nikos.kapetanios Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Καλησπέρα , Την άποψη σας παρακαλώ... Δούλευα 2 χρόνια σε μια εταιρεία και ξαφνικά μια μέρα με απέλυσαν. Δεν μου έδωσαν κάποια αιτιολογία... Αυτή την περίοδο ψάχνω δουλειά και δεν ξέρω τι να απαντήσω όταν σίγουρα με ρωτήσουν γιατί "έφυγα" από την προηγούμενη εργασία. Πιστεύω ότι θα ακουστεί πολύ άσχημο αν πω "απόλυση". Αν πω ότι έληξε η σύμβαση μου είναι κάτι που μπορούν να ανακαλύψουν;
torq Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 περικοπές προσωπικού. αυτό λες. κάτι συνηθισμένο πλεον 5 1
tsioulak Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Ρώτησες για ποιον λόγο σε διώξανε και δεν σε είπαν;
bluesattack Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Στις 2/3/2018 στις 2:53 ΠΜ, torq είπε περικοπές προσωπικού. αυτό λες. κάτι συνηθισμένο πλεον Αυτο και τελος. Μου αρεσει που αγχωνεστε μην τυχον και ρωτησουν οι εργοδοτες .Λες και θα μαθετε ποτε το λογο της μη προσληψης, αν ρωτησαν και τους ειπατε ψεμματα η αν απο το 1 εκ ανεργων διαλεξαν τον γνωστο του ταδε πολιτικου /οικονομικου παραγοντα της πολης /πελατη τους (η αν εκλασαν τελικα μεντες στην ιδεα να πληρωσουν 500 ολοκληρα ευρω το μηνα ) .Τζαμπα κοιτανε να την βγαλουν με κανα voucher ,να μην πληρωσουν φραγκο. 7 2 6
defacer Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Όταν πηγαίνεις σε "συνέντευξη" για να μοιράσεις φυλλάδια τότε κάνε ο,τι καταλαβαίνεις. Ίσως αυτό και άλλα παρόμοια να είναι η ολότητα των παραστάσεων που έχεις και να κρίνεις από αυτά. Σε θέσεις που πραγματικά αν δεν έχεις κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά θα τα κάνεις ακόμα χειρότερα απ' ότι αν δεν υπήρχε κανένας εκεί (και δεν ξέρουμε τι ισχύει για τον TS) φυσικά ισχύουν πολύ διαφορετικοί κανόνες. Όχι στο επίπεδο παραμυθάκια για παιδιά που γράφεις εδώ έχοντας μάλλον πάρει έμπνευση από online άρθρα με τίτλο "πήγε στη συνέντευξη απροετοίμαστος και δε θα πιστέψετε τι συνέβη μετά", αλλά στο επίπεδο "θα έχουμε κάποιον να δουλεύει μαζί μας, το καλό που μας θέλω να κάνουμε καλή επιλογή γιατί εμείς θα το μετανιώσουμε παραπάνω απ' αυτόν αν είναι κακή". Είναι τελείως ηλίθιο και παίρνεις κόσμο στο λαιμό σου όταν τους λες να μη φέρονται σαν επαγγελματίες επειδή και ο απέναντι μπορεί να μη φέρεται σαν επαγγελματίας. Σα να λέμε επειδή όλες οι γκόμενες που γνωρίζω είναι τρελές, άρα φέρσου και συ στις γκόμενες που γνωρίζεις σα να είναι τρελές. Εγγυημένη μέθοδος για να καταλήξεις με όχι τρελή γκόμενα στο μυαλό σου έτσι; Υπερβολικά δύσκολη η σκέψη φέρσου σε όλους σα να μην είναι τρελοί και αν τελικά είναι απλά σήκω και φύγε; TS "περικοπές προσωπικού" είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να πεις εφόσον δεν ξέρεις. Είναι άμεσα κατανοητό και είναι η αλήθεια, τέλος της συζήτησης. 4 3 1
zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Οι περικοπές όπως γράφτηκε ή πες ότι έφυγες μόνος σου, πχ σου πρότειναν μείωση και δε δέχτηκες ή ότι ήθελες κάτι νέο. Ακόμα και αυτό που έγινε μπορείς να πεις. Ότι απολύθηκες, χωρίς συγκεκριμένο λόγο και υποπτεύεσαι περικοπές. Το να πεις δεν ξέρω, ρωτήστε τους πως θα φανεί λέτε; Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2018 από zio10 1
defacer Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 39 minutes ago, zio10 said: Οι περικοπές όπως γράφτηκε ή πες ότι έφυγες μόνος σου, πχ σου πρότειναν μείωση και δε δέχτηκες ή ότι ήθελες κάτι νέο. Ακόμα και αυτό που έγινε μπορείς να πεις. Ότι απολύθηκες, χωρίς συγκεκριμένο λόγο και υποπτεύεσαι περικοπές. Το να πεις δεν ξέρω, ρωτήστε τους πως θα φανεί λέτε; 1. Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να πεις ψέματα εδώ. Ακόμα και όταν υπάρχει λόγος τα ψέματα είναι κάτι που υποκειμενικά θεωρώ τελείως λάθος και αντικειμενικά ανοίγουν την πόρτα να μπουν ακόμα περισσότερα προβλήματα. Αν μου έλεγες εμένα σου πρότειναν μείωση και δε δέχτηκες και σε ρωτούσα γιατί σου πρότειναν μείωση τι θα έλεγες; Γιατί να ανοίγεις την πόρτα σε περισσότερες ερωτήσεις που δεν ξέρεις πώς θα απαντήσεις προκειμένου να.... διαχειριστείς μια ερώτηση που δεν είσαι σίγουρος πώς να απαντήσεις; 2. "Το δεν ξέρω ρωτήστε τους" μπορεί να σημαίνει "δεν ξέρω και δεν έχω ιδέα γιατί καίω κάρβουνο", μπορεί να σημαίνει "ξέρω αλλά δε θέλω να σας πω παρόλο που με ρωτήσατε αλλά δε θέλω και να σας πω ότι δε θέλω να σας πω με κάποιο πιο ευγενικό τρόπο", μπορεί να σημαίνει "έπρεπε να κόψουν τα κόστη και αντί για την ξανθιά ιδιαιτέρα του αφεντικού έκοψαν εμένα". Στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι μια χαμένη ευκαιρία να μου δείξεις ότι μπορείς να επικοινωνήσεις ευχάριστα και ουσιαστικά για θέματα που μπορεί να μη γνωρίζεις η/και να σου είναι δυσάρεστα. 4
zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Συμφωνώ και είμαι κι εγώ υπέρ στο να είσαι όσο πιο ειλικρινής γίνεται. Οπότε καταλήγω στο β από αυτά που έγραψα
masteripper Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Πάντως είναι σημαντικό να έχεις την ακριβή αιτία γιατί απολύθηκες...βέβαια για "περικοπές προσωπικού" θα πεις εσύ αλλά καλό είναι να ξέρεις...αν ήσουν σε θέση ευθύνης και οι παλιοί σου εργοδότες έχουν συγκεκριμένα στοιχεία εναντίον σου καλό θα είναι να έχεις διαθέσιμα και τα ανάλογα στοιχεία να στηρίξεις την θέση σου....για θέσεις πάνω απο αυτήν του απλού υπαλλήλου τα αφεντικά συχνά τηλεφωνούν τα προηγούμενα αφεντικά για να μάθουν "τι καπνό φουμάρει" ο υποψήφιος....
aris1986 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 H Αλήθεια ειναι καπου στη μεση μεταξυ defacer και blueattack για μένα. Έχοντας πάει σε 5-6 συνεντεύξεις για δουλειά στα τελευταία 4 χρόνια. Τα εχω δει μπροστα μου, αλλου ημουν ψαρωμενος και αλλου τα ειχα γραψει και εσκασα κανονικα μεσα σαν επισκεψη σε ΕΛΤΑ...! Αμα θελουν να σε παρουν θα βρουν ενα-δυο ατομα, αν το κανουν για να απασχολουν λιγο παραπανω την Διεθυνση προσωπικου ή για να δειχνουν κινητικότητα στην εταιρια οτι συνεχως ψαχνεται ειναι αλλο θεμα... Παντως το μυστικο ειναι να ντυνεσαι αναλογως για την δουλεια που πρόκειται να προσληφθεις. Γραφειου δουλεια; πουκαμισακι, παντελονακι κτλπ Αποθηκη σουπερ μαρκετ; ε μην σκασεις και με κουστουμι ξυρισμενος στο interview θα ειναι too much.... 1
nikos.kapetanios Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Είναι τραγικό... Τους ρώτησα και δεν απάντησαν Είναι άδικο να χάσω μια ευκαιρία σε κάποια άλλη θέση επειδή σε κάποιον ίσως δεν θα του αρέσει η φάση απόλυση. Περικοπές λοιπόν.
masteripper Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το πολύ πολύ αν δεν έκανες τίποτα ενδιαφέρον ίσως είναι καλύτερα να το παραλείψεις....αν θες πες μας τι έκανες.... Πω πω αυτήν την μπούρδα από το iefhmrida....δεν την είχα δει... είναι σαν τις μπούρδες που γράφουν για θέσεις ΙΤ στο μέλλον και ελλείψεις....αρε χρυσές εποχές για τα λαμόγια... Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2018 από masteripper
zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Σε απασχόλησε το γιατί σε πήραν σε δεύτερη και τρίτη φάση ενώ αντικειμενικά όπως αποδείχτηκε έπρεπε να σε προτιμήσουν; Έκαναν οι άλλοι κάτι καλύτερα στη συνέντευξη και στην παρουσίαση; Έκανες εσύ κάποιο λάθος; Θεωρητικά, τώρα δε νομίζω να σε νοιαζει ιδιαίτερα.
defacer Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, nikos.kapetanios said: Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Είναι τραγικό... Τους ρώτησα και δεν απάντησαν Είναι άδικο να χάσω μια ευκαιρία σε κάποια άλλη θέση επειδή σε κάποιον ίσως δεν θα του αρέσει η φάση απόλυση. Περικοπές λοιπόν. Δε θα το πρόσφερα μόνος μου, αλλά αν το κρίνεις σκόπιμο μπορείς άνετα να πεις "Δε με πληροφόρησε κανείς σχετικά με το λόγο για τον οποίο αποδεσμεύτηκα, ούτε με δική τους πρωτοβουλία όπως θα περίμενε κανείς, ούτε και όταν ρώτησα ο ίδιος αν υπάρχει κάποιο feedback που θα μπορούσα να έχω". Αλλά ψιλά γράμματα, λίγο πολύ και εμείς τώρα και όποιος σε ρωτήσει αργότερα υποθέτουμε πως βγήκαν τα δρεπάνια και όποιον πάρει ο χάρος. Ανάλογα και τη φύση της δουλειάς βέβαια. 3 minutes ago, zio10 said: Σε απασχόλησε το γιατί σε πήραν σε δεύτερη και τρίτη φάση ενώ αντικειμενικά όπως αποδείχτηκε έπρεπε να σε προτιμήσουν; Έκαναν οι άλλοι κάτι καλύτερα στη συνέντευξη και στην παρουσίαση; Έκανες εσύ κάποιο λάθος; Θεωρητικά, τώρα δε νομίζω να σε νοιαζει ιδιαίτερα. Σε δεύτερη και τρίτη φάση που έβγαζαν καινούρια αγγελία για την ίδια θέση εννοώ. Στις προηγούμενες φάσεις δεν έψαχνα δουλειά, δεν είχαμε επαφή, συνήθως δε γνώριζα καν ότι ο τάδε εργοδότης υπάρχει. Και zio, "αντικειμενικά αλλά εκ των υστέρων" δεν είναι αντικειμενικά. Όταν προσλαμβάνεις κάνεις ο,τι μπορείς αλλά στο τέλος πάντα γουρούνι στο σακί παίρνεις. Το μόνο που σώζει την κατάσταση (και ο λόγος για τον οποίο το "hire" σαν συμπέρασμα είναι πολύ σπανιότερο από το "no hire") είναι ότι τα περισσότερα γουρούνια είναι στη φύση τους να κάνουν βρωμιές τόσο πολύ που τα καταλαβαίνεις ακόμα και στο interview. Είναι σα να βγαίνεις πρώτο ραντεβού. Άμα ο άλλος ούτε στο πρώτο ραντεβού δε μπορεί να φερθεί έτσι που να μη σου δώσει λόγο να τον κόψεις, καταλαβαίνεις τι θα ακολουθήσει αργότερα. 6 hours ago, aris1986 said: Παντως το μυστικο ειναι να ντυνεσαι αναλογως για την δουλεια που πρόκειται να προσληφθεις. Αυτό που λες είναι σωστό και πολύ καλή συμβουλή. Σίγουρα δεν πρόκειται να σου βγει σε κακό. Αλλά δε θα έλεγα "το μυστικό". Μου ακούγεται λίγο σα να λέμε το μυστικό είναι στο πρώτο ραντεβού όταν τη δεις να μη πεις "τι βυζγιά είναι αυτά μάνα μου". Αυτονόητο είναι, δεν είναι μυστικό. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2018 από defacer 1
zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2018 26 λεπτά πριν, defacer είπε Δε θα το πρόσφερα μόνος μου, αλλά αν το κρίνεις σκόπιμο μπορείς άνετα να πεις "Δε με πληροφόρησε κανείς σχετικά με το λόγο για τον οποίο αποδεσμεύτηκα, ούτε με δική τους πρωτοβουλία όπως θα περίμενε κανείς, ούτε και όταν ρώτησα ο ίδιος αν υπάρχει κάποιο feedback που θα μπορούσα να έχω". Αλλά ψιλά γράμματα, λίγο πολύ και εμείς τώρα και όποιος σε ρωτήσει αργότερα υποθέτουμε πως βγήκαν τα δρεπάνια και όποιον πάρει ο χάρος. Ανάλογα και τη φύση της δουλειάς βέβαια. Σε δεύτερη και τρίτη φάση που έβγαζαν καινούρια αγγελία για την ίδια θέση εννοώ. Στις προηγούμενες φάσεις δεν έψαχνα δουλειά, δεν είχαμε επαφή, συνήθως δε γνώριζα καν ότι ο τάδε εργοδότης υπάρχει. Και zio, "αντικειμενικά αλλά εκ των υστέρων" δεν είναι αντικειμενικά. Όταν προσλαμβάνεις κάνεις ο,τι μπορείς αλλά στο τέλος πάντα γουρούνι στο σακί παίρνεις. Το μόνο που σώζει την κατάσταση (και ο λόγος για τον οποίο το "hire" σαν συμπέρασμα είναι πολύ σπανιότερο από το "no hire") είναι ότι τα περισσότερα γουρούνια είναι στη φύση τους να κάνουν βρωμιές τόσο πολύ που τα καταλαβαίνεις ακόμα και στο interview. Είναι σα να βγαίνεις πρώτο ραντεβού. Άμα ο άλλος ούτε στο πρώτο ραντεβού δε μπορεί να φερθεί έτσι που να μη σου δώσει λόγο να τον κόψεις, καταλαβαίνεις τι θα ακολουθήσει αργότερα. Αυτό που λες είναι σωστό και πολύ καλή συμβουλή. Σίγουρα δεν πρόκειται να σου βγει σε κακό. Αλλά δε θα έλεγα "το μυστικό". Μου ακούγεται λίγο σα να λέμε το μυστικό είναι στο πρώτο ραντεβού όταν τη δεις να μη πεις "τι βυζγιά είναι αυτά μάνα μου". Αυτονόητο είναι, δεν είναι μυστικό. Α οκ, δεν το είχα καταλάβει. Για το άλλο που λες, εγώ πιστεύω ότι το πιο αντικειμενικό συμπέρασμα εκ των υστέρων βγαίνει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα