Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα παρατήρησα πως το ψαράδικο που αγοράζω ψάρια χρησιμοποιεί πριονοκορδέλα για καθαρισμό και φιλετάρισμα κατεψυγμένων και φρέσκων ψαριών.

Το ίδιο είδα και σε κάνα δυο χασάπικα στην γειτονιά.

Κάποτε άκουγα πως απαγορεύονταν η χρήση της για τον τελικό καταναλωτή, παρά μόνο σε αποθήκη για χονδρική χρήση.

Στον στρατό θυμάμαι πως στη μονάδα που ήμουν υπήρχε μια πριονοκορδέλα στην αποθήκη τροφίμων, αλλά απαγορεύονταν η χρήση της για κοπή κατεψυγμένου γκοτζίλα. Ο μάγειρας βέβαια, την χρησιμοποιούσε κανονικά...

Με μια μικρή έρευνα στο google δεν βρήκα κάποια αναφορά για το τι επιτρέπει ο νόμος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί να απαγορέυοταν στο στρατό για λόγους ασφάλειας, όχι υγειυνής , γιατί με άλλη προσοχή θα την χειρίζεται ο επαγγελαμτίας χασάπης/ιχθυοπώλης και με άλλη ο κάθε φαντάρος.

 

btw:

είχα γνωστό που είχε παρασκευαστήριο αρτοειδών πολλά χρόνια αλλά κάποια στιγμή τον υποχρεώσαν να βγάλει κάποιο "ΙΕΚ" ή κάτι τέτοιο (το αγόρασε φυσικά) για να έχει την άδεια. Δεν αποκλείεται να υπάρχει κάτι αντίστοιχο, να επιτρέπεται για όγους ασφαλέιας η χρήση τέτοιων μηχανημάτων από επαγγελματίες που έχουν κάποιου είδους άδεια/πιστοποίηση.

Επεξ/σία από DrLo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...