Tronis20 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Γεια σας παιδια.Οπως γραφω στον τιτλο χτες εγινε ενα ατυχημα και χυθηκε ενα γεματο ποτηρι νερο στο πληκτρολογιο του λαπτοπ.Πρωτη αντιδραση ηταν να το σηκωσω και να το γυρισω αναποδα μετα εβγαλα το ρευμα το πηρα στο χερι και το εφερα στο γραφειο μου(ηταν στο τραπεζι της κουζινας) και εκει εβγαλα την μπαταρια που απο το αγχος μου αργησα λιγο.Η ολη φαση ισως διηρκησε 20 δευτερα.Το θεμα ειναι οτι με το που πεφτει το νερο πριν προλαβω να το ακουμπησω η οθονη τρεμοπαιξε και μαυρισε.Ψιλοακαριαια δηλαδη. Οι επομενες ενεργειες ηταν να φερω σκουπα πιστολακι,ανοιξα το πληκτρολογιο εβγαλα τον σκληρο ραμ και το εχω αφησει σε ενα ταψι για σπανακοπιτα μονο που εβαλα ρυζι κατω κατω. Δεν εχει γινει αποπειρα ενεργοποιησης του.Απλα ηθελα να ρωτησω μηπως εχω παραλειψει καποιο βημα και αν το οτι εκλεισε η οθονη σημαινει 100% οτι εγινε ζημεια.
Alphaleader Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 17 λεπτά πριν, Tronis20 είπε Γεια σας παιδια.Οπως γραφω στον τιτλο χτες εγινε ενα ατυχημα και χυθηκε ενα γεματο ποτηρι νερο στο πληκτρολογιο του λαπτοπ.Πρωτη αντιδραση ηταν να το σηκωσω και να το γυρισω αναποδα μετα εβγαλα το ρευμα το πηρα στο χερι και το εφερα στο γραφειο μου(ηταν στο τραπεζι της κουζινας) και εκει εβγαλα την μπαταρια που απο το αγχος μου αργησα λιγο.Η ολη φαση ισως διηρκησε 20 δευτερα.Το θεμα ειναι οτι με το που πεφτει το νερο πριν προλαβω να το ακουμπησω η οθονη τρεμοπαιξε και μαυρισε.Ψιλοακαριαια δηλαδη. Οι επομενες ενεργειες ηταν να φερω σκουπα πιστολακι,ανοιξα το πληκτρολογιο εβγαλα τον σκληρο ραμ και το εχω αφησει σε ενα ταψι για σπανακοπιτα μονο που εβαλα ρυζι κατω κατω. Δεν εχει γινει αποπειρα ενεργοποιησης του.Απλα ηθελα να ρωτησω μηπως εχω παραλειψει καποιο βημα και αν το οτι εκλεισε η οθονη σημαινει 100% οτι εγινε ζημεια. Τα ρύζια ειναι καλά αμα θες να κάνεις ρυζογαλο (τα αλατα για την υγρασια ειναι πολυ καλυτερη και αποτελεσματικοτερη λυση). Θα ανοιξεις τον υπολογιστη σου και με ενα πιστολακι σε χαμηλη θερμοκρασια και απο μακρια... με υπομονη θα το στεγνωσεις. Ειναι λιγο μανούρα βλέπω... αλλα κάντο αν δεν το φοβάσαι. Το οτι μαυρισε η οθονη με την μια πάντως... δεν ειναι και καλο σημαδι.
ss13 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Πρέπει να το λύσεις όλο νομίζω http://www.insidemylaptop.com/how-to-disassemble-dell-inspiron-15r-5521-15-3521laptop/ να δεις που έχει πάει νερό , ακόμα σύνδεσε το δίσκο με άλλον υπολογιστή να πάρεις τα δεδομένα , επίσης μην το ανοίξεις τώρα που έχει νερό
Tronis20 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Ευχαριστω παιδια το εχω ανοιξει ολο αλλα ακομα το μαδερ ειναι κουμπωμενο.Δεν δειχνει να εχει υγρασια σε καποιο σημειο παρολαυτα το κανω με πιστολακι μηπως και εχει κρατησει λιγο.
ss13 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Προσπάθησε να λύσεις τη μητρική εντελώς , να δεις τι γίνεται , μήπως έχει βραχεί , διάβασε εδώ παρόμοια περίπτωση
Tronis20 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Οταν εβγαλα χτες το πληκτρολογιο οι επαφες ηταν αρκετα υγρες αλλα το κατω μερος που προστατευει το υλικο θα ελεγα οτι δεν εχει υγρασια.Βγαζοντας το σημερα απο κατω που ειναι το μαδερ δεν φανηκε τπτ οποτε λογικα δεν θα εχει περασει πιο κατω αλλα θα το κανω πιο μετα για παν ενδεχομενο.Το μονο αρνητικο σε μενα ηταν οτι ειχα μπαταρια για καμια 15αρια δευτερα.Ο σκληρος παιζει παντως αν και δεν ειναι τιποτα το σπουδαιο ουτως η αλλος δεν ειχε σημαντικα αρχεια το λαπτοπ
Tronis20 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2018 Ήθελα να ενημερώσω οτι όλα καλά με το λαπτοπ.Το άνοιξα στις 3 μέρες πήρε μπρος κατευθείαν και το μόνο που είχε στην αρχή ήταν οτι ο δίσκος έπαιζε στο 100% πράγμα που έκανε το λαπτοπ πάρα πολύ αργό.Έκανα ένα chkdisk το άφησα κάμποση ώρα ανοικτό και πλέον πάει όπως παλιά. Ευχαριστώ για την βοήθεια..!
ss13 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 15 ώρες πριν, Tronis20 είπε Ήθελα να ενημερώσω οτι όλα καλά με το λαπτοπ.Το άνοιξα στις 3 μέρες πήρε μπρος κατευθείαν και το μόνο που είχε στην αρχή ήταν οτι ο δίσκος έπαιζε στο 100% πράγμα που έκανε το λαπτοπ πάρα πολύ αργό.Έκανα ένα chkdisk το άφησα κάμποση ώρα ανοικτό και πλέον πάει όπως παλιά. Ευχαριστώ για την βοήθεια..! Ευχαριστούμε για το Feedback , στέγνωσε σίγουρα εσωτερικά όμως ; Το έλενξες ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα