verlemakos Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 39 λεπτά πριν, giannnis122 είπε Λέβητας είναι της protherm puma, είναι ίδιος με το valiant intro, φέτος τα νερά τα έχω 48°C και 42°C ζνχ Μάλιστα, ενδιαφέρων. Έχω την εντύπωση ότι είναι τσέχικη εταιρεία που ανήκει στο vaillant group. Ένας φίλος έχει ηλεκτρικό λέβητα protherm και είναι πολύ ευχαριστημένος. Εγώ τα ζνχ στο 37,5 δηλαδή στο ελάχιστο. Αν πήγαινε και 34 με 35 θα ήμουν ευτυχισμένος, δεν μπορώ το ζεστό νερό. 1
giannnis122 Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 7 ώρες πριν, apollo_el είπε Τί άλλαξε σε σχέση με τη χειμερινή σεζόν 2023-2024; Όπως γράφω και πιο πάνω , έβαλε θέρμανση ο από πάνω και το έχει στους 22°C 7 ώρες πριν, verlemakos είπε Έχω την εντύπωση ότι είναι τσέχικη εταιρεία που ανήκει στο vaillant group Σλοβακία είναι, εκεί φτιάχνονται και οι οικονομικές σειρές τις valiant 1
apollo_el Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 2 ώρες πριν, giannnis122 είπε Όπως γράφω και πιο πάνω , έβαλε θέρμανση ο από πάνω και το έχει στους 22°C Ποια η κατανάλωσή σου την περσινή, αντίστοιχη διμηνία, με τον ήπιο χειμώνα;
giannnis122 Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 9 ώρες πριν, apollo_el είπε Ποια η κατανάλωσή σου την περσινή, αντίστοιχη διμηνία, με τον ήπιο χειμώνα; 1880kwh πέρυσι με 52°C, ενώ προ πέρσι που ήταν η πρώτη χρόνια με θέρμανση ο λογαριασμός βγήκε 4μηνος 3300kwh με 55°C
apollo_el Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου 10 λεπτά πριν, giannnis122 είπε 1880kwh πέρυσι με 52°C, ενώ προ πέρσι που ήταν η πρώτη χρόνια με θέρμανση ο λογαριασμός βγήκε 4μηνος 3300kwh με 55°C Με περσινό, ήπιο χειμώνα 1880 kWh. Με φετινό, κανονικό χειμώνα 1087 kWh. Με μόνη διαφορά το ότι θερμαινεται ο υπερκείμενος όροφος, αυτή τη φορά; Έχω καταλάβει σωστά;
giannnis122 Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, apollo_el είπε Με μόνη διαφορά το ότι θερμαινεται ο υπερκείμενος όροφος, αυτή τη φορά; Έχω καταλάβει σωστά; Ναι, το πάνω σπίτι το δουλεύει όλοι μέρα 22,5. Και χαμηλότερη θερμοκρασία στην θέρμανση από προηγούμενες χρονιές στους 48. Άλλαξα και τις μονώσεις στις σωλήνες που έρχονται από την ταράτσα που είναι το μηχάνημα μέχρι το κολεκτερ με πιο χοντρές( ζεστενα το κλιμακοστάσιο ). Α... βάψαμε και το σπίτι, δεν ήταν βαμμένο. Σίγουρα οι δύο πρώτες χρονιές κάψαμε περισσότερο μιας και το σπίτι ήταν χρόνια κλειστό. Επεξ/σία 14 Μαρτίου από giannnis122 1
apollo_el Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου 12 λεπτά πριν, giannnis122 είπε Ναι, το πάνω σπίτι το δουλεύει όλοι μέρα 22,5. Και χαμηλότερη θερμοκρασία στην θέρμανση από προηγούμενες χρονιές στους 48. Άλλαξα και τις μονώσεις στις σωλήνες που έρχονται από την ταράτσα που είναι το μηχάνημα μέχρι το κολεκτερ με πιο χοντρές( ζεστενα το κλιμακοστάσιο ). Α... βάψαμε και το σπίτι, δεν ήταν βαμμένο. Σίγουρα οι δύο πρώτες χρονιές κάψαμε περισσότερο μιας και το σπίτι ήταν χρόνια κλειστό. Αν ο περσινός χειμώνας δεν ήταν ήπιος, αλλά κανονικός, μιλάμε για μια μείωση στην κατανάλωση της τάξης του 50%, ίσως και παραπάνω. Ομολογώ ότι δε θα περίμενα ποτέ μια τέτοια διαφορά, με τις αλλαγές που περιγράφεις (σημειωτέον: δεν υπάρχει θερμοπρόσοψη, ούτε νέα κουφώματα). Δε νομίζω ότι χρειάζεται να κάνεις κάτι παραπάνω, είσαι εξαιρετική περίπτωση. 2
verlemakos Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου 5 ώρες πριν, giannnis122 είπε 1880kwh πέρυσι με 52°C, ενώ προ πέρσι που ήταν η πρώτη χρόνια με θέρμανση ο λογαριασμός βγήκε 4μηνος 3300kwh με 55°C Καλησπέρα, Πάντως μου κάνει και εμένα εντύπωση η θεαματική οικονομία που προήλθε κυρίως από την κατοίκηση του υπερκείμενου ορόφου και της χαμηλότερης θερμοκρασίας προσαγωγής. Άψογα!! Σήμερα μου ήρθαν οι λογαριασμοί Φεβρουαρίου για αέριο και ρεύμα. Για το τετράμηνο του χειμώνα (Νοέμβριος/2024 έως και Φεβρουάριος/2025) συνολικά 1392kwh (120Nm3), σύνολο 126 ευρώ για θέρμανση και κόποια (σχετικά λίγα) ζνχ για τις μέρες που δεν είχε ήλιο. Κάποιες μέρες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου λειτουργούσε μόνο το κλιματιστικό μιας και προσπαθούσα και εκεί να πειραματιστώ με ρυθμίσεις και καταναλώσεις. Κατάφερε να σταθεροποιηθεί στις 5,3-6,5kwh ημερησίως (αναλόγως της εξωτερικής θερμοκρασίας και με συνεχή 24ωρη λειτουργία). Κατανάλωσε περίπου 115-120kwh αυτήν την περίοδο. Εξαιτίας της μόνωσης, ένα 12αρι inverter καταφέρνει να διατηρήσει την θερμοκρασία σε όλους τους χώρους μεταξύ 20,8 και 22 βαθμών. Δεν το δοκίμασα με αρνητικές θερμοκρασίες ακόμη. Το αντίστοιχο τετράμηνο πέρσι με τον πιο ελαφρύ χειμώνα είχα καταναλώσει 1170kwh (100Nm3), σύνολο 105 ευρώ. Ίσως να μπορούσα και χαμηλότερα, αλλά είχα ξεκινήσει τους πειραματισμούς και κάποιες φορές η κατανάλωση ήταν αδικαιολόγητα υψηλή λόγω άστοχων ρυθμίσεων. Ομοίως υπήρχαν και κάποιες kwh ηλεκτρικές για θέρμανση με κλιματιστικό, εκτιμώ περίπου 150-160kwh. Εκτιμώ ότι δεν θα ξεπεράσω τα 140-145Nm3, εκτός και αν στραβώσει πολύ ο καιρός στο τέλος Μαρτίου-αρχές Απριλίου. Θεωρώ πάντως, ότι ο φετινός ήταν ένας τυπικός χειμώνας που μπορεί να μην είχε πολλές αρνητικές θερμοκρασίες και ολικό παγετό, αλλά η μέση θερμοκρασία ήταν χαμηλή για ερκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και σε πολλές περιοχές της χώρας. Βροχούλες μας λείπουν... 1
giannnis122 Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου 6 ώρες πριν, verlemakos είπε Πάντως μου κάνει και εμένα εντύπωση η θεαματική οικονομία που προήλθε κυρίως από την κατοίκηση του υπερκείμενου ορόφου και της χαμηλότερης θερμοκρασίας προσαγωγής. Άψογα!! Να φανταστείς ο λέβητας έχει να δουλέψει πολλές μέρες τώρα που έφτιαξε ο καιρός, και τώρα που γράφω το σπίτι μέσα έχει 22,2 1
verlemakos Δημοσ. 15 Μαρτίου Δημοσ. 15 Μαρτίου 2 ώρες πριν, giannnis122 είπε Να φανταστείς ο λέβητας έχει να δουλέψει πολλές μέρες τώρα που έφτιαξε ο καιρός, και τώρα που γράφω το σπίτι μέσα έχει 22,2 Αυτό είναι! Η διαφορά μεταξύ Αττικής και Βόρειας Ελλάδας είναι βασικά η σαφώς υψηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία που δεν αφήνει τα κτίρια να κρυώσουν και γλυτώνεις πολλές εναυσεις του λέβητα
Beelzeboss_bro Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου Καλημέρα, νέος στο αεριο με σπίτι 100τμ και θερμοπροσοψη και διπλά τζάμια, μου ηρθε ο πρωτος λογαριασμος και έπαθα ενα σοκ, ειναι δυνατόν σbill-2new.pdfε 8 μερες κατανάλωση οπως λεει να εκανα 3,300 bill-2new.pdfbill-2new.pdfbill-2new.pdf ? 1
verlemakos Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 2 ώρες πριν, Beelzeboss_bro είπε Καλημέρα, νέος στο αεριο με σπίτι 100τμ και θερμοπροσοψη και διπλά τζάμια, μου ηρθε ο πρωτος λογαριασμος και έπαθα ενα σοκ, ειναι δυνατόν σbill-2new.pdfε 8 μερες κατανάλωση οπως λεει να εκανα 3,300 bill-2new.pdfbill-2new.pdfbill-2new.pdf ? Έλεγξε με την βοήθεια ενός μηχανικού αερίων αν έχει διαρροή κάποιος σωλήνας μεταφοράς. Αρχικά κλείσε την παροχή της κίτρινης βανας πριν την είσοδο του λέβητα και έπειτα αυτή που είναι στον μετρητή. Οι τεχνικοί/ εγκαταστατες καυστήρων καταναλώνουν αρκετά κυβικά μέχρι να καλιμπραρουν τον λέβητα και να ρυθμίσουν την εκπομπή καυσαερίων κατά την πρώτη έναυση. Μιλάμε όμως για 15-20, άντε 30 κυβικά. Ρώτησε αυτούς που σου το εγκατέστησαν, μιλάμε για κατανάλωση τριμήνου (μιας και έχεις θερμοπροσοψη).
giannnis122 Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Beelzeboss_bro είπε Καλημέρα, νέος στο αεριο με σπίτι 100τμ Καινούργια εγκατάσταση; Τα νούμερα τα τσεκαρες κάτω στο ρολόι αν ισχύουν; Λογικά πριν την έναυση έγινε έλεγχος στεγανότητας δικτύου από την εταιρεία αερίου Επεξ/σία 18 Μαρτίου από giannnis122 1
apollo_el Δημοσ. 18 Μαρτίου Δημοσ. 18 Μαρτίου 9 ώρες πριν, Beelzeboss_bro είπε Καλημέρα, νέος στο αεριο με σπίτι 100τμ και θερμοπροσοψη και διπλά τζάμια, μου ηρθε ο πρωτος λογαριασμος και έπαθα ενα σοκ, ειναι δυνατόν σbill-2new.pdfε 8 μερες κατανάλωση οπως λεει να εκανα 3,300 bill-2new.pdfbill-2new.pdfbill-2new.pdf ? Όχι, δεν είναι δυνατόν, εφόσον όμως όλα πάνε καλά. Μιλάμε για κατανάλωση 36 κυβικών/ημέρα, για αυτές τις 8 ημέρες. Κάλεσε κατευθείαν τον εγκαταστάτη. Μπορείς επίσης να ελέγξεις για διαρροή ή θέματα με τον μετρητή σου, κλείνοντας ραντεβού με έναν τεχνικό της εταιρείας διανομής φυσικού αερίου της περιοχής σου. Είναι δωρεάν. 1
marioboni Δημοσ. 30 Μαρτίου Δημοσ. 30 Μαρτίου κάνοντας ένα απολογισμό της χειμερινής σεζόν έχω καταναλώσει 540 κυβικά ως τώρα , περίπου δηλαδή 490 ευρώ Ας αναφέρω ξανά τα δεδομένα μου για να είμαι ξεκάθαρος Σπίτι 100τμ ισόγεια μονοκατοικία προκάτ στη Σίνδο , 4 άτομα μέσα με τον θερμοστάτη μόνιμα στο 22 και σε κάθε δωμάτιο η θερμοκρασία να είναι όντως 22 μετά από αρκετό ψάξιμο και διορθώσεις Θα είχα σίγουρα μικρότερη κατανάλωση αν είχα βρει τη σωστή ρύθμιση του λέβητα αλλά και την τοποθεσία του θερμοστάτη από την αρχή Τις τελευταίες μέρες άντε να πάρει μια φορά το βράδυ κι αυτό για λίγο 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα