Προς το περιεχόμενο

Τεράστιες ποσότητες πάγου ανακαλύφθηκαν στο υπέδαφος του Άρη


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 ώρες πριν, UnlockedEvolution είπε

Τέλεια. Τώρα θα έχουμε δηλαδή ως ανθρωπότητα νέο challenge. Το λιώσιμο των πάγων στον Άρη!

Προφητικό τελικά το Total Recall (με τον Schwarzenegger).

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 206
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, xenofonlive είπε


Το σύμπαν και όλες οι ανακαλύψεις που έχει κάνει η ανθρωπότητα, από την εξέλιξη έως την κβαντομηχανική, δεν συμβαδίζουν με το οτιδήποτε επικαλείται συγκεκριμένα ο Χριστιανισμός και γενικότερα η οποιαδήποτε θρησκεία. 

Παραθέτω:
 

1 ΕΝ ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν.

Εγώ βλέπω πως συμβαδίζουν σε όλα! Όπως έγραψες (ΕΝ ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν.) Πολύ πρόσφατα ανακαλύφτηκε ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε από το μηδέν!

Για το ("Πίστευε και μη, ερεύνα) όλοι οι πραγματικά Ορθόδοξοι Χριστιανοί ξέρουν ότι Πίστευε και μη ερεύνα δεν υπάρχει πουθενά στις στις γραφές! Είναι ιαχοβάδικο  μία από τις χιλιάδες χριστιανικές αιρέσεις. Στις γραφές αυτό που αναγράφετε σε κάποιο σημείο είναι το Ερευνάτε τας γραφάς καμία σχέση με το μύθο αυτό δηλαδή. Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει ο οποιοσδήποτε έχει διαβάσει έστω μία φορά τις γραφές ΠΔ και ΚΔ. 

Εγώ θα συμπλήρωνα και αυτό, το οποίο όταν γράφτηκε η ανθρωπότητα είχε μαύρα μεσάνυχτα με το θέμα "σύμπαν".

 7. ἐκτείνων βορέαν ἐπ᾿ οὐδέν, κρεμάζων γῆν ἐπὶ οὐδενός· (Ιώβ 26,7).

Να το κλείσουμε εδώ όμως επειδή άν η συζήτηση συνεχιστεί "θρησκειολογικά" βγαίνουμε τελέιως off όπως πάντα.

Το θέμα Eπιστήμη vs Θρησκεία προσωπικά δεν τίθεται επειδή όπως πολύ σωστά είπε και ο Μ.Βασίλειος...

["Ἐν ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν· πολλὰ ἀπεσιώπησεν, ὓδωρ, ἀέρα, πῦρ, τὰ ἐκ τούτων ἀπογεννώμενα πάθη· ἃ πάντα μὲν ὡς συμπληρωτικὰ τοῦ κόσμου συνυπέστη τῷ παντὶ δηλονότι· παρέλιπε δὲ ἡ ἱστορία, τὸν ἡμέτερον νοῦν γυμνάζουσα πρὸς ἐντρέχειαν, ἐξ ὀλίγων ἀφορμῶν παρεχομένη ἐπιλογίζεσθαι τὰ λειπόμενα". (Μέγας Βασίλειος, Εξαήμερος, Ομιλία Β΄).]

Επεξ/σία από Expecto Patronum
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, lampros321 είπε

Μια χαρά στα λέει! 
Αυτά γράφουν οι γραφές αυτά σου λέει. 
Τι περίμενες να βγάλει πράγματα από το μυαλό του, να σου πει ψέματα ;
Οι θρησκείες αρχηγέ μου και προπάντων ο χριστιανισμός (σχεδόν σε όλες τις μορφές του)
είναι εκπληκτικές ως οδηγοί για να πλάσεις έναν καλύτερο χαρακτήρα και να γίνεις καλύτερος άνθρωπος , να φτάσεις στην "Θέωση" να στο πω όπως το λέει. 
Αγάπα τον πλησίον σου κυριολεκτικά και όχι απλά να παπαγαλίζεις το ρητό. Βοήθα τον συνάνθρωπό σου, τον γείτονα, αυτόν που έχει ανάγκη, τον μετανάστη.
Στα θέματα, από την άλλη, της επιστήμης ο Χριστιανισμός έχει αποτύχει τελείως και σε όλα. 
Βέβαια επόμενο είναι γιατί όταν γράφτηκαν οι γραφές (από τον άνθρωπο που τις έγραψε) δεν ήταν γνωστά όλα αυτά. 
Αν ήξεραν τότες οι άνθρωποι πως έχει νερό στον Άρη θα το έγραφαν στις γραφές, μην έχεις καμιά αμφιβολία. Τότε δεν είχε ανακαληθεί τίποτα από αυτά οπότε έγραψαν ότι ήξεραν. 
Και μπορεί η επιστήμη και η τεχνολογία να άλλαξαν πάρα πολύ από τότε αλλά ο άνθρωπος δεν άλλαξε, οπότε ότι λέει για τον άνθρωπο προφανώς και είναι έτσι. Αν θες λοιπόν να πιστέψεις κάνε κυριολεκτικά αυτά που λένε οι γραφές για τον άνθρωπο και ακόλουθα τις εντολές.
Που πάνω κάτω είναι να είσαι όχι απλά δίκαιος και σωστός αλλά να είσαι δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη και να βοηθάς, να μην κρίνεις.
Οπότε νομίζω πως το πνεύμα των γραφών είναι να βοηθήσεις κάποιον δίπλα σου που σε χρειάζεται είτε είναι φτωχός, είτε είναι γέρος, είτε μετανάστης... και όχι να μπαίνεις σε τεχνολογικά φόρουμ και να γράφεις σε άρθρα για εξωπλανίτες τι σχήμα έχει η γη κλπ κλπ

Όταν μου πείς εσύ, διότι ο φίλος μάλλον δεν γνωρίζει, το σημείο που η γή ειναι επίπεδη κτλ...τα ξαναλέμε.

Κεφάλαιο-Στίχο.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, Expecto Patronum είπε

Πού ακριβώς;

Κατά άλλα νομίζω οτι τα βλέπεις και εσύ τελείως απλοποιημένα και βολικά.

Ε αφού την πέταξες και θες και στίχους, θα σου δώσω ενδεικτικά απαντήσεις στα 2-3 θεματάκια που ανέφερα.

Η ηλικία της Γης:
Βάσει της βίβλου είναι μεταξύ 6000 και 46000 ετών (η χρονολόγηση έχει γίνει βάσει των πληθυσμών που αναφέρονται από την αρχή και διαφέρει αναλόγως αν είσαι φαν της παλαιάς ή νέας διαθήκης ή μάρτυρας του ιεχωβά). Ξέρουμε όμως επιστημονικώς (μέσω ραδιοχρονολόγησης) τεκμηριωμένα ότι η γη είναι 4.5 δις, περίπου ετών.

Το σχήμα της Γης και ο ουρανός:
Βάσει των γραφών είναι επίπεδη (Ματθαίος 14:42, Ησαίας 11:12, Λουκάς 13:29) ,  και ο ουρανός είναι ένας θόλος όπου πάνω από αυτόν υπάρχουν νερά (αναφέρεται στα εδάφια 5-8 της γέννεσης καθώς και αποκάλυψη του Ιωάννη 7/1-8). Ξέρουμε όμως επιστημονικώς αλλά και με τα ίδια μας τα μάτια, ότι η Γη είναι ελαφρώς σχήματος οβάλ (η πιο απλά στρόγγυλη που θα έλεγε και Αλέφαντος) και εκτός της, δεν υπάρχουν ούτε ύδατα, ούτε θόλος, αλλά το αχανές διάστημα.

 

Τώρα αν συνεχίσουμε, απλώς θα αντικρούω κάθε παράλογο επιχείρημα σου και στο τέλος θα καταλήξουμε στο να γράψεις ότι οι γραφές έχουν συμβολικό νόημα κτλ κτλ κτλ. Άσε εμένα να ζήσω στο "πίστευε και μη, ερεύνα" και εσύ μείνε στο "πίστευε, και μη ερεύνα".
 

Επεξ/σία από makridis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα απαντήσω και γω περιληπτικά και πολύ απλοποιημένα σε αυτά που αναφέρεις

1)Υπάρχουν 2 πιθανότητες η οτι υπάρχει δημιουργός και ατία η οτι Δεν υπάρχει,το οτι υπάρχει με διαφορετικά ονόματα η δημιουργός αιτία (γιαυτό λέγεται και δημιουργία του κόσμου)είναι άποψη πάρα πολλών θρησκειών και φιλοσοφιών και κοσμολογιών απο τις πιο παλιές εως τις πιο νέες θρησκείες.Εσύ παίρνεις δεδομένο πως δεν υπάρχει δημιουργός το οποίο είναι και αυτό αυθαίρετο αφού δεν γνωρίζεις να μου απαντήσεις απο που προήλθαν τα πιο πάνω καθώς το Big bang που ρώτησα,άρα προυποθέτεις και εσυ πως ΔΕΝ υπάρχει δημιουργός και τα πάντα εμφανίστηκαν απο μόνο τους η έγιναν απο το τίποτα,αυτό εφόσον δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη το δέχεσαι ως πίστη η θεωρία και είναι κατ εμέ πολύ πιο αφελής και παράλογη απο τον να πιστέψει κανείς οτι τα πράγματα δημιουργήθηκαν απο κάποια Θεική/ανώτερη διάνοια η συμπαντικό νου.

2)Εδω τα μπερδεύεις περισσότερο καταρχάς με την ηλικία της γής των απολιθωμάτων κλπ που εκεί υπάρχουν μεγάλα κενά και συγκρουόμενες απόψεις και περισσότερο στο οτι μιλάς για Μέρες δημιουργίας ως κανονικές Μέρες δικές μας και οχι ως περιόδους Χρόνου που μπορεί να ήταν οποιασδήποτε διάρκειας,εξάλλου ο Χρόνος δεν είναι ο ίδιος για τον Θεό εάν υπάρχει και για τους ανθρώπους η ίδια η βίβλο λέει ενδυκτικά πως 1 μέρα για τον Θεό είναι ως Χίλια έτη για τον άνθρωπο,δεν μπορείς να πάρεις λοιπόν κυριολεκτικά την αναλογία των ημερών.

Σχετικά με την επίπεδη γή αυτό δεν ισχύει και βλέπουμε πως είναι ενα σχήμα λόγου όπως και κάποια άλλα πράγματα εαν τα πάρει κανείς μεμονομένα,όσοι μελετούν πραγματικά την βίβλο εύκολα καταλαβαίνουν την "πλάνη" αυτή ενώ η Αγία γραφή αναφέρει για κύκλο η γύρο της γής,χιλιάδες χρόνια πρίν μας το πούνε οι μοντέρνοι επιστήμονες μπορώ να σου συστήσω το https://answersingenesis.org/astronomy/earth/is-the-erets-earth-flat-9853/ που εξηγεί κάποια πράγματα πολύ καλά αν γνωρίζεις αγγλικά

Το Ποιά είναι τα ύδατα επάνω της γής απο τα κάτω,και αν είναι σύννεφα η υδρατμοί μόνο αλλά και κάτι περισσότερο στόν "ουρανό" που βλέπουμε είναι και αυτό μεγάλη κουβέντα απλά έχε υπόψη πως τα ύδατα τα λέμε και ρευστά και αυτό έχει σχέση με πολλά ακόμα πράγματα.

3)Αυτό δεν σημαίνει κάτι,και άλλες θρησκείες θεωρούνται αντιγραφή ορισμένων Θέσεων και πραγμάτων απο τον Χριστιανισμό(ο παγανισμός δεν είναι που αναφέρεις δεν είναι συγκεκριμένη θρησκεία αλλά σύνολο επιμέρους),για παράδειγμα κάποια πιο αρχαία κοσμολογία/θεολογία είναι η καταπληκτική αποκάλυψη του Ερμή του Τρισμέγιστου,που και αυτή έχει Πάρα πολλά κοινά με την Γέννεση !,αυτό δεν σημαίνει το οτι κάτι είναι λάθος,εάν το έχουν ασπαστεί η αντιγράψει αργότερα άλλες φιλοσοφίες/θρησκείες.

Ευχαριστώ για την προτροπή να διαβάσω την Π.διαθήκη το ίδιο θα συνιστούσα και γω καθώς και την Καινή όμως με κάποια βοήθεια στήν μελέτη της γιατί δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα που αναφέρονται σε αυτήν,όπως ίσως επιφανειακά φαίνονται σε ορισμένους.

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην. Ιωβ 38:4, Ψλ 33:6, Ψλ 89:11, Ψλ 136:5, Πραξ 14:15, Πραξ 17:24, Εβρ 11:3 
2 Η δε γη ήτο άμορφος και έρημος· και σκότος επί του προσώπου της αβύσσου. Και πνεύμα Θεού εφέρετο επί της επιφανείας των υδάτων. 
3 Και είπεν ο Θεός, Γενηθήτω φώς· και έγεινε φώς· 
4 και είδεν ο Θεός το φως ότι ήτο καλόν· και διεχώρισεν ο Θεός το φως από του σκότους· 
5 και εκάλεσεν ο Θεός το φως, Ημέραν· το δε σκότος εκάλεσε, Νύκτα. Και έγεινεν εσπέρα και έγεινε πρωΐ, ημέρα πρώτη. 
6 Και είπεν ο Θεός, Γενηθήτω στερέωμα αναμέσον των υδάτων, και ας διαχωρίζη ύδατα από υδάτων. Ψλ 33:6, Ψλ 104:2, Ψλ 136:5, Πρμ 8:28, Ησ 42:5, Ιερ 10:12, Ιερ 51:15 
7 Και εποίησεν ο Θεός το στερέωμα, και διεχώρισε τα ύδατα τα υποκάτωθεν του στερεώματος από των υδάτων των επάνωθεν του στερεώματος. Και έγεινεν ούτω. Ψλ 33:7, Ψλ 136:6, Πρμ 8:24, Ψλ 148:4 
8 Και εκάλεσεν ο Θεός το στερέωμα, Ουρανόν. Και έγεινεν εσπέρα και έγεινε πρωΐ, ημέρα δευτέρα. 
9 Και είπεν ο Θεός, Ας συναχθώσι τα ύδατα τα υποκάτω του ουρανού εις τόπον ένα, και ας φανή η ξηρά. Και έγεινεν ούτω. Ιωβ 26:10, Ιωβ 38:8, Ψλ 24:2, Ψλ 136:6 
10 Και εκάλεσεν ο Θεός την ξηράν, γήν· και το σύναγμα των υδάτων εκάλεσε, Θαλάσσας· και είδεν ο Θεός ότι ήτο καλόν. 
11 Και είπεν ο Θεός, Ας βλαστήση η γη χλωρόν χόρτον, χόρτον κάμνοντα σπόρον, και δένδρον κάρπιμον κάμνον καρπόν κατά το είδος αυτού, του οποίου το σπέρμα να ήναι εν αυτώ επί της γης. Και έγεινεν ούτω. 
12 Και εβλάστησεν η γη χλωρόν χόρτον, χόρτον κάμνοντα σπόρον κατά το είδος αυτού, και δένδρον κάμνον καρπόν, του οποίου το σπέρμα είναι εν αυτώ κατά το είδος αυτού· και είδεν ο Θεός ότι ήτο καλόν. 
13 Και έγεινεν εσπέρα και έγεινε πρωΐ, ημέρα τρίτη. 
14 Και είπεν ο Θεός, Ας γείνωσι φωστήρες εν τω στερεώματι του ουρανού, διά να διαχωρίζωσι την ημέραν από της νυκτός· και ας ήναι διά σημεία και καιρούς και ημέρας και ενιαυτούς· Ψλ 136:7
15 και ας ήναι διά φωστήρας εν τω στερεώματι του ουρανού, διά να φέγγωσιν επί της γης. Και έγεινεν ούτω. Δτ 4:19, Ιερ 31:35 
16 Και έκαμεν ο Θεός τους δύο φωστήρας τους μεγάλους, τον φωστήρα τον μέγαν διά να εξουσιάζη επί της ημέρας, και τον φωστήρα τον μικρόν διά να εξουσιάζη επί της νυκτός· και τους αστέρας· 
17 και έθεσεν αυτούς ο Θεός εν τω στερεώματι του ουρανού, διά να φέγγωσιν επί της γης, 
18 και να εξουσιάζωσιν επί της ημέρας και επί της νυκτός και να διαχωρίζωσι το φως από του σκότους. Και είδεν ο Θεός ότι ήτο καλόν. 
19 Και έγεινεν εσπέρα και έγεινε πρωΐ, ημέρα τετάρτη. 
20 Και είπεν ο Θεός, Ας γεννήσωσι τα ύδατα εν αφθονία νηκτά έμψυχα και πετεινά ας πέτωνται επάνωθεν της γης κατά το στερέωμα του ουρανού. 
21 Και εποίησεν ο Θεός τα κήτη τα μεγάλα και παν έμψυχον κινούμενον, τα οποία εγέννησαν εν αφθονία τα ύδατα κατά το είδος αυτών, και παν πετεινόν πτερωτόν κατά το είδος αυτού. Και είδεν ο Θεός ότι ήτο καλόν. 
22 Και ευλόγησεν αυτά ο Θεός, λέγων, Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και γεμίσατε τα ύδατα εν ταις θαλάσσαις· και τα πετεινά ας πληθύνωνται επί της γης. Γεν 8:17
23 Και έγεινεν εσπέρα και έγεινε πρωΐ, ημέρα πέμπτη. 
24 Και είπεν ο Θεός, Ας γεννήση η γη ζώα έμψυχα κατά το είδος αυτών, κτήνη και ερπετά και ζώα της γης κατά το είδος αυτών· και έγεινεν ούτω. 
25 Και έκαμεν ο Θεός τα ζώα της γης κατά το είδος αυτών, και τα κτήνη κατά το είδος αυτών, και παν ερπετόν της γης κατά το είδος αυτού. Και είδεν ο Θεός ότι ήτο καλόν. 
26 Και είπεν ο θεός, Ας κάμωμεν άνθρωπον κατ' εικόνα ημών, καθ' ομοίωσιν ημών· και ας εξουσιάζη επί των ιχθύων της θαλάσσης και επί των πετεινών του ουρανού και επί των κτηνών και επί πάσης της γης και επί παντός ερπετού, έρποντος επί της γης. 

 

Αυτό σου κάνει ?
Σου φαίνεται να έγινε έτσι η γη και με αυτή τη σειρά ? 
Φαντάζομαι ξέρεις πως περιγράφουν οι επιστήμονες την δημιουργία της γης, να μην στα γράφω...
Το λες και αποτυχία ε?
Πάντως καλή προσπάθεια 

  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

25 λεπτά πριν, lampros321 είπε

Εγώ Νίκο συμφωνώ μαζί σου. Τα λες μια χαρά. 
Το θέμα μου είναι πως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία ενάντια στην λογική, ίσα ίσα η ζωή δεν είναι παράλογη και η φύση μας έχει διδάξει πολλές φορές την λογική. Και εμείς οι ίδιοι είμαστε όπως πολύ καλά το λες μέρος της φύσης και η τρομερή δύναμη του ανθρώπου είναι η λογική (μαζί με τον λόγο και την κοινωνικοποίηση). 

Οπότε αν η λογική μας λέει πως είναι παράλογο να ζήσουμε στον Άρη, δεν είναι καλό να την βάζουμε στην άκρη. 

Επίσης να προσθέσω σε αυτά που λες πως η ζωή προχωράει μέσα από τις αποτυχίες της. Τόσα και τόσα όντα απέτυχαν εντελώς και εξαφανίστηκαν.
Αλλά ακόμα και οι μετεποικήσεις τον ειδών γίνονται με τον ίδιο τρόπο. Για παράδειγμα πέφτουν στη θάλασσα, έχοντας ως πλοίο καρύδες που επιπλέουν, χιλιάδες αράχνες και όλες πεθαίνουν μεσοπέλαγα, αλλά κάποτε μία φτάνει σε ένα νέο νησί και αυτό αρκεί ...

Το διάστημα φυσικά δεν είναι έτσι, από όλα τα ζώα μόνο εμείς μπορούμε να το διαβούμε, παρόλα αυτά δεν μας περιμένει στην άλλη μεριά κάποιο ωραίο και ειδυλλιακό νησάκι. Αυτό ακριβώς λέω. 
Και συμπληρώνω πως ναι πιστεύω οτι σχετικά σύντομα θα περπατήσει άνθρωπος στον Άρη, απλά δεν πιστεύω πως είναι εφικτό ή πως έχει νόημα να κάνουμε αποικία στον Άρη.  

Η λογική λέει πως είναι παράλογο να σκοτώνουμε και την γη που ζούμε αλλά το κάνουμε δυστυχώς μολύνοντας την καθημερινά...όταν θα την φτάσουμε σε ένα επίπεδο που δεν θα μπορούμε πλέον να επιβιώσουμε τότε θα φύγουμε...Δεν μπορώ να ξέρω αν θα πάμε να ζήσουμε στον Άρη ή κάπου αλλου (θεωρώ πως δεν θα ζήσουμε στον Άρη) αλλά όπου και αν πάμε πιστεύω πως θα πράξουμε περίπου με τον ίδιο τρόπο όπως και με την Γη δηλαδή θα καταναλώσουμε τους πόρους του πλανήτη και θα μεταναστεύσουμε ξανά! Αν αυτό είναι καλό , κακό ή αναμενόμενο αυτό δεν θα το αναλύσουμε εδώ,εγώ θα τονίσω απλά πως το σύμπαν είναι ατέλειωτο, βίαιο , καταστροφικό όσο και δημιουργικό...

Ο άνθρωπος δεν είναι ο μόνος οργανισμός που κατάφερε να βγεί έξω από την γη , μαζί του βγήκαν και πολλοί μικροοργανισμοί μικρόβια , βακτήρια κλπ...Ίσως στον Άρη να μην υπάρχει ένα ειδυλλιακό νησάκι να μας περιμένει , μπορεί να υπάρχει κάπου παραέξω...Ίσως να μην τα καταφέρουμε και να χάσουμε το παιχνίδι της επιβίωσης γιατί δεν καταφέραμε να εξελιχτούμε αρκετά...

Το σιγουρο είναι πως όταν έρθει η ώρα να φύγουμε(για να απαντήσω και στο προηγούμενό σου ποστ) δεν θα φύγουμε όλοι, είναι ανέφικτο, κάποιοι θα μείνουν εδώ και είτε θα πεθάνουν , είτε θα συνεχίσουν να υπάρχουν αυτοί εδώ και οι άλλοι ως άποικοι κάπου αλλού...Μπορεί οι μεν που είναι εδώ να περνούν καλύτερα και οι δε που θα είναι στον "Άρη" να τους ζηλεύουν όπως έγραψες, μπορεί και το αντίθετο...Μπορεί και τίποτα από αυτά...

Τώρα αν όλα αυτά έχουν νόημα,και αν αξίζει να αποικηθεί  ένας άλλος πλανήτης τι να σου πω , αν ρωτάς εμένα φυσικά και αξίζει για πάμπολλους λόγους.Πριν κάποια χρόνια αν ρωτούσες θα σου λέγαν πως δεν έχει νόημα να έχεις προσωπικό υπολογιστή , πως δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν τραίνα, πως είναι χαζό να έχουμε ίντερνετ στο σπίτι κλπ κλπ....

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, makridis είπε

Ε αφού την πέταξες, θα σου δώσω ενδεικτικά απαντήσεις στα 2-3 θεματάκια που ανέφερα.

Η ηλικία της Γης:
Βάσει της βίβλου είναι μεταξύ 6000 και 46000 ετών (αναλόγως αν είσαι φαν της παλαιάς ή νέας διαθήκης ή μάρτυρας του ιεχωβά). Ξέρουμε όμως επιστημονικώς (μέσω ραδιοχρονολόγησης) τεκμηριωμένα ότι η γη είναι 4.5 δις, περίπου ετών.

Το σχήμα της Γης και ο ουρανός:
Βάσει των γραφών είναι επίπεδη (Ματθαίος 14:42, Ησαίας 11:12, Λουκάς 13:29) ,  και ο ουρανός είναι ένας θόλος όπου πάνω από αυτόν υπάρχουν νερά (αναφέρεται στα εδάφια 5-8 της γέννεσης καθώς και αποκάλυψη του Ιωάννη 7/1-8). Ξέρουμε όμως επιστημονικώς αλλά και με τα ίδια μας τα μάτια, ότι η Γη είναι ελαφρώς σχήματος οβάλ (η πιο απλά στρόγγυλη που θα έλεγε και Αλέφαντος) και εκτός της, δεν υπάρχουν ούτε ύδατα, ούτε θόλος, αλλά το αχανές διάστημα.

 

Nα σε ρωτήσω κάτι, επειδή είπες την "πέταξα" υπονοώντας οτι εγώ είμαι αγράμματος και εσύ γραμματικός φαντάζομαι.

Όταν ο Ησαίας (επειδή και τα άλλα το ίδιο λένε) σου λέει...

12 καὶ ἀρεῖ σημεῖον εἰς τὰ ἔθνη καὶ συνάξει τοὺς ἀπολομένους ᾿Ισραὴλ καὶ τοὺς διεσπαρμένους τοῦ ᾿Ιούδα συνάξει ἐκ τῶν τεσσάρων πτερύγων τῆς γῆς.

Πές μου οτι δεν γνωρίζεις τα τέσσερα σημεία της γής ώς Άθεος, ή κάτι άλλο δεν με ενδιαφέρει.

Ανατολή, Δύση, Βορράς, Νότος. (τέσσερα είναι και αυτά στα οποιά αναφέρεται).

Απο το νηπιαγωγείο τα έμαθα, εσείς δέν, απ'ότι βλέπω.

Για την ηλικία της γής ακόμη γελάω. Συνεπώς είναι 6000 ή 46000;

Η μέθοδος ραδιοχρονολόγησης δεν είναι πάντα σωστή. Ψάξε και μάθε.

Έτσι δηλαδή εσύ απέκλεισες τα πάντα στην ζωή σου. 

Μάλιστα...καλή συνέχεια.

 

4 λεπτά πριν, lampros321 είπε

 Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην. Ιωβ 38:4, Ψλ 33:6, Ψλ 89:11, Ψλ 136:5, Πραξ 14:15, Πραξ 17:24, Εβρ 11:3 
2 Η δε γη ήτο άμορφος και έρημος· και σκότος επί του προσώπου της αβύσσου. Και πνεύμα Θεού εφέρετο επί της επιφανείας των υδάτων. 
3 Και είπεν ο Θεός, Γενηθήτω φώς· και έγεινε φώς· 
4 και είδεν ο Θεός το φως ότι ήτο καλόν· και διεχώρισεν ο Θεός το φως από του σκότους· 
5 και εκάλεσεν ο Θεός το φως, Ημέραν· το δε σκότος εκάλεσε, Νύκτα. Και έγεινεν εσπέρα και έγεινε πρωΐ, ημέρα πρώτη. 
6 Και είπεν ο Θεός, Γενηθήτω στερέωμα αναμέσον των υδάτων, και ας διαχωρίζη ύδατα από υδάτων. Ψλ 33:6, Ψλ 104:2, Ψλ 136:5, Πρμ 8:28, Ησ 42:5, Ιερ 10:12, Ιερ 51:15 
7 Και εποίησεν ο Θεός το στερέωμα, και διεχώρισε τα ύδατα τα υποκάτωθεν του στερεώματος από των υδάτων των επάνωθεν του στερεώματος. Και έγεινεν ούτω. Ψλ 33:7, Ψλ 136:6, Πρμ 8:24, Ψλ 148:4 
8 Και εκάλεσεν ο Θεός το στερέωμα, Ουρανόν. Και έγεινεν εσπέρα και έγεινε πρωΐ, ημέρα δευτέρα. 
9 Και είπεν ο Θεός, Ας συναχθώσι τα ύδατα τα υποκάτω του ουρανού εις τόπον ένα, και ας φανή η ξηρά. Και έγεινεν ούτω. Ιωβ 26:10, Ιωβ 38:8, Ψλ 24:2, Ψλ 136:6 
10 Και εκάλεσεν ο Θεός την ξηράν, γήν· και το σύναγμα των υδάτων εκάλεσε, Θαλάσσας· και είδεν ο Θεός ότι ήτο καλόν. 
11 Και είπεν ο Θεός, Ας βλαστήση η γη χλωρόν χόρτον, χόρτον κάμνοντα σπόρον, και δένδρον κάρπιμον κάμνον καρπόν κατά το είδος αυτού, του οποίου το σπέρμα να ήναι εν αυτώ επί της γης. Και έγεινεν ούτω. 
12 Και εβλάστησεν η γη χλωρόν χόρτον, χόρτον κάμνοντα σπόρον κατά το είδος αυτού, και δένδρον κάμνον καρπόν, του οποίου το σπέρμα είναι εν αυτώ κατά το είδος αυτού· και είδεν ο Θεός ότι ήτο καλόν. 
13 Και έγεινεν εσπέρα και έγεινε πρωΐ, ημέρα τρίτη. 
14 Και είπεν ο Θεός, Ας γείνωσι φωστήρες εν τω στερεώματι του ουρανού, διά να διαχωρίζωσι την ημέραν από της νυκτός· και ας ήναι διά σημεία και καιρούς και ημέρας και ενιαυτούς· Ψλ 136:7
15 και ας ήναι διά φωστήρας εν τω στερεώματι του ουρανού, διά να φέγγωσιν επί της γης. Και έγεινεν ούτω. Δτ 4:19, Ιερ 31:35 
16 Και έκαμεν ο Θεός τους δύο φωστήρας τους μεγάλους, τον φωστήρα τον μέγαν διά να εξουσιάζη επί της ημέρας, και τον φωστήρα τον μικρόν διά να εξουσιάζη επί της νυκτός· και τους αστέρας· 
17 και έθεσεν αυτούς ο Θεός εν τω στερεώματι του ουρανού, διά να φέγγωσιν επί της γης, 
18 και να εξουσιάζωσιν επί της ημέρας και επί της νυκτός και να διαχωρίζωσι το φως από του σκότους. Και είδεν ο Θεός ότι ήτο καλόν. 
19 Και έγεινεν εσπέρα και έγεινε πρωΐ, ημέρα τετάρτη. 
20 Και είπεν ο Θεός, Ας γεννήσωσι τα ύδατα εν αφθονία νηκτά έμψυχα και πετεινά ας πέτωνται επάνωθεν της γης κατά το στερέωμα του ουρανού. 
21 Και εποίησεν ο Θεός τα κήτη τα μεγάλα και παν έμψυχον κινούμενον, τα οποία εγέννησαν εν αφθονία τα ύδατα κατά το είδος αυτών, και παν πετεινόν πτερωτόν κατά το είδος αυτού. Και είδεν ο Θεός ότι ήτο καλόν. 
22 Και ευλόγησεν αυτά ο Θεός, λέγων, Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και γεμίσατε τα ύδατα εν ταις θαλάσσαις· και τα πετεινά ας πληθύνωνται επί της γης. Γεν 8:17
23 Και έγεινεν εσπέρα και έγεινε πρωΐ, ημέρα πέμπτη. 
24 Και είπεν ο Θεός, Ας γεννήση η γη ζώα έμψυχα κατά το είδος αυτών, κτήνη και ερπετά και ζώα της γης κατά το είδος αυτών· και έγεινεν ούτω. 
25 Και έκαμεν ο Θεός τα ζώα της γης κατά το είδος αυτών, και τα κτήνη κατά το είδος αυτών, και παν ερπετόν της γης κατά το είδος αυτού. Και είδεν ο Θεός ότι ήτο καλόν. 
26 Και είπεν ο θεός, Ας κάμωμεν άνθρωπον κατ' εικόνα ημών, καθ' ομοίωσιν ημών· και ας εξουσιάζη επί των ιχθύων της θαλάσσης και επί των πετεινών του ουρανού και επί των κτηνών και επί πάσης της γης και επί παντός ερπετού, έρποντος επί της γης. 

Αυτό σου κάνει ?
Σου φαίνεται να έγινε έτσι η γη και με αυτή τη σειρά ? 
Φαντάζομαι ξέρεις πως περιγράφουν οι επιστήμονες την δημιουργία της γης, να μην στα γράφω...
Το λες και αποτυχία ε?
Πάντως καλή προσπάθεια 

Απολύτως σωστά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Expecto Patronum είπε

Nα σε ρωτήσω κάτι, επειδή είπες την "πέταξα" υπονοώντας οτι εγώ είμαι αγράμματος και εσύ γραμματικός φαντάζομαι.

Όταν ο Ησαίας (επειδή και τα άλλα το ίδιο λένε) σου λέει...

12 καὶ ἀρεῖ σημεῖον εἰς τὰ ἔθνη καὶ συνάξει τοὺς ἀπολομένους ᾿Ισραὴλ καὶ τοὺς διεσπαρμένους τοῦ ᾿Ιούδα συνάξει ἐκ τῶν τεσσάρων πτερύγων τῆς γῆς.

Πές μου οτι δεν γνωρίζεις τα τέσσερα σημεία της γής ώς Άθεος, ή κάτι άλλο δεν με ενδιαφέρει.

Ανατολή, Δύση, Βορράς, Νότος. (τέσσερα είναι και αυτά στα οποιά αναφέρεται).

Απο το νηπιαγωγείο τα έμαθα, εσείς δέν, απ'ότι βλέπω.

Για την ηλικία της γής ακόμη γελάω. Συνεπώς είναι 6000 ή 46000;

Η μέθοδος ραδιοχρονολόγησης δεν είναι πάντα σωστή. Ψάξε και μάθε.

Έτσι δηλαδή εσύ απέκλεισες τα πάντα στην ζωή σου. 

Μάλιστα...καλή συνέχεια.

Γιατί μπερδεύεις τον προσανατολισμό με την σφαιρικότητα της γης? Και επίπεδη να ήταν... πάλι ανατολή δύση βορά και νότο θα λέγαμε...

Επεξ/σία από AtiX
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

43 λεπτά πριν, xenofonlive είπε


Το σύμπαν και όλες οι ανακαλύψεις που έχει κάνει η ανθρωπότητα, από την εξέλιξη έως την κβαντομηχανική, δεν συμβαδίζουν με το οτιδήποτε επικαλείται συγκεκριμένα ο Χριστιανισμός και γενικότερα η οποιαδήποτε θρησκεία. 

Παραθέτω:
 

1 ΕΝ ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν.

Εγώ βλέπω πως συμβαδίζουν σε όλα! Όπως έγραψες (ΕΝ ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν.) Πολύ πρόσφατα ανακαλύφτηκε ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε από το μηδέν!

Για το ("Πίστευε και μη, ερεύνα) όλοι οι πραγματικά Ορθόδοξοι Χριστιανοί ξέρουν ότι Πίστευε και μη ερεύνα δεν υπάρχει πουθενά στις στις γραφές! Είναι ιαχοβάδικο  μία από τις χιλιάδες χριστιανικές αιρέσεις. Στις γραφές αυτό που αναγράφετε σε κάποιο σημείο είναι το Ερευνάτε τας γραφάς καμία σχέση με το μύθο αυτό δηλαδή. Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει ο οποιοσδήποτε έχει διαβάσει έστω μία φορά τις γραφές ΠΔ και ΚΔ. 

Λάθος. Το σύμπαν δεν δημιουργήθηκε από το μηδέν αλλά από 1 σημείο άπειρης πυκνότητας το οποίο περιείχε όλη την ύλη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο σύμπαν μας.
 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Γιατί μπερδεύεις τον προσανατολισμό με την σφαιρικότητα της γης? Και επίπεδη να ήταν πάλι ανατολή δύση βορά και νότο θα λέγαμε???

Η γή είναι σφαιρική; Σαφέστατα.

Χρησιμοποιούμε σήμερα τους προσανατολισμούς ακόμη και στο δελτίο καιρού; Σαφέστατα.

Τί δεν καταλαβαίνεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, AtiX είπε

Θα ήθελα πάρα πολύ κάποιος να μου απαντήσει σοβαρά στην απλή ερώτηση...

Γιατί να υπάρχει Θεός?

Ο λόγος που "υπάρχει" θεός είναι γιατί δεν έχουμε ακόμα τα μέσα να εξηγήσουμε τα πάντα.Όταν η επιστήμη καταφέρει και ρίξει φως στα πάντα τότε η έννοια του θεού θα πάψει να υπάρχει όπως την ξέρουμε.Για του θρήσκους αυτό που λέω είναι αμαρτία βέβαια...προσωπικά δεν πιστεύω στον θεό που εποίησε τον άνθρωπο καθ εικόνα του και που έφτιαξε την γη...Δεν λέω πως δεν υπάρχει Θεός , ίσως ναι , ίσως και όχι και θα ήμουν ψεύτης να πω πως κάθε φορά που επιθυμώ κάτι ή που έχω ανάγκη ή που φοβάμαι δεν τον επικαλούμαι, λέω απλά ότι η επιστήμη είναι πιο χειροπιαστή και όταν μας λύσει όλες τις απορίες μας τότε δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για Θεό χωρίς αυτό απαραίτητα να λέει κάτι γι αυτόν που πιστεύει...όσο όμως δεν γίνεται το παραπάνω δεν μπορείς να αποκλίσεις τίποτα.

Επεξ/σία από nikοs
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, Expecto Patronum είπε

Nα σε ρωτήσω κάτι, επειδή είπες την "πέταξα" υπονοώντας οτι εγώ είμαι αγράμματος και εσύ γραμματικός φαντάζομαι.

Όταν ο Ησαίας (επειδή και τα άλλα το ίδιο λένε) σου λέει...

12 καὶ ἀρεῖ σημεῖον εἰς τὰ ἔθνη καὶ συνάξει τοὺς ἀπολομένους ᾿Ισραὴλ καὶ τοὺς διεσπαρμένους τοῦ ᾿Ιούδα συνάξει ἐκ τῶν τεσσάρων πτερύγων τῆς γῆς.

Πές μου οτι δεν γνωρίζεις τα τέσσερα σημεία της γής ώς Άθεος, ή κάτι άλλο δεν με ενδιαφέρει.

Ανατολή, Δύση, Βορράς, Νότος. (τέσσερα είναι και αυτά στα οποιά αναφέρεται).

Απο το νηπιαγωγείο τα έμαθα, εσείς δέν, απ'ότι βλέπω.

Για την ηλικία της γής ακόμη γελάω. Συνεπώς είναι 6000 ή 46000;

Η μέθοδος ραδιοχρονολόγησης δεν είναι πάντα σωστή. Ψάξε και μάθε.

Έτσι δηλαδή εσύ απέκλεισες τα πάντα στην ζωή σου. 

Μάλιστα...καλή συνέχεια.

Απολύτως σωστά.

Ναι , ναι έτσι ακριβώς Πρώτα η γη και μετά το φως ...
Καλά δεν βλέπεις τι διαβάζεις ή μας κοροϊδεύεις. 
Αυτά που γράφει δεν έχουν καμιά σχέση με την δημιουργία της γης .

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...