pontez2 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Καλησπέρα. Γνωστός, παρέγγειλε απο ιστοσελίδα πολυκαταστήματος, μια smart τηλεόραση της τάξεως των 800 ευρώ περίπου. Την πλήρωσε απευθείας μέσω κάρτας. Την τηλεόραση του την εφεραν (μεταφορική συνεργαζόμενη με το κατάστημα) και μαζί με αυτή το τιμολόγιο. Τη στιγμή που οι μεταφορείς έφευγαν (στη πορτα ηταν οπως ισχυρίστηκε) ο άνθρωπος άνοιξε το κουτί και είδε πως η οθόνη ήταν θρυψαλα. Φωναξε τους μεταφορείς πίσω, οι οποίοι ειπαν οτι δεν ειναι δική τους ευθύνη και να καλέσει το κατάστημα, όπως και έπραξε. Το κατάστημα ξεκαθάρισε πως έστειλε σφραγισμένη την τηλεόραση και δε φέρει καμία ευθύνη, πως το σπάσιμο της οθόνης δεν ειναι στην εγγύση διοτι θεωρειτε λάθος του πελάτη και πως το μόνο που θα μπορουσαν να κάνουν είναι να προσφέρουν μια μικρή έκπτωση για την αγορά άλλης τηλεόρασης. Τι συμβαίνει εν τέλη σε τέτοιες περιπτώσεις; Αληθεύει οτι μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος; Όντως αν αγοράσεις μια ηλεκτρικη συσκευή και αυτή είναι σπασμένη δεν υπάρχει αντικατάσταση;
zio10 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Τρέχα γύρευε...πως να αποδείξεις τι; Και οι τρεις δίκιο έχουν! Μόνο αν τραβούσε βίντεο ίσως, τώρα δύσκολα τα πράγματα.
Diskimpex Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στην αποδειξη γραφουν μεταφορα ευθυνη πελατη ; Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2018 από Diskimpex
zio10 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Δεν θα το γράφουν αυτό αλλά το θέμα είναι πως να αποδείξεις ότι έγινε κατά τη μεταφορά αφού παρέλαβες; Μόνο αν δεις χτυπημένο το πακέτο και αρνηθείς να παραλάβεις.
Getta Robo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Υπεγραψε κατα την παραλαβη η απλα την αφησαν και εφυγαν; Ζορικη κατασταση, ας μιλησει με τα κεντρικα της μεταφορικης για αρχη. Μπορει να το παει για καταγγελια αλλα τα πραγματα ειναι δυσκολα.
pontez2 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Ναι ξέρω οτι υπέγραψε οτι παρέλαβε. Τιποτε παραπάνω ομως. Εμένα με ενδιαφέρει να ξέρω τι κάνουμε αν μας συμβεί. Δεν υπάρχει δικλείδα ασφαλείας?
Getta Robo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Υπαρχει ο ελεγχος κατα την παραλαβη αλλα δεν ισχυει για ολες τις μεταφορικες/επιχειρησεις. Μια καλη περιπτωση θα ειναι να το εχουνε κανει και σε αλλους, και να εχουν λαβει καταγγελιες στη ΓΓΚ, η κατι αντιστοιχο. Ετσι φανταζομαι πως κατι μπορει να γινει. Ειχε συζητηθει παλαιοτερα και εδω. https://www.insomnia.gr/forums/topic/565684-παραλαβη-δεματος-και-ανοιγμα-μπροστα-στον-courier/
zio10 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, Getta Robo είπε Υπαρχει ο ελεγχος κατα την παραλαβη αλλα δεν ισχυει για ολες τις μεταφορικες/επιχειρησεις. Μια καλη περιπτωση θα ειναι να το εχουνε κανει και σε αλλους, και να εχουν λαβει καταγγελιες στη ΓΓΚ, η κατι αντιστοιχο. Ετσι φανταζομαι πως κατι μπορει να γινει. Ειχε συζητηθει παλαιοτερα και εδω. https://www.insomnia.gr/forums/topic/565684-παραλαβη-δεματος-και-ανοιγμα-μπροστα-στον-courier/ Αν δεν κάνω λάθος για να ανοίξεις πρέπει να παραλάβεις. Οπότε μπορείς μόνο να αρνηθείς την παραλαβή αν δεις κάτι ύποπτο. Δεν ξέρω τι γίνεται αν τραβήξεις βίντεο τι γίνεται, το λένε πολλοί.
Getta Robo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Just now, zio10 said: Αν δεν κάνω λάθος για να ανοίξεις πρέπει να παραλάβεις. Οπότε μπορείς μόνο να αρνηθείς την παραλαβή αν δεις κάτι ύποπτο. Δεν ξέρω τι γίνεται αν τραβήξεις βίντεο τι γίνεται, το λένε πολλοί. Και παλι, αν επεσε σε περιπτωση, οπου υποθετικα τους επεσε το δεμα και πανε να το παιξουν τρελοι, δυσκολα βγαζεις ακρη. Ειναι απο τις λεπτες και δυσκολες στιγμες. Για εμενα παντως εχει φαουλ το καταστημα επισης, που δεν κοιταξαν για να διερευνησουν το περιστατικο, και απλα πετανε το μπαλακι στην μεταφορικη. Κατι τετοια γινονται, οπου το amazon και το καθε τυπου amazon θα τους εξαϋλώσει ολους αυτους απο την αγορα. 1
Joshua21 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 2 ώρες πριν, zio10 είπε Δεν θα το γράφουν αυτό Εγώ πάλι έχω δει άπειρες φορές τη φράση "Τα εμπορεύματα ταξιδεύουν για λογαριασμό και με κίνδυνο του αγοραστή" γραμμένη πάνω σε παραστατικά πώλησης. 1
zio10 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εγώ πάλι έχω δει άπειρες φορές τη φράση "Τα εμπορεύματα ταξιδεύουν για λογαριασμό και με κίνδυνο του αγοραστή" γραμμένη πάνω σε παραστατικά πώλησης. Thanks, δεν το έχω προσέξει ποτέ!
webparts Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, zio10 είπε Thanks, δεν το έχω προσέξει ποτέ! Καλα μην το δενεις και κομπο,θελει ψαξιμο αυτο. Και αλλοι γραφουν επανω "Να ανοιχθει το πακετο για ελεγχο" , δε σημαινει οτι ειναι νομιμο. Ας μας πει ο TS ποιο καταστημα ειναι,δεν ειναι εναντια στους κανονες νομιζω.
theoritikos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Αν θες να είσαι νομικά καλυμμένος έπρεπε να ανοίξει την συσκευασία και να γράψει μη αποδεκτό στην απόδειξη,παρουσία της μεταφορικής. Τώρα είναι κάπως δύσκολο να ξεμπλέξει με την κατάσταση..
Joshua21 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 18 λεπτά πριν, theoritikos είπε Αν θες να είσαι νομικά καλυμμένος έπρεπε να ανοίξει την συσκευασία και να γράψει μη αποδεκτό στην απόδειξη,παρουσία της μεταφορικής. Πράγμα ανέφικτο, μια και πρώτα υπογράφεις ότι παρέλαβες και μετά παίρνεις στα χέρια σου το δέμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα