Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Απο 1/1 που θα μειωθεί το αφορολόγητο και ο βασικός θα είναι 465 καθαρά και όλοι οι μισθοί άνω των 650 θα πάνε -50€, μήπως τα 500€ θα σου ακούγονται καλύτερα?

Αν μεθαυριο ο βασικός γίνει 250€, τα 500€ θα είναι πολλά ή λίγα που παίρνει κάποιος?

Διάβασε κατ' ευθείαν το πρώτο ανέκδοτο για να αντιληφθείς τι γράφεις.

http://www.imerodromos.gr/foroi-hotzas/

• Like 1
  • Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Τωρα απο την στιγμη που εχεις ενα χαρτι,οτιδηποτε σε 3οβαθμια εκπαιδευση, δεν προκειται να σου δωσουν κατω απο 600-700 ευρο ΑΝ δουλευεις στο αντικειμενο σου

Kαλά μην ορκίζεσαι...

Εγώ σε πολύ καλύτερη εποχή (τέλη 2006), ξεκίνησα δουλειά σαν Μηχανικός (με πτυχίο ΑΕΙ) με 625 € καθαρά...

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Διάβασε κατ' ευθείαν το πρώτο ανέκδοτο για να αντιληφθείς τι γράφεις.

http://www.imerodromos.gr/foroi-hotzas/

Και απο κάτω φωτογραφία που επιβεβαιώνει το ανέκδοτο με οικονομοτεχνική ανάλυση επιπέδου νόμπελ:

image.png.079345aebbb094379c615e0a19994f75.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Πόσα θες πρώτο μισθό?

Θυμάσαι μήπως την εποχή που έλεγαν τη γενιά των 700, που τα 700 ήταν βασικός μισθός. Πως ζούσαν με μόνο 700? Ήταν πολλά ή λίγα τα 700? Αυτοί που επέλεξαν να δουλέψουν τότε και τώρα παίρνουν 1000€, έκαναν σωστά ή λαθός που ξεκίνησαν με βασικό?

Αν κάναμε τον βασικό με ένα νόμο 2500€, θα είχες καλύτερη ποιότητα ζωης?

Απο 1/1 που θα μειωθεί το αφορολόγητο και ο βασικός θα είναι 465 καθαρά και όλοι οι μισθοί άνω των 650 θα πάνε -50€, μήπως τα 500€ θα σου ακούγονται καλύτερα?

Αν μεθαυριο ο βασικός γίνει 250€, τα 500€ θα είναι πολλά ή λίγα που παίρνει κάποιος?

Στην Ελβετία που παίρνουν 3000 βασικό (χωρίς να υπάρχει νόμος που ορίζει το βασικό μισθό), είναι πολλά ή λίγα για σένα τα 3000?

*Το υπόλοιπο πόστ μου, το διάβασες / κατάλαβες ή έμεινες μόνο στην πρόταση της παράθεσης σου?!!?!?!?

Ο βασικός μισθός, μετρώντας μόνο τα καθαρά, θα πρέπει να είναι αρκετός για να ζήσεις. Άντε να πω ότι 500 ευρώ στην επαρχία μπορείς κάπως να τη βγάλεις. Με 500 ευρώ στην Αθήνα δεν μπορείς με τίποτα. Άρα θα πρέπει να ζεις με τους γονείς σου. Άρα είσαι ένας εργαζόμενος ενήλικας που δεν έχει λεφτά να ζήσει και ζει με τους γονείς του. Άρα δε φτάνουν.

Ο βασικός μισθός θα έπρεπε να είναι αρκετός ώστε να μπορεί κάποιος να ζει αυτόνομα χωρίς τη βοήθεια των γονιών του. Αλλιώς δεν είναι μισθός, είναι χαρτζιλίκι έναντι 8 ωρών της ζωής σου.

Και για να μην μπερδευόμαστε, δεν είμαι υπέρ της θέσπισης ενός ανώτερου κατώτατου μισθού. Όμως η κατάσταση είναι τραγική και σε αυτό φταίει η πολιτική που αύξησε την ανεργία μεταβιβάζοντας το βάρος του χρέους σε ιδιωτικά χέρια.

• Like 2
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Και απο κάτω φωτογραφία που επιβεβαιώνει το ανέκδοτο με οικονομοτεχνική ανάλυση επιπέδου νόμπελ:

image.png.079345aebbb094379c615e0a19994f75.png

Καλά, λάθος ανέκδοτο διάβασες;

Επειδή μπήκα στον πειρασμό να ρωτήσω: Κότες έχεις στο σπίτι σου;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Kαλά μην ορκίζεσαι...

Εγώ σε πολύ καλύτερη εποχή (τέλη 2006), ξεκίνησα δουλειά σαν Μηχανικός (με πτυχίο ΑΕΙ) με 625 € καθαρά...

Σοβαρα; Εγω απο γνωστους και συγγενεις που εχω ακουσει ιστοριες με λενε οτι τοτε ενας πτυχιουχος και θα εβρισκε ευκολα δουλεια και θα επαιρνε και 1000αρικο καθαρα, εσυ που εβγαλες και πολυτεχνειο μονο με 625; (απο περιεργεια, τι μηχανικος?)

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Σοβαρα; Εγω απο γνωστους και συγγενεις που εχω ακουσει ιστοριες με λενε οτι τοτε ενας πτυχιουχος και θα εβρισκε ευκολα δουλεια και θα επαιρνε και 1000αρικο καθαρα, εσυ που εβγαλες και πολυτεχνειο μονο με 625; (απο περιεργεια, τι μηχανικος?)

Μηχανολόγος Μηχανικός 

Εγώ δε ξέρω για ιστορίες, σου λέω προσωπικά τι έπαιρνα τότε :)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Μηχανολόγος Μηχανικός 

Εγω ημουν ανηλικος τοτε, οποτε μονο τις ιστοριες φιλων και συγγενων εχω, απλα σε λεω οτι πρωτη φορα απο σενα ακουω τοσο χαμηλο μισθο για πληρη απασχοληση, ειδικα για αποφοιτο πολυτεχνειου.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, APPLEGEEK είπε

ασχετο οι ιατροι ποσο βγαζουν ρε παιδια?

Εξαρταται την ειδικοτητα αν και γενικα εχει υπερ-κορεστει το επαγγελμα αφου αναγνωριζονται ολοι απο ΕΕ (Ρουμανια,Ιταλια,Βουλγαρια κτλ)

Αν ειναι μικροβιολογος και γενικα ειδικοτητα με αναλωσιμα και μηχανηματα τοτε μαλλον τιποτα δεν βγαζει,μονο βαζει τα λεφτα των γονιων του.

Αν ειναι παιδιατρος μπορει να ειναι ΟΚ,χωρις να σημαινει οτι θα πλουτισει.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Εξαρτάται πώς το θέτεις το θέμα.

Κακοπληρωμένο σε σχέση με ένα ανειδίκευτο; Ή με κάποιο άλλο επάγγελμα;

Πάντως σε γνωστό μου, με 10 χρόνια προϋπηρεσία ,απόφοιτο ΑΕΙ, προσφέρθηκε θέση στη Σουηδία (γνώριζε άπταιστα Σουηδικά) με 2.700 το μήνα (σε ευρώ). Κάποιος που μένει στη Σουηδία, θα ξέρει αν είναι λίγα ή πολλά.

Κακοπληρωμένο σε σχέση με ένα ειδικευμένο εννοείται

7 ώρες πριν, Lelouch είπε

Ποιο επάγγελμα στην Ελλάδα δεν είναι κακοπληρωμένο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και ΗΠΑ; :D

Εννοώ σχετικά κακοπληρωμένο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, όχι μόνο Ελλάδα

Στις ΗΠΑ είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Πολύ καλός μισθός, πρεστίζ, μεγαλύτερη εξειδίκευση, περισσότερες αρμοδιότητες/ευθύνες

Δημοσ.

Γερμανια και ΗΠΑ προσλαμβανουν σχεδον οποιονδηποτε ξερει την γλωσσα και δεν ειναι νιουφης στο (οποιοδηποτε) επαγγελμα

Και UK ειναι καλα τα πραγματα απο οτι ακουω

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Μηχανολόγος Μηχανικός 

Σε έριξαν πολύ. Ο κολλητός μου είναι μηχανολόγος μηχανικός και ξεκίνησε με πάνω από χιλιάρικο, στις τωρινές δύσκολες εποχές

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Pa0ki είπε

Σε έριξαν πολύ. Ο κολλητός μου είναι μηχανολόγος μηχανικός και ξεκίνησε με πάνω από χιλιάρικο, στις τωρινές δύσκολες εποχές

Για να μην αδικώ τον τότε εργοδότη, στο 1000ρικο έφτασα σε 2 χρόνια

Τέσπα, απλά το ανέφερα ως ιστορικό γεγονός :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Πόσα θες πρώτο μισθό?

Θυμάσαι μήπως την εποχή που έλεγαν τη γενιά των 700, που τα 700 ήταν βασικός μισθός. Πως ζούσαν με μόνο 700? Ήταν πολλά ή λίγα τα 700? Αυτοί που επέλεξαν να δουλέψουν τότε και τώρα παίρνουν 1000€, έκαναν σωστά ή λαθός που ξεκίνησαν με βασικό?

Αν κάναμε τον βασικό με ένα νόμο 2500€, θα είχες καλύτερη ποιότητα ζωης?

Στην Ελβετία που παίρνουν 3000 βασικό (χωρίς να υπάρχει νόμος που ορίζει το βασικό μισθό), είναι πολλά ή λίγα για σένα τα 3000?

*Το υπόλοιπο πόστ μου, το διάβασες / κατάλαβες ή έμεινες μόνο στην πρόταση της παράθεσης σου?!!?!?!?

Ναι τα διαβασα ολα, ολα ηταν μια μεγαλη ανοησια.
Ο μισθος πρεπει να ειναι αρκετος για να μπορεσεις να ζησεις αγαπητε μου φιλε, δεν μιλαμε για να κανεις πλουσια ζωη η λουσα, ας μην γινουμε ολοι υψηλη κοινωνια γιατι τοτε πως θα ξεχωριζει η υψηλη κοινωνια, καταλαβαινω τον προβληματισμο.
Με 500ευρω ενας νεος δεν ζει, απλα δεν βγαινει. Να πληρωσεις νοικι γκαρσονιερας, λογαριασμους, εξοδα μετακινησης, και σου μεινουν 100ευρω τον μηνα για φαγητο, εξοδους, ρουχα και οτι αλλο χρειαστεις;
Λυπαμαι αλλα ουτε ρυζι να τρως καθε μερα δεν βγαινει, ουτε να ψωνιζεις ρουχα απο το Λιντλ.
Θα πρεπει να εχεις χρηματα να ψωνισει κατι για να κινηθει η αγορα, αλλιως τι σκατα, πως θα πουληθουν τα προιοντα στα καταστηματα; Το μοντελο "μαζευω ολο το χρημα και το κανω κοτερα και ταξιδια σε εξωτικα μερη" ενω ταυτοχρονα οι υπαλληλοι φυτοζωουν ΔΕΝ ωφελει την κοινωνια;
(επειδη μαντευω το λογικο αλμα, φυσικα και δεν λεω να περνουμε ολοι τον ιδιο μισθο, και αυτο λαθος ειναι, μια πιο ομαλη διαφορα μισθων ειναι απαραιτητη, προφανος οποιος δουλευει παραπανω να πληρωθει καλυτερα, αλλα δεν γινεται το οποιο επιχειρηματικο ρισκο, που απλα δεν υπαρχει σε υπηρεσιες υγειας που δουλευουν ολες με δημοσια ασφαλιστικα ταμεια, να αποτιμαται τοσο πολυ σε σχεση με αυτον που τρεχει για να σου αλλαξει τον καθετηρα)
Εαν εννοεις να ζει ο νεος αυτος με την μαμα του, τοτε μιλαμε για χαρτζηλικι. Και ειναι ντροπη να υποστιριζεις οτι ετσι πρεπει να ειναι.

Επεξ/σία από orck
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...