gnsX Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πολλές φορές έχει γράψει κάποιος εδώ μια συνωμοσιολογικη άποψη της ιστορίας ή ενός γεγονότου (sic). Τρέχουν τα φωτεινά μυαλά του imsomnia να πούνε τις επιστημονικές τους γνώσεις που έχουν για κάθε θέμα, για κάθε τομέα και τσουβαλιαζουν περί ψεκασμενων, επίπεδης γης κτλ. Γνωστός κόλπο να υποβαθμίσεις την άποψη κάποιου,να την μπλέξεις με μια φανφάρα που είναι εξωφθαλμα ηλίθια ώστε να χάσει την δυναμική της. Μετά αποχαρακτηριζονται έγγραφα, βγαίνουν μάρτυρες και μαθαίνουμε για σκάνδαλα τύπου NSA. Οι φωτεινοί παντογνώστες του insomnia κάνουν γάργαρα τα προηγούμενα σχόλια τους και ξαναγράφουν την άποψη τους με το γνωστό υφακι ότι φυσικά και το ήξεραν και ακου να δεις εμένα που ξέρω και είμαι φωνή λογικής. Οι περισσότεροι έχουν γράψει στο θέμα με το γνωστό υφακι,δεν μπορουσα να μη το σχολιάσω, συνεχίστε Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από gnsX 6 1
xrist0s4 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Εγω ημουν σε μια παρεα κ μια κοπελια ελεγε οτι το αυγο εκανε την κοτα ενω ολοι ξεκαθαρα ξερουν οτι εγινε το αντιθετο...
Ntinaras Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 32 λεπτά πριν, gnsX είπε Πολλές φορές έχει γράψει κάποιος εδώ μια συνωμοσιολογικη άποψη της ιστορίας ή ενός γεγονότου (sic). Τρέχουν τα φωτεινά μυαλά του imsomnia να πούνε τις επιστημονικές τους γνώσεις που έχουν για κάθε θέμα, για κάθε τομέα και τσουβαλιαζουν περί ψεκασμενων, επίπεδης γης κτλ. Γνωστός κόλπο να υποβαθμίσεις την άποψη κάποιου,να την μπλέξεις με μια φανφάρα που είναι εξωφθαλμα ηλίθια ώστε να χάσει την δυναμική της. Μετά αποχαρακτηριζονται έγγραφα, βγαίνουν μάρτυρες και μαθαίνουμε για σκάνδαλα τύπου NSA. Οι φωτεινοί παντογνώστες του insomnia κάνουν γάργαρα τα προηγούμενα σχόλια τους και ξαναγράφουν την άποψη τους με το γνωστό υφακι ότι φυσικά και το ήξεραν και ακου να δεις εμένα που ξέρω και είμαι φωνή λογικής. Οι περισσότεροι έχουν γράψει στο θέμα με το γνωστό υφακι,δεν μπορουσα να μη το σχολιάσω, συνεχίστε Συνωμοσιες υπαρχουν, καποιες ειναι αληθινες καποιες ειναι ψευτικες Καποιες δειχνουν πιο πιστευτες, και καποιες πολυ τραβηγμενες Αλλο να πιστευεις οτι τον Jfk τον φαγανε για λογους συμφεροντων και αλλο να πιστευεις οτι στη σεληνη κατοικουν ναζι απο το 1944 σε μυστικη βαση.
Snolly Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 το θλιβερό δεν είναι τόσο το γεγονός πως υπάρχουν άνθρωποι το 2018 που πιστεύουν τέτοια πράγματα. το θλιβερό είναι πως μπορεί να χτυπάνε ποσοστά πλειοψηφίας. 2
gnsX Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 31 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Συνωμοσιες υπαρχουν, καποιες ειναι αληθινες καποιες ειναι ψευτικες Καποιες δειχνουν πιο πιστευτες, και καποιες πολυ τραβηγμενες Αλλο να πιστευεις οτι τον Jfk τον φαγανε για λογους συμφεροντων και αλλο να πιστευεις οτι στη σεληνη κατοικουν ναζι απο το 1944 σε μυστικη βαση. Αυτό ακριβώς έγραψα
dpolal Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 15 ώρες πριν, Snoob είπε ....και τους Αθηναίους με τους αγνούς ιδεολόγους που χάρισαν στον κόσμο τη δημοκρατία. Αnd boy lovers. Να τα λέμε όλα φίλε μου, κοτζαμάν Leo το φώναξε στον μαυριδερό Πέρση αντιπρόπσωπο.
Bspus Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 51 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Συνωμοσιες υπαρχουν, καποιες ειναι αληθινες καποιες ειναι ψευτικες Καποιες δειχνουν πιο πιστευτες, και καποιες πολυ τραβηγμενες Αλλο να πιστευεις οτι τον Jfk τον φαγανε για λογους συμφεροντων και αλλο να πιστευεις οτι στη σεληνη κατοικουν ναζι απο το 1944 σε μυστικη βαση. Εγω θελω να ακουσω συζητηση μεταξυ συνωμοσιολογου για Ναζι το 44 στη Σεληνη και συνωνομοσιολογου που πιστευει οτι δεν πατησαμε ποτε το ποδι μας εκει και ολα ειναι σκηνοθετημενα
bilya Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, gnsX είπε Αυτό ακριβώς έγραψα Υπάρχει όμως μια διαφορά οι θεωρίες/φημες δεν είναι ιστορικά γεγονότα. Μεχρι να αποδειχθουν οτι ισχύουν, αποτελούν θεωρίες/φήμες κ ετσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Κ προσωπικά άτομα που θεωρούν τις θεωρίες γεγονότα (ξαναλεω ακομα κ αν στο τελος έχουν δικιο) τους θεωρώ ψεκασμενους τέλος. Δες πόσα fake news κυκλοφορούν κάθε μέρα κ τα χαφτει αμασιτα κόσμος . Σε ιστορικά γεγονότα δε παρα πολλοί πιστεύουν ότι τους βολεύει με υπερβολική δόση fake facts. Υγ δεν τσουβαλιαζω ατομα που ξέρουν να ξεχωρίζουν ιστορικά γεγονότα απο θεωρίες κ μπορεί να αναφέρουν μια θεωρία για ανταλλαγή απόψεων. Αυτο το κάνω κ γω. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από bilya 1
*nenya* Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 ~ '-Ποιός είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, ποιοί μας κυβερνούν; -Δεν ξέρω! -Και πώς ψηφίζεις; -Ε ό,τι πουν οι γονείς μου.' ~'Δεν υπάρχουν δορυφόροι γύρω απ'τη Γη, δεν γίνεται να υπάρχουν, θα τους βλέπαμε. Ή δεν γίνεται να υπάρξουν επειδή η βαρύτητα θα τους τραβούσε και θα έπεφταν στη Γη.' ~'Ο πνευματικός μου με έκανε να θεραπευτώ απ'τον καρκίνο. Τα φάρμακα και οι χημειοθεραπείες δεν έκαναν τίποτα.' ~'Γιατί να μάθω ιστορία; Αφού όλοι αυτοί έχουν πεθάνει!' Αληθινές ατάκες που έχουν πει άτομα ηλικίας 18-50, μορφωτικού επιπέδου Λυκείου, ΙΕΚ αλλά και Πανεπιστημίου. Σε όλα αυτά τα σκηνικά γουρλώνω μάτια, μένω για λίγο άφωνη και λέω 'καλύτερα να μην συνεχίσουμε την συζήτηση' (θα την συνέχιζα μόνο αν ήμουν σίγουρη ότι έχουν απομείνει υγιή εγκεφαλικά κύτταρα στα κεφάλια τους και δεν πάνε εντελώς χαμένα τα λόγια, ο χρόνος και ο κόπος μου). 4
tzelen Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 ~'Γιατί να μάθω ιστορία; Αφού όλοι αυτοί έχουν πεθάνει!' Επιχειρηματάρα!
pontez2 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Αυτά δεν ειναι τιποτα. Εδω υπάρχει κοσμος που πιστεύει (και ειναι έτοιμος να τσακωθεί ανα πάσα στιγμη υπερασπιζόμενος την άποψή του) πως οι παλιοί ήταν καλύτεροι απ΄τους τωρινούς, πως αν τους αφηναμε λιγο ακομα θα μας έσωζαν ή πως οι τωρινοί δεν έχουν την εξουσία και "έλαβαν καμένη γη". Μετά απο αυτά, το να πιστεύει κανεις σε επιπεδη γη, σε ψεκασμούς, στον Πασταφαριανισμό ή ακόμα και να μη γνωρίζει τι έγινε την 25η Μαρτίου, το θεωρώ μη σημαντικό Θυμήθηκα τωρα έναν τυπο που έγραφε σε σχόλια ενός παλαιού φόρουμ, κάπου το 2008, πως η Ελλάδα θα καταλλήξει χρεοκοπημένοι, πως θα μας κοροιδεύουν όλοι κτλ κτλ. Απο κάτω γινόταν χαμός απο κοροιδίες, τρολιές κτλ κτλ....................................
theoritikos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ένα αμφιλεγόμενο θέμα που ακούω συχνά, είναι η αναφορά του Τσόρτσιλ στο σθένος του ελληνικού στρατού σε μια ομιλία του... Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από theoritikos
katz Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Γενικα ειναι απογοητευτικο γυρω μας το ποσοι δεν ξερουν εστω και βασικα πραγματα. Και δεν μιλαω για τις προηγουμενες γενιες που περασαν πολεμους κτλ χωρις σχολεια.. Μιλαω για τους τωρινους 20-40 ετων Ποσοστο με σχεδον πληρη αγνοια ειναι περι το 70% και με σχετικη αγνοια το 90%
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Είναι προβληματική η αντιμετώπιση της ιστορίας -όχι μόνο στη χώρα μας, βεβαίως. Λ.χ., πρωτογενής πηγή για τη ρήση του Τσόρτσιλ δεν υπάρχει. Υπάρχουν κάποιες αναφορές ότι το δήλωσε στο κοινοβούλιο, όπως δεν διασταυρώνεται από κάπου. Όπως δεν βρέθηκε και πρωτογενής πηγή για τη διαβόητη "δήλωση" του Κίσινγκερ περί ανάγκης αφαίρεσης της ταυτότητας των "αδάμαστων" Ελλήνων ούτως ώστε να ελέγχονται ευκολότερα. Σχετική ανάπτυξη του θέματος Κίσινγκερ εδώ (όπου υπάρχουν παραπομπές και σε άλλες "θεωρίες", όπως της δήθεν παρ' ολίγον επιλογής της ελληνικής γλώσσας ως επίσημης των Ηνωμένων Πολιτειών κτλ.) Αυτά, όμως, είναι θέματα που περνούν στη σφαίρα της συνομωσιολογίας. Σοβαρότερο πρόβλημα, λ.χ., είναι το ότι στον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο μέσος Έλληνας την πορεία της Ελλάδας στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, από το θρίαμβο σε βάρος των Ιταλών στο ελληνοαλβανικό μέτωπο, μέχρι την κατοχή της Ελλάδας από τους Ναζί, μεσολαβεί ένα κενό: πώς ηττηθήκαμε. Βέβαια, δεν κατέχουμε την αποκλειστικότητα στα αφηγήματα αυτά, αλλά σαφέστατα όποτε κερδίζει ο Έλληνας, κερδίζει κόντρα σε όλους και χάρη στα βαριά του καρύδια, κι όποτε χάνει, χάνει επειδή τον πρόδωσαν. Ή του την είχαν στημένη. Γιατί μας ζηλεύουν. Γιατί όταν εμείς είχαμε πολιτισμό, οι άλλοι τρώγανε βαλανίδια. Από τους άλλους εξαιρούνται οι Σουμέριοι, οι Φοίνικες, οι Αιγύπτιοι και άλλοι λαοί από τους οποίους δανειστήκαμε στοιχεία (μέχρι και αλφάβητο... μπρ, αντεθνικά πράγματα αυτά) και βεβαίως εννοούμε τους κουτόφραγκους. 3
bluesattack Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, bilya είπε Υπάρχει όμως μια διαφορά οι θεωρίες/φημες δεν είναι ιστορικά γεγονότα. Μεχρι να αποδειχθουν οτι ισχύουν, αποτελούν θεωρίες/φήμες κ ετσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Αφου ειναι...φημες γιατι τον κυνηγανε τον Ασανζ .Γιατι δεν τον λενε ...ψεκασμενο να τον απαξιωσουν ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις