swstost Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Πριν καμιά 20αριά χρονια έχουμε μία κουβέντα με φίλο. Αυτός τότε πρέπει να ήταν γύρω στα 20κάτι, πολύ έξυπνος, STEM skills through the roof, από Ιστορία μεσάνυχτα. Πάνω στη συζήτηση του λέω "Οι προδότες στο Γουδή". Και μου απαντάει "Ναι, ναι" και κάνει με τα χέρια του την κίνηση όπως λιώνουμε κάτι στο γουδί. Αυτό νόμιζε ότι σημαίνει...
bilya Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Η ιστορία ανήκει στην κατηγορία ξέρω ιστορία απο ταινίες. Γνωστός γνωστού επέμενε οτι ο Γουάλας κ οι Σκωτσέζοι φοραγαν κιλτ και να του λέω πως φοραγαν κανονικά πανοπλίες κτλπ. Σαν αποδεικτικό στοιχείο μου έδειξε φωτο απο το braveheart.
pontez2 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Καλά τωρα κι εμεις βέβαια εκ του ασφαλούς μιλάμε διοτι έχουμε τη δεξιότητα να χρησιμοποιούμε το ιντερνετ και να έχουμε τη πληροφορία έτοιμη μόλις γκουκλάρουμε. Σε ζητήματα που ένα απλό γκουκλάρισμα δεν αρκεί και πρέπει να ανοίξει ο άλλος βιβλία για να απαντήσει, βλέπουμε κάτι ομορφιές να τις πιουμε στο ποτήρι Δε θα κάτσω τωρα να το παίξω έξυπνος σε έναν παππού πχ για τη γνωστή φράση "«Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες" που τελικά ΔΕΝ ειπε ο Βολταίρος, γιατί το 99,99999999999999 του πλανήτη, πίστευε οτι την ειχε πει.
Vangelis_D9 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 16 λεπτά πριν, pontez2 είπε Καλά τωρα κι εμεις βέβαια εκ του ασφαλούς μιλάμε διοτι έχουμε τη δεξιότητα να χρησιμοποιούμε το ιντερνετ και να έχουμε τη πληροφορία έτοιμη μόλις γκουκλάρουμε. Σε ζητήματα που ένα απλό γκουκλάρισμα δεν αρκεί και πρέπει να ανοίξει ο άλλος βιβλία για να απαντήσει, βλέπουμε κάτι ομορφιές να τις πιουμε στο ποτήρι Δε θα κάτσω τωρα να το παίξω έξυπνος σε έναν παππού πχ για τη γνωστή φράση "«Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες" που τελικά ΔΕΝ ειπε ο Βολταίρος, γιατί το 99,99999999999999 του πλανήτη, πίστευε οτι την ειχε πει. Αυτό με το γκούγκλισμα γυρνάει πανεύκολα μπούμερανγκ ειδικά όταν μιλάμε για απόλυτα διαστρεβλωμένες θέσεις. Σε μια συζήτηση μου λένε "να ορίστε το λέει αυτός!" και να ποστάρουν τα συνηθισμένα παραληρήματα του Τζήμερου... Σε άλλη φάση αναγκάστηκα να κάνω ολόκληρη παρέμβαση σε ένα δημοφιλές λήμμα στη Βικιπαίδεια που κανείς δεν είχε προσέξει μέχρι τότε ότι υπήρξε εκτός από παραχάραξη και εκτεταμένη απάτη που περιλάμβανε και πλαστοπροσωπεία. Κι αργήσανε πάρα πολύ να το διορθώσουν παρόλο που παρέδωσα όλες τις απαραίτητες τεκμηριώσεις από την αρχή.
dpolal Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 20 ώρες πριν, McNerd είπε Μου έχει πει μετά από κουβέντα για κάτι μανούρες που είχαν παιχτεί στα προσωπικά μου η γκόμενα ενός φίλου που άκουγε τη συζήτηση, ότι ένας πλανήτης (δε θυμάμαι τώρα ποιος) είναι εδώ και 3 χρόνια σε μια συγκεκριμένη θέση και ταλαιπωρεί τα ζώδια της φωτιάς ή της κλανιάς ή ξέρω γω τι... Δεν θυμάμαι τώρα. Αλλά το έλεγε πολύ σοβαρά για να με παρηγορήσει, γιατί ο πλανήτης αυτός θα την έκανε από αυτή τη θέση την επόμενη χρονιά οπότε θα γλίτωνα από τα βάσανα. Ο Ερμής ήταν ανάδρομος μέχρι και πέρισυ περίπου 20 με 24 Δεκέμβρη. Πλέον έχει αλλάξει η τροχιά του. (άσχετο αλλά και μένα μου το είπες συνάδερφος στην δουλειά που όμως έχει γεμάτο το γραφείο της με εικόνες αγίων. )
McNerd Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Μόλις τώρα, dpolal είπε Ο Ερμής ήταν ανάδρομος μέχρι και πέρισυ περίπου 20 με 24 Δεκέμβρη. Πλέον έχει αλλάξει η τροχιά του. ουφ τι ανακούφιση τώρα η ζωή μου θ' αλλάξει τελείως
opera Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Τα Περσικά δάνεια (μνημόνια) και οι Σπαρτιάτες. http://www.capital.gr/arthra/1768416/ta-persika-daneia-kai-oi-spartiates
blackhill66 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 εμεις παληκαρια οι 50+αρηδες οταν πηγαιναμε δημοτικο-γυμνασιο ειχαμε συνολικα πολυ λιγα μαθηματα,θυμαμαι δημοτικο φυσικη ιστορια(ζωα-φυτα δλδ) ιστορια,γεωγραφια και μερικα ακομα,μας αρεσαν ομως και ρουφουσαμε την γνωση τοτε ,ηταν ολα πιο απλα και οι παιδαγωγοι-δασκαλοι ενδιαφερονταν να μεταλαμπαδευσουν γνωσεις και δεν κοιταγαν το ρολοι να την κοπανησουνε...
Vangelis_D9 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Τι θυμήθηκα, είχα διασκεδάσει πολύ γράφοντας για την Κοιμωμένη σε αφήγηση της... Μηχανής του Χρόνου.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Η μηχανή του χρόνου δεν είναι καθόλου αξιόπιστη πηγή (και το news247 κάνει εμετική προπαγάνδα) αλλά έχει κατακλύσει το διαδίκτυο Επίσης το google-αρισμα έχει μετατρέψει άπαντες σε "ιδιοφυίες". Πρακτικά βέβαια το 99% των άρθρων του google δεν είναι καθόλου επιστημονικά. Από την άλλη βέβαια, για να γίνει κάποιος καλός σε κάποιον τομέα, πολλές φορές στερείται άλλου είδους δεξιοτήτων και γνώσεων. Ενας καλός προγραμματιστής μπορεί να μην έχει ιδεά από ιστορία-ψυχολογία κλπ. Ούτε βέβαια υπάρχει κάποιος μεταξύ μας που μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει όλη την ιστορία του ανθρώπινου γένους. Προσωπικά μελετάω ιστορία ως χόμπι και έχω παρατηρήσει ότι ο κάθε συγγραφέας την ερμηνεύει ή την παρουσιάζει διαφορετικά. Είτε για πολιτικούς λόγους είτε λόγω άγνοιας πηγών είτε λόγω προκατάληψης. Να μην ξεχνάμε ότι ένα τεράστιο μέρος γνώσεων της αρχαιότητας έχει χαθεί. Είτε από ατυχήματα, πυρκαγιές, δολιοφθορά ή φυσική φθορά.
MikeJ Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτό πάντως με τα γνωμικά που αποδίδονται σε άτομα χωρίς να τα έχουν πει ποτέ έχει πάρει πολύ μεγάλη έκταση. Σχεδόν κανένα δεν ισχύει από τα πιο γνωστά. Ειδικά με Αινστάιν και Τσώρτσιλ μεγάλο γλέντι. Γι αυτό και εγώ ακολουθώ αυτό που είπε ο σπουδαίος Νεύτωνας " Μη πιστευτέ ότι διαβάζετε στο facebook." Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2018 από MikeJ
pontez2 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Έχω σε αρκετή εκτίμηση τη μηχανή του χρόνου. Δεν ειναι εγκυκλοπαίδια, αλλά αυτό που κάνει ειναι μοναδικό. Ο τρόπος γραφής των αρθρογράφων ειναι απλός. Δεν απευθηνεται σε άτομα με πληρη γνωση ενός γεγονότος αλλά σε ανθρωπους που δε γνωρίζουν και θέλουν να μάθουν. Ουσιαστικά σου δίνει το έναυσμα να ψαχτείς περισσότερο. Μακάρι να υπήρχαν περισσότερα τέτοια σαιτ και εκπομπές. 1
zio10 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Πιστεύω ότι πραγματική και βαθειά γνώση της ιστορίας δεν μπορείς να έχεις. Ακόμα και παρών να είσαι στα γεγονότα. Μια πλευρά από τις πολλές αντιλαμβανομαστε ή μαθαίνουμε.
pontez2 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, MikeJ είπε Γι αυτό και εγώ ακολουθώ αυτό που είπε ο σπουδαίος Νεύτωνας " Μη πιστευτέ ότι διαβάζετε στο facebook." Άσχετε. Αυτό το είπε ο Πλάτων "Μην πιστεύετε ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο"
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 ερωτηση/απορια για ιστορια οσοι διαβαζετε ενα ιστορικο γεγονος αποστηθιζετε για αρκετο μεγαλο χρονικο διαστημα τις χρονολογιες? για μενα ειναι πιο ευκολο να θυμαμαι γεγονοτα παρα ημερομηνιες, θεωρω το πιο δυσκολο κομματι εκμαθησης ιστοριας τις ημερομηνιες, για παραδειγμα δεν θυμαμαι παντα την ακριβη ημερομηνια ποτε πεθανε ο ιουλιος καισαρας, στο περιπου καπου λεω στο 44-45 π.χ. , το γκουγκλαρω 15 μαρτιου 44 π.χ. αλλα και παλι μετα απο καιρο θα το ξεχασω, δεν ειμαι αριθμομνημονας με τις ημερομηνιες, το θεωρω ελλατωμα γιατι ετσι γινονται συγχυσεις και δεν εχεις σφαιρικη εικονα για ιστορικα γεγονοτα ποιο προηγηθηκε πρωτο ενα γεγονος απο ενα αλλο. το χετε και εσεις αυτο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις