Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Θα ήθελα μια βοήθεια..Εβαλα πριν ενα μηνα περιπου 200 λιτρα πετρελαιο..το σπιτι μου ειναι 50τμ σε μια πολυκατοικια με 2 διαμερισματα εγω και ο σπιτονοικουρης δηλαδη..υπαρχει κεντρικη θερμανση αλλα ο σπιτονοικοκυρης μου δεν καιει πετρελαιο τουλαχιστον ετσι ισχυριζεται..το καιω 4-5 ώρες και χθες μου τελειωσε εχω καλεσει τεχνικο για να ωρομετηση αλλα πειτε μου ..Ποσο λογικο ειναι σε ενα μηνα να τελειωσαν 200 λιτρα με 5 ωρες καψιμο την ημερα;

Δημοσ.

Δεν μου φαίνεται και πολύ παράλογη κατανάλωση τα 200 λίτρα για 150 ώρες λειτουργίας.

Ενας έλεγχος πάντως από τεχνικό είναι επιβεβλημένος 

• Like 1
Δημοσ.

λίγο αόριστο αυτό που περιγράφεις.

το έκαιγες κάθε μέρα; που το είχες ρυθμισμένο; στο 22 ή στο 25; που μένεις; αν μένεις στην κρήτη σε κλέψανε. αν μένεις φλώρινα τότε τους έκλεψες.

είναι όπως τα αυτοκίνητα. για μια διαδρομή μπορεί να σου κάψει 5 λίτρα στα 100χμ αν πηγαίνεις με 90-100 αλλά μπορεί να φτάσει και τα 8-9 αν πηγαίνεις με 160.

επειδή κάποτε έμενα σε γκαρσονιέρα κάτι λιγότερο από 50τμ και είχα καλοριφέρ να σου πω ότι δεν είναι καθόλου απίθανο να έχεις κάψει 200 λίτρα. 

Δημοσ.

Να προσθέσω κι εγώ την εμπειρεία μου. Για Ιανουάριο ήρθε ο λογαριασμός του πετρελαίου 80Ε η κατανάλωση +23Ε "πάγιο αυτονομίας" ενώ γράφει πως έκαψα 28 ώρες. Το έκαιγα συντηρητικά μιας και μέχρι το απόγευμα δεν ήμουν σπίτι και τα βράδια έχω έναν θερμοπομπό μόνο στο υπνοδωμάτιο. Σε ένα διαμερισματάκι μένω γύρω στα 40τμ, είναι λογική τέτοια χρέωση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν υπαρχουν ωρομετρητες και η θερμανση εχει αυτομνιμια, ποια ακριβως ειναι η ερωτηση, γιατι απο την περιγραφή σου δεν καταλαβα και πολλα

Επεξ/σία από NikosKallithea
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Elen_kyr είπε

Ποσο λογικο ειναι σε ενα μηνα να τελειωσαν 200 λιτρα με 5 ωρες καψιμο την ημερα;

Απόλυτα λογικό μου φαίνεται το 1.3 λίτρα / ώρα

Δημοσ.

Δηλαδη ολοκληρη πολυκατοικια εχει μονο 2 διαμερισματα; Ισως εχεις απλα πολυ μεγαλο λεβητα(υπερδιαστασιολογηση)οποτε καιει πολυ για να ζεστανει τα 50τμ. Οταν συμβαινει αυτο ο βαθμος αποδοσης παει βολτα...

Δημοσ.

200 λίτρα δέν είναι τίποτα. Και που σου κράτησε ένα μήνα πολύ καλά είναι, είναι επειδή φέτος δέν κάνει κρύα.

Με τα περσυνά κρύα θα τα έκαιγε σε λιγότερο απο 10 ημέρες.

Δημοσ.

Για διαμέρισμα 50 τ.μ. 200 λίτρα δηλαδή 200 ευρώ δεν το λες και τίποτε;;;

Από την άλλη όμως αν το άνοιγε 5 ώρες τη μέρα το σπίτι είναι σε κάποιο υψόμετρο ή δεν έχει καλή μόνωση και αυτές τις 5 ώρες ο καυστήρας δούλευε συνεχώς μπορεί άνετα να το κάψει αν ο λέβητας είναι π.χ. 60 - 70 χιλιάδες θερμίδες για να μπορεί να καλύψει τα 2 διαμερίσματα.Μπορεί το ένα να είναι κλειστό αλλά ο λέβητας  δεν το ξέρει.:P

Δημοσ.

Ο καυστηρας οταν αναβει καιει ειτε αναψει για εναν ή για ολους την ιδια καταναλωση(θερμιδες).

Παλια απλα βαζαν χωρις μελετη μεγαλους καυστηρες(θερμιδες) οποτε καιει περισσοτερο.. (αυτο αλλαζει με μικροτερα μπεκ εφοσον δειξει οτι ειναι υπερβολικος)

Τωρα που περασαν οι εποχες πασοκ απλα πες να ξαναγυρισει σαν κοινοχρηστος(να αναβει σε ολους ιδιες ωρες)

Αλλιως πληρη αυτονομια αν περναει φυσικο αεριο..

Για τα χλιαρα σωματα(εξαερισμο?)ισως αν βρεις θερμομετρο λειζερ(αρκετοι εχουν και για τα παιδια τετοια) να τσεκαρεις την γραμμη σου αλλα και στους γειτονες..

Οταν γεμιζουν πετρελαιο δεν ξερει ο διαχειριστης να μετραει μονος του και οχι με οτι γραψει ο μετρητης !!!

• Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, papoys1 said:

αν ο λέβητας είναι π.χ. 60 - 70 χιλιάδες θερμίδες για να μπορεί να καλύψει τα 2 διαμερίσματα.

60-70 χιλιάδες θερμίδες για 2 διαμερίσματα των 50τμ? Άντε και το 2ο να είναι 80-100, λέβητας ΠΑΣΟΚ! 

• Like 1
Δημοσ.
17 hours ago, dompred said:

Να προσθέσω κι εγώ την εμπειρεία μου. Για Ιανουάριο ήρθε ο λογαριασμός του πετρελαίου 80Ε η κατανάλωση +23Ε "πάγιο αυτονομίας" ενώ γράφει πως έκαψα 28 ώρες. Το έκαιγα συντηρητικά μιας και μέχρι το απόγευμα δεν ήμουν σπίτι και τα βράδια έχω έναν θερμοπομπό μόνο στο υπνοδωμάτιο. Σε ένα διαμερισματάκι μένω γύρω στα 40τμ, είναι λογική τέτοια χρέωση;

23 ώρες περίπου 52€ + πάγιο αυτονομίας (περίπου 32€) σε 65 τετραγωνικά. Πάω full για κλιματιστικό.

Δημοσ.
Στις 12/2/2018 στις 1:05 ΜΜ, ThReSh είπε

60-70 χιλιάδες θερμίδες για 2 διαμερίσματα των 50τμ? Άντε και το 2ο να είναι 80-100, λέβητας ΠΑΣΟΚ! 

70Κ σε σπιτι 400+ τμ με δίπλα τζάμια,  μόνωση κτλπ φτάνει άνετα (στα υπερβορια της Αττικής) αλλά η κατανάλωση με τον θερμοστατη στο 19 είναι 1.2lt/h

Για 50τμ μου φαίνεται μεγάλο το νούμερο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...