Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ZahosDoganos είπε

Τα θεωρείς ας πούμε μη βλαβερά τα καυσαέρια που αμολας άσκοπα με το αυτοκίνητο ετσι?

Οπως απαγορευεται να αφαιρεσω τον καταλυτη απο το αμαξι μου, ετσι και σε σενα απαγορευεται να καπνιζεις σε κλειστους χωρους.

• Like 2
  • Απαντ. 406
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, 4saken είπε

Τι δικαιωματα θελετε οι καπνιστες περα απο το να καπνιζετε σπιτι σας και σε υπαιθριους χωρους?

Να υπάρχουν και καφετέριες/μπαρ που να το επιτρέπουν. Παράλογο έ? Αδιανόητο θα έλεγα!

Επεξ/σία από Joe-4
  • Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Joe-4 είπε

Να υπάρχουν και καφετέριες/μπαρ που να το επιτρέπουν. Παράλογο έ? Αδιανόητο θα έλεγα!

Ναι παράλογο γιατί οι εργαζόμενοι δεν φταίνε σε τίποτα. Αδιανόητο να γίνεται κουβέντα για το κάπνισμα σε μια χώρα που χει χειμώνα καλοκαίρι ηλιοφάνεια κ καλο καιρό για 8+ μήνες.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ZahosDoganos είπε

Τα θεωρείς ας πούμε μη βλαβερά τα καυσαέρια που αμολας άσκοπα με το αυτοκίνητο ετσι?

Καλα μιλαμε για σοβαρο επιχειρημα...

Παντως πολυ θα ηθελα να ειμαι απο μια μερια και να βλεπω εναν ξενο να παρακολουθει το τι γραφεται.Πρεπει να ριχνει τρελο γελιο μονο και μονο με το οτι υπαρχει τετοιο νημα  και σιγουρα θα σχηματισει την καλυτερη γνωμη για τον κοσμο που ζει σε αυτη τη χωρα...

Επεξ/σία από Menelaos83
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, bilya είπε

Ναι παράλογο γιατί οι εργαζόμενοι δεν φταίνε σε τίποτα. Αδιανόητο να γίνεται κουβέντα για το κάπνισμα σε μια χώρα που χει χειμώνα καλοκαίρι ηλιοφάνεια κ καλο καιρό για 8+ μήνες.

Μην μασας θα προσλάβουμε ανθρακωρύχους.

• Like 1
Δημοσ.

ΔΕΝ ειναι παράλογο να υπάρχουν χόροι για καπνίζοντες, στο ιδιο πλαίσιο που υπάρχουν στην Ολλανδία πχ τα bar που καπνίζεις ελευθερα κάναβη κοκ.

Οι εργαζόμενοι προφανως θα ειναι άνθρωποι καπνίζοντες και εννοείται οτι θα πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλο εξαερισμός.

Δεν χρειάζονται υπερβολές. Το θέμα ειναι η υπεράσπιση του δικαίωματος μας να μην έρχεται στη μουρη μας ο καπνός του άλλου. 

Αν υπάρξει νομικό πλαίσιο στο μέλλον που να μπορεί να υπάρχουν καταστήματα, ελευθερα βέβαια για όλους, όπου ομως παράλληλα με τον καφέ θα μπορουν να πουλάνε και ήδη καπνιστών, να κάνει ο άλλος ναργιλέ κτλ, εγω λέω why not?

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Μαθε πρωτα ορθογραφια και συνταξη κειμενου και αφησε το φορουμ. Αλλα ολοι πηρατε λαπτοπ για το facebook

Έβαλα αυτόματη ορθογραφία. Τώρα αυτο με κανει καλύτερο άνθρωπο ;

Οι γνώσεις του καθενός δεν κρίνονται μόνο από την ορθογραφία. Δόξα τον θεό σπούδασα έχω μια καλή δουλειά δεν την λέω στον άλλο για τέτοια μικροπράγματα. Εχω επίπεδο.

Fb δεν εχω ουτε ποτε πρόκειται .

Lap top έχω από το 2002 IBM.

Ας μιλάμε καλύτερα χωρίς να υποτιμάμε  τον συνομιλητή μας γιατι δεν ξέρουμε ποιος είναι και τι μόρφωση έχει.

Σέβομαι που δεν καπνίζεις και δεν θα κάτσω κοντα σου στο μαγαζί .σεβασου και εμένα και πήγαινε πιο μακριά μου να μην ενοχλείσε. Για όλα υπάρχουν λύσεις.καλη καρδιά .

Καλημέρα σε όλους.παω να πιω το εσπρεσακι μου στο μπαλκόνι και να κάνω κανένα τσιγαράκι.δεν πιστεύω να ενοχλώ κανέναν.

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, pontez2 είπε

ΔΕΝ ειναι παράλογο να υπάρχουν χόροι για καπνίζοντες, στο ιδιο πλαίσιο που υπάρχουν στην Ολλανδία πχ τα bar που καπνίζεις ελευθερα κάναβη κοκ.

Fun fact: Σε αυτά τα μέρη μπορείς να καπνίσεις μόνο κάναβη. Το κλασικό τσιγάρο απαγορεύεται! :rolleyes:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ και κάποια χρόνια είμαι θαμώνας του ΓΟΝΚ...  να πω μόνο, οτι τέτοιες συζητήσεις με τόσο ακραίες απόψεις δεν έχω ακούσει σε καμία από τις δύο πλευρές...

Ναι το τσιγάρο βλάπτει...

Ναι το τσιγάρο σωστά και πρέπει να απαγορεύεται σε κλειστούς κοινόχρηστους χώρους...

Ναι το παθητικό κάπνισμα είναι το ίδιο βλαβερές με το ενεργητικό...

Αλλά!

Δεν είναι το ίδιο σε υπαίθριο χώρο...

Δεν είναι το ίδιο σε έναν χώρο με καλό εξαερισμό...

Δεν είναι το ίδιο αν ο άλλος καπνίζει σε απόσταση μερικών μέτρων...

Άλλο με ενοχλεί, άλλο με βλάπτει!

Όσο ΔΊΚΙΟ και να έχουν οι μη καπνιστές, δεν τους δικαιολογεί σε απόψεις τύπου ... μην καπνίζεις στο διπλανό μπαλκόνι... μην καπνίζεις στον δρόμο που περπατώ...  μην καπνίζεις στο αυτοκίνητό σου...

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 2
Δημοσ.

Εδώ εγώ που κάπνιζα πάνω από δέκα χρόνια, όταν πηγαινα σε κλειστούς χώρους, κυρίως ταβέρνες με ενοχλουσε ενώ κάπνιζα και ο ίδιος άρα  φαντάζομαι πόσο θα ενοχλεί τους μη καπνιστές. 

Όταν κάπνιζα βέβαια κοιτούσα να μην πετάω πχ τον καπνό πάνω στον διπλανό μ, αλλά από την άλλη μεριά πχ ή επάνω ξέρω γω. Με αυτόν τον τρόπο ποτέ κανένας δεν μ έκανε παράπονο και δεν έδωσα δικαίωμα. 

Τώρα βλέπω μερικους που είναι τέρμα ζώα και σ πετάνε τον καπνό μέσ την μούρη από το παραδίπλα τραπέζι. Ειδικά από κάτι 40αρηδες - 50αρηδες που το παίζουν κιόλας. Δεν πειράζει όμως θα φτάσει η στιγμή :-)

Εγω βλέπω πολλούς άνωθεν να βρίσκουν λόγους και αφορμές να πείσουν τον εαυτό τους πρώτα κ μετά τους αλλους πως το τσιγάρο δεν κάνει κακό, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα είναι άλλη. Πάντως από όταν το έκοψα αναπνέω καλύτερα, ασκούμε καλύτερα, κοιμάμαι καλύτερα και πολλά άλλα. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, totem_lost είπε

Fun fact: Σε αυτά τα μέρη μπορείς να καπνίσεις μόνο κάναβη. Το κλασικό τσιγάρο απαγορεύεται! :rolleyes:

Στο ίδιο πλαίσιο=να πάρουμε ως παράδειγμα αυτους. Δεν ειπα να κάνουμε ακριβως οτι κάνουν αυτοι :)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Οπως απαγορευεται να αφαιρεσω τον καταλυτη απο το αμαξι μου, ετσι και σε σενα απαγορευεται να καπνιζεις σε κλειστους χωρους.

Εγώ δεν το λέω για αντεπιχείρημα αυτό, άμα διαβάσεις μερικά μυνήματα πριν θα δεις την άποψη μου για το τσιγαρο. Είμαι 100% υπέρ να απαγορευτεί παντού κιόλας να τελειώνει η κοινωνία από αυτο.

Το αναφέρω γιατί βλέπω μια ειρωνία ενώ είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα υγείας το θέμα με την μόλυνση στις πολεις, σοβαρότερο από το τσιγάρο, ειδικά ντίζελ Nox. Τέλος πάντως δεν έχει σχέση με τοπικ αυτό.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, mp123 είπε

Σέβομαι που δεν καπνίζεις και δεν θα κάτσω κοντα σου στο μαγαζί .σεβασου και εμένα και πήγαινε πιο μακριά μου να μην ενοχλείσε. Για όλα υπάρχουν λύσεις.καλη καρδιά .

Εννοείς ότι πριν κάτσεις στο τραπέζι σε καφέ/μπιραρία/ταβέρνα/bar ρωτάς τα δίπλα τραπέζια αν είναι καπνιστές κι αν όχι κάθεσαι μακριά τους;;;;

Και τι ακριβώς εννοείς "πήγαινε μακριά μου να μην ενοχλείσαι"; Να αλλάξει τραπέζι ή μαγαζί επειδή δε θες ή δεν μπορείς να σεβαστείς (αν όχι τον ψηφισμένο νόμο) τους συνανθρώπους σου;

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε

Καλα μιλαμε για σοβαρο επιχειρημα...

Παντως πολυ θα ηθελα να ειμαι απο μια μερια και να βλεπω εναν ξενο να παρακολουθει το τι γραφεται.Πρεπει να ριχνει τρελο γελιο μονο και μονο με το οτι υπαρχει τετοιο νημα  και σιγουρα θα σχηματισει την καλυτερη γνωμη για τον κοσμο που ζει σε αυτη τη χωρα...

Άσε  μας ρε φίλε με τους ξένους...

Δεν είναι επιχείρημα, είναι απορία και από που έβγαλες συμπέρασμα ότι δεν είμαι υπέρ της απαγόρευσης παντού σε κλειστούς χώρους 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, katergaris79 είπε

Εννοείς ότι πριν κάτσεις στο τραπέζι σε καφέ/μπιραρία/ταβέρνα/bar ρωτάς τα δίπλα τραπέζια αν είναι καπνιστές κι αν όχι κάθεσαι μακριά τους;;;;

Και τι ακριβώς εννοείς "πήγαινε μακριά μου να μην ενοχλείσαι"; Να αλλάξει τραπέζι ή μαγαζί επειδή δε θες ή δεν μπορείς να σεβαστείς (αν όχι τον ψηφισμένο νόμο) τους συνανθρώπους σου;

Πριν πάω σε μαγαζί βλέπω αν καπνίζουν μέσα η Όχι.ειναι τόσο απλό.αν καπνίζουν οκ θα καθίσω.αν όχι φεύγω.

Πριν μπει ο κάθε αντικαπνιστης βλέπει τι πολιτική έχει το μαγαζί για το κάπνισμα. Εφόσον βλέπει ότι μέσα καπνίζουν η θα μπει και θα το ανεχθεί η θα πάει αλλού.ειναι καθαρή επιλογή του.δεν του φταει κανένας.τα παράπονα του στον ιδιοκτήτη του μαγαζιού.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...