petran91 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα. Έχω ένα netbook με windows 10 με ελεύθερο χώρο ~3.5GB. Για να κάνω update από την 14393 που είμαι στην 16299 μου ζητάει ελεύθερο χώρο 8gb. Αυτά δεν γίνεται να βρεθούν καθώς το netbook έχει 32gb συνολική μνήμη. Έχω μία microSD πάνω, χωρητικότητας 120gb. Υπάρχει δυνατότητα με κάποιο software ή χωρίς, να δει την SD σαν διαθέσιμο χώρο για την εγκατάσταση των ενημερώσεων? Έκανα μια προσπάθεια με ένα partition manager να ενώσω partition της microSD με τον C αλλά δεν γίνεται. Μπορεί να γίνει κάτι ή απλά δεν θα πάρω άλλα updates λόγω χώρου?
fernw_thn_souvla Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 cmd σαν διαχειριστης net stop wuauserv Μεταονομοσία του φακέλου softwaredistribution που βρίσκεται στο c:\windows σε softwaredistribution.old μετα πάλι cmd σαν διαχειριστης και γράψε mklink /j c:\windows\softwaredistribution x:\test\ (x είναι το γράμμα που βλέπει ο υπολογιστής την sd και test το όνομα του φακέλου των ενημερώσεων που θα κατεβάζει.) τέλος net start wuauserv κάνε και μία επανεκκίνηση και πες μου τι έγινε
petran91 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Ακολούθησα τη διαδικασία. Το error το ίδιο. Να πω ότι το update προσπαθώ να το κάνω μέσω του Windows10Upgrade28098.exe που κατέβασα από την microsoft, και όχι μέσω το Windows Update στο PC.
Moderators Praetorian Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Μπορείς να κοιτάξεις λίγο στο δισκο όπου έχεις τα Windows 10 για μεγάλα ξεχασμένα αρχεία που δεν χρειάζεσαι με κάποιο πρόγραμμα όπως το wiztree ( http://antibody-software.com/web/software/software/wiztree-finds-the-files-and-folders-using-the-most-disk-space-on-your-hard-drive/ ) -- έχει και portable έκδοση για να μη χρειάζεται εγκατάσταση, μόνο unzip. Επίσης, κοίταξε μήπως το search indexing έχει φτιάξει κάποιο τεράστιο αρχείο (σε μένα πρόσφατα που είχα παρόμοιο πρόβλημα σε laptop υπήρχε ένα αρχείο 27 GB). Αν ισχύει κάτι τέτοιο μπορείς να κάνεις ένα delete+rebuild του index όπως περιγράφει πιο κάτω ή delete του αρχείου και να σταματήσεις μόνιμα το windows search αν δεν το χρειάζεσαι τόσο (το penalty είναι πιο αργά searches). http://www.thewindowsclub.com/windows-edb-file
petran91 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Thanks για το tip. Όπως προείπα ο συνολικός χώρος στον C είναι 32gb με τα windows πέφτει πάρα πολύ. 2-3 προγράμματα και είμαι εκεί που είμαι τώρα. Έλεγξα με το windirstat για τυχόν μεγάλα αρχεία όμως δυστυχώς όλα είναι του συστήματος. Δεν γίνεται να αδειάσω από κάπου. To αρχείο Windows.edb που λέει το παραπάνω λινκ είναι 25mb σε μένα.
micos000 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δοκίμασες να μεταφέρεις τα αρχεία hyberfil.sys και pagefile.sys στην sd; Το pagefile μπορείς να το μετακινήσεις με δεξί κλικ στο εικονίδιο Υπολογιστής->Ιδιότητες, κλικ στο Ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους (πάνω αριστερά), μετά στο Επιδόσεις->καρτέλα Για προχωρημένους->Εικονική μνήμη (Αλλαγή). Εδώ ξετσεκάρισε την αυτόματη διαχείριση, επέλεξε Χωρίς αρχείο στο C και Ορισμός και βάλε στην sd την αυτόματη διαχείριση. Για το hyberfil δες στο παρακάτω https://www.techsupportall.com/hiberfil-sys-file-delete-windows-10/
petran91 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2018 Στις 10/1/2018 στις 10:10 ΜΜ, micos000 είπε Δοκίμασες να μεταφέρεις τα αρχεία hyberfil.sys και pagefile.sys στην sd; Το pagefile μπορείς να το μετακινήσεις με δεξί κλικ στο εικονίδιο Υπολογιστής->Ιδιότητες, κλικ στο Ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους (πάνω αριστερά), μετά στο Επιδόσεις->καρτέλα Για προχωρημένους->Εικονική μνήμη (Αλλαγή). Εδώ ξετσεκάρισε την αυτόματη διαχείριση, επέλεξε Χωρίς αρχείο στο C και Ορισμός και βάλε στην sd την αυτόματη διαχείριση. Για το hyberfil δες στο παρακάτω https://www.techsupportall.com/hiberfil-sys-file-delete-windows-10/ Δεν μου εμφανιζεται καν η SD στη λιστα με τους δισκους στην καρτελα με την εικονικη μνημη.. Από ότι είδα, αν κατεβάσω το τελευταίο ISO από τη Microsoft είναι σε νεότερη έκδοση, οπότε όταν έχω χρόνο απλά θα ξαναπεράσω τα windows..
micos000 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Ναι. σωστά. Δεν στο εμφανίζει γιατί πιθανόν δεν πληρεί τις προϋποθέσεις. Πάντως με 3.5gb ελεύθερο χώρο το στριμώχνεις πολύ, ακόμα και για εγκατάσταση από usb (που όντως είναι πάντα η τελευταία έκδοση). Εγώ θα έλεγα να το αφήσεις στην έκδοση που είναι γιατί δεν θα κερδίσεις και τίποτα αν πας στην 1709. Ίσα-ίσα που μπορεί να αντιμετωπίσεις προβλήματα. Έχω δει πολλά θέματα σε παλαιότερα λάπτοπ μετά που πήραν την 1709, ιδίως με drivers συσκευών όπως ασύρματο ή κάρτα γραφικών. Όταν χρειαστεί να κάνεις φορμάτ τότε πάρε τα αρχεία σου και κάνε καθαρή εγκατάσταση από την αρχή με την τελευταία έκδοση και εάν δεις ότι έχεις προβλήματα γύρνα στην έκδοση που έχεις τώρα. Γι αυτό καλά είναι να κρατήσεις ένα iso από την τωρινή έκδοση που έχεις και σου δουλεύει. Αλήθεια ποια είναι; Δώσε για εκτέλεση winver για να το δεις.
petran91 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 @micos000 Ναι προς το παρόν μένω όπως είμαι γιατί αυτές τις μέρες είναι το βασικό μου εργαλείο. Σε 2-3 βδομάδες θα ασχοληθώ εκτενέστερα. Η έκδοση είναι η 14393. Το netbook είναι το asus e200ha, σχετικά καινούριο, οπότε ελπίζω να μην έχω θέμα με drivers. Θα κρατήσω backup όμως όπως είπες κι εσύ για να μην τρέχω.. Thanks για τα tips!
micos000 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Είσαι λίγο πίσω στις εκδόσεις. Έχεις την 1607 (anniversary) και έχουν βγει η 1703 (creators) και η 1709 (fall creators).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα