d4mage Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σήμερα το πρωί δημιούργησα ΝΕΟ λογαριασμό στην microsoft ο οποίος τελείωνε σε outlook.com Αφού λοιπόν δημιούργησα το ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ account, πήγα στο www.twitter.com για να δημιουργήσω το πρώτο μου προφίλ στα social που δεν είχα ποτέ. Θα δημιουργούσα ένα προφίλ για να ενημερώνομαι μαζικά στα θέματα των ειδήσεων άλλα μόνο λογαριασμό που δεν έκανα! Πάω λοιπόν να βάλω το όνομα ( όλα καλά ) και αμέσως μετά το mail ( ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ) όπου μου πετάει πως το e-mail χρησιμοποιείται και πως πρέπει ή να βάλω διαφορετική διεύθυνση ή να κάνω επαναφορά του κωδικού. Λέω, αποκλείεται! Τσεκάρω να δω μήπως έβαλα αντί για outlook.com κάνα hotmail.com άλλα τίποτα, τσεκάρω τη διεύθυνση ( ήμουν μέσα στο mail ) και ήταν σωστή. Πατάω επαναφορά του κωδικού και μου βγάζει το mail που θα γινόταν η αποστολή της επαλήθευσης ( λέω δεν μπορεί κάτι θα παίζει και θα ξεκολλήσει, έλα που δεν ξεκόλλησε )! Μπαίνω στο e-mail και βλέπω inbox από το twitter, το ανοίγω και τι να δω; Το προφίλ ενός ανθρώπου που ούτε ξέρω ποιος είναι και που διάολο βρίσκεται, μπορούσα να αλλάξω τα στοιχεία του! Φρικάρω όταν συνειδητοποίησα τι έγινε, το λέω σε 2-3 γνωστούς μου και μείνανε κι αυτοί. Πως μπορεί και συμβαίνει κάτι τέτοιο, τι εξήγηση υπάρχει για τέτοιου είδους περίπτωση; Το e-mail εφόσον υπήρχε δεν θα έπρεπε καν να με αφήσει η microsoft να το χρησιμοποιήσω, το twitter από την άλλη μου έδωσε πρόσβαση σε ένα άγνωστο προφίλ χωρίς την παραμικρή ερώτηση ασφαλείας ή κάτι μακρύτερο σαν επιβεβαίωση ας πούμε. Που δίνουμε τα προσωπικά μας στοιχεία, και να φανταστείτε πως έτυχε σε εμένα που δεν τα πάω καθόλου καλά με τα social είτε facebook, είτε instagram είτε οποιαδήποτε άλλο μέσω κοινωνικής δικτύωσης. Μετά από αυτό, ούτε viber δεν θα χρησιμοποιώ. Και ας υποθέσουμε πως κάποιος έβαλε ένα mail χωρίς να το έχει δημιουργήσει, το twitter όταν κάνεις εγγραφή δεν σου λέει πως για λόγους spam πρέπει να μπεις για επιβεβαίωση εγγραφής μέσα στο mail; Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2018 από d4mage
NikosKallithea Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2018 θαυμα της ms, έτσι εξηγούνται τόσοι μη προσβάσιμοι λογαριασμοί χρηστών στο hot & outlook
d4mage Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 12 ώρες πριν, NikosKallithea είπε θαυμα της ms, έτσι εξηγούνται τόσοι μη προσβάσιμοι λογαριασμοί χρηστών στο hot & outlook Και φαντάσου τώρα να μπεις ένα πρωί στο προφίλ σου και να δεις τίγκα τσόντα, κι άντε μετά να αποδείξεις πως έπεσες θύμα hacking ή πως δεν είσαι ανώμαλος.
genius_13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2018 Ίσως ο χρήστης του Twitter να χρησιμοποίησε λανθασμένη διεύθυνση email , αν είχε κάνει εγγραφή χρόνια πριν δεν ήταν απαραίτητη η επιβεβαίωση του εμαιλ, ίσως να ισχύει το ίδιο ακόμα. Το Twitter σου δίνει μερικές επιλογές για αυξημένη ασφάλεια ,αν κάποιος δεν τις χρησιμοποιεί μάλλον δεν τον ενδιαφέρει και ιδιαίτερα εάν χάσει το account του, ειδικά στο twitter που οι περισσότεροι χρήστες είναι bots.
d4mage Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2018 20 ώρες πριν, genius_13 είπε Το Twitter σου δίνει μερικές επιλογές για αυξημένη ασφάλεια ,αν κάποιος δεν τις χρησιμοποιεί μάλλον δεν τον ενδιαφέρει και ιδιαίτερα εάν χάσει το account του, ειδικά στο twitter που οι περισσότεροι χρήστες είναι bots. Δεν έχεις άδικο και ελπίζω να είναι έτσι διότι υπάρχει μεγάλη μερίδα ανθρώπων που δεν υπολογίζει το θέμα της ασφάλειας στα social, σκέψου μόνο πόσοι είναι αυτοί που δεν θυμούνται το mail τους όταν του ζητάει επαλήθευση το facebook και χάνουν το account. Σκέψου πόσοι βάζουν mail τύπου [email protected] και άλλα διάφορα... Αυτό που ακόμη με κάνει να αναρωτιέμαι είναι αν το twitter στην εγγραφή σου λέει να τσεκάρεις το mail για την επιβεβαίωση της εγγραφής ή αν απλά σε αφήνει να κάνεις login χωρίς επιπλέον ενέργειες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα