pro789 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ... ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΤΟΕΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ ... ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΝ ΕΧΩ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΔΝ ΒΡΙΣΚΩ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ... ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ... ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ... ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ .. ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ...ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ...ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΣΧΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΖΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΝ Σ ΑΡΕΣΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!
becoming_I Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Κατ'αρχήν μη γράφεις κεφαλαία (φαίνεται σαν να φωνάζεις). Νομίζω ότι το πιο σωστό (κατά τη γνώμη μου) είναι να μιλήσεις στον υπεύθυνο καθηγητή σύμβουλο (κάπως έτσι τους λένε) για να βγάλεις μια άκρη για το τι είναι η σχολή και να σε βοηθήσει αν έχεις κολλήσει κάπου. Τώρα αν σου αρέσει η αθλητική δημοσιογραφία νομίζω ότι οι σχολές που ασχολούνται με αυτά είναι ιδιωτικές. Γενικά αν δε σου αρέσει κάτι όσο εύκολο και να είναι δε βγαίνει το ρημάδι. Πιστεύω ότι είχες άλλα στο μυαλό σου και άλλα βρήκες, αλλά εγώ στη θέση σου θα της έδινα μια ευκαιρία της σχολής (και όχι ένα 6μηνο). Το κομμάτι της επαγγελματικής αποκατάστασης (για Ελλάδα πάντα) είναι δύσκολο για τη συντριπτική πλειονότητα των επαγγελμάτων. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και όλα θα πάνε καλά Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2018 από becoming_I
pro789 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 52 minutes ago, becoming_I said: Κατ'αρχήν μη γράφεις κεφαλαία (φαίνεται σαν να φωνάζεις). Νομίζω ότι το πιο σωστό (κατά τη γνώμη μου) είναι να μιλήσεις στον υπεύθυνο καθηγητή σύμβουλο (κάπως έτσι τους λένε) για να βγάλεις μια άκρη για το τι είναι η σχολή και να σε βοηθήσει αν έχεις κολλήσει κάπου. Τώρα αν σου αρέσει η αθλητική δημοσιογραφία νομίζω ότι οι σχολές που ασχολούνται με αυτά είναι ιδιωτικές. Γενικά αν δε σου αρέσει κάτι όσο εύκολο και να είναι δε βγαίνει το ρημάδι. Πιστεύω ότι είχες άλλα στο μυαλό σου και άλλα βρήκες, αλλά εγώ στη θέση σου θα της έδινα μια ευκαιρία της σχολής (και όχι ένα 6μηνο). Το κομμάτι της επαγγελματικής αποκατάστασης (για Ελλάδα πάντα) είναι δύσκολο για τη συντριπτική πλειονότητα των επαγγελμάτων. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και όλα θα πάνε καλά Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση...θεωρεις οτι το γεγονος πως η σχολη εχει καλη σχετικα επαγγελματικη αποκατασταση πρεπει να το λαβω υποψιν?
becoming_I Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 31 λεπτά πριν, pro789 είπε Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση...θεωρεις οτι το γεγονος πως η σχολη εχει καλη σχετικα επαγγελματικη αποκατασταση πρεπει να το λαβω υποψιν? Μάθε τέχνη και άστηνε και άμα πεινάσεις πιάστηνε
nplatis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 Εγώ να ρωτήσω: πώς και γιατί βρέθηκες σε αυτό το Τμήμα; Δεν είναι και από αυτά με χαμηλή βάση, άρα εντελώς κατά λάθος δεν βρέθηκες. Από την άλλη, το αντικείμενο του Τμήματος (πληροφορική) σε σχέση με αυτό που δηλώνεις ότι σου αρέσει (αθλητική δημοσιογραφία) απέχει πολύ... Επίσης έχω να πω τα εξής: ένας δυστυχισμένος (λόγω αντικειμένου) φοιτητής δυσκολεύεται πάρα πολύ να τελειώσει. ακόμα και αν τελειώσει, είναι ζήτημα αν του έχει μείνει τίποτα και αν θα θέλει μετά να το εξασκήσει (βλ. επαγγελματική αποκατάσταση). Όμως από την άλλη: Η πληροφορική είναι πολλά περισσότερα από τον προγραμματισμό. Ο προγραμματισμός είναι μία τεχνική δεξιότητα της πληροφορικής, απαραίτητη σε πολλά κομμάτια της αλλά όχι σε όλα. Η πληροφορική είναι πλέον παντού. Μπορείς να την εφαρμόσεις με άπειρους τρόπους σχεδόν στα πάντα. Αν είχες κάτι στο μυαλό σου όταν μπήκες, στο Τμήμα αυτό θα μάθεις πολλά για να ξεκινήσεις. Συμφωνώ με τα προηγούμενα σχόλια, να μιλήσεις και με καθηγητές που θα βρεις εκεί και να δώσεις τουλάχιστον και το επόμενο εξάμηνο περιθώριο -- αν και στην αρχή, σε όλα τα αντικείμενα στα πανεπιστήμια, μαθαίνεις τα πιο «βαρετά»...
masteripper Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 Φίλε ή είσαι της πληροφορικής ή δεν είσαι....αν μπήκες κατα τύχη, απο λάθος πληροφόρηση , απο ..., απο.... χίλιους διαφορετικούς λόγους που δεν έχουν σχέση με την πληροφορική ...επειδή αναφέρεις και το "κουφό" της αθλητικής δημοσιογραφίας....αστο τότε και μην ταλαιπωρείσαι ...κάνε αυτό που αγαπάς και προχώρα.... Αν ζορίζεσαι γιατί είσαι της πληροφορικής και νομίζεις ότι κάνεις "μπούρδες" και "άσχετα" πράγματα...welcome to the club....απλώς πέρασε τα μαθήματα και "πείσε" τον ευατό σου ότι απλώς είναι ένα εμπόδιο που απλώς θα προσπεράσεις....να ξέρεις ότι πολλά "άσχετα" πράγματα όταν τελειώσεις θα κάνεις "αμαν" τα είχες κατανοήσει καλύτερα...ειδικά τα μαθηματικά...δεν τα χρειάζεσαι άμεσα...δεν σου είναι απαραίτητα ..αλλά συνέχεια έχεις μια αίσθηση ότι κάτι σου λείπει και καλό θα ήταν να το είχες....
pro789 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 On 1/27/2018 at 5:08 PM, nplatis said: Εγώ να ρωτήσω: πώς και γιατί βρέθηκες σε αυτό το Τμήμα; Δεν είναι και από αυτά με χαμηλή βάση, άρα εντελώς κατά λάθος δεν βρέθηκες. Από την άλλη, το αντικείμενο του Τμήματος (πληροφορική) σε σχέση με αυτό που δηλώνεις ότι σου αρέσει (αθλητική δημοσιογραφία) απέχει πολύ... Επίσης έχω να πω τα εξής: ένας δυστυχισμένος (λόγω αντικειμένου) φοιτητής δυσκολεύεται πάρα πολύ να τελειώσει. ακόμα και αν τελειώσει, είναι ζήτημα αν του έχει μείνει τίποτα και αν θα θέλει μετά να το εξασκήσει (βλ. επαγγελματική αποκατάσταση). Όμως από την άλλη: Η πληροφορική είναι πολλά περισσότερα από τον προγραμματισμό. Ο προγραμματισμός είναι μία τεχνική δεξιότητα της πληροφορικής, απαραίτητη σε πολλά κομμάτια της αλλά όχι σε όλα. Η πληροφορική είναι πλέον παντού. Μπορείς να την εφαρμόσεις με άπειρους τρόπους σχεδόν στα πάντα. Αν είχες κάτι στο μυαλό σου όταν μπήκες, στο Τμήμα αυτό θα μάθεις πολλά για να ξεκινήσεις. Συμφωνώ με τα προηγούμενα σχόλια, να μιλήσεις και με καθηγητές που θα βρεις εκεί και να δώσεις τουλάχιστον και το επόμενο εξάμηνο περιθώριο -- αν και στην αρχή, σε όλα τα αντικείμενα στα πανεπιστήμια, μαθαίνεις τα πιο «βαρετά»... Ναι η αληθεια ειναι οτι δν μπηκα καταλαθος,αλλα γενικα δν ηξερα τι ηθελα οπως και οι περισσοτεροι στα 18 τους νομιζω...και με βαση τα μορια που εγραψα ηθελα να παω στην καλυτερη επιλογη(παντα ως ενας 18χρονος που δν γνωριζει τι του αρεσει)και πιστευα -και εχοντας ακουσει και πολλα- οτι αυτη ειναι η καλυτερη επιλογη...αλλα φοβαμαι μην τυχον και δω οτι δεν μπορω να ανταποκριθω και πανε τσαμπα τα χρονια που ειμαι στην αθηνα.... On 1/27/2018 at 7:08 PM, masteripper said: Φίλε ή είσαι της πληροφορικής ή δεν είσαι....αν μπήκες κατα τύχη, απο λάθος πληροφόρηση , απο ..., απο.... χίλιους διαφορετικούς λόγους που δεν έχουν σχέση με την πληροφορική ...επειδή αναφέρεις και το "κουφό" της αθλητικής δημοσιογραφίας....αστο τότε και μην ταλαιπωρείσαι ...κάνε αυτό που αγαπάς και προχώρα.... Αν ζορίζεσαι γιατί είσαι της πληροφορικής και νομίζεις ότι κάνεις "μπούρδες" και "άσχετα" πράγματα...welcome to the club....απλώς πέρασε τα μαθήματα και "πείσε" τον ευατό σου ότι απλώς είναι ένα εμπόδιο που απλώς θα προσπεράσεις....να ξέρεις ότι πολλά "άσχετα" πράγματα όταν τελειώσεις θα κάνεις "αμαν" τα είχες κατανοήσει καλύτερα...ειδικά τα μαθηματικά...δεν τα χρειάζεσαι άμεσα...δεν σου είναι απαραίτητα ..αλλά συνέχεια έχεις μια αίσθηση ότι κάτι σου λείπει και καλό θα ήταν να το είχες.... Και εγω αυτο πιστευω...οτι ή το αγαπας ή οχι....εχεις τελειωσει την συγκεκριμενη σχολη ή σπουδαζεις ακομα; αν εχεις τελειωσει ή σπουδαζεις θεωρεις οτι το τμημα της πληροφορικης δεν ειναι απο αυτα που λες ''βγαλε την πληροφορικη και κανε μετα οτι θες (πχ. αθλητικη δημοσιογραφια)''?
masteripper Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 9 ώρες πριν, pro789 είπε Και εγω αυτο πιστευω...οτι ή το αγαπας ή οχι....εχεις τελειωσει την συγκεκριμενη σχολη ή σπουδαζεις ακομα; αν εχεις τελειωσει ή σπουδαζεις θεωρεις οτι το τμημα της πληροφορικης δεν ειναι απο αυτα που λες ''βγαλε την πληροφορικη και κανε μετα οτι θες (πχ. αθλητικη δημοσιογραφια)''? Έχω τελειώσει άλλη σχολή Πληροφορικής αλλά αυτό δεν έχει σημασία...αυτό με τις "μπούρδες" ειναι παγκόσμιο...μόνο που όπως είπα υπάρχει χρήση απλώς δεν γίνεται ευκολα αντιληπτή... Τώρα όσον αφορά το να τελειώσεις και μετά να κάνεις κάτι άλλο αυτό είναι καθαρά επιλογή σου...το κακό είναι ότι η σχολή σου δεν είναι Πολυτεχνείο.....αν ήταν ότι και να έκανες όπως και να το έκανες πάντα θα σε κάλυπτε κάποιος συμφοιτητής σου....τώρα να τελειώσεις και να μην ξέρεις απο που ανοίγει ο υπολογιστής .....ας πούμε ότι εύκολα γίνεσαι "ρόμπα" ειδικά αυτήν την εποχή που τα πιτσιρίκια είναι τρελλά εξοικοιωμένα με την τεχνολογία... Αν το ψάχνεις βέβαια ποιά είναι η πιο σοφή επιλογή ...τότε σφίξε τα δόντια και προχώρα...καμμία σχολή δεν υπάρχει που δεν μπορείς να μην τελειώσεις ...είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλο.....μετά η αθλητική δημοσιογραφία ...η οποία απαιτεί άλλα "προσόντα" αν κρίνω απο οτι βλέπω στην ΤΒ.
Ison_ Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Αν δε σου αρέσει αυτό που κάνεις, τότε ναι, είναι λάθος επιλογή γιατί δε θα πας μακριά. Αλλά έχω μια υποψία από το post σου ότι ούτε τη δημοσιογραφία θα τη γούσταρες. Κάτσε σκέψου πολύ σοβαρά τι σου αρέσει να κάνεις και πως θα μπορούσες να το ασκήσεις σαν επάγγελμα. Προσεκτικότερη σκέψη για την πληροφορική που είσαι ήδη, μην την παρατήσεις έτσι αψήφιστα. Πάντως μια συμβουλή που δίνω σε αρκετούς είναι: συνεχίστε την επιχείρηση/επάγγελμα του πατέρα σας, όσο ταπεινό και να είναι. Είτε είναι γεωργός, υδραυλικός, επιπλοποιός. Είναι στρωμένες δουλειές και εσείς μπορείτε να τις εξελίξετε σε άλλο επίπεδο με τις σχετικές σπουδές.
pro789 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 1 hour ago, Ison_ said: Αν δε σου αρέσει αυτό που κάνεις, τότε ναι, είναι λάθος επιλογή γιατί δε θα πας μακριά. Αλλά έχω μια υποψία από το post σου ότι ούτε τη δημοσιογραφία θα τη γούσταρες. Κάτσε σκέψου πολύ σοβαρά τι σου αρέσει να κάνεις και πως θα μπορούσες να το ασκήσεις σαν επάγγελμα. Προσεκτικότερη σκέψη για την πληροφορική που είσαι ήδη, μην την παρατήσεις έτσι αψήφιστα. Πάντως μια συμβουλή που δίνω σε αρκετούς είναι: συνεχίστε την επιχείρηση/επάγγελμα του πατέρα σας, όσο ταπεινό και να είναι. Είτε είναι γεωργός, υδραυλικός, επιπλοποιός. Είναι στρωμένες δουλειές και εσείς μπορείτε να τις εξελίξετε σε άλλο επίπεδο με τις σχετικές σπουδές. Ευχαριστω πολυ!! 6 hours ago, masteripper said: Έχω τελειώσει άλλη σχολή Πληροφορικής αλλά αυτό δεν έχει σημασία...αυτό με τις "μπούρδες" ειναι παγκόσμιο...μόνο που όπως είπα υπάρχει χρήση απλώς δεν γίνεται ευκολα αντιληπτή... Τώρα όσον αφορά το να τελειώσεις και μετά να κάνεις κάτι άλλο αυτό είναι καθαρά επιλογή σου...το κακό είναι ότι η σχολή σου δεν είναι Πολυτεχνείο.....αν ήταν ότι και να έκανες όπως και να το έκανες πάντα θα σε κάλυπτε κάποιος συμφοιτητής σου....τώρα να τελειώσεις και να μην ξέρεις απο που ανοίγει ο υπολογιστής .....ας πούμε ότι εύκολα γίνεσαι "ρόμπα" ειδικά αυτήν την εποχή που τα πιτσιρίκια είναι τρελλά εξοικοιωμένα με την τεχνολογία... Αν το ψάχνεις βέβαια ποιά είναι η πιο σοφή επιλογή ...τότε σφίξε τα δόντια και προχώρα...καμμία σχολή δεν υπάρχει που δεν μπορείς να μην τελειώσεις ...είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλο.....μετά η αθλητική δημοσιογραφία ...η οποία απαιτεί άλλα "προσόντα" αν κρίνω απο οτι βλέπω στην ΤΒ. Ευχαριστω πολυ!!
hariskap Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Στις 1/26/2018 στις 4:52 ΜΜ, pro789 είπε ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ... ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΤΟΕΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ ... ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΝ ΕΧΩ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΔΝ ΒΡΙΣΚΩ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ... ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ... ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ... ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ .. ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ...ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ...ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΣΧΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΖΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΝ Σ ΑΡΕΣΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΗΝ ΒΓΑΖΕΙΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!! Για Ελλάδα δεν ξέρω αλλά εξωτερίκο έχει πάρα μα πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση να είσαι developer και έχει και πάρα πολύ καλά λεφτά. Εάν είσαι διατεθειμένος να φύγεις φυσικά. Από εταιρίες με video games σε ότι θες. Μην σκέφτεσαι τη σχολή σαν εμπόδιο αλλά θα σε συμβούλευα κάνε ότι πιστεύεις ότι σου αρέσει και δεν είναι ποτέ αργα. Στο λέω από εμπειρία που πέρασα σε ΤΕΙ διοίκησης επιχειρήσεων και στα 28 το γύρησα σε προγραμμάτισμο, και δεν είχα θέμα να βρω δουλειά σε αυτό τον τομέα Επίσης η εξέλιξη είναι πολύ γρήγορη στο εξωτερικό στο τομέα της πληροφορικής.
Kourkounatos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Αμα θες ελα να μου δωσεις την θεση σου στο τμημα γιατι εγω δεν περασα εκει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα