Προς το περιεχόμενο

Audio output device is not installed


Mixalis_t

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά γεια σας σε όλους.

Ένα θέμα troubleshooting που με έχει ταλαιπωρήσει λίγο, εξηγούμαι. Ο λόγος για ένα ASUS Eee 1005PEB, που το παρέλαβα μετά από αναβάθμιση σε windows 7 από xp με το πρόβλημα "audio output device is not installed" ΄σε hover πάνω από το ήχείο στο taskbar (το ηχειάκι είναι καλυμμένο με ένα x επίσης). Δεν παίζει καθόλου ήχο. 

 Αρχικά είδα στο device manager δεν υπήρχε κάν το "Sound, video and games controllers". Έτσι πήγα action -> add legacy hardware και αφού επέλεξα τη κατηγορία εμφανίστηκε μία λίστα με vendors, μέσα στους οποίους και η Realtek (ψάχνοντας λίγο βρήκα ότι το audio του noteboob είναι Realtek ). Το εγκατέστησα και μετά εμφανίστηκε το κίτρινο θαυμαστικό ότι λείπει ο driver. Κατέβασα το driver, τον εγκατέστησα, εξαφανίστηκε το θαυμαστικό, όμως το "audio output device is not installed" συνεχίζει να υπάρχει.

Να πω ότι πριν από αυτό είχα κάνει κάποιες δοκιμές με εκγαταστάσεις και απεγκαταστάσεις σε drivers, γιατί δεν ήμουν πολύ σίγουρος αν είναι είχα το σωστό. 

Μπορείτε να προτείνετε κάτι;; Θέλω να αποφύγω νέο φορμάτ.  

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε να απεγκαταστήσεις όλους τους οδηγούς της κάρτας ήχου

https://treexy.com/products/driver-fusion

εαν έχει βάλει 10 διαφορετικούς οδηγούς ίσως αυτή να είναι η αιτιά που δεν δουλεύει ο οδηγός , χρησιμοποίησε το πρόγραμμα που σου έδωσα , μετά κάνε καθαρή εγκατάσταση του οδηγού μήπως και λυθεί το προβλημά σου , δες κι αυτό

https://www.sevenforums.com/hardware-devices/205704-asus-eee-pc-1005-peb-no-audio-device-found.html B)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ρωτήσω; Γιατί έχω φάει φρίκη...:angry:

Στο fresh installation πρέπει να εγκατασταθεί και το Update EC firmware  ->   https://www.asus.com/us/Laptops/Eee_PC_1005PE_Seashell/HelpDesk_Download/ ;;; 

Λέω μήπως έχει να κάνει με το θέμα του ήχου. Στο link που πόσταρες ο τύπος είχε το θέμα ότι ήταν disabled το onboard audio device στο BIOS.

Ευχαριστώ και πάλι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή έχω βάλει στο συγκεκριμένο μηχάνημα τα Win 7 , έβαλα με την σειρά ξεκινώντας από το Chipset πρώτα απ'  όλα , μετά έβαλα τους υπόλοιπους Drivers κάνοντας επανεκκίνηση του Netbook σε κάθε εγκατάσταση , δεν είχα πρόβλημα , εσύ έκανες αυτά που σου είπα ; Χρησιμοποίησες το πρόγραμμα που σου έδωσα ώστε να καθαρίσει το Netbook από παλιούς Drivers της κάρτας ήχου ; B)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα έκανα αυτά που είπες... και αφού είδα ότι πάλι δεν δούλευε , του ξαναπάτησα φορμάτ (όπως είπα πριν το παρέλαβα μετά από φορμάτ που του έκανε άλλος..)

Και μάντεψε; Μετά από το φορμάτ και την εγκατάσταση των driver από τη σελίδα το πάλι το ίδιο γίνεται.:mad:

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν τω μεταξύ, πήρα στο κατάστημα όπου του έγινε αρχικά φορμάτ - upgrade σε win 7 για να ρωτήσω τον τεχνικό πως χειρίστηκε το θέμα με τους drivers...μήπως μου ξέφευγε κάτι ^_^

Μου είπε ότι δεν κατέβασε ούτε εγκατέστησε κανένα driver. Ότι όλη τη δουλειά την έκανε καταβάζοντας και εγκαθιστώντας τα windows update?!

Και ρωτάω: παίζει αυτό?? Γιατί μέχρι τώρα άλλα ήξερα εγώ. 

@ss13  αυτό που λες ήταν από τα πρώτα πράγματα που κοίταξα ;)

Για το λαπτοπάκι για το οποίο μιλάμε, φαίνεται ότι δεν υπάρχει καν επίσημη σελίδα!! Η asus, τουλάχιστον, έχει στη σελίδα της το ASUS Eee 1005PE, όπου φαίνεται ότι δεν είναι το ίδιο μοντέλο με το ASUS Eee 1005PEB που έχω στα χέρια μου. Τα drivers τα έχω κατεβάσει από τη σελίδα του πρώτου, επομένως ίσως εκεί να είναι το θέμα. Από την ASUS Hellas μου ζήτησαν το serial του μηχανήματος, έλα όμως που είναι ξυσμένο και δεν φαίνεται τίποτα....

Επεξ/σία από Mixalis_t
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...