ktf Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 6 λεπτά πριν, Dr.MikeD είπε Σε ευχαριστώ προκαταβολικά για την πρόταση. Η αλήθεια είναι πως μου αρχικώς μου είχε περάσει απ το μυαλό ως ιδεά, αλλά αργότερα διαπίστωσα ότι θα φύγω εκτός budget (Macbook Pro 15'' και οθόνη), το οποίο είναι ένα βασικό κριτήριο. Αλλά ακόμα και αν δεν ήταν αυτό - αν και στην πλειοψηφία κάνω remote δουλειά - εντούτοις δεν θα μου άρεσει να δουλεύω κάπου άλλου λχ όταν πηγαίνω διακοπές κοκ. Γενικά όσο και αν ακούγεται παράλογο, δεν προτιμώ την φορητότητα. Σίγουρα ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Κάθε καλοκαίρι που πηγαίνω για 2 μήνες στο εξοχικό συνδυάζω και τα δύο (δουλειά με διασκέδαση). Όταν ανοίγει ο καιρός παίρνω το macbook στο μπαλκόνι, φραπεδάκι και δουλίτσα. Καμιά φορά αράζω σε καμιά καφετέρια κτλ. Εμένα πλέον μου αρέσει αυτό, παλιά ούτε που θα μου περνούσε από το μυαλό τέτοια χρήση. Macbook (ή λάπτοπ γενικότερα) + 4g stick (για ίντερνετ όπου δεν έχει) είναι δυνατός συνδυασμός που σου επιτρέπει να σπας την ρουτίνα όποτε το αισθάνεσαι. Επίσης το trackpad του macbook είναι τόσο καλό που σε συνδυασμό με τα gestures δεν θες να βάλεις εξωτερικό ποντίκι (2 χρόνια τώρα έτσι το δουλεύω). Γενικά remote εργασία σημαίνει ευελιξία και το λάπτοπ συνδυάζεται με αυτή την μορφή εργασίας πολύ καλά.
Dr.MikeD Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 10 λεπτά πριν, mistr4l είπε Και να πούμε επίσης πως το macbook pro 15' + οθόνη (αν και είναι δελεαστική λύση) δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση αν θες να πετύχεις retina απεικόνιση και στο monitor. Με άλλα λόγια, αν θες την ίδια ποιότητα που θα έχεις στο mbp και στο εξωτερικό monitor, τότε δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές επιλογές (θα χρειαστείς αναγκαστικά είτε 4κ σε 24 ίντσες και κάτω είτε 27'' σε 5κ και φυσικά να δουλεύεις upscale σε mac). Γενικότερα όμως, σου έχει κάτσει το imac. Για εμένα, το θέμα τελειώνει εκεί. Φυσικά, ο φίλος haHa έχει δίκιο σχετικά με την περίπτωση βλάβης υπολογιστή (οπότε στο macbook pro συνεχίζεις να κάνεις τη δουλειά σου), αλλά δυστυχώς κάπου πρέπει να συμβιβαστείς. Για να πω όμως και την εξυπνάδα μου, η βέλτιστη επιλογή για εμένα είναι macbook pro 2017 + LG ultrafine (είτε 4k είτε 5κ). Αυτά Καλές αγορές! Να και κάτι που (επίσης) δεν ήξερα σχετικά με την οθόνη.. Ωρε, πράγματα που μαθαίνουμε (και το εννοώ).. Αναφορικά με το All in One, έχεις δίκιο που επίσης συμφωνω με τους προλαλήσαντες.. Αρχίζει και μου κάθετε όσο κάθε άλλη φορά, με την δοκιμή που έκανα πριν κάποιες ημέρες ένα πολιτισμικό σοκ το έπαθα.. Σε ευχαριστώ και εσένα για την γνώμη σου.. 11 λεπτά πριν, ktf είπε Σίγουρα ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες. Κάθε καλοκαίρι που πηγαίνω για 2 μήνες στο εξοχικό συνδυάζω και τα δύο (δουλειά με διασκέδαση). Όταν ανοίγει ο καιρός παίρνω το macbook στο μπαλκόνι, φραπεδάκι και δουλίτσα. Καμιά φορά αράζω σε καμιά καφετέρια κτλ. Εμένα πλέον μου αρέσει αυτό, παλιά ούτε που θα μου περνούσε από το μυαλό τέτοια χρήση. Macbook (ή λάπτοπ γενικότερα) + 4g stick (για ίντερνετ όπου δεν έχει) είναι δυνατός συνδυασμός που σου επιτρέπει να σπας την ρουτίνα όποτε το αισθάνεσαι. Επίσης το trackpad του macbook είναι τόσο καλό που σε συνδυασμό με τα gestures δεν θες να βάλεις εξωτερικό ποντίκι (2 χρόνια τώρα έτσι το δουλεύω). Γενικά remote εργασία σημαίνει ευελιξία και το λάπτοπ συνδυάζεται με αυτή την μορφή εργασίας πολύ καλά. Σε ζηλεύω με την καλή έννοια που μπορείς και το κάνεις. Όταν στο παρελθόν το είχα επιχείρησει σε καφετέρια ή και άλλο χώρο δεν μου έβγαινε με τίποτα.. Προσωπικά δεν μου έχει δημιουργηθεί η ανάγκη να λείψω τόσες ημέρες, αλλά και πάλι είναι υποκειμενικό και όχι αντικειμενικό στον τρόπο που δουλεύει κάποιος. Edit : Remote εννούσα ότι απασχολούμαι απ το διαδίκτυο..
ktf Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 11 λεπτά πριν, Dr.MikeD είπε Edit : Remote εννούσα ότι απασχολούμαι απ το διαδίκτυο.. Ναι το κατάλαβα, freelancer είσαι κι εσύ .
kriosgr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Το πολιτισμικό σοκ που έπαθες ήταν αναμενόμενο. Ότι κινεζιά με windows και να σου προτείνουν σε ένα forum, με το που γνωρίσεις τα mac την έχεις ήδη ξεχάσει.
Dr.MikeD Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, kriosgr είπε Το πολιτισμικό σοκ που έπαθες ήταν αναμενόμενο. Ότι κινεζιά με windows και να σου προτείνουν σε ένα forum, με το που γνωρίσεις τα mac την έχεις ήδη ξεχάσει. Παπα πιπέρι στο στόμα.. Δεδομένου πλέον ότι το θέμα σχεδόν "κλείνει", μιας και δείχνω αποφασισμένος..(φτου φτου σκόρδο μου) ας χαλαρώσουμε λίγο την συζήτηση... Δεν έχει να κάνει με το τι μας προτείνουν στο forum (windows, iMac κοκ), αλλά με εργαλείο έχουμε μάθει αλλά και τι μας προτείνουν γενικότερα, στο σύνολο. Προσωπικά, αυτον τον ένα και κάτι μήνα ως ένα ταπεινος designer/developer με χρήση μόνο των Windows, μπαίνοντας στο παρών forum , έχω συζητήσει μαζί σας και μου έχετε πει, μαθαίνοντας πολλά περισσότερα απ'όσο μου έχω συζητήσει με τους υπεθύνουν των καταστημάτων τα οποία έχω επισκεφτεί (3 στο σύνολο τους). Μάλιστα στο πρώτο περιμένω προσφορά εδώ και 1,5 μήνα τώρα.. ενώ στο δεύτερο εδώ και 1 εβδομάδα. Στο τρίτο δε, μου έδωσαν μία προσφορά για .. gaming pc (!) Γενικά είμαι fan των forum, αλλά από τότε που μπήκε το social κομμάτι με το fb (facebook groups), έχω "πέσει στην παγίδα" να συνομιλώ σε αντίστοιχα groups στο fb. Γυρνώντας πάλι πίσω, μου αρέσει αυτή η φιλοσοφία των fora.. και θέλω πολύ να παραμείνω Ως ένας ταπεινός designer/developer όλο αυτό το διάστημα που ασχολήθηκα με το παρών θέμα, αντιλήφθηκα : Στα forum θα μάθεις πολλά περισσότερα απ'΄όσα αρχικά πίστευες καθως συνομιλείς με ανθρώπους που είναι και ταυτόχρονα χρήστες της τεχνολογίας που λίγο πολύ χρησιμοποιείς. Υπάρχει διαφορετική επικοινωνία, καθώς ο καθένας ναι μεν θα αναφέρει την γνώμη του, αλλά στην πλειοψηφία την τεκμηριώνει με ωραίο τρόπο. Τα καταστήματα μεταφέρουν τι προβλήματα αντιμετωπίζουν στο σύνολο, ενώ εσεις οι ίδιοι, σαν χρήστες μου μεταφέρατε τι προβλήματα αντιμετωπίζετε καθημερινά στην αντιστοιχη χρήση με το δικό μου εργασιακό αντίκείμενο και με ποιον τρόπο τα λύνετε. Τι σας αρέσει και τι όχι. Καταλαβαίνω λοιπόν πως όχι μόνο απουσιάζει η τεχνογνωσία από πολλά καταστήματα (τουλάχιστον συνε΄βει στην δική μου περιοχη και στην δική μου περιπτωση) , αλλά οι περισσότεροι (στην δική μου περίπτωση έτυχε) να προσπαθούν να μου "πουλήσουν" pc με windows, ίσως γιατι βγάζουν πολλά παραπάνω χρήματα. Να με συμπαθάτε, αλλά το εισέπραξα τουλάχιστον στις 2 απ' τις 3 περιπτώσεις. Στον 3ο δεν άνοιξα κάν την συζητήση για iMac VS Windows. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από Dr.MikeD
haHa Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Ανεξαρτητα με το τι λεει ο καθε ασχετος, οτι κινεζιά με mac os x και να σου προτείνουν σε ένα forum, η συντρηπτικη πλειοψηφια των επαγγελματιων προτιμαει windows. Αυτο δεν λεει βεβαια κατι, γιατι ειναι απολυτα θεμιτο ο καθενας να εχει τις προτιμησεις του και εσυ λοιπον θελεις να δοκιμασεις mac os x . Αλλα μην διαστρεβλωνουμε την πραγματικοτητα: ο επαγγελματιας διαλεγει windows και σπανιως κινεζιες mac. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2018 από haHa
kriosgr Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 8 ώρες πριν, haHa είπε Ανεξαρτητα με το τι λεει ο καθε ασχετος, οτι κινεζιά με mac os x και να σου προτείνουν σε ένα forum, η συντρηπτικη πλειοψηφια των επαγγελματιων προτιμαει windows. Αυτο δεν λεει βεβαια κατι, γιατι ειναι απολυτα θεμιτο ο καθενας να εχει τις προτιμησεις του και εσυ λοιπον θελεις να δοκιμασεις mac os x . Αλλα μην διαστρεβλωνουμε την πραγματικοτητα: ο επαγγελματιας διαλεγει windows και σπανιως κινεζιες mac. Στην Adobe πάντως χρησιμοποιούν Mac. Δεν το έχουν όπως εσύ. 1
Jiakometi Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 16 ώρες πριν, haHa είπε Ανεξαρτητα με το τι λεει ο καθε ασχετος, οτι κινεζιά με mac os x και να σου προτείνουν σε ένα forum, η συντρηπτικη πλειοψηφια των επαγγελματιων προτιμαει windows. Αυτο δεν λεει βεβαια κατι, γιατι ειναι απολυτα θεμιτο ο καθενας να εχει τις προτιμησεις του και εσυ λοιπον θελεις να δοκιμασεις mac os x . Αλλα μην διαστρεβλωνουμε την πραγματικοτητα: ο επαγγελματιας διαλεγει windows και σπανιως κινεζιες mac. Προς τον TS Και εγώ σε συμβουλεύω να πάρεις windows PC, που ως γνωστόν το ⅓ τους φτιάχνεται στην Ζυρίχη, το άλλο ⅓ στο Λουξεμβούργο, και το τελευταίο 3ο φτιάχνεται στο downtown Manhattan ... Όχι όπως τα Mac που φτιάχνονται ολόκληρα και μόνο στην Κίνα....... 1
Dr.MikeD Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Καλησπέρα στην κοινότητα.. Όλα καλά με τον imac και ενώ καταστάλαξα, επικοινώνησα με την https://e-mac.eu και μου μετέφεραν πως λόγω της προσθήκης του SSD θα υπάρξει καθυστέρηση από 15-20 ημέρες, ενώ στην αντίστοιχη περίπτωση του Κωτσόβολού το κόστος θα πάει στα 2.800(!) με χρόνο 20-25 ημέρες. Fussion vs SSD.. Με τον χρόνο να κυλάει και ένα άλλο διλλημα να έρχεται με μανια να κυριεύσει το νού.. Εντωμεταξύ υπολογιστής εργασίας μέρα με την ημέρα "σβήνει".. συγκεκριμένα γράφω απο το λαπτοπ.. Αλλά είπαμε.. να σκεπτόμαστε θετικά.
haHa Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, Dr.MikeD είπε Καλησπέρα στην κοινότητα.. Όλα καλά με τον imac και ενώ καταστάλαξα, επικοινώνησα με την https://e-mac.eu και μου μετέφεραν πως λόγω της προσθήκης του SSD θα υπάρξει καθυστέρηση από 15-20 ημέρες, ενώ στην αντίστοιχη περίπτωση του Κωτσόβολού το κόστος θα πάει στα 2.800(!) με χρόνο 20-25 ημέρες. Fussion vs SSD.. Με τον χρόνο να κυλάει και ένα άλλο διλλημα να έρχεται με μανια να κυριεύσει το νού.. Εντωμεταξύ υπολογιστής εργασίας μέρα με την ημέρα "σβήνει".. συγκεκριμένα γράφω απο το λαπτοπ.. Αλλά είπαμε.. να σκεπτόμαστε θετικά. Προτιμησε με ssd . Τον τωρινο υπολογιστη σου στειλτον για service, λογικα οι μνημες εχουν hardware προβλημα(ή καποιο αλλο κομματι) και με ενα ~50αρικο θα εχει φτιαχτει. Και εδω φαινεται ποσο σημαντικο ειναι για εναν επαγγελματια το σωστο support: Με ενα επωνυμο μηχανημα με next day on-site support, το θεμα σου θα ειχε λυθει σε μια ημερα χωρις να τρεχεις πουθενα. Με εναν iMac μπορει να εχανες 5+ μερες, ενω με ενα custom μηχανημα σαν το τωρινο σου, θα λυνοταν σχετικα γρηγορα, αλλα πρεπει να το πας εσυ στο service. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2018 από haHa
Dr.MikeD Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 haHa..Σε ευχαριστώ για την απάντηση, εν μέρη συμφωνώ για το support. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το μόνο που με απασχολεί είναι να κάνω ενα backup τα αρχεία που επιθυμών... από εκεί και πέρα με τα Windows (συν το όποιο υλικό έχει προστθεί).. Καλά να είναι εκεί που είναι αλλά δεν μου κάνει καμία βασική αίσθηση να ασχοληθώ ξανά. Τα ευχαριστώ για τα όσα μου πρόσφεραν μέχρι στιγμής, τα χρήματα τους τα έβγαλάν και με το παραπάνω.. αλλά το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ.. 1
haHa Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, Dr.MikeD είπε haHa..Σε ευχαριστώ για την απάντηση, εν μέρη συμφωνώ για το support. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το μόνο που με απασχολεί είναι να κάνω ενα backup τα αρχεία που επιθυμών... από εκεί και πέρα με τα Windows (συν το όποιο υλικό έχει προστθεί).. Καλά να είναι εκεί που είναι αλλά δεν μου κάνει καμία βασική αίσθηση να ασχοληθώ ξανά. Τα ευχαριστώ για τα όσα μου πρόσφεραν μέχρι στιγμής, τα χρήματα τους τα έβγαλάν και με το παραπάνω.. αλλά το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ.. Για αυτο ειναι σημαντικο να εχεις γρηγορο support. Απλα σκεψου ποσο μεγαλυτερη ταλαιπωρια και χαμενες εργατοωρες χωρις μηχανημα θα ηταν αν σου τυχαινε παρομοιο hardware προβλημα σε mac μηχανημα, επειδη τα service centers ειναι λιγοτερα. Αυτο δεν το λεω για να μην πας σε mac. Καλα θα κανεις και θα πας σε mac απο την στιγμη που σου αρεσουν και εχεις παρει την αποφαση, αλλα ειναι λιγο "περιεργο" να ριχνεις το φταιξιμο στα windows για ενα μαλλον hardware προβλημα που αρνεισαι να το κοιταξεις εδω και καιρο. Ο λογος βεβαια για τον εξωτερικο παρατηρητη ειναι προφανης... Αλλα αυτο ειναι μια αλλη συζητηση. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2018 από haHa
onelonelystar Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Dr.MikeD είπε και μου μετέφεραν πως λόγω της προσθήκης του SSD θα υπάρξει καθυστέρηση από 15-20 ημέρες πέρασαν σχεδόν 3 μήνες από τότε που άνοιξες το thread, το να περιμένεις λίγο παραπάνω δεν έγινε τίποτα. Το θέμα είναι να πάρεις αυτό που θες και ας υπάρξει μια καθυστέρηση. Δεν παίρνεις υπολογιστή για 1 Project, αλλά για πολλά περισσότερα που θα έρθουν και θα το θες για τη δουλειά σου. Η καθυστέρηση από το e-mac.eu οφείλεται περισσότερο στο γεγονος ότι τα παραγγέλνουν από Αμερική (εξ'ου και το english keyboard) παρά στο ότι θέλει SSD μέσα. νομίζω το κοσκινίζεις παραπάνω από όσο πρέπει. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2018 από onelonelystar 2
kriosgr Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, haHa είπε Για αυτο ειναι σημαντικο να εχεις γρηγορο support. Απλα σκεψου ποσο μεγαλυτερη ταλαιπωρια και χαμενες εργατοωρες χωρις μηχανημα θα ηταν αν σου τυχαινε παρομοιο hardware προβλημα σε mac μηχανημα, επειδη τα service centers ειναι λιγοτερα. Αυτο δεν το λεω για να μην πας σε mac. Καλα θα κανεις και θα πας σε mac απο την στιγμη που σου αρεσουν και εχεις παρει την αποφαση, αλλα ειναι λιγο "περιεργο" να ριχνεις το φταιξιμο στα windows για ενα μαλλον hardware προβλημα που αρνεισαι να το κοιταξεις εδω και καιρο. Ο λογος βεβαια για τον εξωτερικο παρατηρητη ειναι προφανης... Αλλα αυτο ειναι μια αλλη συζητηση. Τώρα εσύ πραγματικά πιστεύεις ότι άμα αγοράσει αυτό το iMac με SSD και το δουλέψει μια εβδομάδα ότι θα καταδέχεται να πιάσει windows; Once you go Mac you'll never come back 2
Dr.MikeD Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, onelonelystar είπε πέρασαν σχεδόν 3 μήνες από τότε που άνοιξες το thread, το να περιμένεις λίγο παραπάνω δεν έγινε τίποτα. Το θέμα είναι να πάρεις αυτό που θες και ας υπάρξει μια καθυστέρηση. Δεν παίρνεις υπολογιστή για 1 Project, αλλά για πολλά περισσότερα που θα έρθουν και θα το θες για τη δουλειά σου. Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. 1 ώρα πριν, onelonelystar είπε Η καθυστέρηση από το e-mac.eu οφείλεται περισσότερο στο γεγονος ότι τα παραγγέλνουν από Αμερική (εξ'ου και το english keyboard) παρά στο ότι θέλει SSD μέσα. Ως γνώστης Windows πραγματικά δεν το γνώριζα. 1 ώρα πριν, onelonelystar είπε νομίζω το κοσκινίζεις παραπάνω από όσο πρέπει. Φυσικά συμφωνώ.. Αλλά νομίζω πως έχω ένα παραπάνω ελαφρυντικό.. μόνο και μόνο που είμαι απ τους χρήστες μπαίνει πρώτη φορά στην διαδικασία να μιλήσει τόσο πολύ για προϊόντα Apple και ιδίως για iMac. Ως λειτουργία είναι κάτι που δεν το γνωρίζω πραγματικά, χαρακτηριστικό είναι πως πρώτη επαφή ήρθα μαζί του πριν λίγες ημέρες όταν "έπεξα" λίγο μαζι του. 1 ώρα πριν, kriosgr είπε Τώρα εσύ πραγματικά πιστεύεις ότι άμα αγοράσει αυτό το iMac με SSD και το δουλέψει μια εβδομάδα ότι θα καταδέχεται να πιάσει windows; Once you go Mac you'll never come back Αυτο να λέγεται.. Τελικά η μπλε οθόνη, προέρχεται από εξωτερικό δίσκο.. Αλλά όπως και να έχει, η απόφαση δεν αλλάζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα