gia_nnis Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 το κλιματιστικο κανει μια χαρα τη δουλεια του γι αυτο που καταναλωνει.. αλλα πρεπει να ανεβασεις τουλαχιστον 2 μοναδες πιο πανω την θερμοκρασια για να εχεις την ιδια αισθηση ζεστης σε σχεση με θερμαντικο που ζεσταινει με φωτια.. επισης κεροζαν-υγραεριο σας ανεβαζει την υγρασια.. ενω το κλιμα την κατεβαζει σε ενα ποσοστο οσο δουλευει.. και το κλιματιστικο εχει ποιοτητα θερμανσης αρκει να μην το κλεινετε.. δηλαδη να το αφηνετε να δουλευει στο χαμηλο.. να κανει συντηρηση... 2
gbouros Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2018 Η καλύτερη θέρμανση είναι με καλοριφέρ (πετρελαίου ή αερίου ή αντλία θερμότητας) αλλά μου ερχόταν 4€/ώρα και πλήρωνα πολλά σε κοινόχρηστα. Μια άλλη αρκετά φτηνή πηγή θέρμανσης είναι το air-condition αλλά δεν μου άρεσε καθόλου η ποιότητα θέρμανσης που παρέχει. Δεν ένιωθα καθόλου άνετα όταν το χρησιμοποιούσα. Φέτος είναι ο 4ος χειμώνας που χρησιμοποιώ κεροσαν για τη θέρμανση του σπιτιού. Έχω 2 μικρές που η μια είναι στο σαλόνι και η άλλη στο παιδικό δωμάτιο και επιτέλους ζεσταινόμαστε φτηνά. Πέρυσι που ήταν αρκετά κρύος χειμώνας στην Αθήνα πλήρωσα συνολικά 140€ σε κηροζίνη όλο και όλο ενώ τον χειμώνα 2015-2016 85€. Φυσικά έχω κάνει κάποιες παραχωρήσεις: - Προγραμματίζω το καύσιμο για να μην ξεμείνω και τρέχω Μοσχάτο/Περιστέρι να το προμηθευτώ (αν και μπορούν να στο φέρουν σπίτι) - Μυρίζει στο άναμμα και στο κλείσιμο και πρέπει να ανοίξω την πόρτα για 1 λεπτό (δεν χρειάζεται παραπάνω) - Ναι μεν τα 2 δωμάτια ζεσταίνονται αλλά στα υπόλοιπα η θερμοκρασία απλά ανεβαίνει 1-2 βαθμούς. Έχω ρυθμίσει τις σόμπες έτσι ώστε η θερμοκρασία στα δωμάτια με τις σόμπες είναι περίπου 21 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα περίπου 18-19. 2
mitsoschios Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Παιδια επιστρεφω στο ολο θεμα για να πω την εμπειρια που ειχα απο ενα φιλο ο οποιος αγορασε την rainbow.Πηγα λοιπον σπιτι του και την ειδα απο το αναμα μεχρι το σβησιμο. Η εκκινηση και ο τερματισμος εγιναν εξω σε μπαλκονι για 5 λεπτα. Αφοτου αναψε και ρυθμισε τη φλογα,την εβαλε μεσα στο σπιτι.Σε μικρο δωματιο, η θερμοκρασια ανεβηκε απο τους 16 βαθμους στους 23 μεσα σε 30 περιπου λεπτα.Σε σαλονι (δε θυμαμαι τετραγωνικα,αλλα ηταν στο οριο που λεει ο κατασκευαστης) η θερμοκρασια ανεβηκε απο τους 16 βαθμους στους 20 μετα απο 2 ωρες περιπου. Μυρωδια δεν υπηρχε καθολου.Ισως ενας συνδιασμος με αρχικη χρηση ενος πιο μεγαλου μοντελου (π.χ. omni 230g) μεχρι να φθασει η θερμοκρασια σε ενα επιθυμητό επιπεδο και στη συνεχεια να διατηρηθει με τη rainbo, να ειναι εφικτός. Στο θεμα βεβαια καταναλωσης δε μπορεσα να σχηματισω γνωμη.Ενδικτηκα παντως σε αυτες τις 2,5 ωρες λειτουργίας, η σταθμη του καυσιμου κατεβηκε ελαχιστα.
zevage Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mitsoschios είπε Παιδια επιστρεφω στο ολο θεμα για να πω την εμπειρια που ειχα απο ενα φιλο ο οποιος αγορασε την rainbow.Πηγα λοιπον σπιτι του και την ειδα απο το αναμα μεχρι το σβησιμο. Η εκκινηση και ο τερματισμος εγιναν εξω σε μπαλκονι για 5 λεπτα. Αφοτου αναψε και ρυθμισε τη φλογα,την εβαλε μεσα στο σπιτι.Σε μικρο δωματιο, η θερμοκρασια ανεβηκε απο τους 16 βαθμους στους 23 μεσα σε 30 περιπου λεπτα.Σε σαλονι (δε θυμαμαι τετραγωνικα,αλλα ηταν στο οριο που λεει ο κατασκευαστης) η θερμοκρασια ανεβηκε απο τους 16 βαθμους στους 20 μετα απο 2 ωρες περιπου. Μυρωδια δεν υπηρχε καθολου.Ισως ενας συνδιασμος με αρχικη χρηση ενος πιο μεγαλου μοντελου (π.χ. omni 230g) μεχρι να φθασει η θερμοκρασια σε ενα επιθυμητό επιπεδο και στη συνεχεια να διατηρηθει με τη rainbo, να ειναι εφικτός. Στο θεμα βεβαια καταναλωσης δε μπορεσα να σχηματισω γνωμη.Ενδικτηκα παντως σε αυτες τις 2,5 ωρες λειτουργίας, η σταθμη του καυσιμου κατεβηκε ελαχιστα. Κανε ομοια δοκιμή με κλιματιστικό να δεις τι γίνεται. Σε διαμέρισμα (studio) 48 τμ αναψα για περίπου 18 ωρες, στους 20 c, ένα κλιματιστικό 12000BTU, για να στεγνώσω ενα μερεμετι (στοκάρισμα, αστάρωμα) και να το βάψω και οταν πήγα ειχε πολύ ωραία ατμόσφαιρα, στεγνος και ετοιμος ο τοίχος, με κατανάλωση 19 kw/h. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2018 από zevage 1
mitsoschios Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 4 ώρες πριν, zevage είπε Κανε ομοια δοκιμή με κλιματιστικό να δεις τι γίνεται. Σε διαμέρισμα (studio) 48 τμ αναψα για περίπου 18 ωρες, στους 20 c, ένα κλιματιστικό 12000BTU, για να στεγνώσω ενα μερεμετι (στοκάρισμα, αστάρωμα) και να το βάψω και οταν πήγα ειχε πολύ ωραία ατμόσφαιρα, στεγνος και ετοιμος ο τοίχος, με κατανάλωση 19 kw/h. Εγινε η δοκιμη.Ναι καλο και το κλιματιστικο, αλλα υπαρχει διαφορα στη "ποιοτητα" της θερμανσης.Οπως ανεφερε ενα παιδι παραπανω, η ζεστασια απο τη kerosun πλησιαζει πολυ αυτη με του καλοριφερ.Στο κλιματιστικο ειναι πιο "ξερος" (θα χαρακτηριζα) ο αερας.Απο εκει και περα φανταζομαι οτι θα πρεπει να γινει και σύγκριση καταναλωσεων. Δε ξερω τι αυτονομια εχει η kerosun με ενα γεμισμα.Ολα βεβαια ειναι σχετικα.Αν καποιος την δουλευει για π.χ. 5 ωρες την ημερα, μπορει να συμφέρει. Αν τη δουλευει για 15 ωρες την ημερα,προφανως και θα τρωει ολο της τη φαγητο...
Invader Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Εχω την OMNI 230.Παλιά αλλά καλή.Αν την ανάβεις και τη σβήνεις έξω δεν έχεις κανένα θέμα με μυρωδιές.Θέλει συντήρηση κάθε 2 χρόνια (εμπειρικά) δλδ. φυτίλι,καθάρισμα στο τεπόζιτο κτλ.Στη συντηρούν άμεσα και πολύ οικονομικά στο επίσημο service.Τώρα στο θέμα της απόδοσης...Πολύ "γλυκιά" ζέστη που απλώνεται γρήγορα.Σίγουρα σε στεγανό σπίτι θέλει χρήση αφυγραντήρα αλλιώς θα "ιδρώνουν" τοίχοι και παράθυρα.Από κατανάλωση με νορμάλ χρήση,δλδ. λίγο πάνω ή λιγο κάτω από τη μέση στον επιλογικό διακόπτη, βγάζει 45-50 ώρες το 20λιτρο μπετόνι.Θεωρητικά οι πιο νέες που έχουν και ανεμιστήρα θα είναι ισως πιο οικονομικές.Για τη χρήση που κάνω εγώ αξίζει τον κόπο.
manolis115 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Να συμπληρώσω και εγώ κάτι στο προηγούμενο σχολιό μου. Σε σύγκριση με τις αερόθερμες kerosun που κριτίκαρα καθώς τέτοια έχω, ίσως να αξίζουν οι παλαιότερου τύπου kerosun όπως η OMNI 230 που διαχέουν περιμετρικά την ζέστη και είναι πιο φτηνές σαν κόστος αγοράς. Αλλά σε σχέση με το κλιματιστικό μπορεί να είμαι και εκτός θέματος που το αναφέρω, αλλά εκτός από θέρμανση σου προσφέρει ψύξη το καλοκαίρι και λειτουργία αφυγραντήρα, τουλάχιστον το δικό μου κλιματιστικό. Αντί να θες τρεις διαφορετικές συσκευές, για θέρμανση, ψύξη, αφύγρανση, έχεις μία που κάνει και τα τρία. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2018 από manolis115 1
mitsoschios Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2018 Απο οσο εχω καταλαβει,ειναι καλος τροπος θερμανσης (για τις παλαιου τυπου μιλαω,διοτι αυτη τσεκαρα) για ενα δωματιο αν δεν ειναι πολλες ωρες αναμενη.Διαφορετικα η καταναλωση θα ειναι αυξημενη.Δε νομιζω ενα 20λιτρο μπιτονι να μπορει να βγαλει μια εβδομαδα με καθημερινη χρηση 8 ωρων.
haris_216 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 2/5/2018 στις 5:01 ΜΜ, haris_216 είπε Δεν θυμάμαι πόσο έχει το 18ίτρο που παίρνω (θα πάρω αυτές τις μέρες και θα σας ενημερώσω).......................... Επανέρχομαι για την ενημέρωση τιμής που υποσχέθηκα (ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά δεν χρειάστηκα refill νωρίτερα ). Λοιπόν σήμερα πήρα το 18λιτρο που συνήθως παίρνω στα 26,30. Η τιμή αυτή αφορά αυτό με το επιστρεφόμενο δοχείο (η ίδια χωρητικότητα με δοχείο που δεν επιστρέφεται ήταν γύρω στα 32,00 αν το είδα καλά). Και βέβαια μιλάω πάντα για το πρατήριο της Kerosun στον Ταύρο/Μοσχάτο. Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2018 από haris_216
papoys1 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με την υγραερίου.kerosun έχει ένας φίλος αλλά μυρίζει πολύ.Ποτέ δεν θα έπαιρνα μία τέτοια. Γεμίζω τη φιάλη σε πρατήριο 15 ευρώ γύρω στα 21 λίτρα και βγάζω 15-20 ημέρες ανάλογα με τη χρήση.Ειλικρινά αν ξέρεις να την ανάψεις και δεν σου φύγει στην αρχή άκαυτο υγραέριο δεν μυρίζει καθόλου και η ζέστη είναι όμορφη και πολύ καλή. Παλαιότερα που έπαιρνα φιάλες έτοιμες με 20 ευρώ τα 17 λίτρα (ακριβές και δεν πολυσυμφέρουν) νομίζω ότι αρκετές φορές μύριζαν ενώ τώρα που τις γεμίζω δεν μου μυρίζουν ποτέ.Πιθανώς να έχει σχέση η ποιότητα και η σύνθεση του υγραερίου το οποίο είναι για αυτοκίνητα και ενδεχομένως καλίτερη ποιότητα αλλά κυρίως πολύ φθηνότερο.. Είχα μία και φέτος πήρα άλλη μία με 50 ευρώ που την είχε το praktiker,δεν ξέρω αν την έχει ακόμη.
Zafimar Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Στις 2/2/2018 στις 11:38 ΠΜ, gia_nnis είπε ποσο το λιτρο σου βγανει???? το υγραεριο βρωμαει και δεν ειναι και αυτο φθηνο! εσυ ποσο πληρωνεις το λιτρο??? Ανεβαζει πολυ την υγρασία μεσα στο σπιτι το υγραεριο
toniafirst Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2019 Και τα δυο νομίζουν ανεβάζουν υγρασία.γι αυτό και ο αφυγραντήρας.το θέμα είναι θέλει πιο λεπτομερείς πόσο καίνε σε καύσιμο και ρευμα η υγραερίου ή η πετρελαίου.και όπως ρωτησαν σε μη εννιαίο χώρο τι λεει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα