Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συχνάζω που και που Άγιο Δημήτριο γιατί μένει κολλητός μου εκεί. Σε σύγκριση με τον χαμό και το μπάχαλο του κέντρου που μένω τώρα, θα πήγαινα σχετικά άνετα να ζήσω εκεί. Ο σταθμός του μετρό καθώς και το Mall που υπάρχουν έχουν δώσει μια ώθηση στο μέρος. Επίσης έχω κυκλοφορήσει και Μπραχάμι αλλά και Δάφνη, η Δάφνη σχεδόν το ίδιο με Αγιο Δημήτριο κυκλοφορεί περισσότερος κόσμος στους δρόμους, το Μπραχάμι είναι πολύ ήσυχο μέρος αλλά αν θες να βρεις μαγαζιά σουπερ μαρκετ και γενικά μέρος για να ψωνίσεις πρέπει να πας Άγιο Δημήτριο, τουλάχιστον από όσους δρόμους πέρασα εγώ μόνο πολυκατοικίες και μονοκατοικίες έβλεπα μαγαζιά δεν είδα.

• Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λέσβος και Μυτιλήνη ftw :P

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή πιο πάνω έκανα λόγο για "καλές" περιοχές και αντιπαρατέθηκε άρθρο που αναφερόταν σε εγκληματικότητα σε τέτοιες περιοχές, θα ήθελα να διευκρινήσω ότι η εγκληματικότητα έχει διάφορες πτυχές.

Σίγουρα οι διαρρήξεις είναι μία τέτοια, και σίγουρα περιοχές όπως η Εκάλη, το Πανόραμα της Βούλας, ο λόφος Πανί, ακόμα και το Παλαιό Ψυχικό, η Γλυφάδα, η Βουλιαγμένη και άλλες παρόμοιες περιοχές είναι ταμάμ για επίδοξους διαρρήκτες. Πού θα πάνε, στον Κολωνό και στον Άγιο Παντελεήμονα; Να κλέψουν τι;

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που καθορίζουν κι επηρεάζουν την εγκληματικότητα.

Καλώς ή κακώς, η κοινωνική τάξη, η οικονομική ευμάρεια, η αστυνόμευση, ο πλυθησμός αλλοδαπών, είναι κάποιοι από τους παράγοντες που επηρεάζουν την εγκληματικότητα.

Έχει διαφορά το να φοβάσαι μη σου διαρρήξουν το σπίτι, από το να φοβάσαι να πεταχτείς μέχρι το περίπτερο όταν νυχτώσει, ακόμα και πιο πριν.

Μιας κι έχουμε μαζευτεί αρκετοί μπραχαμιώτες, κάποιοι ενδεχομένως θα θυμούνται τα πηγαδάκια αλλοδαπών στις γειτονιές, τη μπαφίλα μέρα μεσημέρι, πετροπόλεμους στα στενά, κλοπές σε μαθητές, μαχαιρώματα και άλλα ωραία. Σίγουρα έχει βελτιωθεί η κατάσταση, όχι όμως ότι γίναμε και Βριλήσσια.

Όταν συζητάμε να ξέρουμε τι λέμε.

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.

28 χρονια μενω εδω (αγ δημητριο) φιλε μου αυτα που λες δε τα χω δει. Μπεσα. 

Εχω ζησει πολεμο γαυρων βαζελων με καποιους απο αυτους να ξεκινανε με μηχανακια απο τον συνδεσμο του παο -που τοτε ηταν κοντα στην εκκλησια- και κρατωντας ροπαλα κ πετρες να προκαλουν ζημιες σε τζαμαριες και αμαξια. Ειναι τοσα χρονια πριν που δεν ηξερα καν αν αυτοι ηταν γαυροι ή βαζελοι.

Τεσπα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγω Μπραχαμιωτισα ειμαι και το μονο που θυμαμαι ειναι ο νεροπολεμος που γινοταν οταν τελειωνε η χρονια στο Στρογγυλο. Αλλα γενικα ο Αγιος Δημητριος ειναι πιο πολυ "γειτονια", δεν εχει την πλημμυρα πολυκατοικιων οπως στο Παγκρατι αλλα ειναι και κοντα στο κεντρο.

Αφου ειμαστε τοσο πολλοι εδω, να κανουμε και ενα meeting Αγιου Δημητριου :P

Επεξ/σία από Fir3fly
Δημοσ.

Είτε είσαι 28 και ζεις όλα σου τα χρόνια εδώ, οπότε μπορεί και να έπεσες επάνω στη "μετάβαση", αφού σαν μικρή παιδούλα πού να ήσουν σε θέση να διακρίνεις τέτοια ζητήματα, είτε είσαι μεγαλύτερη και απλά όταν διαδραματίζονταν όσα ανέφερα πιο πάνω, έτυχε να μένεις σε συγκεκριμένο μέρος που δεν είχε τέτοια κρούσματα, αλλά και πάλι αυτό προϋποθέτει ότι δεν ήξερες τι συμβαίνει στην περιοχή σου γενικότερα.

Εγώ είμαι 33, γέννημα θρέμμα Αγίου Δημητρίου, και όλα όσα ανέφερα τα έχω δει με τα μάτια μου, ούτε καν να τα έχω ακούσει από άλλους.

Και φαντάσου ότι το πατρικό μου είναι στα σύνορα με Άλιμο, ούτε καν χαμηλά στην Αγίου Δημητρίου που είναι (ήταν) άλλος κόσμος.

Δημοσ.

Τι να σου πω εγω εδω γεννηθηκα και μενω αυτα τα τελευταια 28 χρονια αλλα κι η μαμα μου μενει εδω πανω απο 50, η θεια μου με τον θειο μου πανω απο 60 κπλ. Ειμαστε μεγαλο σοι κ μενουμε παρα πολλοι Αγ Δημητριο. Απο συνορα Δαφνης, και Παπαγου και Βάλτου και συνορα με Καλαμακι...

Τελοσπαντων δεν ειναι το ζητουμενο να πεισει καποιος καποιον :)

Δημοσ.

Σίγουρα, και μεταξύ μας, κι εγώ θεωρώ τον Άγιο Δημήτριο αρκετά καλή περίπτωση, δεδομένου ότι είναι και κοντά τόσο στα πιο νότια προάστια, όσο και στο κέντρο. Ειδικά η έλευση του ΜΕΤΡΟ έδωσε σημαντική ώθηση και εκμηδένισε τις αποστάσεις, τουλάχιστον από το κέντρο.

Και σίγουρα έχει ησυχάσει σε σχέση με πριν 20 χρόνια ας πούμε.

Από εκεί και πέρα τον TS δεν τον πολυβολεύει να μετακινείται με συγκοινωνία στη δουλειά. Καλύτερα να έβρισκε ακόμα πιο κοντά στη δουλειά του.

Σίγουρα σε σχέση π.χ. με Νέο Κόσμο είναι καλύτερα. Αλλά και Παλαιό Φάληρο ή Άλιμος, δεν είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά, εγώ αν ήμουν Μπραχαμιώτης, θα ντρεπόμουν να το πω. :-p 

Πάντως, στα μέσα του 90, η νεανική παραβατικότητα είχε εκτοξευτεί σε αυτες τις περιοχές. Δεν ξέρω πως είναι τώρα. 

Επεξ/σία από Ψιτ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως η αλήθεια είναι ότι οι συνθήκες στις γειτονιές μιας πόλης δεν μένουν ίδιες αλλά αλλάζουν με το πέρασμα των χρόνων, προς το καλύτερο η προς το χειρότερο.

Θύμαμαι την ταινία  θα σε κάνω βασίλισσα με τον αγαπήτο κύριο Βέγγο, να λεεί στην γυναίκα του θα σε κάνω βασίλισσα στο διαμέρισμα της Κολιάτσου που τότε ήταν περιζήτητο. Τώρα η συγκεκριμένη περιόχη αλλά και άλλες έχουν χάσει την τότε αίγλη τους.

Πάντως για Κολωνό, Ακαδημία Πλάτωνος, περύσι που έμενα ακόμη στην γειτονιά και τα προηγούμενα χρόνια γυρνούσα 1 φορά τουλάχιστον την εβδομάδα ξημερώματα με τα ποδιά από Θήσειο, Μοναστηράκι, Γκάζι και πέριξ πέρνωντας από Μεταξουγείο όχι προς Ομόνοια πλευρά, μεταξουργείο προς κωσταντινουπόλεως μεριά και δεν μου έχει συμβεί ποτέ το παραμικρό από τα 15 μου μέχρι τώρα. Μπορεί να φταίει πως είμαι και άντρας αλλά δεν νομίζω γιατι στο μεταξουργείο έβλεπα τουλάχιστον 2 κοπέλες κάθε φορα να κυκλοφορούν μόνες τους, οπότε δεν νομίζω να φοβόντουσαν να κυκλοφορήσουν.

Δευτέρο σημείο στην Ακαδημία Πλάτωνος, επι της Πλάτωνος πάνω από 50 Ηλικιωμένοι κάθε μέρα κάθονται στα καφενεία εώς τις 11 και 12 το βράδυ οπότε δεν νομίζω να φοβούνται να κυκλοφορήσουν μετά τις 6 το απόγευμα που πέφτει η νύχτα.

Να κάνω και ένα σχόλιο ο κλέφτης, ο πορτοφολάκιας θα πάει σε τουριστικά μέρη να κλέψει, γενικά σε μέρη που έχει κόσμο, δεν θα περιμένει εμένα και εσένα στημένος στα έρημα στενά της πόλης στα άγρια χαράματα για να μας κλέψει, χτυπήσει η δεν ξέρω και γω τι άλλο, εκει που έχει κόσμο πάει.

Επεξ/σία από manolis115
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το συμπερασμα λοιπον ειναι οτι το insomnia εχει κοπελες και ειναι μπραχαμιωτισες :D

Επεξ/σία από raid_av
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...