Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτο εδω ειναι με ενα τεραστιο πλαστικο πωμα. πως στο κορακα το ανοιγουμε; :angry:

martini-asti-spumante-sparkling-wine-75c

το παρακατω βιντεο λεει βλακειες, ουτε ενα χιλιοστο δεν γυρναει το πωμα. καμια αλλη ιδεα; 

 

βρηκα λυση

 

Επεξ/σία από KilliK
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αυτά τα πώματα δεν ανοίγουν από όποιον να 'ναι. Χρειάζεται τεχνική που την αποκτάς μετά από χρόνια προσπαθειών κλπ.

  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
Just now, KilliK said:

και γιατι τα πουλανε τοτε με αυτο το πωμα; 

Για να περιορίσουν το κοινό το οποίο μπορεί να τα απολαύσει. Δεν είναι για όλους! 

  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι το σκεφτηκα αλλα δεν ειχα ευκαιρο.

17 λεπτά πριν, billdanos είπε

Για να περιορίσουν το κοινό το οποίο μπορεί να τα απολαύσει. Δεν είναι για όλους! 

σιγα το κοινο :lol:

Επεξ/σία από KilliK
Δημοσ.

Ξετυλίγεις το αλουμινόχαρτο και βγάζεις το προστατευτικό σύρμα. Στη συνέχεια πιάνεις το πάνω μέρος του φελού και το στρίβεις. Ακόμα και με ελάχιστο στρίψιμο, πχ 1/6 της στροφής, θα νοιώσεις το φελλό να βγαίνει απο μόνος του προς τα έξω. Συνεχίζεις σιγά-σιγά το στρίψιμο και θα βγεί απο μόνος του, απο την πίεση του ανθρακικού.

Αν ο φελλός δέν βγαίνει προς τα έξω με το στρίψιμο, μάλλον το κρασί έχει μείνει πάρα πολύ καιρό και έχει ξεθυμάνει. Μπορείς να του δώσεις μία απαλή "σφαλιάρα" στο πλάι με το χέρι, αυτό θα το ανακατέψει λίγο και θα ανέβει η πίεση, όπως πχ η κουνημένη coca cola και ο φελός θα βγεί πιό εύκολα.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει τη διαδικασία:

 

  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Fubar.gr είπε

Ξετυλίγεις το αλουμινόχαρτο και βγάζεις το προστατευτικό σύρμα. Στη συνέχεια πιάνεις το πάνω μέρος του φελού και το στρίβεις. Ακόμα και με ελάχιστο στρίψιμο, πχ 1/6 της στροφής, θα νοιώσεις το φελλό να βγαίνει απο μόνος του προς τα έξω. Συνεχίζεις σιγά-σιγά το στρίψιμο και θα βγεί απο μόνος του, απο την πίεση του ανθρακικού.

Αν ο φελλός δέν βγαίνει προς τα έξω με το στρίψιμο, μάλλον το κρασί έχει μείνει πάρα πολύ καιρό και έχει ξεθυμάνει. Μπορείς να του δώσεις μία απαλή "σφαλιάρα" στο πλάι με το χέρι, αυτό θα το ανακατέψει λίγο και θα ανέβει η πίεση, όπως πχ η κουνημένη coca cola και ο φελός θα βγεί πιό εύκολα.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει τη διαδικασία:

δεν εχει τετοιο πωμα το μπουκαλι. δες το βιντεο που ποσταρα, ειναι ενα μεγαλο πλαστικο καλυμα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, KilliK είπε

δεν εχει τετοιο πωμα το μπουκαλι. δες το βιντεο που ποσταρα, ειναι ενα μεγαλο πλαστικο καλυμα.

 

Τα φτηνά σαμπανοειδή δέν έχουν τον κλασσικό φελλό που μοιάζει με μανιτάρι:

Champagne-corks-630x417.jpg

 

Αλλά ένα αντίστοιχο πώμα απο πλαστικό:

plastic-champagne-cork-stock-picture-178

 

Δέν έχει σημασία, ο τρόπος ανοίγματος είναι ακριβώς ο ίδιος.

Ο φελλός σε αυτά τα κρασιά βγαίνει απο την πίεση του ανθρακικού, το στρίψιμο απλά το βοηθά να ξεπεράσει το sticktion του πώματος με το μπουκάλι.

Αν το πώμα δέν περιστρέφεται με τίποτα, τότε το κρασί είναι παλιό και έχει ξεθυμάνει.

Δημοσ.

 Η Asti Martini 200ml εχει βιδωτο πωμα, οπως των πλαστικων αναψυκτικων, απλα το ξεβιδωνεις.

Η Asti Martini 750ml εχει το κλασσικο πωμα αφρωδη οινου, φελος με συρματινη ασφαλεια.

Δημοσ.
Στις 2/3/2018 στις 3:32 ΜΜ, Fubar.gr είπε

Ξετυλίγεις το αλουμινόχαρτο και βγάζεις το προστατευτικό σύρμα. Στη συνέχεια πιάνεις το πάνω μέρος του φελού και το στρίβεις. Ακόμα και με ελάχιστο στρίψιμο, πχ 1/6 της στροφής, θα νοιώσεις το φελλό να βγαίνει απο μόνος του προς τα έξω. Συνεχίζεις σιγά-σιγά το στρίψιμο και θα βγεί απο μόνος του, απο την πίεση του ανθρακικού.

Αν ο φελλός δέν βγαίνει προς τα έξω με το στρίψιμο, μάλλον το κρασί έχει μείνει πάρα πολύ καιρό και έχει ξεθυμάνει. Μπορείς να του δώσεις μία απαλή "σφαλιάρα" στο πλάι με το χέρι, αυτό θα το ανακατέψει λίγο και θα ανέβει η πίεση, όπως πχ η κουνημένη coca cola και ο φελός θα βγεί πιό εύκολα.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει τη διαδικασία:

και κατα προτιμηση σημαδευοντας τη πεθερα :P

καθε χρονο το κανω αλλα εχει αντανακλαστικα neo στο matrix η ρουφιανα

Δημοσ.
Στις 3/2/2018 στις 2:59 ΜΜ, billdanos είπε

Αυτά τα πώματα δεν ανοίγουν από όποιον να 'ναι. Χρειάζεται τεχνική που την αποκτάς μετά από χρόνια προσπαθειών κλπ.

Αν ήμασταν στα 80'ς, όλοι μάστερ θα είχανε σε αυτό.;ρ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...