Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Θα κάνω οσονούπω τα πρώτα μου βήματα στον εργασιακό τομέα και μάλιστα στην Αθήνα. Είμαι από Τρίκαλα και μόλις τελείωσα τις σπουδές μου βρήκα δουλειά στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στον Άλιμο.

Όπως καταλαβαίνετε, σαν επαρχιόπαιδο κ εγώ η Αθήνα φαντάζει στα μάτια μου απ' όσα έχω δει στην τηλεόραση και ακούσει γενικότερα, σαν ένα τέρας. Απτην άλλη ειναι η "μόνη" ελπίδα για ένα νέο και σίγουρα δίνει πολλές ευκαιρίες. 

Θα ήθελα από όποιον γνωρίζει από Αθήνα γενικά, να με καθοδηγήσει στις πιο "ασφαλείς" περιοχές της. Με το δεδομένο όμως ότι η δουλειά μου θα ναι στον Άλιμο, να υπάρχει και μια άμεση επικοινωνία με τα ΜΜΜ. Για παράδειγμα, είδα ότι ο Νέος κόσμος έχει τραμ που μ αφήνει σχεδόν έξω απτή δουλειά μου, δε γνωρίζω όμως αν θεωρείται καλή περιοχή.

Όπως και να έχει θα ναι ένα νέο σχολείο η ζωή μου στην πρωτεύουσα και θα εκτιμούσα τώρα στη νέα μου αρχή να με συμβουλεύατε με τη δική σας γνώμη για τις συνοικίες της Αθήνας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όλες οι περιοχές έχουν το βαθμό επικινδυνότητας φίλε. Και εγώ σαν παιδί από επαρχία τα σκεφτόμουν αυτά. Τι και αν είσαι σε μια καλή περιοχή και να έχεις γείτονες τίποτα τρομοκράτες και να είσαι ήρεμος .. 

προσωπικά για εμένα οι χειροτερεσ Περιοχές είναι: Δυτικη Αττική(Μενιδια,Ζέφυρος κλπ),εξαρχεια, Καλλιθέα, Πατησια και Κυψέλη. 

Εφοσον η δουλειά σ θα είναι νότια κανένα πρόβλημα! :)

• Like 5
Δημοσ.

Υποθέτω ότι η δουλειά είναι στο ύψος της Λ. Ποσειδώνος (παραλιακής) και όχι στο ύψος της Λ. Βουλιαγμένης, για να λες ότι σε βολεύει το Τραμ έτσι;

Οι απολαβές θα είναι τόσο λίγες και ψάχνεις σπίτι στο Νέο Κόσμο για παράδειγμα;

Εγώ θα σου έλεγα να αποφύγεις Νέο Κόσμο και άλλες τέτοιες περιοχές αφού θες κάτι ήσυχο.

Επίσης, μέρες σαν τη σημερινή θα φτύνεις αίμα για να φτάσεις στη δουλειά.

Ψάξε για σπίτι κοντά στη δουλειά σου αρχικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νεο Κοσμο με τιποτα φιλε μου. Για να σου προτεινω περιοχες πρεπει να μας πεις τι λεφτα διαθετεις, γιατι με τις περιοχες οτι πληρωνεις παιρνεις. Με τραμ ας πουμε βολευει και το Φαληρο και η Νεα Σμυρνη αλλα τα ενοικια εκει ανεβαινουν.

Επεξ/σία από raid_av
Δημοσ.

προσοχη θελει απλως και τα ματια ανοιχτα,

πχ αμα γυρνας βραδυ καλυτερα απο τον κεντρικο δρομο και οχι απο κανα θεοσκοτεινο στενο

βρες σπιτι σε κεντρικο σημειο με αρκετη κινηση μερα νυχτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα. Είναι καλό το ότι η δουλειά σου είναι στον Άλιμο. Αποφεύγεις μέρη όπως είπε και φίλος προηγουμένως στα δυτικά προάστια κυρίως. Χωρίς να θέλω να πω ότι υπάρχει ασφάλεια σε όλη την υπόλοιπη Αττική πλέον, θα σου συνιστούσα Νότια Προάστια αλλά εξαρτάται κατά κύριο λόγο και από το το διαθέσιμο μπάτζετ για ενοίκιο και τι είδους σπίτι ψάχνεις. Μια ωραία επιλογή κατά τη γνώμη μου πάντα είναι το Παλαιό Φάληρο. Επαναλαμβάνω όμως ότι τα ενοίκια σε αυτές τις περιοχές είναι μεγαλύτερα. Και εγώ διαφωνώ με το Νέο  Κόσμο. Να συμπληρώσω βέβαια σαν συμβουλή να μη ξεκινήσεις με φόβο, δεν είναι δα και Mexico City η Αθήνα. Απόλαυσέ το, η Αθήνα παρέχει πληθώρα επιλογών για να περνάς καλά. 

Επεξ/σία από Saramo
Δημοσ.

επειδή και εγώ από επαρχία είμαι πίστεψέ με στην επαρχία γίνονται περισσότερα και χειρότερα από ότι στην Αθήνα. η διαφορά είναι πως στην επαρχία τους ξέρεις αυτούς που τα κάνουν οπότε γιαυτό το λόγο το θεωρείς διαδομένο αφού τους έχεις στιγματίσει και απλά επιλέγεις να τα αγνοείς όλα. στην Αθήνα πάλι επειδή ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για το τι κάνεις η το τι κάνει ο καθένας δεν θα καταλάβεις κάτι πάρα μόνο ότι βλέπεις στην τηλεόραση. επικίνδυνα είναι παντού. στην Αθήνα απλά περισσότερος κόσμος που απλά κοιτάζει τη δουλειά του. μια χαρά θα τα πας όπως και εγώ όπως και όλοι μας. αυτό που θα έπρεπε να σε φοβίζει περισσότερο ήταν να χρειαζόταν να κάτσεις στην επαρχία. 

μια ήσυχη περιοχή σταν δυτικά προάστια επίσης με φυσιολογικές τιμές στα ενοίκια και χωρίς να γίνεται χαμός είναι το αιγάλεω. τόσα χρόνια που ήμουν εκεί ποτέ δεν είδα ούτε αντιμετώπισα κάτι. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, atma94 είπε

Γεια σας,

Θα κάνω οσονούπω τα πρώτα μου βήματα στον εργασιακό τομέα και μάλιστα στην Αθήνα. Είμαι από Τρίκαλα και μόλις τελείωσα τις σπουδές μου βρήκα δουλειά στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στον Άλιμο.

Όπως καταλαβαίνετε, σαν επαρχιόπαιδο κ εγώ η Αθήνα φαντάζει στα μάτια μου απ' όσα έχω δει στην τηλεόραση και ακούσει γενικότερα, σαν ένα τέρας. Απτην άλλη ειναι η "μόνη" ελπίδα για ένα νέο και σίγουρα δίνει πολλές ευκαιρίες. 

Θα ήθελα από όποιον γνωρίζει από Αθήνα γενικά, να με καθοδηγήσει στις πιο "ασφαλείς" περιοχές της. Με το δεδομένο όμως ότι η δουλειά μου θα ναι στον Άλιμο, να υπάρχει και μια άμεση επικοινωνία με τα ΜΜΜ. Για παράδειγμα, είδα ότι ο Νέος κόσμος έχει τραμ που μ αφήνει σχεδόν έξω απτή δουλειά μου, δε γνωρίζω όμως αν θεωρείται καλή περιοχή.

Όπως και να έχει θα ναι ένα νέο σχολείο η ζωή μου στην πρωτεύουσα και θα εκτιμούσα τώρα στη νέα μου αρχή να με συμβουλεύατε με τη δική σας γνώμη για τις συνοικίες της Αθήνας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γειά σου φίλε. Ασφαλείς περιοχές, οικονομικές στα ενοικια, και με πολύ καλή συγκοινωνία κατα τη γνώμη μου ειναι :

Άνω Πατήσια 

Λαμπρινή 

Γαλάτσι 

Νέα Ιωνία. 

Είναι ομως μακριά απο τη δουλειά σου. 

Νέο Κόσμο μένει μια θεία μου, είναι καλή περιοχή αλλά τα ενοίκια είναι ακριβουτσικα. 

Αξίζει να ταλαιπωρηθείς ελάχιστα παραπάνω στο πανε έλα και  να έχεις το κεφάλι σου ησυχο σε ασφαλή περιοχή. Κι ο άντρας μου κανει μεγάλη διαδρομή, και ο περισσότερος κόσμος εδώ στην Αθήνα. Έπειτα μη στηριχτείς στο οτι είναι κοντά η δουλειά, η δουλειά σήμερα είναι, αύριο δεν είναι.  Το σπιτι θα ναι εκεί στην ησυχία του ομως! 

• Like 1
Δημοσ.

trollαρει η Dimi... Οι παραπάνω ειναι απο τις στανταρ περιοχες που παιζουν καθε μερα στις ειδησεις για εγκληματικότητα!!

Μεινε νοτια προαστια, προς Ελληνικό κλπ ειναι μια χαρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, paylidis είπε

trollαρει η Dimi... Οι παραπάνω ειναι απο τις στανταρ περιοχες που παιζουν καθε μερα στις ειδησεις για εγκληματικότητα!!

Πού καλέ? Σύνορα λαμπρινη γαλατσι περισσό μένω. Τιποτα δεν εχει γίνει. Παραείναι ήσυχα. Ακουσες εσυ για το Γαλάτσι προχτες  μια φορά και εβγαλες συμπέρασμα. 

Αν δεν ήταν ήσυχα, η πρώτη που θα χα φύγει θα ημουν εγώ. 

Είναι ωραία, και δεν ειναι τυχαίο το οτι οι περισσότεροι φοιτητες επιλεγουν Γαλάτσι για να μεινουν. Μπορεις να το δεις και σε πολλ του τει Αθηνών που το εχουν κανει.. 

Συν το οτι ειναι απο τις περιοχές που θα δεις περιπολία σε καθε σου βόλτα και αν καλέσεις αστυνομία γιατι ο γειτονας ενοχλει π.χ ειναι εκεί σε λιγοτερο απο 10'.. 

Επεξ/σία από Dimi00
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλο ένα από

εκείνα τα καταπληκτικά νήματα, όπου ο καθένας θεωρεί πως η περιοχή στην οποία μένει είναι η ιδανικότερη και προτείνει στον TS να μετακομίσει εκεί.

Ό,τι πρέπει για Δευτέρα πρωί που επικρατεί βαρεμάρα στη δουλειά.

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους και σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.

Οι απολαβές θα αγγίζουν τα 800 €. Σίγουρα κάτι οικονομικό θα ήθελα σε ενοίκιο. 

Και πολύ καλά υποθέσατε ότι η δουλειά βρίσκεται στο ύψος της λεωφόρου Ποσειδώνος, παραλιακή.

Τέλος, ζητώ συγγνώμη για το αν είναι βαρετό το θέμα, απλώς δεν έχω και κανένα γνωστό φίλο, συγγενή στην Αθήνα οπότε εδώ βρήκα την ευκαιρία.

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, atma94 είπε

Καλημέρα σε όλους και σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.

Οι απολαβές θα αγγίζουν τα 800 €. Σίγουρα κάτι οικονομικό θα ήθελα σε ενοίκιο. 

Και πολύ καλά υποθέσατε ότι η δουλειά βρίσκεται στο ύψος της λεωφόρου Ποσειδώνος, παραλιακή.

Τέλος, ζητώ συγγνώμη για το αν είναι βαρετό το θέμα, απλώς δεν έχω και κανένα γνωστό φίλο, συγγενή στην Αθήνα οπότε εδώ βρήκα την ευκαιρία.

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Μη ζητάς συγγνώμη βρε επειδή ο αλλος βαριέται και σνομπάρει 

• Like 2
Δημοσ.

Κάθε άλλο, ίσα-ίσα που κι αυτό αναμένεται να εξελιχθεί σε πολύ ενδιαφέρον νήμα, εγώ έχω ήδη πεταχτεί στο σουπερμάρκετ για ποπ κορν.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, paylidis said:

Ναι άστα να πάνε ρε συ, εδώ στα Άνω Πατήσια κυκλοφορούν όλοι οι εγκληματίες .... not!

Καλό θά'ταν πριν βάλετε black list μια περιοχή να μην την έχετε δει μόνο στις ειδήσεις αλλά να την έχετε ζήσει κιόλας :)
Μήπως τα μπερδεύεις με τα Κάτω Πατήσια; Γιατί πραγματικά, ΚΑΜΙΑ σχέση...

• Like 5
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...