Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ούτε με τις απολαβές είναι απλά τα πράματα. Στην Ολλανδία έχεις εκτός από τον μηνιαίο μισθό και επίδομα διακοπών και κατά πάσα πιθανότητα και 13ο μισθό. Το τελευταίο εξαρτάται είτε από το συμβόλαιο που υπογράφεις είτε από τη συλλογική σύμβαση εργασίας του κλάδου σου.

(χοντρικά για το μισθολογικό σενάριο που θέτεις θα σου βγαίνει έξτρα καθαρό εισόδημα κάπου 3300-3800 το χρόνο)

Επεξ/σία από Speculoos
  • Like 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Στην Ελλάδα τα ξέρεις πως είναι τα πράγματα, πως είναι η ζωή και τι μπορείς να κάνεις με 1000€. Αν είσαι καλυμμένος και σου αρέσει μείνε εδώ, αν όχι κοίτα για έξω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα 2Κ είναι μικτά ή καθαρά; Γιατί μικτά είναι πολύ λίγα. Επίσης το "Ολλανδία" δεν λέει τίποτα. Που στην Ολλανδία; Άλλο Amsterdam/Utrecht άλλο το χωριό στη μέση του πουθενά. 

Επεξ/σία από totem_lost
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και η Ολλανδία είναι τεράστια... το χωριό στη μέση του πουθενά είναι 30 λεπτά απόσταση από 2-3 πόλεις ξέρω γω...

2κ καθαρά λέει τα οποια θα γινουν 3-3,5 με μερικά χρόνια εμπειρίας..

Κάτσε Ελλάδα αδερφέ.. χάλια έξω 

Επεξ/σία από Sugizo
Δημοσ.
9 hours ago, zio10 said:

Αν είσαι καλυμμένος και σου αρέσει μείνε εδώ, αν όχι κοίτα για έξω.

Έχουμε βέβαια περάσει σε επίπεδο φιλοσοφίας, αλλά υπάρχει και το άλλο που λένε: το καλό είναι ο εχθρός του καλύτερου. 

• Like 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Sugizo είπε

Μιας και η Ολλανδία είναι τεράστια... το χωριό στη μέση του πουθενά είναι 30 λεπτά απόσταση από 2-3 πόλεις ξέρω γω...

Η διαφορά είναι στα ενοίκια και τους λοιπούς φόρους που θα πρέπει να πληρώνει κάθε μήνα ρε φίλε. Αν είναι Amsterdam θα πρέπει να πει bye bye τουλάχιστον στο ένα από τα δυο του χιλιάρικα από day 1 και φυσικά ούτε κατα διάνοια δεν θα μένει μόνος του. Αλλά ξέχασα τη λογική , εξωτερικό και ας σε πάει γαμιώντας.. :wacko:

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μα δεν κατάλαβες... ισα ισα αυτο λέω και σε χωριο να μένει χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι, μιας και οι αποστάσεις είναι μικρές

επίσης το να σε πηγαίνει γαμιώντας στο εξωτερικό 1-2 χρονια, είναι προτιμότερο από το να σε πηγαίνει γαμιώντας μια ζωή στην ελλάδα

Επεξ/σία από Sugizo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ αν και αυτό προϋποθέτει οτι θα κάτσει κάνα 5άρι χρόνια για να φανεί η διαφορά μισθολογικά και επομένως σε ποιότητα ζωής (αν δεν αυτοκτονήσει από τη βαρεμάρα στα χωριά της Ολλανδίας that is). Όσο για το πως σε πάει στην Ελλάδα αυτό είναι πολύ υποκειμενικό και για τον καθένα διαφορετικό. Ο φίλος λέει οτι έχει δικό του σπίτι και δουλειά αυτή τη στιγμή, επομένως είναι ήδη πολύ καλύτερα από μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων. TS η απόφαση έγκειται στο πόσο σημαντική είναι η καριέρα για σένα και πόσα είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις για χάρη της (κοινωνικός κύκλος από την αρχή, καιρός, γλώσσα) και με αυτά τα λεφτά τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο στρωμένα τουλάχιστον στην αρχή. Αν παρόλαυτά θέλεις να το δοκιμάσεις go for it, η Ολλανδία είναι ανοιχτή και σοβαρή χώρα.

Επεξ/σία από totem_lost
  • Like 2
Δημοσ.

Εγώ στην θέση σου πάντως με 4 πτυχία θα θεωρούσα προσβολή τα 1.000€ τον μήνα. Ξέρω παιδί που χτυπάει κοκτέιλ σε μπαράκια χωρίς πτυχίο και παίρνει περισσότερα από 1.000€. Εγώ λέω να πας στην Ολλανδία, να αρχίσεις με τα 2k τον μήνα και μετά θα μπορέσεις να εξελιχθείς πολύ πιο εύκολα σε σχέση με την αντίστοιχη εξέλιξη που θα είχες στην Ελλάδα.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, defacer είπε

Έχουμε βέβαια περάσει σε επίπεδο φιλοσοφίας, αλλά υπάρχει και το άλλο που λένε: το καλό είναι ο εχθρός του καλύτερου. 

Σίγουρα, απλά καμιά φορά το καλό και το καλύτερο είναι σχετικό. Για άλλους μπορεί να είναι καλύτερα με 1000€ εδώ, για άλλους με 2000€ έξω. 

Δεν μπορεί όλοι να συμφωνούν σε αυτό, προσωπική επιλογή και απόφαση είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι προσωπικη αποφαση, καποια πραγματα είναι αντικειμενικα...Αν θες με 2000 ευρο να ζησεις στο λονδινο σε σπιτι μονος σου (παράδειγμα τραβηγμενο φερνω) ΔΕΝ μπορεις...ενώ με 1000 στην Ελλαδα την παλευεις πολυ καλα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Δεν είναι προσωπικη αποφαση, καποια πραγματα είναι αντικειμενικα...Αν θες με 2000 ευρο να ζησεις στο λονδινο σε σπιτι μονος σου (παράδειγμα τραβηγμενο φερνω) ΔΕΝ μπορεις...ενώ με 1000 στην Ελλαδα την παλευεις πολυ καλα.

Πιστεύω πως αν στη μια από τις δύο περιπτώσεις δεν έβγαινε καν δεν θα το συζητούσε. Προφανώς και στις δύο μπορεί να έχει τα βασικά + και ψάχνει τι είναι καλύτερο.

Δημοσ.
Στις 04/02/2018 στις 6:18 ΜΜ, pozitronio198 είπε

Η απορια μου ειναι η εξης. Βρηκα ευκαιρια εξωτερικο βαση των δυνατοτητων μου για δουλεια με 2k  πρωτο μισθο. Στην Ελλαδα βρηκα με 1k σε μεγαλη εταιρια. Για να παω εξωτερικο θα χρειαστω καποια εξοδα υπολογιζοντας τα κοντα στα 5k ευρω. Ελλαδα στην εταιρια το πολυ 1000 ευρω.Τι προτεινετε;

Για να μην τα ξαναγράφω, δες μια ιστορία από την ανάποδη, σε ένα θέμα που άνοιξε η totem_lost που είχε τον ακριβώς αντίθετο προβληματισμό από τον δικό σου. Γενικά όλο το θέμα εκείνο θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα κι από την άλλη πλευρά, γιατί grass is greener από τον άλλο φράχτη κτλ.

Extremely TL;DR

Αν πρώτη σου προτεραιότητα είναι η δουλειά σου και να εξελιχθείς όσο το δυνατόν ταχύτερα, με όσο το δυνατόν περισσότερες ποιοτικές επιλογές φύγε για εξωτερικό χτες. Αν παίζουν κι άλλοι παράγοντες, κρίνεις μόνος σου, ανάλογα τις προτεραιότητες.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Θα μεινω Ελλαδα μαλλον. Ανεπτυξα την θεωρια οτι αν αξιζεις θα φανεις οπου και να εισαι!! 

Καλο βραδυ !

Δημοσ.

Εγώ θα μιλήσω μην υπολογίζοντας πτυχία, χρόνο-κόπο να τα αποκτήσεις κλπ.

Το κυριότερο : Είσαι σίγουρος ΄οτι θα έχεις δουλειά δια παντός εδώ; Αν ναι, μείνε. Αν όχι, σκέψου σοβαρά.

Οι άνεργοι στο εξωτερικό εκτός του ότι βρίσκουν γρήγορα δουλειά, ζουν και ως άνθρωποι και στη διάρκεια της ανεργίας. Εδώ, με τίποτα. Με ότι αυτό συνεπάγεται.

(μόλις είδα το μήνυμα, οπότε δε σε μεταπείθω).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...