Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, ADHD είπε

Δεν εχω παιδια ουτε εχω σχεση με παιδαγωγικα αλλά θα ριξω μια αποψη, τζαμπα ειναι.

Η τεχνολογια για εμενα ειναι το μελλον και το μονο πράγμα που πιστεύω, οσο πιο εξοικειωμένος εισαι με αυτη και οσα περισσότερα τοσο το καλύτερο οποτε το παιδι δεν χρειάζεται λιγότερες "οθονες" αλλα περισσότερες.. Φυσικα ειναι και τι χρηση κανεις οπως σε ολα τα πραγματα στον κοσμο, γενικα μιλώντας ομως δεν θα στερουσα ποτε απο ενα παιδι pc/tablet η οτιδήποτε τέτοιο αντιθετα θα το έσπρωχνα προς τα εκει βλέποντας και τι κανει ομως και φροντίζοντας να εχει και άλλες δραστηριοτητες.

σεχ αν ειναι κοριτσι.. :P 

Ναι αλλά από νεογέννητο όπως κάνουν αρκετοί;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, zio10 είπε

Ναι αλλά από νεογέννητο όπως κάνουν αρκετοί;

Φαντάσου το σαν να δίνουμαι μια μπάλα ποδοσφαίρου... θα ρώταγες το ίδιο???

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Φαντάσου το σαν να δίνουμαι μια μπάλα ποδοσφαίρου... θα ρώταγες το ίδιο???

Όχι αλλά δεν τα θεωρώ το ίδιο.

Δημοσ.

Το πρόβλημα εδώ δεν είναι να θέσεις όρια στα παιδιά,αλλά στους ίδιους τους γονείς στο πως φέρονται στα παιδιά τους. Εχω γνωρίσει κόσμο που δεν αφήνει τα παιδιά τους  να πιασουν μονα τους το μαχαιροπιρουνο να φάνε, ή ιστερικές μανάδες που έχουν τρελές απαιτήσεις από αυτά με τις σχολικές τους επιδόσεις. 

• Like 2
Δημοσ.

^ στην πολυκατοικία έχουμε μια γυναίκα με έναν γιο τέταρτης δημοτικού . Δεν ξέρω τι ζόρια τραβάει η τύπισσα,αλλά του παιδιού του φέρεται σαν να είναι παράσιτο για την κοινωνία.  Όταν τον διαβάζει ειδικά,έχει την απαίτηση (σχεδόν) να μπορεί να λύσει ολοκλήρωμα 3ου βαθμού ή να ξέρει να σου αναλύσει την εξωτερική πολιτική της Ιαπωνίας.  Όλα αυτά,φυσικά μέσα σε φωνές και προσβολές. 

Σοβαρά,θέλω να καλέσω την πρόνοια γιατί είναι απαράδεκτος ο τρόπος της ..

• Like 1
  • Sad 2
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, zio10 είπε

Όχι αλλά δεν τα θεωρώ το ίδιο.

Κανονικά θα έπρεπε να το θεωρείς... ένα παιδί πρέπει να έχει και να αναπτύξει δεξιότητες... γιαυτό και πρέπει να απασχολείται με οτιδήποτε είναι οικείο με το περιβάλλον του... Όπως είπα όμως πάντα με μέτρο...

• Like 2
Δημοσ.

Προφανώς και δεν είναι το ίδιο μια μπάλα και ένα κινητό/οθόνη σε παιδί 1-2 ετών.

Από κει κι έπειτα δύο είναι τα πιο σημαντικά πράματα στην ανατροφή των παιδιών. Οι γονείς είστε μοντέλα για τα μωρά, ό,τι κάνετε και το βλέπουν θεωρούν πως είναι το φυσιολογικό που πρέπει να μάθουν και να κάνουν και τα ίδια. Το άλλο σημαντικό είναι πως δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία να μην ασχολείστε με τα παιδιά σας. Όσο κουρασμένοι κι αν είστε, όσες σκοτούρες κι αν έχετε κάποιες ώρες κάθε μα κάθε μέρα θα τις βάζετε στην άκρη και θα παίζετε/διαβάζετε/κάνετε πράματα μαζί με τα παιδιά σας.

• Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Προφανώς και δεν είναι το ίδιο μια μπάλα και ένα κινητό/οθόνη σε παιδί 1-2 ετών.

Και προφανώς δεν μιλάμε για την χρήση της μπάλας ή του tablet... σε αυτή την ηλικία δεν το καταλαβαίνουν, απλά το περιεργάζονται... τώρα για μεγαλύτερα παιδιά 4-5 ετών δεν βρίσκω το λόγο στο να δώσεις το ένα αντί του άλλου...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξερω κατα ποσο αποτελεσμα θα ειχε μια απαγορευση η ενας περιορισμος οταν ολοι οι φιλοι του παιδιου μπορει να εχουν κινητο .

Εγω θεωρω βασικη την γνωριμια και με αλλα πραγματα περα της τεχνολογιας , την δυνατοτητα γνωριμιας βασικα.Οχι σαν αντιδοτο στο ταμπλετ αλλα σαν εργαλειο για να διοχετευσει το παιδι την ενεργεια του, την φαντασια του, την δημιουργικοτητα του και φυσικα σαν μεσο κοινωνικοποιησης.Δηλαδη αθλητισμος.Aπο mini soccer μεχρι σκακι.Δημοτικη βιβλιοθηκη.Ζωγραφικη (για παιδια) , κατασκευες/παιχνιδια. κλπ.

Βεβαια , αν ειναι να προσφερεις τα παραπανω σαν μουρουνολαδο , ενω παραλληλα το στελνεις 10 φροντιστηρια και στεναχωριεσαι για την βαθμολογια του στο..νηπιαγωγειο (μην τυχον και δεν γινει αριστουχο και ...φυγουν οι επενδυτες ) χεσε μεσα.Αστο να παιζει κανα 10 ωρο videogames.Απο τις υστεριες του γονιου καλυτερα θα ειναι 

Επεξ/σία από bluesattack
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Mpiftekis είπε

Από κινητά, τώρα, μάλλον θα δει όταν πάει γυμνάσιο ή και λύκειο.

Αισιόδοξο σε κόβω :lol: Πέμπτη και έκτη δημοτικού τα περισσότερα παιδάκια έχουν πλέον κινητό, στο γυμνάσιο εννοείτε δεν υπάρχει παιδί χωρίς κινητό

Είναι κάτι που δεν το γλιτώνεις.

Κατά την προσωπική μου άποψη εκεί που πρέπει να δοθεί προσοχή είναι σε ίντερνετ και social media. Το θεωρώ τραγικό που δεν γίνονται κινήσεις από τα σχολεία και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων ώστε να υπάρξει μία ομαλή ένταξη σε αυτά.

Ειδικότερα οι τεχνολογικά αναλφάβητοι γονείς που επιτρέπουν την πρόσβαση με μηδενικό moderation σε παιδιά γυμνασίου πραγματικά εγκληματούν και αυτό έχει επιπτώσεις στο παιδί που θα εμφανιστούν αργά ή γρήγορα..

• 42% το ποσοστό παιδιών ηλικίας 6-17 που εκτίθενται σε σκληρό πορνό.
  • 1 στα 12 παιδιά έχει ανταλλάξει ερωτικά μηνύματα με αγνώστους.
  • 87% των παιδιών έχει δεχτεί διαδικτυακό bullying

• Like 1
Δημοσ.

Ενδιαφέρον τα ποσοστά που γράφεις πραγματικά... Αλήθεια υπάρχει πουθενά link με τα στοιχεία για περισσότερη μελέτη?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...