεν έχει νόημα αυτό. Απο τη στιγμή που ο εργοδότης σε έχει δηλωμένο και πληρώνει γιατι να μην αρχίζει απο τον πρώτο μήνα!? Στο ΑΤΛΑΣ που κοιταξα λεει οτι ειμαι ανασφάλιστος αλλα δικαιούμε φάρμακα (αν και ασχετο με την ασφαλιστική ικανότητα)

Χεσε το άτλας στο ΙΚΑ κάνε λογαριασμό να βλέπεις τι σου γίνεται

Λοιπόν σκέψου ότι αυτή τη στιγμή στο σύστημα του ΙΚΑ φαίνονται τα ένσημα του Οκτωβρίου, τα ένσημα του Νοεμβρίου τα στέλναμε μέχρι 29/12 οπότε ακόμα δεν φαίνονται

Οπότε αν κάποιος θέλει 50 ένσημα και ας πούμε έχει 25 τον μήνα αν έπιασε δουλειά τον Σεπτέμβριο (1/9) τώρα θα του φαίνεται ότι έχει κάλυψη.. άρα στη περίπτωση σου αν σου βάζουν 25 το μήνα κάπου μέσα στο Μάρτιο με Απρίλιο θα φαίνεσαι ασφαλισμένος χοντρικά

Αλλά όπως σου είπα κάνε λογαριασμό στο ΙΚΑ να το παρακολουθείς (δεν χρειάζεται να πας από κει με κωδικούς taxis, ακόλουθα τις οδηγίες )

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...