Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ψάχνω να βρω, αν υπάρχει κάποιο free open source cms για διαχείριση φροντιστηρίου. 

αυτή τη στιγμή έχω δει από άλλα φροντιστήρια που χρησιμοποιούνε ένα από μια γνωστή ελληνική εταιρία. φαντάζομαι όσοι ασχολούνται την ξέρουν. με συστήματα τους δουλεύαν και τα σχολεία. ίσως ακόμα ισχύει δε το ξέρω.

τι άλλη λύση υπάρχει λοιπόν σε αυτό το θέμα.

cloud, ώστε να μπορούν να συνδέονται όλα τα παραρτήματα.

οι απαιτήσεις είναι:

-δε μας ενδιαφέρει να συνδέονται μαθητές-γονείς.

να μπορούμε να δημιουργούμε κατηγορίες - τμήματα: πχ Θετικές επιστήμες -Μαθηματικά -Τμήμα Ιαν2018

να εισάγουμε μαθητές σε κάθε τμήμα (με τα στοιχεία τους)

και να κρατάμε οικονομικά στοιχεία για τους μαθητές. τι ποσο συμφωνήθηκε, τι πληρώθηκε, τι απομένει.

να βγάζει στατιστικά στοιχεία. πχ ανα χρόνο, ανα μάθημα......

υπάρχει κάτι τέτοιο σε free open source; εννοείται θα κάνουμε τα απαρ

βρίσκω διάφορα τα οποία για να πω την αλήθεια δε θα έχω δοκιμάσει αλλά από τις περιγραφές βλέπω ότι δε κάνουν. πχ περιορισμός σε 50 μαθητές, από εκεί και πάνω πληρώνεις, δε κρατάνε οικονομικά στοιχεία.....

Δημοσ.

Κατ'αρχάς δεν χρειάζεσαι CMS. :)
Ίσως κάτι σε CRM να βοηθούσε αλλά και πάλι, αυτά τα "λίγα" που ζητάς είναι πολύ συγκεκριμένα και γιαυτό ίσως οι άλλοι χρησιμοποιούν αυτό το πρόγραμμα από την Ελληνική εταιρεία...
Είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους...

Σύμφωνα με το getapp, Open Source CRM που να χρησιμοποιούνται στον τομέα του Education είναι το vCita Business App.

Δημοσ.

το ελληνικό που λες το είχα δουλέψει ένα διάστημα. ελάχιστα βέβαια αλλά οκ

δε ξέρω αν βασίζεται σε κάποιο crm και έχουν κάνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις αυτοί ώστε να το προσαρμόσουν στις απαιτήσεις του καθενός ή είναι εξ ολοκλήρου δική τους δημιουργία.

αν ξέρει κάποιος ας μας πει, θα με ενδιέφερε κι εμένα.

το vCita, δεν είναι δωρεάν και ο TS ζήτησε δωρεάν. δε νομίζω όμως να βρεις κάτι σε αυτόν τον τομέα. αναγκαστικά θα τα σκάσεις

Δημοσ.

Για μένα κάτι τέτοιο θα είναι είτε ένα αρκετά εξειδικευμένο web based portal απο developer με custom modifications για το φροντιστήριο που θα περιλαμβάνει και διεπαφές για διαδραστικά online classes, courses, tests κλπ για μαθητές ή θα είναι κάτι απλό στυλ ένα excel ή access αρχείο. Μέση λύση δεν υπάρχει.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους σκέφτομαι να δημιουργήσω μια εφαρμογή για φροντιστήρια.

Η εφαρμογή θα περιεχει τρεις κατηγορίες:

1. Καθηγητές
  2. Μαθητές 
  3. Γονείς

Μέσα απο αυτή την εφαρμογή ο κάτοχός του δηλαδή το φροντιστήριο θα μπορεί να δίνει πρόσβασή σε αυτόυς .

Η εφαρμογή αυτή θα είναι online θα μπορείς να έχεις πρόσβαση από παντού .

Θα έχει τις εξής δυνατότητες :

1. Οι καθηγητές θα μπορούν να ανεβάζουν αρχεία σε pdf μορφή και όχι μόνο και να έχουν πρόσβαση οι μαθητές.
  2. Θα μπορούν να κρατάνε απουσίες που να ενημερώνουν και τις τρεις κατηγορίες.
  3. Θα ενημερώνουν γονείς για την πρόοδο του παιδιού τους και για βαθμολογίες σε διαγωνίσματα,τεστ.
  4. Θα μπορούν να ενημερώνονται για τις οφειλές τους προς το φροντιστήριο.
  5. Θα έχει υποκατηγορίες για ένα μεγάλο φροντιστήριο (Μαθηματικά-Φιλολογικά κ.τ.λ.π)

Αυτά έχω στο μυαλό μου στην συνέχεια θα προσθέσω online διαγωνίσματα που θα μπορεί να κάνει ο μαθητής και να βγάζει αποτελέσμτα.

Πως σας φαίνεται η ιδέα μου; Και αν αξίζει τον κόπο να μπω στην διαδικασία να το υλοποιήσω.

Και τι χρήματα θα δίνατε για κάτι τέτοιο;

Ευχαριστώ κάθε απάντηση δεκτή !

Δημοσ.
13 ώρες πριν, kitsos333 είπε

Καλησπέρα σε όλους σκέφτομαι να δημιουργήσω μια εφαρμογή για φροντιστήρια.

Η εφαρμογή θα περιεχει τρεις κατηγορίες:

1. Καθηγητές
  2. Μαθητές 
  3. Γονείς

Μέσα απο αυτή την εφαρμογή ο κάτοχός του δηλαδή το φροντιστήριο θα μπορεί να δίνει πρόσβασή σε αυτόυς .

Η εφαρμογή αυτή θα είναι online θα μπορείς να έχεις πρόσβαση από παντού .

Θα έχει τις εξής δυνατότητες :

1. Οι καθηγητές θα μπορούν να ανεβάζουν αρχεία σε pdf μορφή και όχι μόνο και να έχουν πρόσβαση οι μαθητές.
  2. Θα μπορούν να κρατάνε απουσίες που να ενημερώνουν και τις τρεις κατηγορίες.
  3. Θα ενημερώνουν γονείς για την πρόοδο του παιδιού τους και για βαθμολογίες σε διαγωνίσματα,τεστ.
  4. Θα μπορούν να ενημερώνονται για τις οφειλές τους προς το φροντιστήριο.
  5. Θα έχει υποκατηγορίες για ένα μεγάλο φροντιστήριο (Μαθηματικά-Φιλολογικά κ.τ.λ.π)

Αυτά έχω στο μυαλό μου στην συνέχεια θα προσθέσω online διαγωνίσματα που θα μπορεί να κάνει ο μαθητής και να βγάζει αποτελέσμτα.

Πως σας φαίνεται η ιδέα μου; Και αν αξίζει τον κόπο να μπω στην διαδικασία να το υλοποιήσω.

Και τι χρήματα θα δίνατε για κάτι τέτοιο;

Ευχαριστώ κάθε απάντηση δεκτή !

Χωρίς να θέλω να σε θίξω το e-learning σαν έννοια είναι γνωστό εδω και 20 χρόνια με καλές υλοποιήσεις εδω και 10-15 χρόνια.

Τώρα για την ιδέα σου. Είναι διάφοροι παράμετροι που θα πρέπει να εξετάσεις/λάβεις υπόψη.

Τι όφελος /προστιθέμενη αξία θα έχει για την εκάστοτε επιχείρηση/φροντιστήριο η εφαρμογή;

Θα είναι συμπληρωματική στη φυσική διδασκαλία ή θα την υποκαθιστά κιόλας; Γιατί στη δεύτερη περίπτωση θα χρειαστεί άπειρη δουλειά και όπως έγραψα και εγώ εξειδικευμένη με custom τροποποιήσεις για κάθε φροντιστήριο. Γιατί προφανώς δε διδάσκουν όλα τα φροντιστήρια τα ίδια θέματα με τον ίδιο τρόπο. Άντε πες μου εσύ πως θα δώσεις να καταλάβουν διαδραστικά ένα μαθηματικό θεώρημα π.χ το πυθαγόρειο με εικόνες/βίντεο κτλ. Και προφανώς θέλει να είσαι μέσα στο φροντιστήριο ή να συνεργάζεσαι άμεσα με καθηγητές κτλ αν δε θες να γίνει κάτι αποστειρωμένο. Επομένως στη περίπτωση που χρειάζεται κάτι σαν υποκατάστατο της φυσικής διδασκαλίας η ερώτηση πόσο θα το αγοράζαμε δεν απαντάτε απο εμάς. Είναι υποκειμενική και άμεσα εξαρτώμενη απο τις ανάγκες του φροντιστηρίου.

Αντε πες ότι θα κάνεις κάτι απλό που θα είναι απλά συμπλήρωμα της φυσικής διδασκαλίας στη τάξη. Το ερώτημα/παράμετρος μετα που θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν για τη κοστολόγηση του τελικού προιόντος είναι τι υποστήριξη θα παρέχεις μετα την αγορά. Π.χ πες η εφαρμογή βγαίνει off-line θα μπορείς ανα πάση στιγμή να βρεις το πρόβλημα; Ή αν σου ζητάνε κάθε τρεις και λίγο αλλαγή στην ύλη μέσα στη πλατφόρμα; Θα έχεις προνοήσει να κάνεις ειδικό backend για τον υπευθυνο του φροντιστηρίου που θα του/της δείξεις πως να αλλάζει τα περιεχόμενα ή θα αναλάβεις εσυ την υποστήριξη; Φυσικά όλα αυτά απαιτούν κάποιο συμβόλαιο με προσυμφωνημένους όρους που θα υπογραφει και απο τις 2 πλευρές, άρα προυποθέτει και ύπαρξη εταιρείας (νομιμότητας) απο τη πλευρά σου. Δεν είναι δηλαδή άιντε φτιάξαμε κάτι μια και έξω και τέλος.

Συμπερασματικά βλέπεις ότι μόνο απλό δεν είναι αυτό που ρωτάς. Πάντως αν θες να ξεκινήσεις μια προσπάθεια και έχεις το χρόνο/διάθεση, θες κάτι για το βιογραφικό σου δε βλέπω να μη γίνεται. Μετά βγαίνεις στο δρόμο και πας σε φροντιστήρια ως πωλητής για να τους πείσεις να αγοράσουν ( υπόψιν θα πρέπει να είσαι καλός για να τους πείσεις). Αλλά και πάλι χρειάζεσαι έναρξη ως ελευθερος επαγγελματίας. Για τη τιμή εξαρτάται πόσο κοστολογείς τις ώρες που θα σχεδιάσεις/γράψεις κώδικα + την υποστήριξη μετά. Υπολογίζεις ένα-δυο μηνιάτικα πάνω κάτω σίγουρα.

Πάντως ακόμα και έτσι εγω δε θα έκανα κάτι τέτοιο αβίαστα π.χ θα έπρεπε να συζητήσω πρώτα τι θέλουν απο το φροντιστήριο.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, mad-proffessor είπε

Χωρίς να θέλω να σε θίξω το e-learning σαν έννοια είναι γνωστό εδω και 20 χρόνια με καλές υλοποιήσεις εδω και 10-15 χρόνια.

Τώρα για την ιδέα σου. Είναι διάφοροι παράμετροι που θα πρέπει να εξετάσεις/λάβεις υπόψη.

Τι όφελος /προστιθέμενη αξία θα έχει για την εκάστοτε επιχείρηση/φροντιστήριο η εφαρμογή;

Θα είναι συμπληρωματική στη φυσική διδασκαλία ή θα την υποκαθιστά κιόλας; Γιατί στη δεύτερη περίπτωση θα χρειαστεί άπειρη δουλειά και όπως έγραψα και εγώ εξειδικευμένη με custom τροποποιήσεις για κάθε φροντιστήριο. Γιατί προφανώς δε διδάσκουν όλα τα φροντιστήρια τα ίδια θέματα με τον ίδιο τρόπο. Άντε πες μου εσύ πως θα δώσεις να καταλάβουν διαδραστικά ένα μαθηματικό θεώρημα π.χ το πυθαγόρειο με εικόνες/βίντεο κτλ. Και προφανώς θέλει να είσαι μέσα στο φροντιστήριο ή να συνεργάζεσαι άμεσα με καθηγητές κτλ αν δε θες να γίνει κάτι αποστειρωμένο. Επομένως στη περίπτωση που χρειάζεται κάτι σαν υποκατάστατο της φυσικής διδασκαλίας η ερώτηση πόσο θα το αγοράζαμε δεν απαντάτε απο εμάς. Είναι υποκειμενική και άμεσα εξαρτώμενη απο τις ανάγκες του φροντιστηρίου.

Αντε πες ότι θα κάνεις κάτι απλό που θα είναι απλά συμπλήρωμα της φυσικής διδασκαλίας στη τάξη. Το ερώτημα/παράμετρος μετα που θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν για τη κοστολόγηση του τελικού προιόντος είναι τι υποστήριξη θα παρέχεις μετα την αγορά. Π.χ πες η εφαρμογή βγαίνει off-line θα μπορείς ανα πάση στιγμή να βρεις το πρόβλημα; Ή αν σου ζητάνε κάθε τρεις και λίγο αλλαγή στην ύλη μέσα στη πλατφόρμα; Θα έχεις προνοήσει να κάνεις ειδικό backend για τον υπευθυνο του φροντιστηρίου που θα του/της δείξεις πως να αλλάζει τα περιεχόμενα ή θα αναλάβεις εσυ την υποστήριξη; Φυσικά όλα αυτά απαιτούν κάποιο συμβόλαιο με προσυμφωνημένους όρους που θα υπογραφει και απο τις 2 πλευρές, άρα προυποθέτει και ύπαρξη εταιρείας (νομιμότητας) απο τη πλευρά σου. Δεν είναι δηλαδή άιντε φτιάξαμε κάτι μια και έξω και τέλος.

Συμπερασματικά βλέπεις ότι μόνο απλό δεν είναι αυτό που ρωτάς. Πάντως αν θες να ξεκινήσεις μια προσπάθεια και έχεις το χρόνο/διάθεση, θες κάτι για το βιογραφικό σου δε βλέπω να μη γίνεται. Μετά βγαίνεις στο δρόμο και πας σε φροντιστήρια ως πωλητής για να τους πείσεις να αγοράσουν ( υπόψιν θα πρέπει να είσαι καλός για να τους πείσεις). Αλλά και πάλι χρειάζεσαι έναρξη ως ελευθερος επαγγελματίας. Για τη τιμή εξαρτάται πόσο κοστολογείς τις ώρες που θα σχεδιάσεις/γράψεις κώδικα + την υποστήριξη μετά. Υπολογίζεις ένα-δυο μηνιάτικα πάνω κάτω σίγουρα.

Πάντως ακόμα και έτσι εγω δε θα έκανα κάτι τέτοιο αβίαστα π.χ θα έπρεπε να συζητήσω πρώτα τι θέλουν απο το φροντιστήριο.

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου.Υποστήριξη θα υπάρχει 10 με 12 ώρες την ημέρα κάθε ημέρα !

Το ξέρω και για αυτό δεν έχω ξεκινήσει την ιδέα μου ακόμα γιατί άμα κάνω έναρξη δεν υπάρχει λόγος να το ξεκινήσω για να πληρώνω το κράτος ! Γιατί σκόπευα να παίρνει ένα συμβολικό ποσό τον χρόνο κέρδους πολύ χαμηλό. Τα περισσότερα θα πηγαίνανε στο Host!

Δημοσ.
5 hours ago, kitsos333 said:

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου.Υποστήριξη θα υπάρχει 10 με 12 ώρες την ημέρα κάθε ημέρα !

Το ξέρω και για αυτό δεν έχω ξεκινήσει την ιδέα μου ακόμα γιατί άμα κάνω έναρξη δεν υπάρχει λόγος να το ξεκινήσω για να πληρώνω το κράτος ! Γιατί σκόπευα να παίρνει ένα συμβολικό ποσό τον χρόνο κέρδους πολύ χαμηλό. Τα περισσότερα θα πηγαίνανε στο Host!

Μην το ξεκινάς καν...

Δημοσ.

Free open source ειναι το moodle, ενα learning platform το οποιο χρησιμοιει και το Ανοιχτο πανεπιστημιο και διαφορα ΤΕΙ της χωρας οπως βλεπω. Εχει διαφορα plugin για μεγαλη παραμετροποιηση. μπορειτε να του ριξετε μια ματια https://moodle.org/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...