kleo1 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Υπάρχει ένα domain που ανήκει σε μια επιχείρηση εδώ και νομίζω 4 χρόνια περίπου. το πρόβλημα είναι ότι mails που φεύγουν από αυτό το domain πχ [email protected], [email protected] πηγαίνουν στα spam. Σε hotmail πηγαίνουν στανταρ σε spam και πολύ πιθανό όχι μόνο σε αυτο. που οφείλετε αυτό και τι μπορεί να γίνει; αν μπορεί να γίνει κάτι. τα mails που στέλνονται δεν είναι τίποτα περίεργα. Στέλνονται σε πελάτες και είναι ενημερωτικά-διαφημιστικά και δεν είναι τόσα πολλά. Αν στείλουμε από το λογαριασμό του gmail δεν υπάρχει πρόβλημα παρόλο που το έχουμε ξεσκίσει στα mails, πολλά διαφημιστικά. δε θέλουμε να χρησιμοποιούμε το gmail. Με ποια κριτήρια λοιπόν και λογική μας έχουν βάλει σε black list
isay Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 7 λεπτά πριν, kleo1 είπε Υπάρχει ένα domain που ανήκει σε μια επιχείρηση εδώ και νομίζω 4 χρόνια περίπου. το πρόβλημα είναι ότι mails που φεύγουν από αυτό το domain πχ [email protected], [email protected] πηγαίνουν στα spam. Σε hotmail πηγαίνουν στανταρ σε spam και πολύ πιθανό όχι μόνο σε αυτο. που οφείλετε αυτό και τι μπορεί να γίνει; αν μπορεί να γίνει κάτι. τα mails που στέλνονται δεν είναι τίποτα περίεργα. Στέλνονται σε πελάτες και είναι ενημερωτικά-διαφημιστικά και δεν είναι τόσα πολλά. Αν στείλουμε από το λογαριασμό του gmail δεν υπάρχει πρόβλημα παρόλο που το έχουμε ξεσκίσει στα mails, πολλά διαφημιστικά. δε θέλουμε να χρησιμοποιούμε το gmail. Με ποια κριτήρια λοιπόν και λογική μας έχουν βάλει σε black list Για αυτό που σου σημείωσα στο quote. Ειτε τα φιλτρα το βλέπουν σαν spam ή στο παρελθόν αρκετοι παραλήπτες (δεν υπάρχει ελαχιστο κατώφλι) χαρακτηρισαν τα emails σαν spam και μπήκε "αυτοματο φιλτρο" στο hotmail. Προσωπικά το εχω κάνει για πολλα emails (και παλιότερα στο hotmail, προσφατα σε gmail). Πχ εστελνα ενα ερώτημα-παραγγελία στην εταιρεία (email/φορμα/κλπ) και αυτοι με έβαζαν σε newsletter χωρίς να με ρωτήσουν ή χωρίς να το εχω επιλεξει. Αν ζητουσα αφαιρεση και συνεχιζα να λαμβάνω newsletter, απλα τα μαρκαρα ως spam. Μολις το κάνουν πολλοί, γινεται παντου spam και δυσκολα αναιρείται. Ας πρόσεχαν με την πονηρια. Λύση ειναι να αλλαξετε μορφή στο newsletter και αποστολέα (πχ αντι για sales να βαλετε ppoliseis@domain) Αλλη πιθανότητα ειναι η ip αποστολής να εχει χαρακτηριστεί spam sender (απο δικής σας ή άλλου υπαιτιότητα). Εδω πρεπει να αλλαξετε host. Δυσκολα τα πραγματα.
kleo1 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 κατανοητά αυτά που λες απλά μου κάνει εντύπωση διότι το φαινόμενο αυτό ξεκίνησε από την αρχή. από τότε δηλαδή που ξεκινήσαμε να χρησιμοποιούμε σιγά σιγά τα mail του domain. επίσης τα mails που στέλνονταν δεν ήταν χύμα και όποιον πάρει ο χάρος. κυρίως ήταν ενημερωτικά του στυλ να ενημερώσεις κάποιους που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για κάποια αγορά. Αρκετοί δηλαδή το περιμέναν το mail. spam γίνοταν μερικές φορές αλλά από λογαριασμό gmail. από εκεί έχουμε στείλει τόσα και τόσα και δεν εχουμε πρόβλημα. όσο για τον αποστολέα που λες και από το [email protected] να στείλουμε ένα απλό κείμενο πάλι ιδιο αποτέλεσμα έχει. spam. τουλάχιστον σε hotmail που χρησιμοποιώ εγώ και το βλέπω επίσης τι έχω προσέξει (δεν έχει σχέση με το πρόβλημα μας): δέχομαι στο Mail μου (hotmail) αρκετά μηνύματα για προσφορές και τα λοιπά τα οποία τα θέλω (πχ gearbest, eshop, paypal). το θέμα είναι ότι μηνύματα από τον ίδιο αποστολέα μπορεί να πάνε καμιά φορά στο spam. πως διάολο γίνεται αυτό. έχω αγοράσει τόσα προιόντα από κινέζικο κατάστημα και τα μισά τους ενημερωτικά πάνε στα spam. ακόμα και μια απόδειξη αγοράς είχε πάει στα spam και ψαχνόμουν. βασικά γενικά μιλώντας, δεν έχω καταλάβει με τι κριτήρια λειτουργεί το σύστημα
CyberCr33p Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Μπορεί να μην έχει καλή "φήμη" η IP του mail server. Δηλαδή το πρόβλημα να μην οφείλεται στο domain oύτε στο περιεχόμενο των μηνυμάτων που στέλνονται από το συγκεκριμένο domain.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα