Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Highlander είπε

Αυτό που δεν είναι politically correct είναι να δίνεις φόρα παρτίδα προσφορά στο internet.

Πολύ σωστός !

Μπορούσες τουλάχιστον να κρύψεις το λογότυπο της εταιρίας

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

47 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Πολύ σωστός !

Μπορούσες τουλάχιστον να κρύψεις το λογότυπο της εταιρίας

Γιατί? 

Επεξ/σία από gazvista
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, gazvista είπε

Γιατί? 

Γιατί αυτή η προσφορά προφανώς έχει τα πνευματικά δικαιώματα του συντάκτη της, δεν βγαίνουν οι άνθρωποι στη τηλεόραση να κάνουν διαφημίσεις

Χώρια που στους όρους που τη συνοδεύουν πιθανότατα να λέει ότι είναι "εμπιστευτική"

Δημοσ.

Δλδ εγώ σαν ανταγωνιστική εταιρεία, δώσω μια ίδια προσφορά, έχω υποκλέψει τα πνευματικά δικαιώματα της πρώτης? Δεν ειρωνεύομαι, απλά δεν έχω συλλάβει το concept. Προφανώς και κάθε υπηρεσία ή προϊόν έχει μια τιμή. Αν η τιμή είναι καλή, η προσφορά θα έχει απήχηση και η εταιρεία θα αποκτήσει καινούργιους πελατες, αν όχι αυτό θα στείλει αναπληροφορηση στην εταιρεία πως είναι εκτός τιμων αγοράς. Όπως και να έχει βοηθάει την ανταγωνιστικότητα και το συμφέρον σου ως αγοραστής. Που κάνω λαθος,?

• Like 1
Δημοσ.

Προφανώς και είναι αθέμιτος ανταγωνισμός να γνωρίζεις τις τιμές των ανταγωνιστών σου

Μην έχεις στο μυαλό σου τι κάνει η Cosmote και η Vodafone ή το σκρουτζ...

Δημοσ.

Νομίζω ότι η προσπάθεια να μάθεις ποσοστά κέρδους, ή κόστος εφαρμογης/παραγωγής προϊόντων από ανταγωνιστή θα μπορούσε να θεωρηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός. Όχι η τελική τιμή προϊόντος/ υπηρεσίας...

Κατά τα αλλα και εγώ προσφερω υπηρεσίες διαφήμισης. Αλλά δεν θα με ενοχλούσε αν κάποιος ήξερε ότι σταμπαρω ένα μπλουζάκι με 5€ και το έλεγε και στους άλλους. Αν κάποιος άλλος το σταμπαρει ,για 3€, σημαίνει πως πρέπει να αναθεωρήσω τα έξοδα μου και να προσπαθήσω να μειώσω το κόστος. Θα με ενοχλούσε όμως αν κάποιος έψαχνε και έβρισκε από πού παίρνω τα μπλουζάκια μου και ποιο είναι το κέρδος μου, και με μποϊκοτάρει από εκεί...

Δημοσ.

Εσύ πουλάς λιανική, προφανώς και δεν έχει νόημα η κουβέντα

Αν εγώ π.χ. κάνω εγκατάσταση κλιματισμού στο σπίτι σου, και σου προσφέρω Χ υλικά, Υ εργασίες από ένα συνεργείο και Ζ τεχνογνωσία από εμένα (την οποία προφανώς και "πουλάω" θα σου δώσω μια τιμή πακέτο 

Έστω λοιπόν ότι εσύ μου ζητάς να "σπάσω" την προσφορά μου σε κομμάτια, και εγώ το κάνω 

Για πες μου, είναι σωστό να βγεις σε ένα φόρουμ και να πεις ο τάδε μου πουλάει τόσο το τάδε κλιματιστικό ; 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχει να κάνει τόσο με μια άλλη εταιρεία (αυτά λίγο πολύ μαθαίνονται) αλλά με άλλους πελάτες. Κάθε προσφορά είναι προσωπική, και είναι μεταξύ του πελάτη και της εταιρείας. Αποτελεί δε τη βάση της έναρξης των διαπραγματεύσεων γύρω από την τιμή/συμβόλαιο/after sales service γενικά όλο το πακέτο εξυπηρέτησης. Δεν είναι δηλαδή κάτι συγκεκριμένο, μια a la carte πώληση λιανικής (προϊόντων ή υπηρεσιών) όπως ένα πακέτο τσιγάρα από το περίπτερο ή μια τηλεόραση από το media markt.

Παράδειγμα σχεδόν πραγματικό, εγώ μέσω της εταιρείας που δουλεύω φτιάχνω σιρόπια για καφέδες. Έρχεται το starbucks και του λέω ότι η καραμέλα για το caramel frappuccino κάνει 0.6€ το κιλό. Έρχεται το coffee island και τους λέω ότι κάνει 1€. Γιατί έτσι είναι η πολιτική της εταιρείας, η σχέση που έχω με τον πελάτη, το business case που έχω στήσει κτλ κτλ. Αν το coffee island ξέρει ότι στα starbucks πουλάω 40% φτηνότερα διαταράσσεται από την αρχή η όλη σχέση και διαπραγμάτευση που μπορεί να γίνει.

• Like 2
Δημοσ.

Αν δε κάνω λάθος, όσα λέτε δεν ισχύουν αν η προσφορά δεν γράψει στους όρους ότι η προσφορά είναι εμπιστευτική και απαγορεύεται η αναδημοσίευση ή άλλου είδους αναπαραγωγή προς τρίτους.

Να το γράψει ρητά όμως. Όχι υπονοείται το ένα και υπονοείται το άλλο.

Δημοσ.

Δε νομίζω να αναφέρθηκε κάπου ότι "απαγορεύεται".

Τουλάχιστον από τον Highlander που έκανε την επισήμανση

Απλά μίλησε για "politically correct" ή, σε ελεύθερη μετάφραση, "δεν είναι σωστό"

• Thanks 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, zio10 είπε

Είναι δικαίωμα του καθενός να δοκιμάσει όμως.

Ναι, αλλα χωρις να παρασιτει με 9000 παρανομιες , με τη κλασσικη δικαιολογια "δε βγαινω αλλιως, ασε που εχω και 9 παιδια"

Δημοσ.
Στις 6/2/2018 στις 5:11 ΜΜ, Ntinaras είπε

Ναι, αλλα χωρις να παρασιτει με 9000 παρανομιες , με τη κλασσικη δικαιολογια "δε βγαινω αλλιως, ασε που εχω και 9 παιδια"

Άλλο αυτό, μπορεί και να βγαίνει και να κάνει 9000 παρανομίες :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...