Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ειμαι φοιτητης 1ου ετους στην Αθηνα και μενω σε μια Εστια. Η εστια έχει ιντερνετ αλλα ειναι παρα πολυ περιορισμενο. Δεν μπορω να δω ταινίες να παιξω παιχνιδια κτλ.. Για να καταλαβετε την κατασταση καλυτερα ειμαστε 40 ατομα σε μια συνδεση ιντερνετ αν σκεφτειτε οτι το καθε ατομο μπορει να εχει 2 συσκευες πχ ενα λαπτοπ και ενα κινητό το ιντερνετ δεν αντεχει και τα παιζει.. οποτε αν ειναι πολλα ατομα συνδεδεμενα αρχιζει να πεταει κοσμο με αποτελεσμα να μενω χωρις ιντερνετ για μερες ολοκληρες.. Για να ξανασυνδεθω θα πρεπει να βρω τον διαχειριστη ο οποίος ειναι ενα παιδι που μενει εδω.. αλλα το θεμα ειναι οτι δε γινεται να τον πετύχω σχεδον ποτε.. Απο θεμα ταχύτητας επισης αθλια κατασταση.. γι αυτο πηγα και τον ρωτησα αν γινεται αλλαξουμε κατι γιατι εχω θεμα και μου λεει ετσι ειναι δε μπορω να κανω κατι.. τον ρωτησα μετα αν γινεται να βαλω δικο μου ιντερνετ και μου λεει ναι εχουν βαλει και αλλα ατομα.. οποτε ρωταω τους υπευθυνους της εστιας και συμφωνησαν.. παω κανω κανονικα τη συνδεση αλλα υπηρχε ενα προβλημα τα δωματια δεν εχουν πριζες τηλεφωνου.. οποτε πολυ απλα δε μπορω να εχω σταθερο ιντερνετ.. τους ρωτησα να φερω ηλεκτρολογο και μετα απο καιρο μου ειπαν πως δεν επιτρεπεται να βαλω γραμμη.. οποτε τωρα δεν εχω ιδεα τι να κανω.. εψαξα για ιντερνετ χωρις σταθερο αλλα ειναι παρα πολυ περιορισμενο και πανακριβο.. ξερει καποιος να με βοηθησει? Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

Γιατί δε ρωτάς αυτους που έβαλαν δικό τους internet για το πως το έκαναν; 

Αν δεν μιλάμε για internet τύπου wind simplefi (ξεχνάς ταινίες για παιχνίδια), τοτε μπορεις να εχεις τηλεφωνική γραμμή ΜΟΝΟ αν η ethernet γραμμη του δωματίου σου, πέφτει απευθείας στο rack της εισόδου και αν εκει επιτρέπεται να συνδεθεί εξωτερικη γραμμή.

Άλλη λύση ειναι να δεις τι ασυρματα δικτυα πιάνεις, να βρεις τον ιδιοκτήτη (δυσκολο αλλα οχι ακατόρθωτο) και να του προτείνεις να του πληρώνεις μέρος της συνδεσης του για να εχεις ασυρματο internet

Δημοσ.

Αν η εστία είναι στο χώρο του Πανεπιστημίου κοντά πάρε έναν φοιτητικό αριθμό vodafone.

Η vodafone δίνει απεριόριστη πρόσβαση (περιπου 4.5GB/μέρα) σε data στους χώρους των πανεπιστημίων. Με 4.5Gb ανά μέρα στην ουσία σχεδόν δεν έχεις κανέναν περιορισμό.

Στην Πάτρα ξέρω πολλά παιδιά της εστίας με το ίδιο θέμα στο ιντερνέτ κ έλυσαν κάνοντας hotspot από vodafone. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/1/2018 στις 7:21 ΜΜ, SneakyGuy είπε

Δεν μπορω να δω ταινίες να παιξω παιχνιδια κτλ.. 

Δεν εχεις ιντερνετ επειδη ολοι στην εστια προσπαθουν να κανουν αυτο που προσπαθεις και εσυ.

Δε σκεφτηκε κανεις οτι οταν πραγματικα θα χρειαστει το ιντερνετ ( για σημειωσεις και γενικοτερα διαβασμα ) θα φαει ακυρο.
Φταιει βεβαια και η διευθυνση που τα εχει ολα ανοιχτα. Μονο το youtube ( και ενα αλλο youκατι ) να περιοριζε θα υπηρχε αισθητη βελτιωση.
Σας πληρωνουμε ιντερνετ,μην απαιτειτε να βλεπετε και ταινιες :P

Επεξ/σία από webparts
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Ναι αυτο το ξερω το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει γραμμη τηλεφωνου στο δωματιο οποτε δεν εχω που να το συνδεσω και δεν γινεται να φερω ηλεκτρολογο για να μου περασει καλωδια για γραμμη.. Τελικα τα ατομα που ειχαν βαλει δικο τους ιντερνετ απλα στην ουσια ειχαν πει στους υπευθυνους οτι ειχαν αναγκη ιντερνετ για τη σχολη τους κατι που δεν ισχυε απλα θελανε δικο τους ιντερνετ.. Δεν υπαρχει καποιο αλλο wifi που να πιανω εδω κοντα για να συννενοηθω με καποιον ιδιοκτητη.. Αυτο που εχω κανει ειναι πηγα στην κοσμοτε και εφτιαξα φοιτητικο συμβολαιο με data.. 20gb 15ευρω καθε μηνα και ενεργοποιω αλλο ενα πακετο που κοστιζει 15ευρω για να εχω απεριοριστο streaming για youtube netflix spotify... Αλλα και παλι ειναι ακριβο και περιορισμενο δεν μου φτανει να βγαζω μηνα.. και η ταχυτητα σε youtube πεφτει παρα πολυ ενω πιανω σημα 4g συγκεκριμενα πολλες φορες δεν μπορω να δω ουτε βιντεο 720p.. Αμα καποιος εχει καποια ιδεα ας γραψει παρακατω.. Επισης για να απαντησω στο ατομο παραπανω το πανεπιστημιο ειναι πολυ μακρια οποτε ακυρο αυτο με τη βονταφον νομιζω..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ταχύτητα πέφτει γιατί το play now unlimited έχεις όριο περίπου 2,5 mbit/s το καλό είναι ότι είναι απεριόριστο βέβαια.Εδω να σου πω ότι το παραπάνω όριο ταχύτητας δεν ισχύει αν είσαι σε cosmote one δηλαδή είναι και απεριόριστο και uncapped η ταχύτητα του.

Πάντως αν έχεις το καρτοσυμβολαιο το φοιτητικό η τη συνδεση συμβολαίου που αναφέρεις και έχουν πχ οι γονείς σου σταθερό μπορείς να το γυρίσεις στο όνομα σου και να τα κάνεις cosmote one.Τραβηγμένο μεν αλλά δεν βλέπω και πολλές λύσεις διαφορετικά προσπάθησε και πίεσε όσο μπορείς και εσύ τον υπεύθυνο εκεί ότι χρειάζεσαι το ίντερνετ.

Επεξ/σία από user2163
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, SneakyGuy είπε

Ναι αυτο το ξερω το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει γραμμη τηλεφωνου στο δωματιο οποτε δεν εχω που να το συνδεσω και δεν γινεται να φερω ηλεκτρολογο για να μου περασει καλωδια για γραμμη.. Τελικα τα ατομα που ειχαν βαλει δικο τους ιντερνετ απλα στην ουσια ειχαν πει στους υπευθυνους οτι ειχαν αναγκη ιντερνετ για τη σχολη τους κατι που δεν ισχυε απλα θελανε δικο τους ιντερνετ.. Δεν υπαρχει καποιο αλλο wifi που να πιανω εδω κοντα για να συννενοηθω με καποιον ιδιοκτητη.. Αυτο που εχω κανει ειναι πηγα στην κοσμοτε και εφτιαξα φοιτητικο συμβολαιο με data.. 20gb 15ευρω καθε μηνα και ενεργοποιω αλλο ενα πακετο που κοστιζει 15ευρω για να εχω απεριοριστο streaming για youtube netflix spotify... Αλλα και παλι ειναι ακριβο και περιορισμενο δεν μου φτανει να βγαζω μηνα.. και η ταχυτητα σε youtube πεφτει παρα πολυ ενω πιανω σημα 4g συγκεκριμενα πολλες φορες δεν μπορω να δω ουτε βιντεο 720p.. Αμα καποιος εχει καποια ιδεα ας γραψει παρακατω.. Επισης για να απαντησω στο ατομο παραπανω το πανεπιστημιο ειναι πολυ μακρια οποτε ακυρο αυτο με τη βονταφον νομιζω..

Πόσο παλιές είναι οι εστίες και δεν έχουν περάσει δομημένη καλωδίωση;

Κανονικά έπρεπε να παίρνετε ιντερνετ από οπτική ίνα μέσω της υποδομής του GRNET. 

Επεξ/σία από christakos07
Δημοσ.
Στις 1/2/2019 στις 1:30 ΠΜ, user2163 είπε

Η ταχύτητα πέφτει γιατί το play now unlimited έχεις όριο περίπου 2,5 mbit/s το καλό είναι ότι είναι απεριόριστο βέβαια.Εδω να σου πω ότι το παραπάνω όριο ταχύτητας δεν ισχύει αν είσαι σε cosmote one δηλαδή είναι και απεριόριστο και uncapped η ταχύτητα του.

Πάντως αν έχεις το καρτοσυμβολαιο το φοιτητικό η τη συνδεση συμβολαίου που αναφέρεις και έχουν πχ οι γονείς σου σταθερό μπορείς να το γυρίσεις στο όνομα σου και να τα κάνεις cosmote one.Τραβηγμένο μεν αλλά δεν βλέπω και πολλές λύσεις διαφορετικά προσπάθησε και πίεσε όσο μπορείς και εσύ τον υπεύθυνο εκεί ότι χρειάζεσαι το ίντερνετ.

Μπορεις να μου εξηγήσεις μια αυτο που ειπες με την ταχυτητα και το cosmote one γιατι μπερδευτηκα λιγο.. Δηλαδη εαν παρω το σταθερο στο όνομα μου θα εχω παραπανω ταχυτητα στο play now unlimited?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SneakyGuy είπε

Μπορεις να μου εξηγήσεις μια αυτο που ειπες με την ταχυτητα και το cosmote one γιατι μπερδευτηκα λιγο.. Δηλαδη εαν παρω το σταθερο στο όνομα μου θα εχω παραπανω ταχυτητα στο play now unlimited?

Το πρόγραμμα διατίθεται με περιορισμό στην ταχύτητα.Άν είσαι συνδρομητής του cosmote one αίρεται αυτός ο περιορισμός.

https://www.spametouskanones.gr/play-now-faq/ ΔΕΣ ΤΟ 14

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, SneakyGuy είπε

Στην εστία μπορεί να μπει δωρεάν στο πρόγραμμα eduroam (αν δεν βρίσκεται ήδη) https://www.eduroam.org/ , αν έχετε κάποιον σύλλογο ζήτα τους να θέσει το θέμα στην διεύθυνση. Συνήθως όταν δεν χρειάζεται να βάλουν λεφτά τρέχουν τα πράγματα.

Επίσης όπως σου είχα πει πριν 1 χρόνο δες αν το φοιτητικό καρτοκινητό Vodafone προσφέρει δωρεάν χρήση internet στον χώρο της εστίας. Στις περισσότερες εστίες ισχύει αυτό. (Τουλάχιστον Γιάννενα και Πάτρα).

Επεξ/σία από Billator

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...